O futbolu na luzie... - Strona 646

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2012, 23:01

13 cz 12 ? czy bez różnicy?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 wrz 2012, 23:02

fieldy pisze:13 cz 12 ? czy bez różnicy?
Myślę, że chłopaczek mógłby się wypowiedzieć.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 wrz 2012, 23:15

fieldy pisze:13 cz 12 ? czy bez różnicy?
12 cholera. Bo liga lokalna jest do dupy daje tylko jednego sędziego bo mecze do lat 12 są 8v8 na mniejszym boisku. Więc w ich opinii jeden wystarczy. Pal licho że spalonych nigdy dobrze nie złapie, wszystkiego nie zobacze i potem same pretensje. Kasy im szkoda no to jest.

13 i wzwyż jest ok bo jest normalnie trójka sędziowska i jest elegancko. Trzeba przebrnąć ten poziom i piąć się w górę, bo mam chrapkę na na MŚ 2026 :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 wrz 2012, 23:21

Magnum pisze:Trzeba przebrnąć ten poziom i piąć się w górę, bo mam chrapkę na na MŚ 2026 :lol:
No to musisz wrócić do Polski i sędziować w naszej lidze. Przy tym poziomie łatwiej się wybić :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 wrz 2012, 23:31

piotrcies pisze:No to musisz wrócić do Polski i sędziować w naszej lidze. Przy tym poziomie łatwiej się wybić
Nie słuchaj go Magnum. Do 2026 roku podwyższą próg do 75 lat, bo młodzi masowo powyjeżdżają na zachód za naromalnym życiem i nie będzie komu robić na rząd. Chcesz tyle zasuwać? :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 wrz 2012, 23:37

Salas11 pisze:Nie słuchaj go Magnum. Do 2026 roku podwyższą próg do 75 lat, bo młodzi masowo powyjeżdżają na zachód za naromalnym życiem i nie będzie komu robić na rząd. Chcesz tyle zasuwać? :lol:
Bartek da radę, podczas ostatniej wizyty zahartował się w polskich warunkach :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 wrz 2012, 23:38

Tak jeszcze wracając do dzisiejszego Cafe Futbol. Obejrzałem sobie właśnie ten odcinek i naprawdę szczęka opada. Jeszcze takiego lizania się po kutasach tam nie widziałem, a Kołtoń, którego i tak mało kto szanuje, przechodził sam siebie w bronieniu Sportfive. Wielcy cenzorzy wszystkiego co się dzieje w polskim futbolu, nagle zmienili front i już ppv takie złe nie jest. Kowal też się ładnie zbłaźnił. W piątek przed meczem rzucał się o wszystko, że skandal, że tak być nie może, a dzisiaj opowiada, że jednak może zapłacić, że nawet trzy dyszki da jeśli będzie trzeba... no ludzie :roll:

Jakby mieli trochę przyzwoitości, to by w ogóle tematu nie poruszali. Wszystkiemu winne TVP bo przez lata wywindowało stawki i lufa :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 wrz 2012, 23:40

Ciekaw jestem ile oni za ten mecz zarobili. Kto tak naprawde wykupil transmisje ? Gosc, ktory puszczal transmisje na sopie i to chyba wszystko :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 wrz 2012, 23:48

Dr.Football1 pisze: Kto tak naprawde wykupil transmisje ?
Gdzieś słyszałem, że podobno nieco ponad 50 tysięcy poszło. Razy 20 srebrników... kokosów nie zarobili raczej. Idę w ciemno, że większość to właściciele knajp, bo normalny człowiek, to sobie w domu streama odpalił i grało.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 wrz 2012, 0:00

Właściciele knajp + działacze PZPN-u, Sportsfive i Polsatu z rodzinami, coby statystyki nabić :lol:
piotrcies pisze:Bartek da radę, podczas ostatniej wizyty zahartował się w polskich warunkach :D
Za rok powtórka :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 wrz 2012, 10:52

Część z tych 50 tyś to zapewne właściciele barów, tym wybaczam :lol:
Reszta nie potrafi jak widać używać internetu.
W systemie PPV powinny być oferowane widowiska sportowe wysokiej klasy a nie szrot jak mecze rep. pzpn czy inne Pudziany.
Kto zapłacił może czuć się wyruchany, oferowanie czegoś takiego za opłatą to zwykłe kur...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 10 wrz 2012, 11:35

Duch pisze:Tak jeszcze wracając do dzisiejszego Cafe Futbol. Obejrzałem sobie właśnie ten odcinek i naprawdę szczęka opada. Jeszcze takiego lizania się po kutasach tam nie widziałem, a Kołtoń, którego i tak mało kto szanuje, przechodził sam siebie w bronieniu Sportfive. Wielcy cenzorzy wszystkiego co się dzieje w polskim futbolu, nagle zmienili front i już ppv takie złe nie jest. Kowal też się ładnie zbłaźnił. W piątek przed meczem rzucał się o wszystko, że skandal, że tak być nie może, a dzisiaj opowiada, że jednak może zapłacić, że nawet trzy dyszki da jeśli będzie trzeba... no ludzie :roll:

Jakby mieli trochę przyzwoitości, to by w ogóle tematu nie poruszali. Wszystkiemu winne TVP bo przez lata wywindowało stawki i lufa :lol:
Najważniejsze, że kasa się zgadza.
A z gamonia Kowala to jak to mówi MvB "beka".

