Real Madryt (zbiorczy) - Strona 65

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2005, 21:35

Gdzie zawdi obraził Real :?: :shock: :roll:
Pytam serio bo chciałbym to zobaczyć :twisted: ale nigdzie tego nie widzę jakoś.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 kwie 2005, 21:38

Niggaz pisze:Gdzie zawdi obraził Real :?: :shock: :roll:
Pytam serio bo chciałbym to zobaczyć :twisted: ale nigdzie tego nie widzę jakoś.
Samo podważanie tego, czy wygrał słusznie czy nie jest, według mnie, jako taką obrazą... :roll: Ale wiesz - każdy inaczej na to patrzy... :?

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 11 kwie 2005, 21:44

Anka pisze: Zawdi, jak nie potrafisz pogodzić się z porażką swojej ukochanej drużyny, to nie wyżywaj się na fanach jej przeciwnika... ;) Bo ciągle obrażasz Real, i to zaczyna robić się nieprzyjemne. :?
nie mam pojecia w ktorym fragmencie mojej wypowiedzi zauwazyles jakakolwiek chec wyzycia sie na kimkolwiek. z porazka zdazylem sie juz pogodzic, dzisiaj juz jestem spokojny i wyluzowany, nie to co wczoraj. nie uwazam tez, bym obrazil real w moich dwoch ostatnich postach. jak nieprzyjemnie ci sie czyta moje posty, to mi bardzo przykro :cry: . wlasnie przed chwila dalem pomysl zmiany na forum, mysle, ze w tym wzgledzie by ci mogl pomoc

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2005, 21:48

No jeśli tak to interpretujesz Anka to na swój sposób masz rację ale jak dla mnie to zawdi pisze tylko, że Real wygrał szczęśliwie a szczęście jest wliczone w ten sport i gdyby to Barca wygrała szczęśliwie to też by to napisał chyba. Jeśli napiszę wprost, że Real wygrał dzięki szczęściu to jest to obraza dla drużyny :?: Moim zdaniem nie bo owszem niektórzy mogą się z tym niezgadzać ale to dlatego, że nikt nie jest do końca obiektywny (to niemożliwe po prostu).

A to wyżywanie się to nawet pominąłem bo chyba Ciebie Aniu poniosło :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 kwie 2005, 22:14

Niggaz pisze:No jeśli tak to interpretujesz Anka to na swój sposób masz rację ale jak dla mnie to zawdi pisze tylko, że Real wygrał szczęśliwie a szczęście jest wliczone w ten sport i gdyby to Barca wygrała szczęśliwie to też by to napisał chyba. Jeśli napiszę wprost, że Real wygrał dzięki szczęściu to jest to obraza dla drużyny :?: Moim zdaniem nie bo owszem niektórzy mogą się z tym niezgadzać ale to dlatego, że nikt nie jest do końca obiektywny (to niemożliwe po prostu).

A to wyżywanie się to nawet pominąłem bo chyba Ciebie Aniu poniosło :wink:
No w sumie... To może te nerwy przed konkursem. :P :P Jeżeli kogoś moja wypowiedź uraziła, to z góry przepraszam. :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 kwie 2005, 22:16

Czpeicie sie Realu jak niewidomo czego...
Wygrał bo miał szczęscie...wygral bo barca miała pecha...wygral bo "cwaniaczek z gumą w mordzie" nic nie bronił... :?:
Wygrał zasłużenie 4:2...
Tak samo było mowione przez kibiców barcy jak Real wygrał z Espanyolem a barca przegrała z Atletico Madryt(0:4 dla Realu i 2:0 dla Atletico tydzień Madrytu)ze Espanyol miał pecha że Real mial szczescie ze wygrał fuksem. Ja zadam pytanie jak mozna wygrac fuksem 4:2, czy 4:0 :?: Fuksem to wy wygrywaliście wiele spodkań karne z nieba, kazda bramka Deco to prezent i wiele innych fuksiarskich sytuacji...

BARCA NA KOLANA

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 kwie 2005, 22:28

Figo11 pisze:Czpeicie sie Realu jak niewidomo czego...
Wygrał bo miał szczęscie...wygral bo barca miała pecha...wygral bo "cwaniaczek z gumą w mordzie" nic nie bronił... :?:
Wygrał zasłużenie 4:2...
Tak samo było mowione przez kibiców barcy jak Real wygrał z Espanyolem a barca przegrała z Atletico Madryt(0:4 dla Realu i 2:0 dla Atletico tydzień Madrytu)ze Espanyol miał pecha że Real mial szczescie ze wygrał fuksem. Ja zadam pytanie jak mozna wygrac fuksem 4:2, czy 4:0 :?: Fuksem to wy wygrywaliście wiele spodkań karne z nieba, kazda bramka Deco to prezent i wiele innych fuksiarskich sytuacji...

BARCA NA KOLANA

Dobra lepiej zdobywac fuksiarskie bramki niż zeby ich nie tracic przez błedy sędziego ( sytuacja z Bilbao , pilka była metr za linią bramkową)
I nie mow tu frajerze o karnych z nieba, bo to swiadczy o tobie i twoich idolach czyt. real madryt czyli .. nie bede pisał bo ostrzezenia juz mam

Ostrzeżenia już masz i ode mnie dostaniesz jeszcze dwa bo widze, że jakoś nie chcesz się uspokoić!//Tomusmc

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2005, 22:42

Chyba to wszystko posuwa się za daleko i zaraz wkroczą moderatorzy.
Ja ze swojej strony na zakończenie podsumuje tak dość przychylnym okiem aby załagodzić sytuację.
Real - Barca 4:2
Real - zagrał tak jak powinien
Barca- zagrała słabiej niż powinna
Z przebiegu spotkania Real nie zasłużyl na 3 pkt ale liczy się skuteczność.
W związku z karygodnymi błędami i rażącą nieskutecznością Barca nie zasłużyła na 3 pkt wobec nienajgorzej grającego Realu.
Pokój :!: :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 kwie 2005, 23:54

No i bardzo dobrze powiedziane Niggaz. ;) Czekałem na jednego mądrego kibica Barcelony. Teraz koniec głupiego gadania bo to są normalne off-topiki.

p.s. może troche przesadziłeś z osądem Barcelony, ale jesteś jedyny, który coś takiego napisał :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 kwie 2005, 0:23

Tomusmc pisze:No i bardzo dobrze powiedziane Niggaz. ;) Czekałem na jednego mądrego kibica Barcelony. Teraz koniec głupiego gadania bo to są normalne off-topiki.

p.s. może troche przesadziłeś z osądem Barcelony, ale jesteś jedyny, który coś takiego napisał :D
off topiciem nazywasz rozmowe na temat gran derby?!?! hmmmm...
czekales na jednego madrego kibica barcelony. to znaczy, ze ja wedlug ciebie jesm glupi?! hmmm...

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 12 kwie 2005, 14:06

jak juz chcecie mowic o fuksiarstwie to fuksem gole zdobyli Raul i Eto'o;]

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 kwie 2005, 14:22

zawdi pisze:
Tomusmc pisze:No i bardzo dobrze powiedziane Niggaz. ;) Czekałem na jednego mądrego kibica Barcelony. Teraz koniec głupiego gadania bo to są normalne off-topiki.

czekales na jednego madrego kibica barcelony. to znaczy, ze ja wedlug ciebie jesm glupi?! hmmm...
Po pierwsze to jest kłótnia, a nie rozmowa. Jeśli chcecie rozmawiać to nie gadajcie między sobą o swoich problemach. Nie twierdze, że jesteś głupi i nigdy tego nie powiedziałem. Chodziło mi o to, że Niggaz napisał inaczej niż wszyscy i nie owijał w bawełne przypominając stare mecze i twierdząc, że Real miał szczęście i grał słabo...

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 12 kwie 2005, 15:55

Figo11 pisze:
Kuchar pisze:płacz i rozpacz patrzac na wynik bo meczu nie ogladalem (:(), ale... to chyba nawet lepiej. bo bym chyba przed TV plakal, a na to sobie przy dziewczynie pozwolic nie moge ;) hehe. REAL TO SZMACIARZE!!!!!!!!! FUXIARZE I BOROKI!!!!!!!!!!!! MAJA TAKIE SZCZESCIE ZE NA 3/4 PD BY STARCZYLO!!!!!! NIGDY NIE ZDOBEDA MISTRZOSTWA!!!!!!!!!!

2WP za obraze Realu//Tomusmc

Wypowiedź iście na poziomie chłopca z piaskownicy...
Dobrze, ze ktoś panuje nad takimi inteligentnymi wypowiedziami 12 letnich kibiców blaugrany, którzy po porażce swego, potrafią tylko obrazić rywala :!: :twisted: :evil: tym razem powinniście oddać chold chłopcy...jakiś szacunek się nalezy w końcu dostaliście :!:

figo11 mam 16 lat i... przyznaje sie do bledu. to wy wygraliscie, a mysmy przegrali i tak jak powiedziales jakis szacunek sie wam nalezy. co nie zmienia faktu ze nie lubie realu...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 kwie 2005, 16:21

Tomusmc pisze:
zawdi pisze:

Po pierwsze to jest kłótnia, a nie rozmowa. Jeśli chcecie rozmawiać to nie gadajcie między sobą o swoich problemach. Nie twierdze, że jesteś głupi i nigdy tego nie powiedziałem. Chodziło mi o to, że Niggaz napisał inaczej niż wszyscy i nie owijał w bawełne przypominając stare mecze i twierdząc, że Real miał szczęście i grał słabo...
NO co kłótnie tez sa potrzebne bo wyjasniaja spory, ty juz sie nie czepiaj

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 kwie 2005, 17:12

Co na temat GD napisała prasa... 8)

Dziennik AS tytułuje swoją okładkę „Viva la Liga!”, w środku zaś Juanma Trueba w swojej rubryce pisze: „W galaktyce jest życie” i klasyfikując mecz jako bajeczny dodaje, że konsekwencje triumfu madridistas są nieprzewidywalne dla przyszłości Ligi. „Real Madryt nie tylko wygrał, lecz zrobił to dzięki trzeźwej grze, włączając w to dużą liczbę goli”, pisze autor, dodając: „Porażka może zmniejszyć zaufanie Barçy, a efekt zetknięcia się barcelonismo z całym wstrząśniętym jego otoczeniem jest nie do przewidzenia”.

