Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 641

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 gru 2011, 10:06

...współczuję.Nie czarujcie się,przyczyny odpadnięcia są 2:

- dyspozycja i kłopoty pozaboiskowe Roo (piłkarz absolutnie kluczowy dla Manchesteru jak widać),
- słabo przeprowadzona rewolucja w składzie.Sprawdził się na dobrą sprawę tylko Jones,a np.z VdS w bramce MU na 99% by awansowało :roll:

Coś jest nie tak panowie jeśli na placu w MU najlepszy jest prawie że emeryt Giggs...

Mou za sezon dwa w miejsce Fergusona ;) ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 10:15

http://www.stretford-end.com/2011/12/de ... d-success/
[...]Injuries and rotation

Injuries are something every side has to deal with but United seem to be going through an unfortunate spell at the moment. All six strikers have been injured at some point so far this season whilst similarly at the back, only Jones has been forever fully fit. However, more pressing is the CM area – Cleverley and Anderson injured with Carrick suspended saw the unfit pairing of Fletcher and Gibson benched against Basel in favour of Jones and Giggs. More on that to come though.

As eleven individuals, most United sides should have been able to qualify through from that group but the weekly team rotations surely cannot help to create a settled side.
Central midfield

This could be a blog entry in itself. The thing to make clear is there is no obvious answer – the midfield lacks imagination but then it also lacks bite. I’ve blogged before on why I believe grit and balls should come before creativity – and then suggested a solution. In short; just because other sides play a ‘creative’ CM (note in a 4-5-1) that doesn’t mean we have to follow their lead. United’s midfield has traditionally been built upon winning the ball and being effective; allowing the wide players and forwards to take the lead on more creative parts of the game.

It seems incredible that United entered into a game, let alone a Champions League game with a 19 year old centre back and a 38 year old former winger as the central midfield pairing. Even so, United created 22 chances away from home and scored one goal; similar to the 29 created vs. Newcastle recently. So to what extent is the problem in the central midfield area anyway? The lack of movement up front isn’t a central midfield issue and seemingly neither is creating chances.
Ja tego nie pisałem choć może tak wyglądać :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 11:34

W sezonie 95/96 przegraliśmy z York w CC 0:3. Kilka lat temu odpadliśmy z Coventry i Leeds na OT, a nawet ulegliśmy Southend. A w wymienionych spotkaniach grała cała masa zawodników, którzy w pewnym okresie swojej kariery byli(bądź nadal są) mocnymi punktami drużyny.

Nie rozumiem o po co ta cała gadka o zapchajdziurach. Młodzi dostaną szansę jak będą gotowi i żadne Tosice, Bebe, czy Dioufy nie przeszkodzą im w tym, tak jak nie przeszkodzili Welbeckowi.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 12:25

W 95/96 przegraliśmy też Rotorem Wołgograd, tyle że wtedy skład się rodził i grali goście, którzy później zostali gwiazdami. Teraz jesteśmy finalistami, którzy byli gorsi niż Basel i Benfica.
A teraz nie mamy masy młodych zawodników?
Wygraliśmy dwa mecze z sześciu w grupie. To jest wstyd. Kilku graczy nie chcę już więcej widzieć-nawet w kadrze meczowej i tyle. Koniec tematu.
Tak, to jest wstyd. Tyle że jeśli szukamy winnych to nie winmy tych, którzy okazje do gry mają od święta. Zawiedli doświadczeni, którzy nie potrafili tej drużyny pociągnąć - nie młodzi, nie zapchajdziury.
Kilku graczy nie chcę już więcej widzieć-nawet w kadrze meczowej i tyle. Koniec tematu.
Rozmawiajmy w końcu konkretnie. Nazwiska proszę :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 gru 2011, 13:01

Czyli redzie ma się rozumieć że winnych nie ma a w tekstach co wklejałeś widze że ktoś nie widzi problemu w środku pola a jego argumentem są sytuacje ze srokami ktorych nabilismy w ostatnuch 10 min kiedy rywal grał w 10.Prosze o szanowanie ludzi tutaj piszących. Carrik grał dobrze jak na siebie bo wiemy jak w zeszlym sezonie się prezentował a teraz porwajmy to co gra yaya czy to co grał młody Wilshere czy Lejva w tym sezonie.Od naszych środkowych jest masa lepszych piłkarzy i o ile od Roo Naniego Vidy mało kto jest lepszy w europie i na świecie tak od naszych środkowych jest masa.

Nie ma środka pola są tyłko połsrodki i jaranie się srednimi meczami. Super młody stoper męczy sie na prawej obronie a Evra nie ma konkurenta i musi grać ciągle. Najlepszą odpowiedzią są wyniki zespołu. wpie..dol od City, odpadnięcie z Crystal i totalna kompromitacja w LM, jak dalej nie widzisz że niektorzy piłkarze nie pasują do MU to Twój problem.Pewnie w 2005 by była podpodna rozmowa i chwalenie Smitha i mowienie że grywa super mecze(min z Chelsea Jose). Niektorzy sie obudza z ręką już nawet nie w nocniku..

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 08 gru 2011, 13:20

Jak sądzicie głowa Alexa poleci ? Zastanawiam się nad tym i nad tym kto ewentualnie mógłby go zastąpić .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2011, 13:25

lukinis131 pisze:Jak sądzicie głowa Alexa poleci ?
zwolnienie to mało, jeszcze trybunę, którą nazwali na jego cześć mu odbiorą.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 13:30

Przeczytaj raz jeszcze moje posty to się dowiesz kogo uważam za winnego. Z Newcastle stworzyliśmy sobie dużo sytuacji jeszcze przed tym jak wypadł Guiterez - przecież sam Hernandez w pierwszej części mógł strzelić kilka bramek, Giggs miał doskonałą sytuację, czy Young w drugiej części. To tylko kilka, które przypomniałem sobie na syzbko, a pewnie było ich więcej.