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 wrz 2012, 13:35

Ja już rzygam tym całym towarzystwem. To znaczy widać, że goście żyją piłką, to się im chwali ale to wzajemne lizanie się po jajkach, stawianie w roli wielkich ekspertów takich analfabetów jak Kowalczyk, który w dodatku nie potrafi odłożyć na bok swoich sympatii klubowych i krytyka wszystkiego co związane z polską piłką kiedy sami dokładają swój kamyczek do ogródka chociażby tą akcją z PPV mnie tylko zniechęca do nich i tego co mają do powiedzenia. O ile kiedyś mi to nie przeszkadzało tak teraz tak powszechnie czczone weszlo, grupa mędrców z Cafe Futbol i reszta towarzystwa plująca i wyszydzająca wszystko co tylko wiąże się z polską piłką zaczyna mnie już nużyć. Gdyby to w jakiś sposób pomagało naszej piłce, przynosiło jakieś projekty albo ludzi, którzy poza pluciem jadem i rzucaniem szyderstw zza monitora/tv coś robią i usiłują zmienić to jeszcze ale jak dla mnie to wygląda tylko jak chwalenie się przed dupami kopaniem niewidomego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2012, 14:20

Podbijam. Mam dokładnie takie same odczucia, kiedyś ich lubiłem i programy, które tworzyli 2x45 itd. ale po pierwsze Kowalczyk jak tylko Barcelona weszła na szczyt całkowicie się skompromitował i powinien mieć jakikolwiek zakaz dyskutowania o piłce klubowej, jak chcą to niech go zapraszają na Reprezentacje. A druga sprawa jest taka, że tak jak mówisz robią z siebie alfę i omegę i jedynych sprawiedliwych którzą robią wszystko najlepiej i gdyby tylko ich ktoś posłuchał to by było wspaniale. Ok na tym też polega ich praca jako publicystów, ale przydałoby się jednak trochę pokory i znowu mogę tylko Ciebie powtórzyć to lizanie sięp o fiutach z Kowalczykiem, Świerczewskim czy Hajtą jest nie do zniesienia.

No ale przede wszystkim pierwsze co powinni zrobić to wywalić Kowalczyka z dyskusji o piłce klubowej. Lubię Kowala mam jego książke prosiłem o nią pod choinkę "parę" ładnych lat temu, ale sorry poziom zaślepienia i brak odrobiny obiektywizmu sprawia, że gość jako wierny fan jednego z zespołów w takich dyskusjach brać nie powinien.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 wrz 2012, 14:34

No właśnie, tyle, że przy okazji reprezentacji Kowal też jako legionista nie potrafi niestety odłożyć sympatii klubowych na bok:
No i ten Piszczek… Wiem, że wielu osobom ta opinia nie będzie w smak, ale… czym on się różni od Wawrzyniaka? Jeden gra w dość mocnym klubie, drugi w przeciętniaku, ale pożytek z nich w reprezentacji taki sam. W defensywie obaj są mizerni, a w ataku… Ile asyst zaliczył Piszczek, a ile Wawrzyniak? To jakaś wielka różnica? Zdejmijmy w końcu ten płaszcz ochronny z Łukasza, bo naprawdę nie wiem, czym ten facet zasłużył na takie traktowanie. Trzy razy bardziej przekonuje mnie Artur Jędrzejczyk, który w defensywie dałby zdecydowanie większą pewność, a w ataku liczbę asyst miałby podobną jak Piszczek. Tak czy nie? Zastanówcie się i spójrzcie na sprawę obiektywnie.
Piszczek zawiódł na Euro, to fakt niezaprzeczalny, było widać, że zarówno fizycznie jak i psychicznie nie dał rady. Zagrał w reprze kilka słabszych spotkań ale żeby stawiać między najlepszym prawym obrońcą Bundesligi poprzedniego sezonu a Wawrzyniakiem znak równości bo nie ma wielkiej różnicy w asystach w kadrze i pisać, że Jędrzejczyk byłby na tej pozycji dużo lepszy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”