Marca rozpoczyna nagłówkiem „Así hay Liga”, mając w wolnym tłumaczeniu na myśli to, że Liga dla graczy z Madrytu nie została jeszcze zakończona. José Félix Díaz zaznacza, że „Barcelona opuściła Bernabéu wystraszona oraz z kontuzją Eto’o”, a dalej, w swoim artykule zatytułowanym „Wielka galaktyka na Barçę” pisze: „W 20 minut madridistas ‘zjedli’ Barcelonę”, „Liga się jeszcze nie skończyła, a Real Madryt dużą dawką dobrego futbolu oraz - przede wszystkim - oddaniem i walką udowodnił, że będzie walczyć do samego końca. Barça już czuje oddech Madrytu na swoich plecach, a dzieje się tak po podarowaniu mu wielkiego klasyka - klasyka z gatunku tych, których już dawno nie oglądaliśmy”.

La Razón z kolei, nad zdjęciem pełnego radości Raúla, ogłasza: „Madryt odzyskuje galaktycznego ducha”, a w dodatku poświęconym meczowi Julián Redondo dodaje: „Ronaldo i Casillas przedłużają emocje Ligi”. „Real Madryt osiągnął swój cel, dąży do mety z wiarą i przekonaniem, zwyciężając 4-2 z liderem, od którego dzieli go już jedynie 6 punktów”. Julián García Candadú zaś w swojej kolumnie zaznacza: „Real znajduje się jeszcze 6 punktów od Barçy, ale ze zwiększonym morale”.

ABC również umieściło na swojej okładce zdjęcie triumfującego Raúla, podpisane „Madryt gromi Barçę (4-2) i dalej trzyma się Ligi”. Wewnątrz dziennika można było przeczytać: „Madryt poluje na Barçę w wielkim meczu”, a w rubryce Enrique Ortegi czytamy: „Real Madryt złapał się Ligi wszystkimi swoimi siłami (...) w meczu wspaniałym, zachwycającym, w którym pierwsza połowa była najlepsza”. Na koniec autor zauważa: „Dusza, poświęcenie i skuteczność były ich kluczem, by ‘upolować’ Barçę...”

W El Mundo także nie brakuje zapewnień, że Liga dalej trwa. Na okładce dziennik pisze: „Madryt jednoczy sobie Ligę po rozgromieniu Barçy”, a swój dodatek sportowy otwiera słowami: „Liga wciąż trwa”. W artykule pod tytułem „Dzień białej dumy” Jesús Alcalde pisze: „To był pełen emocji mecz, który wdarł do rytmu drużyny to, czego chciał trener Blancos”. Autor podkreśla taktykę Luxemburgo, który postawił na atak: „Luxemburgo zaplanował ten mecz tak, jak te wcześniejsze, kiedyś. Zagrał trzema napastnikami, by mieć lepsze warunki do uderzenia w wysuniętą linię defensywną blaugrany”.

„Madryt gromi Barçę (4-2) i zapewnia emocje Lidze” - tym tytułem opisuje El País znajdujące się na okładce zdjęcie Raúla, które najczęściej powtarzało się we wszystkich hiszpańskich dziennikach i zaznacza, że „przewaga Barçy została zredukowana do 6 punktów, po tym, jak madridistas rozgromili azulgranas”. W artykule Santiago Seguroty możemy przeczytać: „Coś się dzieje z azulgranas, którzy zaczynają tracić skandaliczną ilość goli”. Autor chwali tym samym parady Casillasa, który „przeszkodził w kilku z licznych okazji Barçy”.

Dziennik ekonomiczny Expansión, który także wspomniał o klasyku, zatytułował swoją notkę „Madryt wraca do Ligi”, pisząc dalej, iż „wynik ten zapewnia Lidze ogromne emocje, ponieważ Madryt - który już wielu skreśliło z walki o zwycięstwo - sytuuje się już jedynie 6 punktów za azulgranas”.

Prasa katalońska, by złagodzić jasną porażkę Barcelony na Bernabéu, odwołuje się do sześciu punktów przewagi nad drużyną z Madrytu. Mundo Deportivo tytułuje swój artykuł „Porażka z przewagą”, w którym pisze: „Madryt wygrał z Barçą, ale nie poprawił wyniku 3-0 z Camp Nou”. „Dzięki niezrównoważonemu Ronaldo Madryt szybko osiągnął rezultat 2-0, któremu towarzyszyła ogromna euforia kibiców”.

Sport pisze na swojej okładce: „Jeszcze zostaje 6 punktów”, dalej dodając: „Barcelona wyszła na Bernabéu trzymając się idei heroicznego futbolu, który jednak ogranicza się do samobójstwa, kiedy rywalem jest drużyna taka, jak Real Madryt”...

Oby ta euforia nie skończyła się na następnym emczu Realu...

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”