Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 642

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lip 2017, 20:18

Frazesy czy nie - fenomenalny wykład Trumpa. Przydałoby się, by nasi politycy też nam czasem mówili takie rzeczy.
http://www.rp.pl/Prezydent--USA/1707094 ... .html#ap-3

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2017, 20:32

Wiadomo, tak jak nie ma co przeceniać, tak nie ma co nie doceniać. Przemówienie dobrze przygotowane, czuć, że do Polaków. Nie jest to przemówienie, które można wygłosić na, nie umniejszając oczywiście, Słowacji czy Węgrzech. To jest jednak postęp i trzeba to docenić, bo Obama to by przyjechał i gadał te swoje bla bla bla o demokracji, postępie itd.

Czy za tym jednak pójdą realne korzyści dla nas? To się okaże. Wiemy już, że biznes is biznes i gazu czy technologii nikt nam za darmo nie da.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2017, 21:28

Trzeba przyznac ze pierwszy w historii Stanow Zjednoczonych pomaranczowy prezydent ma gadane. Czuje sie mile posmyrany.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lip 2017, 22:01

No muszę przyznać, że ładnie ten spektakl wyreżyserowaliście. Czułem się, jakbym oglądał relację na żywo. Z Pjongjangu

Do tej pory Magnumie miałem Cie za lewaczka, ale normalnego co jest rzadkością. Tj. uwierzyłeś w te brednie, ale bez tego kabaretowego poczucia wyższości, postępu, jakoby czegoś nowoczesnego, nieuniknionego. Ot potrafiłeś je normalnie bronić. Niestety widzę, że zaczynasz odpływać w oszołomstwo. Szkoda.
Podpisuję się pod postem piwusa, czyny, nie słowa.

Poroszenko też dużo gadał.

Ale o co wam chodzi? Czego byście chcieli więcej po tej wizycie?

Dostaliście
- Potwierdzenie art. 5 (chociaż było to dla mnie zabawne w wątpienie jego. Wyrzeczenie się światowego strażnika USA byłoby tylko dla ich szkody. Więc doskonale wiedziałem, że Trump tego nie zrobi. Jest biznesmenem i doskonale kalkuluje co im się opłaca)
- Pierwsza wizyta Prezydenta USA w Europie przed naturalna zwykłe w Wielkiej Brytanii czy innym mocnym krajem. Spotkanie z Polakami poznanie ich punktu widzenia, przed WB, Szkopami czy Ruskimi. Mówienie o Polsce jako sercu Europy. NIe tylko słowo, ale twardy gest. Pierwszy wyjazd do was.
- Wsparcie inicjatywy Trójmorza niezwykle dla nas korzystnej, stawiającej nas w roli Lidera tego regionu
- Zapewnienie dostaw Gazu. Tutaj chyba nawet tego nie musiał mówić. Jankesom się po prostu opłaca nam opierdalać gaz i temu regionowi
- Piękna przemowa na temat naszej historii. Transmitowana na cały świat. Żadne [k****] Obamowskie Polskie Obozy Śmierci, ale nasza wizja historii. Za taką promocje by trzeba zapłacić dziesiątki milionów na świecie z dobrym pomysłem marketingowym. I to z takimi szczegółami jak to, że Ruscy podczas powstania warszawskiego stali przed Wisłą i czekali aż Warszawa zostanie wymordowana, czy kuźwa opowieść o barykadach na Al. Jerozolmiskich. Żeby coś takiego powiedzieć z Pasją to naprawdę nie wystarczy tylko przeczytać z kartki czy z Promptera, ale też to poczuć. Tą historię, trudne wybory. Facet naprawdę musiał poznać te trudne koleje losów. Jak pisałem żaden Prezydent USA i w ogóle zagraniczny nie zrobił nam takiej laski jak on. Kłaniając i oddając hołd naszej historii i bohaterskiej walce.
- Last but not least. Dla każdego konserwatysty piękna przemowa na temat walki w obecnych czasach i zagrożeniach. O wartościach. Odwołania do Boga. Krzyki We Want God. Twardo powiedziane o woli o odwołani do korzeni. Jeśli zachodnia Europa ma przetrwać musi wrócić do swoich wartości. Musi mieć wolę przetrwania. Niektórzy to nawet nazywają Expose w jaki sposób walczyć z dzisiejszych czasach i przedstawienie się w jaki sposób razem będziemy walczyć z Islamskim zagrożeniem i bezidową Europą Zachodnią.

Pytam czego byście więcej chcieli? Oczywiście. Mogła jeszcze Melania i Ivanka Trump opierdolić setce chętnych Polaków petardę. Sam bym chętnie się nastawił, ewentualnie jeśli nie miałbym gwarancji, że się dostanę wziąłbym Chowartkę na wygibasy, ale no naprawdę jako człowiek lubiący zawsze szukać dziury w całym zauważyłem, że tak można przejść przez całe życie i nigdy nie być zadowolonym. Kiedy można być zadowolonym to trzeba to robić i tak jest dzisiaj.

Piękna, udana wizyta.

A jeśli chodzi wam o czyny w postaci tego czy rzeczywiście Jankesi ruszą jak nas Ruscy zaatakują, to mam nadzieję, że nigdy nie będzie okazji tego sprawdzić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2017, 22:05

Kamil232 pisze: Do tej pory Magnumie miałem Cie za lewaczka, ale normalnego co jest rzadkością. Tj. uwierzyłeś w te brednie, ale bez tego kabaretowego poczucia wyższości, postępu, jakoby czegoś nowoczesnego, nieuniknionego. Ot potrafiłeś je normalnie bronić. Niestety widzę, że zaczynasz odpływać w oszołomstwo. Szkoda.
Ale czy ty nie widzisz co ty sobą prezentujesz na tym forum? Zarzucasz mi w tej chwili coś, co sam praktykujesz.

W ogóle samo to, że nazywasz moje poglądy "bredniami" mówi wszystko.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2017, 22:08 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2017, 22:08

"Lewaczka" - idealne.

Ech, żeby jeszcze można było jakoś zablokować widoczność cytatów z osób "zablokowanych"...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lip 2017, 22:10

Szanuje twoje zdanie, jednak trudno się z nim zgodzić. To, że mam taką głupią manierę, że czasami schodzę do rynsztoka, jak ktoś się w nim znajduje i lubi się boksować vide. niektórzy użytkownicy bredzący o drugiej grecji, nie znaczy, że jak ktoś poważnie dyskutuje to nie potrafię z nim poważnie dyskutować. Do tej pory umiałeś. Mógłbym na ten żenujący post porównujący tą wizytę do jakiejś korei północnej odpowiedzieć równie nisko. Odpowiedziałem tak ze względu na twoje wcześniejsze posty, licząc na poprawę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2017, 22:12

No i patrz. Znowu to samo. Twój post, napisany w 100% capsem, emanujący tekstami o tym, że to wielki dzień, wielki kochany Donald itp. Poziom przekrzykiwania się. Więc pokornie dołączyłem.

Jak mamy powazną dyskusję o powaznych rzeczach to dyskutuję tak, jak zawsze. Tutaj nie mogłem się powstrzymać, bo Twój post zadziałał na mnie jak płachta na byka. Tak samo jak teksty typu "Wielki Jarosław Was Ogrywa" :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lip 2017, 22:18

Tak ci caps lock przeszkadza?

Ja usłyszałem, że to, że wyrażam jakieś wąty w sprawie 3 stronicowego Hejtu w domku po moim odejściu na moją osobą łącznie z wjazdami na moją Córkę to oznacza, że nie mam poczucia humoru :lol2:

Od razu dodaje iż tekst o opierdalaniu petardy przez Melanie i Ivanke też jest żartobliwy. Nie sądziłem, że będę musiał o tym pisać. Sądziłem, że ci co przez 3 strony hejtowali moją osoba łącznie z adminami rzecz jasna żartobliwie mają niezwykle wysublimowane poczucie humoru i pełen dystans do świata :whistle:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2017, 22:19

Magnum pisze:Tak samo jak teksty typu "Wielki Jarosław Was Ogrywa" :P
Nie głosowałem nigdy na PiS, ale Jarek to wygrywa obecnie nawet siedząc w fotelu i bawiąc się z kotem. Cała opozycja w Polsce sama się masakruje od jakiegoś czasu.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lip 2017, 22:21

Kamil232 pisze: Nie sądziłem, że będę musiał o tym pisać. Sądziłem, że ci co przez 3 strony hejtowali moją osoba łącznie z adminami rzecz jasna żartobliwie mają niezwykle wysublimowane poczucie humoru i pełen dystans do świata
Gdzie są te posty i kto tak pisał?

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2017, 22:27

UWOLNIĆ KAMILA !!!!!1

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 lip 2017, 22:29

ubek pisze:
Kamil232 pisze: Nie sądziłem, że będę musiał o tym pisać. Sądziłem, że ci co przez 3 strony hejtowali moją osoba łącznie z adminami rzecz jasna żartobliwie mają niezwykle wysublimowane poczucie humoru i pełen dystans do świata
Gdzie są te posty i kto tak pisał?
Przecież ty pisałeś. Sam widziałem

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lip 2017, 22:30

O córce?

Awatar użytkownika
masacra