Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2023, 11:57
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 maja 2023, 12:25
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2023, 12:28
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 maja 2023, 12:48
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 maja 2023, 13:40
Hersk
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 maja 2023, 14:24
Tak było w momencie tackowej afery, później jeszcze parę meczów ok, a dalej wszystko się zesrało i nie mogą opuścić 7 miejsca od kilku kolejek, a baraże dopiero od 6. Ostatnie 5 meczów to 2-2-1 i to nie z mega mocnymi ekipami. Kotwica była na 2 miejscu w dniu meczu, ale reszta to były ekipy od 6 do 15 miejsca. W każdym razie był moment gdy można było uwierzyć w awans bezpośredni, bo brakowało bodajże 7 pkt na około 10 kolejek przed końcem, a teraz pozostaje tylko nadzieja na baraże.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 maja 2023, 14:43
Nantes było przed sezonem opisywane jako One Man Team (chodziło oczywiście o Fofane), a tutaj wśród 7 najlepszych graczy sezonów aż 4 ich zawodników i żadnym z nich nie jest Fofana. Fajna sprawa
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 maja 2023, 14:58
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 maja 2023, 14:59
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2023, 16:00
Spójrz na tabele ostatnich 20 meczów.Mr.Chris pisze: ↑22 maja 2023, 14:24Tak było w momencie tackowej afery, później jeszcze parę meczów ok, a dalej wszystko się zesrało i nie mogą opuścić 7 miejsca od kilku kolejek, a baraże dopiero od 6. Ostatnie 5 meczów to 2-2-1 i to nie z mega mocnymi ekipami. Kotwica była na 2 miejscu w dniu meczu, ale reszta to były ekipy od 6 do 15 miejsca. W każdym razie był moment gdy można było uwierzyć w awans bezpośredni, bo brakowało bodajże 7 pkt na około 10 kolejek przed końcem, a teraz pozostaje tylko nadzieja na baraże.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 maja 2023, 16:03
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 maja 2023, 16:09
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2023, 16:12
Może dlatego że startowali ze strefy spadkowej. A teraz punktują podobnie jak strefa awansu. tam nikt punktów nie traci, dlatego nie tak łatwo się wbić w top.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 maja 2023, 16:18
Coś w tym jest. Kiedyś nie bardzo chciałem wierzyć byłemu współpracownikowi, który opowiadał o kuzynie grającym zawodowo w piłkę i że w niższych ligach jest bardzo popularna mentalność, że wyższa liga to cięższe treningi i większa szansa, że zastąpi cię ktoś lepszy, więc im się po prostu nie spieszy do awansu. Wśród zawodników po 30 jeszcze to w miarę zrozumiałe, bo im się nie chce i w prawdzie oni byli większością takiego myślenia, to i wśród młodszych niejednokrotnie to zaszczepiali. W każdym razie młody głupi idealista byłem i nie chciałem w to wierzyć, a przez to słuchałem przez palce jak mówił tego typu historie.sickstick pisze: ↑22 maja 2023, 16:09Niedawno stojąc w kolejce we wioskowym markecie Dino podsłuchałem ciekawą rozmowę dwóch piłkarzy lokalnej 4-ligowej Polonii z jakimś gościem. Typ do nich "spadliście na 3 miejsce, widzę że awansu nie będzie", a ci do niego "Paaaanie, tutaj nikt nie chce awansu. Już i tak gramy o 1 ligę wyżej niż byśmy chcieli". To jest ten mental![]()
Mi w dalszym ciągu chodzi o połączenie strefy sportowej z mentalną, także myślę, że nie mamy co brnąć w tą dyskusję, bo już była na ten temat mowa - tylko wtedy akurat była fajna seria, która broniła managera.
Mr.Chris
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio