Liverpool (zbiorczy) - Strona 648

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lip 2014, 0:21

A widział byś go w The Reds? Jak dla mnie by się wpasował idealnie. O klauzuli nie wiedziałem. Bony, Lukaku czy Rodrigez jakoś mnie nie cieszą, a ponoć też są brani pod uwagę.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 15 lip 2014, 0:22

Jak najbardziej, Reus to genialny grajek, który idealnie pasuje do filozofii gry preferowanej przez Rodgersa. Może i trochę przesadzę, ale ciężko o lepszego gracza. Nawet jeżeli uwzględnimy najbardziej medialne nazwiska.

Dlaczego jesteś tak sceptycznie nastawiony do trójki napastników, którą wymieniłeś? Każdy z nich nie dość, że udowodnił swoją wysoką wartość w poprzednim sezonie to jeszcze można przypuszczać, że spore postępy przed nimi. Byłbym zadowolony gdyby któryś z nich trafił na Anfield. Jak już wspomniałem wcześniej- lepsi zawodnicy są nie do wyrwania a Liverpool na ten moment potrzebuje wzmocnień jeżeli nie chce zakończyć sezonu w okolicach 6/7 miejsca.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2014, 0:26 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2014, 0:26

Klauzula 35 mln. euro będzie obowiązywać u Reusa od przyszłego sezonu. Przynajmniej tyle wyczytałem jakiś czas temu, gdy łączyło się go z Barceloną. W takim wypadku jeśli wpłynie korzystna oferta dla Dortmundu, to mogą go puścić już teraz, bo za rok dostaną zdecydowanie mniej. No i za rok kolejka po Niemca pewnie będzie większa. Jego transfer to byłby świetny ruch. Macie moje mentalne wsparcie, bo nie chcę Reusa w Barcelonie. :beer:

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lip 2014, 0:27

No to widzę, że masz identyczne zdanie jak ja. Tak jak ciągle pierdolą, że Suareza nikt nie zastąpi tak myślę, że Reus mógłby spokojnie to zrobić. No nic to tylko plotki pana Roba Bleaneya i moje pobożne życzenie :P

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 15 lip 2014, 0:29

. Tak jak ciągle pierdolą, że Suareza nikt nie zastąpi

Reus to jednak mimo wszystko nie ten sam kaliber :)

Obrazek

Przyszły król Anfield, mam nadzieję, że Skrtel z nim trochę porozmawia na temat fryzury(sorry Magnum).

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lip 2014, 0:31

Biały pisze:
. Tak jak ciągle pierdolą, że Suareza nikt nie zastąpi

Reus to jednak mimo wszystko nie ten sam kaliber :)
Niestety to wiem. Oby klątwa Anfield trwała i napastnicy odchodzący tracili to coś co pokazywali na Anfield :P

A Loic Remy za 8 mln????

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 15 lip 2014, 0:36

Dobra opcja na ławkę, nic więcej. Nie wyobrażam sobie zastępowania najlepszego piłkarza świata tego typu zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lip 2014, 21:19

Obrazek
Nasze zakupy za ponad 60mln funtów.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 lip 2014, 23:40

Swansea odrzuciła ofertę za Daviesa. 8 milionów. Klub zamierza wrócić z wyższą.

Normalnie bym narzekał, że rozkupujemy ligowych średniaków, ale jako, że na LO jest do nas przymierzany także Bertrand to nie pisnę nawet słówkiem. Choć fakt jest taki, że pomimo dużych pokładów $$$ naściągamy maksymalnie kilku takich Bonych 20 milionów każdy. Wolałbym coś bardziej ambitniejszego, ale na to nie ma co liczyć. Wyjdzie w praniu jak to będzie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2014, 23:44

A to nie kupujecie jednak Moreno? Podobno jego agent jest w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 lip 2014, 23:46

Dzisiejsze doniesienia są takie, że sprawa całkowicie upadła. Kluby nie mogą się dogadać w sprawie kwoty transferu. W skrócie - LFC żydzi dorzucić coś około 4 milionów. Chyba, że to jakaś gra z tym Daviesem.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 15 lip 2014, 23:48

W sumie Davis nie jest wcale gorszy od Moreno. Wiadomo, w ofensywie nie da tyle co Hiszpan, ale jednak w grze obronnej(co było największym mankamentem Liverpoolu w poprzednim sezonie) wydaje się pewniejszym punktem. Trio Enrique-Flanagan-Davies na tle ligowych rywali wcale nie prezentuje się aż tak źle.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 lip 2014, 20:59

Pierwszy mecz towarzyski w tym sezonie dla drużyny Brondby. 2-1, bramka dla Duńczyków strzelona w doliczonym czasie gry po katastrofalnej grze obronnej. Niektóre rzeczy się nie zmieniają. Tak czy siak mecz o znaczeniu zerowym. Z zawodników warto wspomnieć jedynie Coutinho, który w pierwszej połowie nie miał z kim grać i Ibe, który pomimo fatalnej skuteczności prezentował się na tle większości uczestników dzisiejszego show jak ktoś nie z tej ziemi. Reszta to akademia, niektórzy członkowie pierwszego składu i ludzie, którzy delikatnie mówiąc już dłuższy czas są fatalni (nie chce używać agresywniejszych słów) czyli Borini i Lucas. Na jakieś warte obejrzenia mecze trzeba poczekać do tournee w USA, bo dopiero tam zjawią się sensowniejsi zawodnicy.

Assaidi idzie ponoć do Stoke za 7 milionów funtów, czyli za około dwa razy więcej niż za niego daliśmy. Ślicznie.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lip 2014, 21:11

Gdy czytam o 7 milionach za Assaidego to coraz częściej zaczynam marzyć o dniu w którym Premier League straci głównych sponsorów. Przecież za tę kwotę zamiast jakiegoś gówniaka można kupić gracza, który w dłuższej perspektywie okaże się świetnym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 16 lip 2014, 23:07

Podobno dajecie 8 mln za Bakkaliego...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”