Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 645

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lis 2011, 14:53

Loczek,nie piszesz nic o Pepe ? W meczach Juve,ktore widzialem to jak na razie najlepszy gracz SD obok Lichsteinera i Marchisio.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 14:54 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lis 2011, 14:54

Lavezzi o ile wiem nie zagra, więc siła ataku jest osłabiona u obu stron. Nie obraziłbym się jakby Pirlo i Chiellini wykartkowali się na Cesenę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2011, 15:00

Pepe jaki jest każdy wie. Zapierdala aż miło, zawsze robi to czego trener od niego wymaga i ma odpowiednie nastawienie. Efekt tego musi być pozytywny i faktycznie na Pepe można liczyć. W dodatku teraz przeżywa swój najlepszy okres w JUVE i absolutnie udowodnił tym, którzy nie chcieli go wykupić, że jest po prostu cholernie użyteczny. Ja bym go docelowo widział na ławie, ale złego słowa o nim nie powiem, bo po prostu gra bardzo dobrze.
Na przestrzeni całego sezonu najlepszym graczem nie jest. Tu bym wymienił Marchisio, Pirlo, Matriego i Lichsteinera.
Lavezzi o ile wiem nie zagra, więc siła ataku jest osłabiona u obu stron.
Faktycznie czwarta kartka :D Pandeva boję się zdeeeeeeeeecydowanie mniej :twisted:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lis 2011, 15:03

(L)oczkerson pisze:Tu bym wymienił Marchisio, Pirlo, Matriego i Lichsteinera.
I Barzagliego. Kapitalny transfer.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 lis 2011, 15:11

Lavezzi ponoć tej kartki nie dostał, mimo ze kilka źródeł pokazywało co innego, takze Argentyńczyka z Juve najprawdpodobniej zagra. Wczoraj Juve pokazało cos na co wszyscy czekali, czyli jak poradzo sobie bedac pod presja. Test wypadł znakomicie, odparli 20 minutowy szturm Lazio z drugiej połowy i w miare spokojnie dowiezli korzystny wynik do konca, o to chodzi. Zdecydowanie najtrudniejszy mecz w tym sezonie. Brawa tez dla Pirlo grajacego na jednej nodze, w pierwszej połowie nadawał sie do zmiany, ale w drugie jego spokoj i doswadczenie okazaly sie nieocenione i pozwoliły uspokoic gre. Teraz jeszcze trudniejsze spotknie w Neapolu, remis bedzie bardzo dobrym wynikiem.

Co do Elii, niektorzy musza zrozumiec, ze Juventus nie kupił Robbena, tylko rezerwowego zawodnika z Hamburga, bez formy z jakims tam potencjałem. Bedzie pracował na treningach, dostanie pewnie swoja szanse. Quagliarella, tez juz mial zostac sprzedany, a widac, ze powoli wchodzi do druzyny i miejmy nadzieje odegra jeszcze znaczaca role w tym sezonie. Inna sprawa, ze obecnie zawodnikom rezerwowym trudno dopchac sie do pierwszej jedynastki, kiedy zespol jest w formie i jeszcze w tym sezonie nie przegrał.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 27 lis 2011, 16:55

Akurat Quagliarella gra za mało żeby cokolwiek udowodnić. Wszyscy się chyba zgodzą, że Vucnić wczoraj znów zagrał beznadziejnie, a moment jak schodził z boiska to jakaś porażka. Wyglądało to jak by za karę grał i za karę schodził. Mam nadzieję, że Conte w końcu przestanie na niego stawiać, bo nie cierpię tego piłkarza, a Quagliarelle bardzo lubię za to jakim jest piłkarzem i za to co pokazał w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lis 2011, 16:57

Ale znów zaliczył kluczowe podanie przy zwycięskiej bramce :lol:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 27 lis 2011, 17:01

Asystę to zaliczył Matri, więc daj spokój. Statystom na boisku mówię nie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lis 2011, 17:03

A ja nie napisałem, że miał asystę :)