Od Carrick jest masa lepszych zawodników do 442? Polemizowałbym. Carrick z ostatnich tygodni to fundamentalna część tej drużyny, jej kluczowy zawodnik. Gra świetnie i wątpię, żeby Toure, czy Leiva w 442 grając tego bardziej z tyłu dawali drużynie więcej niż Anglik. I masz bardzo krótką pamięć, bo w zeszłym sezonie, a na pewno w drugiej części był również wyróżniającą się postacią i jednym z głównych bohaterów naszej kampanii w Europie. Wiem jednak, że nie dojdę z Tobą do porozumienia, bo mamy całkowicie różne spojrzenie na zadania środkowych pomocników u nas. We wklejonym tekście również jest o tym mowa. Zresztą na temat Carricka wypowiadało się również kilku zacnych hiszpańskich grajków i ja mogę tylko przyklasnąć.

Wymieniłem również konkretne nazwiska przy których postawiłbym znak zapytania. Nigdy nie powiedziałem, że jest super. Twierdzę jedynie, że zawsze po tłustych latach musi przyjść gorszy okres kiedy drużyna będzie musiała narodzić się na nowo. Mamy dużo młodzieży, która zebrała dobrą nauczkę. Wrócimy niebawem mocniejsi i to bez potężnych transferów, jestem tego pewien.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 gru 2011, 13:38

red85 pisze:Gra świetnie i wątpię, żeby Toure, czy Leiva w 442 grając tego bardziej z tyłu dawali drużynie więcej niż Anglik.
Leiva właśnie tak gra.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 gru 2011, 13:42

Rozumiem więc jak ze drużyna x która ma srednich obronców a dwa mecze NIE straci gola to jest argument że winną ekipy nie jest słaba obrona po przecież nie straciła bramek.
Litosci..ile sytuacji stworzyliśmy z City Liverpoolem czy nawet Sweanse, by podbic piłeczke dodam Everton.Jak dla kogoś argumentem na dobrą pomoc ma być mecz ze srokami to ja wysiadam z takiej rozmowy bo bym zapytał wprost dlaczego wiec z Walijczykami stworzylismy 1-2 a z City żadnej? Czekam na argumenty i w moim imieniu mozesz kolege zapytać bo dla mnie to ten sam syndrom co z obroncami z 1 linijki mojego wpisu.

Teraz niech Evra się połamie a grać będziemy kimś z rezerw, tak mamy zajebiście silna kadre że w kluczowym meczu LM na srodku pomocy musi grać stoper...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 13:54

Z City w pierwszej połowie mieliśmy optyczną przewagę i zadecydowała jedna akcja. Nie byliśmy gorsi w drugiej linii, a w drugiej części czerwona kartka załatwiła sprawę. O meczu na Anfield nie będę wspominał, bo było za dużo eksperymentów, a takie występy jak ze Swanseą(która miała doskonały bilans meczów u siebie), czy Evertonem mieliśmy na przestrzni ostatnich lat wiele i to nawet z Keanem, Scholsem, czy Robsonem w składzie.

Najważniejsze jednak, że w tych meczach nie straciliśmy kontroli nad wydarzeniami boiskowymi, graliśmy solidną piłkę. A to drużyna dopiero się rozwija i będzie tylko lepiej. Oczywiście, trzeba się będzie zastanowić nad losem Andersona oraz Fletchera, ale to nie jest temat na już. Jestem pewien, że Fergie wie co robić. Mamy solidną bazę w postaci Carricka, Cleverley'a oraz Giggsa, a na zapleczu kilku świetnie rokujących zawodników.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 gru 2011, 13:58

Redzie powiedz mi swoją regułke jak na koniec sezonu będziemy tracic +10 punktów do City a w LE odpadniemy z klopsami pokroju Szwajcarów, bo widze że Ty we wszystkim widzisz pozytywy i sądzisz ze wszystko jest Ok.Jakbym widział beniteze po legendarnym meczu z Portmo. Przegraliscie 2-0 z najsłabsza drużyna w lidze..na co Benio że kontrolowali mecz :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 gru 2011, 14:06

Pamiętam, pamiętam. Cytat klasyka. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2011, 14:07

Kibicowanie United nauczyło mnie tego, że zawsze trzeba wierzyć do końca. Mamy grudzień, na rozliczenia przyjdzie czas. Wielu tutaj wątpiło w nas rok w rok, a ja zawsze powtarzałem, że póki piłka w grze to United może i tym razem zaskoczyć wszystkich. I teraz jest tak samo - wierzę w tą drużynę, dostarczyli mi przez ostatnie lata tyle pozytywnych emocji, że zasługują na to :)

Powtarzam po raz kolejny, że nie twierdzę, że jest wszystko ok. Tyle tylko, że od początku sezonu spodziewałem się, że może być różnie, że to sezon przejściowy. A po sezonie trzeba będzie podjąć kilka ważnych decyzji co do zawodników, których wymieniłem wcześniej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 gru 2011, 14:20

Ok Redzie zgadzam się.Zauważ tylko że LM się zakonczyła i czas na wnioski, bo jakbyśmy mieli silną grupe, Milan z 2 koszyka, Napoli(tylko teoria) Dortmund to bym to zrozumiał...ale odpadamy z grupy komicznej.Chyba można wyciągnąć wnioski...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”