Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 641

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2010, 20:24

Chłopaki, wybaczcie, że się wtrącam, ale mam pytanie. Sol na prawej obronie? :lol:
No tez mi sie wydawalo to glupie ale wolalem spytac zeby byc pewnym, bo jestem mlody i za duzo nie pamietam ;) Mimo wszystko wydaje mi sie ze Campbell zagra, moze Gallas bedzie mial odpoczynek bo wygladal jakby ucierpial, nie chcielibysmy go stracic na dluzej. Nie mam pojecia kto zagra za Bacaryego.

Dzieki za wklejenie foto, widzialem wczoraj po meczu w TV i potem nie moglem znalezc nigdzie. :beer:

przy okazji:
Polski bramkarz, Wojciech Szczęsny, ma zgodę na dalszą grę w barwach Brentford - twierdzą angielskie media. Młody piłkarz Arsenalu najprawdopodobniej znów przedłuży swój pobyt w klubie z League One.
Według angielskiej prasy, szkoleniowiec "Kanonierów", Arsene Wenger zgodził się, by Polak kontynuował swoją przygodę z zespołem z League One. Wydaje się, że przedłużenie wypożyczenia Szczęsnego byłoby dobrym rozwiązaniem dla wszystkich. Brentford zależy, by utalentowany Polak nadal strzegł ich bramki, co dotychczas robił z dobrymi wynikami. W Arsenalu zdają sobie sprawę, że 19-letni bramkarz nabierze w ten sposób niezbędnego doświadczenia. A sam Szczęsny zbiera jak najlepsze recenzje za grę w barwach Brentford.

Szczęsny został wypożyczony do "The Bees" w listopadzie. Pod koniec grudnia Arsenal zgodził się przedłużyć okres jego wypożyczenia o kolejny miesiąc.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 21 sty 2010, 20:35

No i wlasnie od 2005 sie zaczelo. Przynosisz pecha :P

Na prawej dalbym Eastmonda, gdyz to jego nominalna pozycja a skoro gral na dm w waznych meczach to tym bardziej mozna dac mu szanse w FA Cup.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sty 2010, 21:12

Sol pewnie nie zagra, bo ponoć na treningu doznał jakiegoś urazu, co mnie jakoś specjalnie nie zdziwiło.
Też mi się wydaje, ze Wenger nie bedzie ryzykował wystawienia Tomasa, który zagrał 2 ostatnie mecze od pierwszych minut. Przecież nie jest jeszcze gotowy, by grać co 3 dni od początków meczów, a przed nami mały maraton, gdzie przyda się bardziej niż ze Stoke.

Oprócz tej koszulki, klub przeznaczył zdaje się po 1 funcie ze sprzedaży każdego programu meczowego na pomoc dla Haiti.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2010, 21:31

Sol pewnie nie zagra, bo ponoć na treningu doznał jakiegoś urazu, co mnie jakoś specjalnie nie zdziwiło.
A gdzie to znalazłeś? Mam nadzieję, że to nie prawda chociaz najczesciej jak cos takiego piszesz to niestety sie potwierdza :(
szukam szukam i znaleźć nie mogę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sty 2010, 22:03

kark sobie uszkodził, nie wiem dokładnie w jaki sposób i jak to poważne, wiem tylko ze taka sytuacja miała miejsce.

Campbell – re-signed by Arsene Wenger earlier this month – hurt his neck in training yesterday and is rated as doubtful.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2010, 22:37

No to nieciekawie.. pewnie jutro ogłoszą na oficjalnej...szkoda :(

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Ar ... 96047.html

będe szczery, po cichu mam nadzieję, że jednak zagra :pray:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 sty 2010, 14:58

Była konferencja prasowa. Boss powiedział, że Wilshere powrócił, Walcott zagra. Najważniejsze o Solu. Powiedział, że "of course Silvestre and Campbell are in the squad because we need to rest players". Nie pisnął słowem o kontuzji, więc chyba jednak zagra.
Mamy potwierdzenie na głównej:
Sol Campbell has been named in a full Arsenal squad for the first time since the UEFA Champions League Final of 2006.

The Club made special arrangements for the centre back to play in the Reserves before he completed his return to Emirates Stadium earlier in the month. He featured for 45 minutes at West Ham, his first competitive football since leaving Notts County in September, and has been working on his fitness ever since.

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... cond-debut

Tak więc mamy większe pole manewru, na pewno zobaczymy Jacka, Mikaela, Sola, Carlosa.. w końcu Boss mówił że ma zamiar wystawić drużynę która wygra mecz, niekoniecznie najsilniejszą możliwą. I dobrze, bo przed nami trudne mecze.

Jeszcze to:
We are delighted to invite Arsenal Members to watch the team’s away match vs. Aston Villa, live at Emirates Stadium. It will be the only place to watch the hugely important match in Arsenal’s push for honours on TV in the UK.
Czy to oznacza ze bedzie transmisja w ATVO zaraz po meczu czy nie?

edytka2:
“Sol will be OK to play [after regaining fitness] but, right now, I don’t know if I play him. However it is a big opportunity for him if he does.

“I have to make a decision at right back too. Eastmond is possible. We moved him from there to central midfield in the past, so we’ll see. But Coquelin can play right back as well.

“I want to pick a team which is strong enough to win the game, without ignoring we are under immense physical demands in every single game right now and the fact some players need to have a breather.”

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2010, 0:04

Myślę, że Wenger wystawi jednak rezerwy. Sporo połamanych, kilku dopiero wróciło, Tomas zagrał 2 ostatnie mecze od początku, więc nie ma co go przemęczać, zwłaszcza przed tak ważnymi meczami. W bramce zapewne Fabian zagra, w obronie też zmiany, Sylwek i być może Sol, choć to nie jest do końca pewne. Może ktoś z rezerw. Na lewej Traore, albo Clichy, bo pewnie potrzebuje spotkań teraz, po kontuzji nie ma śladu chyba, więc moze grać i się ogrywać. Na prawej myślę, Eastmond, lub Coquelin. Liczę też na występ Veli od początku oraz Jay'a Thomasa, ostatnio znakomicie sobie poradził w meczu rezerw, gdzie zdobył hat trick.
Byłbym spokojny o wynik, gdybyśmy grali u siebie. Tak jednak nie jest i licze się z tym, ze mozemy odpaść.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 0:39

A wiec jutro zaczynamy.. biorac pod uwage fakt ze tylko Chelsea zostala w turnieju z duzych druzyn, moznaby to wygrac ;) Niestety, terminarz bardzo nieprzychylny, 4 mecze pod rzad w krotkim odstepie czasu z duzymi druzynami i niestety trzeba sie oszczedzac. Oczywiscie nie bede wspominal tego, ze borykamy sie z ogromnymi kontuzjami, bo to jest juz normalne i niestety nie dziwi w AFC. Na szczescie na jutro wraca Wilshere, wiec moze grac. Poza tym nie bedzie Meridy, Bendtnera i reszte znamy.
Zakladam ze sklad bedzie wygladal mniej wiecej tak:
Fabianski
Eastmond - Campbell - Silvestre - Clichy
Coquelin - Denilson (?) - Wilshere (?) / Traore (?)
Walcott - Vela - Rosicky (???) / Wilshere
Watpie, zeby Rosicky zagral, wydaje mi sie ze Jack zagra w ataku i Traore pewnie w srodku. Biorac pod uwage jednak ze Boss zabiera takich pilkarzy jak Eastmond, Coquelin czy Sunu, bedzie to mlody sklad. Obawiam sie o wynik. W zasadzie to wydaje mi sie, ze mogliby zagrac na remis i potem mlodziez postarac sie na the Emirates, bo tam wydaje mi sie ze bedzie im latwiej. A ze Boss ma zamiar grac rezerwy w FA Cup, przynajmniej teraz, to w zasadzie powtorka nie zawadza az tak, a da wiecej meczow rezerwom i Solowi ;)

Licze sie z tym, ze moze byc kiepsko, ale nowy stadion nie goscil jeszcze pucharu, FA Cup nie bylby zlym pucharem zeby zaczac. Mam nadzieje jednak ze bylby trzeci w tym sezonie ;)

GU GUNNERS!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 13:53

ArseBlog podał, że Cesc ma zagrać. Ciekawie. Ja bym się cieszył, jakby choć był na ławce, z Arshavinem i w razie czego mogliby wejść i pomóc.
Niestety z Villa nie zagra Diaby, Songa też nie bedzie, bo nawet jak odpadną to wątpliwe, by zdążył wrócić na środę. A więc cała nadzieja w Denilsonie :?
W piątek też pojawiła się informacja, ze Nicklas może być gotowy na Ville :o

edit:
Arsenal:
Fabianski,
Coquelin, Silvestre, Campbell, Traore,
Eastmond, Denilson, Cesc,
Jay, Theo, Vela

Arsenal Subs
24 Mannone, 34 Bartley, 07 Rosicky, 16 Ramsey, 23 Arshavin, 41 Frimpong, 09 Eduardo

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 14:11

We all follow the Arsenal... nawet o ósmej rano. :lol:

W każdym razie właśnie słyszałem, że bardzo silna drużyna, bardzo silna ławka, boje sie troche o mecze nadchodzące, no ale Wenger chyba wie co robi, no to czekamy na oficjalne składy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 14:18

podałem oficjalne w poście wyżej.
Wstydziłbyś się w ogóle rozważać ominięcie meczu Arsenalu :|

Traore na lewej, a Coquelin na prawej. Środek mocno doświadczony - Sylwek z Solem. W pomocy Cesc, Denilson i Eastmond, a w ataku najbardziej mnie Vela cieszy. No i powrót Theo oraz Jay Thomas. Zobaczymy co pokaże

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 14:28

Co robi Ramsey w składzie? Myślałem, że kontuzjowany..
W takim razie [sklad] odwoluje moje slowa i spodziewam sie ciężkiej walki o zwycięstwo, ale jednak zwycięstwo i zadnej mozliwosci remisu. To sie nie moze zdarzyc bo jednaktrzeba bardzo oszczędzać drużynę.
Wstydziłbyś się w ogóle rozważać ominięcie meczu Arsenalu :|
Za grzech żałuje, poprawe obiecuje.

.... 66 sekund.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 15:27

Gramy kiepsko, Coquelin bardzo niepewnie, Jay Thomas niewidoczny, Walcott też... wydaje mi się, że możemy zobaczyć Arshavina i Eduardo w drugiej połowie.. chyba, że team-talk Wengera zmotywuje młodzianów.
Everton and Arsenal have agreed a deal to bring Swiss international defender Philippe Senderos to Goodison Park.

The 24-year old will join the Toffees from the Emirates on loan until the end of the season.
Ta.. wypożyczenie do końca sezonu.. czyli wtedy kiedy mu się kończy kontrakt.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 15:33

Słaby mecz, ale nie ma się co dziwić. Debiutujący Jay niewidoczny, choć biega sporo, to mało co mu wychodzi. Coquelin - nie mozna w sumie mieć do niego większych pretensji, gra 2 mecz i to w dodatku nie na swojej pozycji. Sol przyzwoicie, jak na niego - zagrał 1 w tym sezonie. Sylwek kaleczy jak zawsze. Fabian się pomylił przy bramce. Jak trzeba to siedzi na linii, a jak nie ma, to wyłazi poza pole karne.

Theo zmarnował znakomitą okazję, gdy wystarczyło podać do środka. NIby też nie ma chłopak łatwo z tymi kontuzjami, ale mógłby częsciej urywać się obrońcom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”