Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 642

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 sty 2010, 16:27

Słabo jak nigdy. W 67' Wenger wprowadził do gry ofensywe w postaci Eduardo , Arshavina i Ramseya aby z remisu zrobić przegraną 3-1.

btw. Stoke chyba zawsze łapało Arsenal na trik z wrzutka z autu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 16:31

Co tu mówić. Boss dał nadzieje, że wygramy wystawiając np. Fabregasa.. Wiadomo było, że tu będzie bardzo ciężko i jak mamy wygrać, to trzeba było wystawić pełny albo bardziej pełny skład, albo po prostu odpuścić i dać zagrać rezerwom. A teraz ryzykujemy że będzie to, co po FA Cup z MU przegranym 4-0 który nas psychologicznie rozwalił i miał odzwierciedlenie w lidze.

Nie wiem, co tam Traore robił, zawinił wyraźnie przy obu bramkach... Z drugiej strony, cieszył występ Campbella, dobrze zagrał. Widać brak Songa.

Nie ma to jak przegrana na początek dnia... :/ Może napiszę coś później bo teraz nie chce reagować za bardzo emocjonalnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 16:32

Na jaki trik ? Stoke tak dosyć często strzela.
Już dokoła słychać teksty, ze Arsenal przegrał sezon, etc. :lol:

Niestety, znów zawiodła obrona [jak w ostatnich edycjach] Wenger lepiej by zrobił, jakby obrony nie ruszał, a wprowadził młodych w ataku. Po bokach Traore, który znów zagrał fatalnie [gdzie był przy drugim golu ? Ktoś wie, bo ja go w kadrze nie widziałem, choć Sidibe przebiegł pół boiska], na prawej Coquelin i później po zmianach Eastmond, no nie są to piłkarze na pierwszy skład póki co. W środku z kolei Sol, który nie grał w tym sezonie i swoje lata ma do spółki z Sylwkiem, który znów kaleczył strasznie. Sol zagrał znacznie lepiej, bo ale na Stoke nie wystarczyło. Do tego Fabian słabo, choć zawinił tylko przy 1 golu, to później też miewał słabe interwencje [nie przy golach].

Nic to, trzeba się otrząsnąć i zapomnieć, bo Villa już czeka.

p.s. chciałem grać na stoke w pewniaku dnia :angry:
p.s.2 ostatnio jak odpadliśmy z FA Cup na 4 rundzie, doszliśmy do finału LM, wiec bądźmy dobrej myśli :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 17:05

p.s.2 ostatnio jak odpadliśmy z FA Cup na 4 rundzie, doszliśmy do finału LM, wiec bądźmy dobrej myśli :]
Tymbardziej, że 06/07 - odpadlismy w 1/8 z PSV, potem 1/4 z L'poolem, 1/2 w MU.. no to teraz finał ;)

Wenger rządzi na konferencji:
"-Did you make a triple substitution to avoid the replay?
- Yes, I did. And it worked" :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 sty 2010, 17:23

fieldy pisze:Na jaki trik ? Stoke tak dosyć często strzela.
Już dokoła słychać teksty, ze Arsenal przegrał sezon, etc. :lol:

Po prostu pamiętałem że w tamtym sezonie Arsenal stracił właśnie bramkę ze Stoke po tej ich sławnej wrzutce ;P Arsenal ma przegrać sezon bo przegrał ze Stoke ? Ciekawe co ma MU powiedzeć po przegranej z Leeds.

p.s. chciałem grać na stoke w pewniaku dnia :angry:
miałem właśnie Arsenal i gdy Wenger zrobił zmiany byłem prawie pewny że docisną jeszcze 1 bramkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 18:14

To było dobre, weszli piłkarze podstawowi [no, poza Ramsey'em moze] i z 1:1 zrobiło się 1:3 :lol: ale to wina obrony, a nie piłkarzy, którzy weszli. Przed rokiem też z United wyszli Traore i chyba Hoyte i dostaliśmy po dupie właśnie przez błedy w defensywie. Atak grał lepiej, ale nieskutecznie, a obrona słabiej.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 24 sty 2010, 18:20

