Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 647

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 paź 2010, 13:11

Nie trafi. Na 99% mogę stwierdzić że to tylko wymysł prasy (1% rezerwuję na nietypowe ale coraz bardziej powszechne objawy braku przyzwoitości podczas kierowania swoją karierą wśród piłkarzy :lol: ) Tak na dobrą sprawę można się tego było spodziewać. Efekt Zlatana musiał zadziałać na wyobraźnię pismaków.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2010, 16:15

Sezon dopiero co się zaczął, a dla dziennikarzy głównym tematem są jakieś dziwne transfery. Jacy oni są nudni.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 08 paź 2010, 10:39

(L)oczkerson pisze:Moim zdaniem Kaka może być spokojnie do wyjęcia i to wcale nie za astronomiczną sumę, którą by mógł wydać jedynie Man City. Po pierwsze ze względu na zdrowie, a po drugie ze względu na to, że w Realu jest średnio potrzebny, bo jest Oezil, który chyba też zdecydowanie lepiej pasuje do taktyki Mou. Metsut to klasyczny rozgrywający w środku pola, a Kaka to trequartista, czyli jakby nie patrzeć bardziej cofnięty napastnik stworzony do gry kombinacyjnej, ale nie rozgrywający mogący przejąć pałeczkę u Mou Lampsa czy Sneijdera.
Chyba nie ogladasz meczow Realu pod wodza Mou, Ozil nigdy nie gral na pozycji o jakiej piszesz, nie wiem jak gral w lidze niemieckiej, ale na MS tez nie byl rozgrywajacym. Co wiecej IMO Ozil u Mou gra jeszcze wyzej niz Kaka gral u Pelego, a systemy maja dosyc podobne. Gdyby Ozil gral tak jak piszesz to Mou by go tak ustawial, bo to bardziej pasuje chyba to jego zbalansowanej taktyki, jednak Ozil czesto gra wymiennie z napastnikami, cofa sie po pilke, ale robi to niewiele czesciej niz Igla czy Ronaldo, swietnym przykladem byl jego ostatni gol z Depor, kiedy to Igla podawal do niego, obaj zamienili sie wtedy pozycjami.
Nius o Kace to efekt przerwy reprezentacyjnej, nic wiecej, szanse na jego odejscie beda byc moze w lecie, pod warunkiem, ze na wiosne sie znowu polamie lub bedzie gral grubo ponizej oczekiwan

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 paź 2010, 11:35

Bedzie mozna powiedziec, ze jestem glupim idealista i ze nie znam Mourinho jesli ten zrezygnuje z takiego wyzwania jak doprowadzenie Kaki do bardzo dobrej formy sportowej i nie chwalenie sie tym osiagnieciem przy porównaniach z Pellegrinim czy chocby z Ancelottim. He is the special one! Powodzenie Jose.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 paź 2010, 17:45

i tyle w temacie transferu Kaki:
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,848 ... ciu_z.html
łososiowy to też róż :!:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 paź 2010, 19:33

Krążą plotki o tym, że zimą na San Siro zostanie sprowadzony Lucas Leiva... :zgon: Nie rozumiem po co byłby nam potrzebny pomocnik zbierający w Premier League tak niskie noty. Benitez nie byłby sobą jakby nie starał się przywlec za sobą jakiegoś pupilka z Anfield, a że Mascherano wypadł z planów, obrał sobie inny cel :roll: Jak dla mnie opcja na ławkę i nic więcej. Inna rzecz że skład nam się coraz bardziej sypie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 205

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 paź 2010, 14:20

Sporo mowi sie o operacji z Realem. Branca ponoc spotkal sie juz z dzialaczami Realu aby omowic temat. To chyba powoli ten moment kiedy ilosc wiadomosci na ten temat zaczyna dawac do myslenia.
Moja opinia na ten temat jest taka, ze decydujace sa kwestie finansowe. Nie jestem ani zwolennikiem talentu Kaki ani Benzemy, ale przy odpowiednim rabacie ze strony Hiszpanow moga to byc wcale dobre posuniecia. Z Francuzem sa dwa problem. Pierwszy i najwazniejszy to jego charakter, ponoc leniwy jest okrutnie. Drugi to pozycja. W zasadzie to srodkowy napastnik mile jest widziany w Interze, ale boczny napastnik jeszcze dwa razy milej i to on powinien byc priorytetem.
Najnowsza wersja jest taka, ze latem mialoby dojsc do rownorzednej wymiany Maicon - Benzema, bez zadnych doplat. Chyba nie jest to taki zly pomysl. Brazylijczyk mlody juz nie jest, raczej to co najlepsze ma juz za soba. Francuz nawet jezeli ma problemy z profesjonalizmem to za wzgledu na swoj wiek wciaz ma spora wartosc. No i jest napastnikiem, a sa oni z natury drozsi niz obroncy.
Natomiast Kaka mialby zostac nabyty na podobnych zasadach jak Zlatan, wypozyczony z obowiazkiem wykupu za 20mln. Przy czym ten transfer mialby zostac przeprowadzony juz zima. Ta kwota jest w granicach rozsadku imo.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 paź 2010, 17:02

