Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 8:27

smigler pisze:Myśle, że mogę napisać coś o transferach zachodzących w Bayernie. Michael Ballack maprzejść do Chelsea Londyn(mają największe szanse:])

A na jego miejsce Felix Magath, postanowił wybrać Mauro Camoranesiego.(ale to już też pewnie wiecie)

Troche smieszny jestes.... Ale co tam...
Ballack rzeczywiscie ma najprawdopodobniej przejsc do Chelsea, ale Camoranesi do FCB raczej nie przejdzie. Zreszta nie puszcza go z Juve;) Ale jakby Juventus spadl do Serie B czy nawet Serie C to kto wie ;) Ktory zawodnik chcialby grac w drugiej czy trzeciej lidze ;) Na miejsce Ballacka Bayern chce van Bommela, ktory co prawda mowi ze do Bayernu przejsc nie chce ale podobno nic do konca nie wiadomo. Na miejsce Ballacka jest rowniez szykowany Dejan Stankovic z Interu. Rowniez myslano o Lincolnie z Werderu, ale watpie zeby on przeszedl bo Brema chce za niego cos kolo 12 mln euro.

Co do wczorajszego meczu to bardziej tom byl strzelecki show niz walka o punkty ;) Wynik 3:3 i brameczki Makaaya, Schweinsteigera i Ballacka dla ktorego byl to prawdopodobnie ostatni mecz... Byc moze strata prowadzenia 3:1 przez Bayern byla spowodowana wprowadzeniem Rensinga za Kahna... Na trybunach zasiadlo 69 tys. ludzi czyli komplet. Byla to najwyzsza frekwencja na tym stadionie w calym sezonie Bundesligi. Po meczu nawet jak wszyscy juz niemal wyszli ciagle stal i udzielal wywiadow Lizarazu, ktory zakonczyl kariere... W przyszlosci bedzie pracowal we francuskim Canal+. Podsumowujac sezon mozna stwierdzic ze wykonalismy plan miniumum jaki sobie zakladalismy. Dublet w kraju (Mistrz i Puchar) w LM doszlismy do cwiercfinalu gdzie musielismy uznac wyzszosc Milanu... Mam nadzieje ze w przyszlym zagramy conajmniej w finale ;) Czego sobie i Wam zycze :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 maja 2006, 10:30

Martinho pisze:Rowniez myslano o Lincolnie z Werderu, ale watpie zeby on przeszedl bo Brema chce za niego cos kolo 12 mln euro.

AHAHAHAHAHAHAHAHAH. Złote usta za tą wyopwiedź. :rotfl2: :boruta:

Martinho pisze:w LM doszlismy do cwiercfinalu gdzie musielismy uznac wyzszosc Milanu
I kolejna nominacja. Skoro (jak twierdzisz) odpadliśmy w ćwierćfinale to mozesz mi przypomniec z kim wygraliśmy w 1/8 finału. :think: :angry: :roftl3:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 10:40

kama_reda pisze:AHAHAHAHAHAHAHAHAH. Złote usta za tą wyopwiedź.

Sorki myslalem o poprzednim jego klubie pomylka :oops:

kama_reda pisze:I kolejna nominacja. Skoro (jak twierdzisz) odpadliśmy w ćwierćfinale to mozesz mi przypomniec z kim wygraliśmy w 1/8 finału

No z Milanem w 1/8 odlecielismy pomylka nr2 :oops:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 maja 2006, 10:44

Martinho pisze:
kama_reda pisze:AHAHAHAHAHAHAHAHAH. Złote usta za tą wyopwiedź.

Sorki myslalem o poprzednim jego klubie pomylka :oops:
Pomylka nr 3. Poprzednim klubem Lincolna był Kaiserslautern, w którym zresztą siedział na ławce rezerwowych. :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 10:47

kama_reda pisze:Pomylka nr 3. Poprzednim klubem Lincolna był Kaiserslautern, w którym zresztą siedział na ławce rezerwowych

Ale gral w Werderze dlugo i mi sie z tym klubem skojarzylo... :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 maja 2006, 11:16

Martinho pisze:
kama_reda pisze:Pomylka nr 3. Poprzednim klubem Lincolna był Kaiserslautern, w którym zresztą siedział na ławce rezerwowych

Ale gral w Werderze dlugo i mi sie z tym klubem skojarzylo... :wink:
Sory, ale ja nie mam pojęcia o czym ty mówisz. Lincoln nigdy nie grał w Werderze.
Coś mi się zdaje, że mylisz Lincolna (Brazylijczyka) z Johanem Micoud (Francuzem), który rzeczywiście gra w Werderze. :rotfl: :haha:
Sądziłem, iż masz odrobinkę większą wiedzą o Bundeslidze, a ta okazuje się zerowa. :shock:

Pomylka nr 4. Buahahaha. :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 11:24

kama_reda pisze:Coś mi się zdaje, że mylisz Lincolna (Brazylijczyka) z Johanem Micoud (Francuzem), który rzeczywiście gra w Werderze.