Fabian mógł się bardziej postarać przy tych interwencjach, musi chyba nad refleksem popracować bo piłki 10cm od niego i brak większej reakcji.
Obrona też nie zachwyca :| Ogólnie mecz bez historii, trzeba zapomnieć i grać dalej :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sty 2010, 18:52

W sumie już wszystko napisaliście, więc nie ma się za bardzo co pastwić nad naszymi. Było bardzo słabo, kilku piłkarzy zupełnie nie podołało no i jeszcze ten wcześnie stracony gol ... myślę, że on dość mocno stremował niektórych młodych chłopaków.

Osobny akapit dla Fabiańskiego, który rozczarował mnie chyba najbardziej. Można go tłumaczyć brakiem ogrania, ale takie błędy :roll: Jak z Chelsea trzeba było zostać w bramce to wyszedł, a jak tu miał wykazać się zdecydowaniem i pójść agresywnie na piłkę to się zastanawiał. Drugi gol przy lepszej reakcji mógł wybronić (chociaż tu akurat obrona zawaliła), a przy trzeciej też mógł wykazać więcej zdecydowania.

Szkoda tego pucharu, tym bardziej, że jeśli ten sam mecz gralibyśmy w Londynie to wynik byłby zupełnie inny.

btw, tragiczne boisko dzisiaj było :roll:

ps, Was też wkurzało to ciągłe wycieranie piłki ręcznikami przez Delapa?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 19:04

Co do Fabiana, to ostatnio w Spotlight mówił, że z Chelsea się za bardzo starał i dlatego zwalił więc teraz będzie grał normalnie. Jak mu to wyszło wszyscy widzimy :lol:
tja.. po jaka cholere on to robil to ja nie wiem.. no ale coz.

Jak nie wygramy nic w tym sezonie to Wenger po prostu powinien na maksa iść na Carling Cup zeby cokolwiek wygrac :lol:

Edit: gdybysmy wygrali to bysmy mieli podróż do Manchesteru.. więc moze to i lepiej ze odpadlismy juz teraz? :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 sty 2010, 19:26

Magnum pisze:
tja.. po jaka cholere on to robil to ja nie wiem.. no ale coz.ol:
Może dlatego, że suchą piłką jest mu łatwiej dokonać coś takiego:

Myślę, że to go w pełni usprawiedliwia.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 sty 2010, 19:43

Każdy kto widział przynajmniej 2 lub 3 mecze Stoke nie zdawał by takich głupich pytań.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sty 2010, 20:04

KajoFC pisze:Każdy kto widział przynajmniej 2 lub 3 mecze Stoke nie zdawał by takich głupich pytań.
No przeca ja wiem, że nazywają go człowiekiem proca itp. :P Kiedyś nawet popełniłem na ten temat tekścik. Po prostu strasznie mnie to denerwowało :D

edytka

Byśmy grali w 5. rundzie z City :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 21:22

MGiggs pisze:Teraz rewanż z City i mecz z Arsenalem ktory dzisaj pokazał że jak sie z nimi walczy jak męzczyzni to giną jako zespół.
myślisz, że z United zagrają Emmanuel Thomas, Traore, Eastmond, Fabiański, Vela, czy Silvestre ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 sty 2010, 21:50

Zagrał Fabregas ktorego dzisaj wrecz zadeptali z Denilsonem. Arshavin Eduardo tez niewiele pokazali. Walcott tez nic nie gral.
Co najlepsze Arsenal przegral walke w srodku pola a miał tam swojego najlepszego gracza...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2010, 21:58

Ta.. Tyle, że obie bramki zawalił Traore, którego nie ma prawa być, Fabianski nie pewnie, poza tym co z tego ze jeden Fabregas zagral jak nie mial wsparcia..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”