AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6401

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lip 2023, 22:42

Musah, o ile Valencia obniży żądania a później się zobaczy. Wszystko zależy od tego kto odejdzie i za ile.
Nie będę ukrywał że nic mnie tak nie wkurwiało od lat jak granie tymi patałachami na prawej stronie bez jakiejkolwiek jakości. Nic mnie tak nie wkurwiało jak granie tym bez formy Giroud a ten przy swoim wieku po prostu potrzebował konkretnego zastępstwa i grania max 80 minut w tygodniu a nie 160...
W ostatni sezonie rozbrajala mnie ta jałowa gra środka pola bez zęba i nie będę tu nikogo wybielał bo i benek i tonali obniżyli loty nie mając praktycznie żadnej rywalizacji po odejściu Kessiego a dopełnieniem był krunic który często z tej mizerii się wyróżniał nie mając wielkich umiejętności będąc bardzo surowym graczem.
Tymczasem w jedno okienko odświeżamy fajnie pomoc. Robimy rewolucję z przodu! Na RW bierzemy dwóch konkretnych piłkarzy którzy dadzą jakość a dodatkowo są na tyle elastyczni ze mogą zagrać od biedy na innej pozycji. Okafor jako opcja dla Giroud czy dla Leao. Gość którego widziałem w LM ale kiedy grał naprawdę robił fajna robotę więc pytanie czy on jest w stanie wejść na wyższy poziom.
No tak powinno wyglądać mercato. Mamy tak naprawdę jeszcze jednego pomocnika do kupienia 24 lipca. Drużyna w komplecie będzie się przygotowywać a rebicie origi salemakersy wiedzą że mogą sobie szukać opcji i pakować walizki bo nikt ich tu nie chce.
Byłem bardzo negatywnie nastawiony po tym spektakularnym wyjebaniu Maldiniego a następnie poprawieniu z Tonalim ale teraz widzę w tym sens. Widzę w końcu prawdopodobnie spełniane potrzeby trenera. Bo nie dostanie piłkarzy z topu bo na takich Milan nie stać ale dostanie kadrę na miarę Serie A żeby grać na kilku frontach i zapierdalać w tym przodzie w każdym meczu

Jakby im Thuram wszedł to podejrzewam że okafor zostałby odpuszczony. Nic na siłę dostał bardzo duże pieniądze w Interze( większe niż leao) I dobrze ze nie uczestniczyliśmy w licytacji zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 lip 2023, 0:22

Ciekaw jestem, co wyjdzie z tych nowych skrzydel milanu. Chukwueze to jeden z najlepszych skrzydlowych la ligi (widzialem wczesniej porownania do castillejo, ale o nim w zadnym momencie kariery bym tak nie powiedzial), pulisic w chelsea zawiodl ale biore poprawke na to, ze tam niemal kazdy magicznie traci moc, w dortmundzie mi sie podobal

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 lip 2023, 2:02

Też nie mogę się doczekać Chukweze. Jak na włoskie standardy bardzo dobry skrzydłowy, a jakosc prawego skrzydła w porównaniu z tym vo mieliśmy do tej pory wzrasta dużo. Imo najwiekszy upgrade okna. Mam nadzieję że tu nic się nie wyłoży.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2023, 7:51

Osobiście nie mam nic do Musaha i Imho to chłopak o potencjale, ale jak ma przyjść jeden pomocnik to mam nadzieje, że Musah to jest ktoś taki jak Danjuma dla Okafora i przyjdzie ktoś zupełnie inny a bardziej potrzebny w tym momencie Milanowi. Natomiast jak odejdzie też Adli to wtedy powinno być miejsce dla dwóch pomocników.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 lip 2023, 8:12

moody pisze:
25 lip 2023, 0:22
Chukwueze to jeden z najlepszych skrzydlowych la ligi (widzialem wczesniej porownania do castillejo, ale o nim w zadnym momencie kariery bym tak nie powiedzial)
to bardziej obawa niz porownanie. Przyznam, ze nie widzialem zadnego meczu Villarreal wiec nie wiem jak on gra. Ktos pisal, ze Chukweze odpalil tryb Messiego z Realem i tam gral kapitalnie i oby nie byl to jednorazowy wystrzal.
Ten Villarreal ma chyba drugiego skrzydlowego, ktory raz strzelil cztery gole, a pozniej juz mu tak dobrze nie szlo.
Zmierzam do tego, ze chcialbym aby ten nasz nowy pilkarz nie byl efemeryda.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 lip 2023, 8:16

Ten będzie droższy niż Musah, ale zupełnie inny gracz, bardziej defensywny

Simic może pójść na wypożyczenie,bo chcą żeby grał. W sumie słusznie, ale po co z drugiej strony potem brać jakichś młodzików skoro mamy wychowanka, który może wchodzić w buty Kjaera powoli.

Moretto pisał, że jak Milan będzie chciał zagrać 4231 to na AM jest Pulisic i Romero, dlatego temat Kamady upadł,bo widzą go bardziej na AM niz w pomocy w 433.

