Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lut 2026, 13:54
Boromir
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 lut 2026, 17:08
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 28 lut 2026, 14:35
Zekranizują wszystkie trzy opowiadania i konsultują z Martinem kolejne sezony, poza tymi trzema - tak aby nie było wtopy jak przy ostatnim sezonie Gry o Tron.sickstick pisze: ↑27 lut 2026, 17:08Też przyznam że Rycerz 7 królestw fantastyczny, wreszcie jakieś fantasy bez pompatyczności, a po prostu przyjemna, sielankowa do oglądania opowieść. 6 odcinków po pół h, wyszło tego tyle co film kinowy.Spoiler:Jak lata temu czytałem książkę to miałem wrażenie że fabuły było więcej (jakaś akcja ze smoczym jajem czy bękartem namiestnikiem który wg teorii fanowskich miał się okazać tym typem wrośniętym w drzewo z oryginalnej serii), ale okazało się ze ten serial ekranizuje tylko jedno z 3 opowiadań z książki. Tak więc materiał na 2 kolejne sezony jest i myślę że będą na pewno.
Bardzo mi się podobał fragment tej walki (próby Siedmiu) widziany zza hełmu głównego bohatera, myślę że bardzo realistyczny. Mam na myśli że rycerstwo ogólnie w literaturze urosło do rangi czegoś super <fajnego> (brakuje mi odpowiednie słowa, ale chyba rozumiecie), a w rzeczywistości to chłopy zakuci w stal przez którą ledwo widzieli i ledwo umieli się ruszać walili mieczami na oślep.
7lechus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 04 mar 2026, 20:28
Vol'jin
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 05 mar 2026, 10:43
7lechus
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 05 mar 2026, 19:17
Skok na kase jesli to w ogole wyprodukuja.Jesli plotki ze poszli z tym do dropout okaza sie prawda to no coz...Kolorowo nie bedzie. Tutaj obszerniej :
MothToAFlame

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 05 mar 2026, 19:25
7lechus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 05 mar 2026, 19:29
Rowniez bym nie mial a Twoja propozycja wydaje sie calkiem logiczna. Nie wiem jak by na to zareagowala baza fanowska bo "Swietlik" to urosnal co poniektorym do rangi niemalze religijnej.Natomiast zdecydowanie wiem ze Droput to zly wybor (jesli plotki okaza sie prawda) przynajmniej dla europejskiej czesci widowni.7lechus pisze: ↑05 mar 2026, 19:25Ja tam bym nie miał nic przeciwko by zrobili kontunuację - ale z nową obsadą i scenariuszem. Przy takim obrocie sprawy stara załoga - teraz już legendy "kryminalnego" półświatka - mogła by pojawiać się w rolach drugoplanowych, jako np. mentorzy młodszej ekipy idącej w ich ślady.
MothToAFlame
dias
Boromir
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio