Seriale - Strona 65

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2012, 0:13

Spodoba ci się, porozkminiasz.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 18 cze 2012, 0:17

Kumpel wczoraj strasznie polecał, sam od dawna mam 1szy sezon ściągnięty i dziś zjadłem 6 odcinków. Ma swój klimat i historię, niebanalny. Jutro finał 2. sezonu, więc na dniach można ładnie ogarnąć, a później miesiące czekania. Jednak z podobnych seriali Luther>>>6 odcinków The Killing.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2012, 13:40

Orientujecie się czy znajdę pierwszy sezon Skinsów w 720p?

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 cze 2012, 13:42

Daaaamian pisze:Orientujecie się czy znajdę pierwszy sezon Skinsów w 720p?
http://thepiratebay.se/torrent/6308608/ ... plete_720p

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2012, 13:43

Sam sobie oglądaj amerykańską wersję. :lol: Ja chcę brytyjską.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 cze 2012, 15:34

Pierwsze dwa odcinki 5 serii True Blood wyglądają ciekawie :wink: zobaczymy co będzie dalej

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 cze 2012, 1:35

Skonczylem wlasnie pierwszy sezon "Person of Interest" - genialny serial,najprawdopodobniej najlepszy sensacyjny jaki widzialem. Z niecierpliwoscia czekam na kontynuacje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 cze 2012, 12:38

Trzeci sezon Spartakusa tragiczny, naprawdę tyle głupot co tam nakręcili to w żadnej z trzech serii nie było, że nie wspomnę o kwestii Ashura, a to tylko wierzchołek góry lodowej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 cze 2012, 16:18

Boromir pisze:Trzeci sezon Spartakusa tragiczny, naprawdę tyle głupot co tam nakręcili to w żadnej z trzech serii nie było, że nie wspomnę o kwestii Ashura, a to tylko wierzchołek góry lodowej.
Dokładnie. Zdaje się, że pisałem o tym już wcześniej. I tak najbardziej irytującym wątkiem wydawał mi się wątek Kriksossa i tej jego lubej. :angry2: Gdzieś niedawno czytałem, że chyba powstanie jeszcze jeden (albo dwa - nie pamiętam) sezon i to bardzo dobra decyzja. Ten serial powinien zakończyć się jak najszybciej, bo im dalej w las tym ciemniej. Spodziewałem się, że serial straci na wartości po śmierci oryginalnego Spartakusa, ale że będzie aż tak słabo...

Obejrzałem jeszcze niedawno wszystkie 5 sezonów Prawa Ulicy (The Wire). Świetny serial, choć na początku wydaje się jakby nic się nie działo, ale jak już się rozkręci to bardzo wciąga. Ludzie często opisują ten serial jako jeden z bardziej realistycznych, jest bardzo 'brudny' (zarówno policja jak i gangsterzy), pokazuje związki między polityką a pracą policji. Czy jest aż taki realistyczny? Nie powiedziałbym (nie wiem jak naprawdę wygląda sytuacja takich miast jak Baltimore, ale to zrozumiałe że na potrzeby serialu trzeba rzeczywistość podkręcić i podkoloryzować), ale w porównaniu do wszystkich tych cukierkowych seriali, gdzie wątki nie trwają niż 1-2 odcinki stanowi miłą odmiany. Tutaj sprawy kryminalne rozwiązuje się cały sezon w przeciwieństwie do seriali a la House. Do końca akcja się rozwija i nie doświadczymy uczucia bezcelowości jak we wspominanym tytule. Warto wspomnieć też o świetnym aktorstwie i kilku genialnych postaciach jak np. The Bunk (mój faworyt), Bubbles, McNulty. Polecam

Obok Breaking Bad jeden z najlepszych seriali jakie widziałem w ostatnich latach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 cze 2012, 16:54

metol pisze:Dokładnie. Zdaje się, że pisałem o tym już wcześniej. I tak najbardziej irytującym wątkiem wydawał mi się wątek Kriksossa i tej jego lubej. :angry2: Gdzieś niedawno czytałem, że chyba powstanie jeszcze jeden (albo dwa - nie pamiętam) sezon i to bardzo dobra decyzja. Ten serial powinien zakończyć się jak najszybciej, bo im dalej w las tym ciemniej. Spodziewałem się, że serial straci na wartości po śmierci oryginalnego Spartakusa, ale że będzie aż tak słabo...
Wątek Kiksossa i Neavii tak tragiczny, że ciężko opisać, a ostatnia walka Ashura to tylko "wisienka na torcie" w tym festiwalu żenady. Nowy Spartakus jakoś mnie nie drażnił, poza tym, że co 10 minut miał jakąś patetyczną mowę, no ale taki scenariusz, grubymi nićmi szyty, intrygi niby fajne, ale takie głupie, że szok. Pierwszy sezon pod tym względem był świetny. Na plus jedynie to, że wg mnie wynika, że Gannikus > Spartakus.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2012, 23:04

Szukam luznego serialu do ogladania z kobita. Sciagam "Shameless US". Nada sie,dobre to ?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 lip 2012, 23:10

Zależy co owa kobita lubi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2012, 23:19

Ale ogolnie serial jest chyba dobry ? Sporo pozytywnych opinii widzialem.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 03 lip 2012, 23:27

Dr.Football1 pisze:Ale ogolnie serial jest chyba dobry ? Sporo pozytywnych opinii widzialem.
Serial ogólnie dobry.Świetna rola ojca rodzinki ,ciekawie rozwijająca się fabuła ,jak na to co się spodziewałem.Ale czy nadaje się do oglądania razem z dziewczyną? - raczej średnio,zależy jaka jest.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 lip 2012, 23:27

Mnie jakoś nie porwał :P z luźnych seriali to nowe 90210 (wiem, wiem że to dla dzieci ale fajnie się ogląda :mrgreen: ), plotkara jest ciekawa, gotowe na wszystko (ale to chyba widziałeś :wink: ), z sensacji Flashpoint, z ambitnych polskie Krew z krwi (szkoda że takie krótkie :( )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”