Byc moze i o Micoud mi chodzilo. Sory zagmatwalem troche :oops:
kama_reda pisze:Sądziłem, iż masz odrobinkę większą wiedzą o Bundeslidze, a ta okazuje się zerowa.

Moze i nie mam jakies ogromnej wiedzy o Bundeslidze ale az tak zle to tez ze mna nie jest :lol:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 maja 2006, 11:34

Martinho pisze:Byc moze i o Micoud mi chodzilo.
I powstają teraz dwa problemy. :lol:
Pierwszy to taki, że sam nie wiesz o kogo Ci chodziło. :shock:
A drugi (zakładając już, że chodziło Ci o Micoud'a) to taki, że Bayern nie iteresował się graczem Werderu w minionych tygodniach (przynajmniej wg prasy, składając oferty itp.).
Powstała niejasność... :roll:
Dopowiem, że Bayern interesował się rzekomo Lincolnem, ale oczywiście chodzi o gracza FC Schalke (taki klub w Bundeslidze - 4. miejsce zajął nawet).
Martinho pisze:Moze i nie mam jakies ogromnej wiedzy o Bundeslidze ale az tak zle to tez ze mna nie jest
Wybacz, ale mylić podstawowych rozgrywających czołowych klubów Bundesligi nie świadczy najlepiej. Przekładając na język szkolny powiedziałbym, że są to 'podstawy'.
Jednak masz jakąś (może i dużą) wiedzę o Bayernie :wink: Aczkolwiek, no... :P

EOT.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 maja 2006, 11:47

ale sie znecasz kama_reda :roll:

co do tej waszej przpychanki to:

Effenberg o Lincolnie: "Kiedy słyszę, że Lincoln miałby być nowym liderem Bayernu to wiem, że za kilka lat w Bayernie powiedzą, że era Ballacka była jednak dobra."

zgadzam sie z tym w 100% 8)

Stankovic - 7mln - Inter chyba nie da sie wyfrajerowac takze odpada...

-----------------------------------------------------------------------------------
wogole to Ulli ma zamiar najprawdopodobniej w miejsce ballacka wstawic Santa Cruza albo Dos Santosa - ktory we wczorajszym meczu nie okazal sie jakims dnem, zaliczyl asyste i calkiem niezle sobie poczynial. Tylko ze z takim srodkiem pola za wiele nie powalczymy.

nie wiem czego jeszzce nie ma oficjalnego potwierdzenia ale wczoraj w meczu Koln - Arminia Lukas Podolski zostal pozegnany przez stolecznych kibicow...trzeba przyznac ze wyszlo mu pozeganie: 2 piekne bramki skfitowaly jego pobyt w druzynie kozlow. Oj bedzie mial z niego Bayern pozytek.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2006, 11:56 przez Gomez, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2006, 11:53

Gomez pisze:ale sie znecasz kama_reda
Gomez, nie uważasz, ze nalezy poprawić kogoś, kto bzdury wypisuje ? Martinho chciał coś przekazać, a sam do końca nie wie co to było. Coś tu chyba nie gra, nawet ja wiem, ze Lincoln gra w Schalke, choć z bundesligą mam tyle wspólnego co Rasiak z grą na wysokim poziomie.

on nie wie co się dzieje w ogóle :badziewie:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 maja 2006, 11:59

fieldy pisze:
Gomez pisze:ale sie znecasz kama_reda
Gomez, nie uważasz, ze nalezy poprawić kogoś, kto bzdury wypisuje ? Martinho chciał coś przekazać, a sam do końca nie wie co to było. Coś tu chyba nie gra, nawet ja wiem, ze Lincoln gra w Schalke.
porawic, a nie wysmiewac sie ... :roll:
fieldy pisze:
on nie wie co się dzieje w ogóle :badziewie:
zrozum Jego sytuacje...jest w okresie miedzymaturalnym :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 maja 2006, 12:02

fieldy pisze:on nie wie co się dzieje w ogóle

No pewnie ze nie. Ukrzyzowac najlepiej albo przywiazac lina za nogi koni i niech ciagna bluznierce...