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lis 2011, 17:55

Marq pisze:Wszyscy się chyba zgodzą, że Vucnić wczoraj znów zagrał beznadziejnie
To się chyba będziesz musiał zgodzić sam ze sobą. Vucinić zaczął akcję bramkową, Matriemu wystarczyło jedynie piłkę dogonić i oddać Pepe. Mirko nie strzela goli, co mu zarzucasz, ale jest świetny jeśli chodzi o kreowanie gry, wymienia na lewym skrzydle wiele podań z Marchisio czy Chiellinim, przytrzymuje piłkę, zastawia się, daje czas partnerom. Całkowicie wywiązuje się z zadań jakie powierza mu Conte.
(L)oczkerson pisze:W tym sezonie raczej należy powiedzieć, że są zależni od skuteczności Klose. W pomocy też nieźle gra Lulic, do tego kontuzjowany Mauri. Ja bym powiedział, że Rzymianie nie są jakoś bardzo zależni od Hernanesa, bo mają ogólnie mocną pomoc, a większość goli to Klose.
Wczoraj był zdecydowanie najgroźniejszy z Lazio, każda piłka w ataku szła do niego, oddał kilka strzałów, podawał też groźnie do Rocciego. Reszta w ataku była raczej słaba.
Berele Lewartow pisze:Lavezzi ponoć tej kartki nie dostał, mimo ze kilka źródeł pokazywało co innego, takze Argentyńczyka z Juve najprawdpodobniej zagra.
Na gazetta.it jest napisane, że dostał.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 28 lis 2011, 8:07

To się chyba będziesz musiał zgodzić sam ze sobą. Vucinić zaczął akcję bramkową, Matriemu wystarczyło jedynie piłkę dogonić i oddać Pepe. Mirko nie strzela goli, co mu zarzucasz, ale jest świetny jeśli chodzi o kreowanie gry, wymienia na lewym skrzydle wiele podań z Marchisio czy Chiellinim, przytrzymuje piłkę, zastawia się, daje czas partnerom. Całkowicie wywiązuje się z zadań jakie powierza mu Conte.
Matriemu wystarczyło piłkę dogonić i oddać Pepe dobre sobie :haha: . A Vucinicowi wystarczyło ją podać tak? A Pepe strzelić?
Ta bramka to zasługa Matriego i Pepe oraz w znikomym stopniu Vucinica.
Ja nie zarzucam Mirko, że nie strzela goli, ale moment... Czy napastnik nie jest od strzelania bramek? Chyba jest, a Vucinić jest tak beznadziejny, że strzela w sezonie mniej bramek od obrońców. Idę o zakład, że na koniec sezonu Marchisio, Pepe czy nawet Chiellini będą mieć więcej bramek na koncie od Czarnogórca.
Piszesz, że jest świetny jeśli chodzi o kreowanie gry. Ty sobie jaja robisz? On na boisku nic nie robi, oprócz jakichś przypadkowych podań i dreptania przez cały mecz.
Kreuje grę to Pirlo i to widać gołym okiem. Nie wiem też skąd masz info na temat tego co Conte karze mu na boisku robić, ale spoko.

Wiem, że Vucinić to nie jest snajper, ale Del Piero też nim nie jest, a potrafi strzelać bramki w przeciwieństwie do Czarnogórca, który jest według mnie po prostu beznadziejny, a jak jakiś czas temu wchodziłem na forum polskich Romanistów to dobrego zdania o nim nie mają, a to coś znaczy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lis 2011, 9:24

Vucinic w ostatnim meczu wypadł bardzo średnio, ale jego podanie stworzyło akcję. Matri ma asystę, ale został wzorowo wyprowadzany niesygnalizowanym podaniem ze środka pola przez Mirko.

Nie ma co pisać, że Czarnogórzec gra jakoś znów wybitnie, bo są od niego wyraźnie lepsi w tym sezonie, ale nie ma co też wieszać na nim psów.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 28 lis 2011, 9:46

Ja być może jestem do niego bardzo uprzedzony to fakt, ale do Marchisio też byłem. Jednak jak widzę co Claudio wyprawia w tym sezonie to zwracam mu honor i czyszczę buty. Z Mirko jest inaczej. Byłem do niego uprzedzony i jestem nadal, bo według mnie kompletnie nic w tym sezonie nie pokazał.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 992
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 28 lis 2011, 10:05

Pokazał pokazał mimo jego licznemu okazywaniu chodzenia i braku szacunku do rywali, potrafi nawet pobiegnąć i się wysilić, asysty nie kłamią, wiele kluczowych akcji rozpoczyna się od niego, to, że dobrym egzekutorem nie jest to dawno wiadomo, ale dobry z niego asystent, lecz ja bym go z Napoli postawił na ławce i wpuścił kogoś na jego miejsce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lis 2011, 10:23

lecz ja bym go z Napoli postawił na ławce i wpuścił kogoś na jego miejsce.
kogo? O ile w schemacie 4-4-2 JUVE ma potencjalnie wielu mocnych rezerwowych. To teraz gdy JUVE gra 4-3-3, a Chiellini gra na lewej, pewnego zmiennika JUVE ma w zasadzie tylko na bramce (bo Quagliarelli pewny nie jestem, a Del Piero czy Krasic do gry na skrzydle ataku się średnio nadają)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”