Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 66

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 19:42

Mnie to akurat nie dziwi. prędzej szopen zacznie kibicować Realowi niz Ty cokolwiek powiesz złego o pisie :mrgreen: To jak z tym Vatem ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 19:46

Nie wiem jak z tym vatem, jakbyś nie zauważył rządu jeszcze nie ma. Jeszcze nie rządzi.

Polecam ci również jak już zamieniamy się rolami tzn. ja teraz rozliczam opozycje, a ty po 8 latach w końcu!(lepiej poźno niż wcale!) rząd postudiować dokładnie program, który zobowiązał się realizować.

Ze szczególnością polecam przeczytanie ustawy o 500 zł na dziecko. Jest tam wszystko czarno na białym napisane. Mam nadzieję, że czytać z rozumieniem potrafisz. Skrótowe wypowiedzi polityków zostaw w spokoju. Tylko odnoś się do ad meritum.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 19:49

Czyli obiecanie 500 zł na KAŻDE dziecko to skrótowe myslenie? 8) Obiecanie 22 stawki Vat również? :mrgreen:

I ktoś tutaj mówi o manipulacji gw.... serio słowo ,,każde,, to skrót myślowy..japier...ole :roftl3:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 19:51

Wszystko masz w programie PIS. Poszukaj sobie i poczytaj. Chyba potrafisz. I rozliczaj śmiało. Po 8 latach w końcu masz pole do popisu. Cieszy mnie ta zmiana. W końcu zajmujesz się tymi co realnie wypływają na rzeczywistość. Super. Naprawdę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 20:01

Jak przychodzi do konkretów to jak zwykle uciekasz od odpowiedzi. Wiec ponawiam pytanie- Czy Szydło kłamała z tym 500 za na ,,Każde,,dziecko i 22 podatakiem Vat. Jesli Twoją odpowiedzią jest bym sobie poczytał program Pisu to wybacz ale wole rozmowy jednak na konkrety.

Zajebistą masz logike z tym skrotem myslowym, ja rozumie slowo ,,każde,, i chyba każdy rozumie je jednakowo. Przyznałeś sie oficialnie że łykniesz każde gówno jak młody pelikan które usłyszysz. Dla mnie kłamstwo jest kłamstwem i nie ważne czy dyma mnie SLD PIS czy PO.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 787

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 lis 2015, 20:01

Jeju dajcie spokój zmian VAT w 2 miesące nie wprowadzisz to jest duża operacja , nawet nie z punktu widzenia legislacyjnego tylko z punktu widzenia użytkownika końcowego czyli przedsiębiorcy

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6338
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lis 2015, 20:02

Akurat dobrze piszą, jak Lis manipolulowal w programie o córce Dudy a potem sprostował na Twitterze to było halo, ze tv oglądają masy a Twittera wybrani. Tutaj sytuacja jest identyczna, w telewizyjnej debacie dla mas była mowa o każdym dziecku, wiec odsyłanie do programu (który na tacy podany nie jest przeciętnej Kowalskiej) jest dokładnie tym co robił Lis.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lis 2015, 20:06

Przecież od Dawna wiadomo że jedna hydra biurokracji zastąpiona została drugą. I obawiam się ze z większą iloscia glow patrząc na plany Pisu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 20:17

Co mam więcej dodawać? raz jeszcze apeluje do czytania programu, ulotek które partie rozdają, aby uniknąć rozczarowania.

Program ma nazwę 500 na dziecko. Inaczej się mówi mając powiedzmy minutę wypowiedzi 500 zł na dziecko, inaczej 500 zł na dziecko zaczynając od drugiego. Użyła skrótu, pomyliła się nie wiem. Wiem co jest w programie, co promowano w ulotkach choćby netowych.

Obrazek

Wiele razy słyszałem jak było więcej czasu dokładnie mówiono co jest planowane. NIczego nie ukrywano. Jak ktoś np. nie potrafi czytać to już nie moja wina.

I jak zwykle urocze jest jak w przypadku Kościoła, że najbardziej Kościół rozliczają Ci co do niego nie chodzą, a program partii Ci którzy na nią nie głosowali. Cudowne, Cudowne.

Ale w porządku jak już pisałem cieszy mnie to, że w końcu Giggsy rozliczają rząd, a nie opozycje. Rozwój intelektualny jest, w końcu zaczynają chyba kumać kto rzeczywiście wpływa na rzeczywistość. Chyba się nie mylę. Nie Giggsie?
Jeju dajcie spokój zmian VAT w 2 miesące nie wprowadzisz to jest duża operacja

No co ty opowiadasz. Pis ma to zrobić dziś do połnocy. To nic, że rządu nie ma. Dziś podano nazwiska jaki problem to wprowadzić? Czekam do północy, inaczej uznaje, że to złamana obietnica wyborcza.