Jeśli za kilka dni FIGC ogłosi listę non EU i faktycznie Anglicy będą traktowani jak Szwajcarzy to pewnie zaraz wróci temat Taremiego.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 lip 2023, 8:20

Na spokojnie trzeba poczekać. Przy tyłu transferach nawet jak jeden będzie nie wypałem a trzy następne okaza się sukcesem to dobrze.
Pamiętajmy ze przy wszystkich zdrowych mamy z przodu na dzisiaj leao okafor Giroud pulisci chukwu plus odpad więc zawsze dwóch graczy z jakością będzie na ławce. To robi wrażenie i jest ogromna zmiana. Rok do roku...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2023, 8:26

Wiadomo każdy transfer może się okazać niewypałem, ale musiałoby się coś bardzo złego wydarzyć by Chukwueze nie był wzmocnieniem. To niemal ideał skrzydłowego jak na nasze możliwości - top drybling na poziomie Leao a też warto zwrócić uwagę, że on potrafi minąć rywala na szybkości ale również z piłką krótko przy nodze podwajany. Dodatkowo jest bardzo szybko. No ideał do naszych potrzeb. I Leao będzie łatwiej.

On ma wszystko to co powinien mieć schodzący napastnik/odwrócony skrzydłowy a do tej pory mieliśmy dwóch na tą pozycje co nie mieli nic z tego.

Awatar użytkownika
Nickson
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nickson » 25 lip 2023, 8:40

Cześć!

Jestem nowy na forum i zaczynam od tego tematu, bo fanatyzuję z Milanem.

Najbardziej z nowego zaciągu czekam właśnie na Chukwueze. Będzie musiał się on naprawdę bardzo postarać, by nie być upgradem w stosunku do tego, co do tej pory oglądaliśmy po prawej stronie Milanu. Jaram się, bo da to niesamowite pole do rozwoju w ataku. Inne zespoły już nie będą mogły skupiać się tylko na lewym skrzydle, bo jak tak zrobią, to dostaną gonga z prawej.

Jeszcze wracając do Tonaliego, to gdy o nim pomyślę, to jest mi smutno, że nie będzie go już w drużynie. Jeśli natomiast głębia składu ma być dzięki kasie z niego tak poszerzona, to... czekam aż za rok wypożyczą go z opcją wykupu za 20 mln rozłożone na 100 rat ;)

I szkoda trochę Sportiello, że od razu tak się skompromitował. Dobrze jednak, że to w sparingu, a nie w meczu o coś. Nie ma co się nad nim znęcać. Każdemu się zdarzy, byleby nie więcej niż raz na kilka lat taki babol. Tak czy siak, będzie to pewnie lepsze zastępstwo dla Mike'a niż Tata.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 lip 2023, 10:45

Witamy nowego kolegę :beer:

Awatar użytkownika
Nickson
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nickson » 25 lip 2023, 10:59

Z Simiciem każda opcja wypożyczenia byłaby spoko. Pewnie i tak za dużo by nie pograł i byłby tylko 5 stoperem do gry, więc no. Jakby poszedł gdziekolwiek w ramach Serie A do słabszych klubów to ideolo dla wszystkich. Więcej pogra i za rok wróci już z większym doświadczeniem i dalej będzie nastolatkiem do dalszego rozwoju.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2023, 10:59

Seba82 orientujesz się czy jeśli wyślemy go za granice to czy ten czas tam będzie mu zaliczony jako piłkarz Milanu? Żeby go traktować jako wychowanka klubu musi siedzieć 3 lata między 16 a 21 urodzinami w klubie, więc on by się wkrótce zaliczył do tej kategorii. Szkoda by to było stracić.

Dla przykładu Traore można zgłosić na listy jako wychowanego przez włoski klub a za rok będzie można go zgłosić jako wychowanka Milanu.

To bardzo istoty dla nas szczegół i niezwykle kluczowe by udało się znaleść kogoś z primki do pierwszego składu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 lip 2023, 11:04

No ale ktoś musi być tym 5 stoperem a jak patrzę na ostatnie wczyny Kjaera to zaraz może być czwartym. To na pewno ostatni sezon dunczyka w barwach Milanu. Skoro wypożyczamy Gabbie ( zobaczycie ze zrobimy na nim interes) To naturalna "5" powinien stać się simic.
Chukwu dzisiaj w Mediolanie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2023, 11:07

Jako, że Kjaer nie dojeżdża to w idealnym świecie on powinien być 5 do gry i następcą Gabbi. Ostatnie co chcemy by talent jak Simic zagrał pare minut w sezonie. Chyba, że dojdą do wniosku, że jest na tyle dobry by być 4 w kolejce do gry.

Osobiście patrząc na formę Kjaera, odejście Gabbi odpuściłbym napastnika (chyba, że nadarzy się okazja) i ściągnął obrońcę co będzie wstanie wywrzeć realną presję na Tomorim, Kalulu i Thiaw.

No ale zobaczymy co zdecydują. Jest sporo czasu.

Awatar użytkownika
Nickson
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nickson » 25 lip 2023, 11:25

Pewnie i tak środek obrony jest ostatnią pozycją, która jest brana pod uwagę do wzmocnień w tym oknie transferowym. To, że Kjaer nie dojeżdża może być wniosek po meczu z Realem, gdzie było to pierwsze poważniejsze starcie w presezonie. Duńczyk dalej będzie spoko opcją na zespoły, które nie dysponują szybkimi napastnikami i jednocześnie murują się pod własną bramką w Serie A. Pewnie co najmniej kilka się takich znajdzie. Za rok to już oczywiście inna sprawa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”