Lincoln skojarzyl mi sie z Werderem nie wiem dlaczego...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2006, 12:07

Gomez pisze:zrozum Jego sytuacje...jest w okresie miedzymaturalnym
nie pamiętam jak to jest :?
Gomez pisze:porawic, a nie wysmiewac sie ...
jak się widzi takie banialuki :P to grzechem byłoby przejśc obojętnie obok tego :lol:
Martinho pisze:No pewnie ze nie.
a wiesz ? piszesz, ze choizło ci o Lincolna, po czym stwierdzasz, ze moze miałes na myśli Johana :lol: pomieszanie z poplataniem.
niedługo Dombrosiowi zagrozisz :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 19:12

Jak podaje fcbayern.de to Ze Roberto odchodzi 30 czerwca z Bayernu :!: Hoenes Powiedzial ze negocjacje z klubem nie przyniosly skutku i Ze odchodzi :!: Prawdopodobnie nie bedzie gral w Bundeslidze... Ma on wyjechac za granice do innego kraju europejskiego lub wrocic do ojczyzny i tam kontynuowac kaqriere... To juz 4 zawodnik Bayernu ktory odchodzi... Po Jeremiesie, Lizarazu i Ballcku przyszla kolej na niego... Mam nadzieje ze w[plynie to na pilityke transferowa klubu... Bo jak na razie sprowadzenie van Buytena i Podolskiego niezbyt mnie zadowala... No ale jezeli zarzad mowi ze nie mamy szans na LM wprzyuszlym sezonie to jasne jest ze pilkarze beda odchodzic do takiego klubu gdzie ta szansa bedzie... Noszkoda ze Ze Roberto odchodzi, bo przez te 4 lata wystepow u nas sporo mu zawdzieczamy...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 maja 2006, 19:20

Bayern ostro wzial sie za odmladzanie kadry, pierw kariere zakonczyli Liza i Jerry dzisiaj Ze Roberto oswiadczyl ze opuszcza klub...w sumie to nie ma co plakac bo przez tych kilka lat brazylijczyk nie zrobil furory, mozna smialo powiedziec ze byl cieniem zawodnika z Bayeru L.

Dziekujemy za gre, milo bylo Ze...

Kolejne info mniej pocieszajace - Ulli oswiadczyl ze nie bedzie sprowadzany nastepca Ballacka :roll: podobno ma go zastapic ktos z kadry...jedynym zawodnikiem ktory bylby wstanie dobrze go zastapic jest niesamowity Schweinsteiger, z roku na rok gra coraz lepiej, jedyny jego mankament to to ze dlugo chlopak formy szuka, miejmy nadzieje ze w przyszlym sezonie nie bedzie z tym problemu.

Wogole w Bayernie szykuje sie mala rewolucja, zarzad juz nie naciska Magatha i nie zapewnia o najwyzszych celach, Ulli w jednnej ze swoich wypowiedzi powiedzial ze w przeciagu 3 lat chce zbudowac klub na miare finalu LM(przy odrobinie szczescia juz mamy tak sklad), kosztem slabszych wynikow na arenie zarowno europejskiej jak i krajowej na przelomie najblizszych 3 lat.

moze to i dobrze, moze i nie...ale wydaje mi sie ze z takim skladem:

-------------Podolski----------Makaay---------------
---------------------------------------------------------
---------------------Bastian S-------------------------
DosSantos------------------------------------Deisler
---------------------Hargreaves----------------------
--------------------------------------------------------
Lahm------------Lucio---------Van Buyten-----Willy
--------------------------------------------------------
------------------------Olli-----------------------------

i tak bedziemy zaliczani do grona faworytow przyszlorocznej LM... 8)

ps.w wypadku slabego obstawiebia lewego skrzydla(jak widac), mam nadzieje ze klub odnowi zainteresowanie Petrovem...

ps.2 nie wiem czy skwitowalem odejscie Ballacka, jesli nie to prosze:

:rydzyk: danke Jose i Roman

nie wiem czym Micha sobie zasluzyl, ze zarabia wiecej niz Lampard :idea:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”