O Kace pisałem wcześniej. Od strony marketingowej to byłoby świetne posunięcie. Na pewno więcej karnetów by się sprzedało. W kwestii czysto sportowej może być już problem. 28 lat, przewlekłe kontuzje od bodaj 2007 roku i olbrzymie zarobki, których niechybnie by sobie zażyczył. Mało zachęcająca opcja i jeśli mam być szczery, zamiast Kaki wolałbym już bardziej Edersona. Młody, perspektywiczny, o dużo mniejszych wymaganiach finansowych no i rzecz jasna tańszy. Jeśli Lyon dalej będzie grał taki piach, gwiazdy zaczną myśleć o zmianie otoczenia i warto byłoby to wykorzystać. W dodatku może grać jako rozgrywający lub skrzydłowy, co poszerzyłoby nam wachlarz możliwości w ataku i nie musielibyśmy drżeć o kontuzje. W ramach rozliczenia opchniemy im Manciniego i gra muzyka :boruta:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 paź 2010, 13:24

Dziwnie sie oglada Serie A o 12:30. Jakby z odtworzenia.

Jestesmy bezzebni. Cale szczescie Eto'o nie zgubił formy, bo musi robic za pozostałych dwoch snajperów. Biabiany i Chivu sie pojawiaja w ofensywie, ale nikt do nich nie zagrywa, wiec sa wlasciwie nieobecni, a Francuz przy okazji lubi sie wywrócic. Coutinho znow bardzo fajnie, ale on nie bedzie strzelał bramek jak Milito i smiech mnie ogarnia jak probuje zbiegac do srodka gdy nie ma nikogo w polu karnym. Gramy tak benitezowo, ni dobrze ni zle. Od razu w oczy rzucilo sie, ze ten mecz moze byc takim klasycznym z jedna sytuacja, która trzeba koniecznie wykorzystac. Sneijder ładnie powałczył i odzyskał pilke po stracie, dograł do Eto'o a ten przełozyl sobie Astoriego i swietnym strzalem z 16 metrów pokonał Agazziego.Wazne wiec, ze juz mamy jeden z przodu. W koncówce jakbysmy odzyskiwali panowanie nad meczem, ala Cagliari bedzie groźne do konca meczu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 paź 2010, 14:28

To było straszne :boje się: nie wiem nawet jak nazwać to co wyprawiały obie drużyny w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 paź 2010, 14:39

A ja tam sie nie dziwie Benitezowi, skoro najbardziej ofensywny zawodnik jaki był na ławce to Joel Obi to Inter musiał tak grać, by utrzymac korzystny wynik. Naprawde ciesza mnie te 3 punkty bardzo, pomimo stylu jaki zaprezentowalismy. Mielismy tez duzo szczescia: poprzeczka po rykoszecie od Chivu, kiks przy dobitce Contiego, niezauwazone zatrzymanie kontry reka przez Samuela (przypadkowo), czy swietna podwojna interwencja Cesara przy strzałach Nene i Matriego. Choc to bardziej klasa Julio niz szczescie.

Podobał mi sie dziś Stankovic. Zagrał dziś odpowiedzialnie, bez strat z odbiorami i asekuracja przy kolegach. Z tego meczu chce zapmaietac tylko gola Samu i 3 punkty.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2010, 14:48

Jakim cudem Conti nie dobil pilki,ktora odbila sie od poprzeczki wie chyba tylko on sam :lol:

Wlasnie dzieki takim meczom zdobedziecie Scudetto. Jeszcze niejeden faworyt straci punkty na Sant'Elia podczas kiedy Wy przy pomocy Eto'o i odrobinie szczescia kasujecie tam 3 punkty.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 paź 2010, 14:55

W dugiej polowie problemem byla nie tylko nasza sytuacja kadrowa ale przede wszystkim brak ambicji. Dla przykladu Sneijder nie zgral imo nawet 25% tego co ostatnio w meczu ze Szwecja.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 paź 2010, 15:03

Nie widziałem meczu, dopiero co wróciłem do domu. Z komentarzy wynika że znów zagraliśmy bezpłciowo, ale przy tylu absencjach i Benitezie :evil: trudno było spodziewać się czegoś więcej. Eto'o jest nieoceniony, boję się myśleć jak wyglądałyby wyniki Interu, gdyby Kameruńczyk też miał problemy z dojściem do formy :roll: Napiszę więcej jak się doinformuję z jakiegoś skrótu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 paź 2010, 16:08

Z komentarzy wynika że znów zagraliśmy bezpłciowo, ale przy tylu absencjach i Benitezie :evil: trudno było spodziewać się czegoś więcej.
Wciaz nie moge pojac tej niecheci wobec Hiszpana. Fakt po Jose wiadomo, ze jest to jakis tam regres, ale bez przesady. Nie pamietam tak slabej kadry Interu jezeli chodzi o ofensywe, do tego mamy klopot z kontuzjami jakiego dawno nie mielismy, a mimo to jestesmy liderem swojej grupy LM, w zasadzie liderem we Wloszech (Lazio dlugo nie utrzyma swojej pozycji). Przy czym wiadomo w kilku spotkaniach spodziewalismy sie wiecej, ale osobiscie bardziej rozumiem osoby najezdzajace na zarzad za przespane mercato i doprowadzenie do sytuacji, jak to napisal Babel, ze najbardziej ofensywnym pilkarzem na lawce jest Obi, niz osoby najezdzajace na Hiszpana za wyniki, ktore wcale zle nie sa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”