Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2011, 14:05

Co do Kevina jeszcze to widziałaby mi się taktyka podwojenia krycie Robbena przez niego i Schmelzera.
Muller i Ribery się ucieszą :P

Też słyszałem o 10 tys, ale z tego co wiem to aż tyle ich nie będzie. Ma być gdzieś koło 7 tys max jeśli dobrze pamiętam, bo chodziłem po niemieckich forach trochę i tam ktoś takiego coś pisał. Poza tym bilety ciężko dostać, więc wątpię, żeby kibice BVB byli w stanie tyle nabyć.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2011, 14:29

To dopiero prognozowane. Składy oficjalne będą gdzieś koło 17:30 na bundesliga.de

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 lut 2011, 18:08

i co macie już składy? tak jak mnie kompletnie nie jara Bundesliga i jej nie oglądam, tak ten meczyk mam ochotę sobie zobaczyć i zapewne to uczynię, tak więc jakie składziki? :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 lut 2011, 18:10

Kraft - Lahm, Tymoshchuk, Badstuber, Pranjic - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Gomez

Langerak - Schmelzer, Hummels, Subotic, Piszczek - Sahin, Bender - Grosskreutz, Gotze, Błaszczykowski - Barrios

Nie ma za co.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 26 lut 2011, 18:14

Lewandowski gra, a nie Kuba

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 lut 2011, 18:18

Na bundesliga.de podali, że Kuba. Jeżeli nie to wybaczcie za wprowadzenie w błąd ;)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 lut 2011, 19:20

Świetny mecz, pełno akcji, trochę dramaturgii za sprawą sędziego, mało fauli, ogólnie naprawdę świetne widowisko.
W okazjach mniej więcej po równo, szkoda tylko że sędzie jednak krzywdzi Bayern (imo spalonego nie było, a za rękę należał się karny). Poza tym świetna bramka Sahin, przymierzył rewelacyjnie. Najgorszy na boisku jak dla mnie Schweinstiger, pierwsza bramka jego, poza tym bardziej niebezpieczny dla swojej drużyny niż przeciwnika. Ogólnie Bayern środek pola bo Pranjic też statystuje (dziwna sprawa z tym Gustavo na lewej a nim w środku).

Oby druga połowa była równie dobra.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 26 lut 2011, 19:21

Sammyy, jak się Lewy sprawuje?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lut 2011, 19:24

Tak mi się dodało w trakcie ogladania meczu, że wolę oglądac takie spotkanie niż wielkie derby Włoch :P

Kapitalne widowisko momentami. Zwłaszcza na początku. Lewy mógł zacząć od mocnego uderzenia, jakby lepiej uderzył, albo przyjął i później uderzał, tam Bastian dał dupska po raz pierwszy :P świetne bramki, wszystkie 3, szkoda, ze sędzia nie dał karnego Bayernowi, bo się należał. Fajnie radzą sobie z Robbenem, a Riberym gorzej trochę, ale na razie nie jest źle. Borussia chyba jednak miała lepsza okazje, defensywa Bayernu nie błyszczy specjalnie, ale i tak gra lepiej niż ta z Wigan :D

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 lut 2011, 19:24

Ciekawy mecz,wysokie tempo oraz zasłużone prowadzenie BVB...Dobry mecz Lewandowskiego,wygrywa pojedynki główkowe,szkoda tej sytuacji z poczatku spotkanie gdzie mógł przyjąć piłkę a nie uderzać z pierwszej w trybuny,żółta kartka no ale występ myślę na plus...Piszczek natomiast zawinił bramkę lecz też jedną sytuację wyratował więc się wyrównało..Ciężko mu się gra z Ribery ale momentami daje rade...Ciekawe jak długo będzie takie wysokie tempo gdyż w końcówce może komuś zabraknąć sił i może jedna z drużyn dominować..Kuba wejdzie ale wątpie że za Grosskreutza lub Goetza bo Niemców w takim spotkaniu się nie zmienia :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 lut 2011, 19:24

@Mikkel

Oddał niezły strzał z dystansu (minimalnie niecelny), na samym początku przestrzelił z woleja z niezłej okazji, poza tym kilka razy był bliski dojścia do piłki w polu karnym. Jest nawet pod grą, sporo się stara, pomaga nawet w defensywie od czasu do czasu, wyłapał też kartkę za wejście w Tymoszczuka. Nie jest ani najgorszy w drużynie ani najlepszy, raczej taki typowo przyzwoity występ. Dużo bardziej podoba mi się jednak Gotze.
Dobrze natomiast Piszczek, i w obronie i z przodu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 lut 2011, 19:27

No właśnie co do Robbena - troszkę za bardzo "lansowany" jest Ribery przez zespół, bo więcej piłek idzie do niego, zaś genialny egoista ma podwójne krycie - nie wiem czy Inter Mediolan ogląda ten mecz, ale BVB dzisiaj pokazuje jak należy kryć Holendra (pewnie i tak się urwie nie raz, ale lepsze to niż Chivu w środę). Gorzej dla Borussi, że Schmelzer ma już żółtko i musi uważać przy kryciu i atakach na Robbena. Ogólnie goście mają nieco szczęścia - kapitalny gol Sahina i wielbłąd Schweinsteigera plus pechowo nieuznana bramka na 2-2 Gomeza i brak karnego, którego widzieli wszyscy prócz sędziów.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 lut 2011, 19:32

Panowie spalony był i słusznie bramka nie została uznana...Brawo dla sędziego bo był minimalny co do karnego to niestety sędzia się już nie popisał :P W

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 lut 2011, 19:34

Z powtórki wydawało mi się że byli na równi, po meczu pewnie ktoś zrobi grafikę z linią więc spierać się nawet nie zamierzam :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2011, 19:35

Spalony był taki, że sędzia zaryzykował, na szczęście dla niego nie popełnił błędu. Choć gdyby bramka została zaliczona to raczej nikt do liniowego by pretensji nie miał. Czy Piszczek dobrze, hmm... Ribery kilka razy miał otwarty korytarz do pociągnięcia akcji, swobody Francuz ma za dużo, choć jeszcze to się nie zemściło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”