Mychalek

Obrazek

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lis 2015, 20:22

Mogą się śmiać do końca życia, ja tam nie jestem stricte za Korwinem. Jestem za konserwatywnym-liberalizmem. W Pisie tego nie odnajduję, a władza dla władzy to nie to co mnie interesuję, żeby gadać banialuki dla ludu. Pisiorstwo się teraz cieszy i klaszcze odbytem z radości, ale za 4 lata to Polski może już nie być na mapie świata jeżeli będziemy kontynouwać właziwdupizm Ameryce. Niejednokrotnie mam wrażenie że ty Kamil bezrefleksyjnie do tego Pisu się odnosisz. Jakbys pałal jakims ukrytym homoseksualnym uczuciem do Jarka. JA tam mam Korwina w dupie tak ogulnie, tyle że nikt inny tej idei na polskiej scenie nie reprezentuje niestety. Pis jest jakims smiesznym socjalistycznym żartem z etosu Prawicy.

Zresztą nie sztuka wygrywać wybory jak ma się rzeszą wiernych wyborcow na posadach panstwowych w tak zwanej budzetowce. Taki Kamil smieszek jestes to zobaczysz czy to takie smieszne jak liczba urzędnikow się bedzie systematycznie powiększac.

"Wielu ludzi umarło za Ojczyznę - ale jeszcze więcej z niej żyje!".

wp// fieldy

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 20:25

Myśle że ludzie potrafią jednak ,,sluchać,,

jeśli się pomyliła to wypadło sprostować. Tak nie było. Udajesz teraz przepraszam kretyna myśląc że wieszkosć wyborców czyta programy i ulotki.Po co wiec debaty w ktorych można kłamać skoro jest program wyborczy?

Pięknie usprawiedliwiacie kłamstweka. Jak autor programu podatkowego PIsu mówi że nie ma szans na 22%podatek vat to też jest to skrót myślowy?

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finans ... nci/qlgwnf

http://www.polskieradio.pl/42/259/Artyk ... ermarketow

to bedą piekne lata-zaczynamy od skrótów myslowych :bicz:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 lis 2015, 20:26

MGiggs pisze:jeśli się pomyliła to wypadło sprostować. Tak nie było.
No przecież prostują. Prostują, tak, jak przez wszystkie lata PO prostowało. :lol2:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 20:26

myhalek_acm pisze:Pisiorstwo się teraz cieszy i klaszcze odbytem z radości, ale za 4 lata to Polski może już nie być na mapie świata jeżeli będziemy kontynouwać właziwdupizm Ameryce
O, to bardzo ciekawa opinia, mógłbys rozwinąć?

Bo ja na ten przykad jestem zdania, że oparcie naszej polityki miedzynarodowej na strategicznym partnerstwie z USA, z którego obie strony czerpią wymierne korzyści (z naciskiem na obie) to jedyna droga w obecnym świecie do zbudowania silnej i w miare niezależnej państwowości Polski. Chętnie uargumentuje czemu tak uważam.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 20:33

Mychalek.

Po pierwsze radziłbym Ci się nie zniżać do poziomu lewicy i pisać coś o ukrytym homoseksualiźmie. No chyba, że jesteś ukrytą opcją lewacką i chcesz z nimi szurować rynsztok.

Po drugie PiS i jakieś posady państwowe? :roftl3: Przecież za czasów PO było czyszczenie PiSu jak z żydostwa w Niemczech. Polecam taśmy z Tuskiem gdy obiecał kogoś wyjebać tylko z tego względu, że jego ludzie domniemują, że to Pisior. Także kula w płot.

Po trzecie jako, że non stop gadasz o gospodarce odniósł by się merytorycznie do twarzy gospodarczych rządu zamiast powtarzać wyuczone formułki Korinowskie

MGiggs
Już skończyliśmy dyskusje. Co miałem do napisania to napisałem. Może po prostu wypada poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem by nie było poźniej problemów i nieporozumień.

I rozliczaj w końcu rząd. Jak napisałem wchodzisz na wyższy szczebel intelektualny. Już wiesz kto odpowiada za rzeczywistość w kraju. Jest dobrze, cieszy mnie postęp. W końcu doszedłeś, że to nie opozycja jest wszystkiemu winna.

Tylko pozwól, że ci jeszcze tak podpowiem. Nie wiem czy wiesz, ale rząd rozlicza się dopiero wtedy gdy on zostaje zaprzysiężony i zacznie działać. To jeszcze nie zostało zrobione. Stanie się w najbliższych tygodniach. Wtedy dopiero będziesz mógł go rozliczać, bo wtedy będzie dopiero zacznie działać. Rozumiesz czy mam pisać wolniej? Zapisz w kajecie jak coś i przeczytaj rano, myślę, że z rana umysł będzie jaśniejszy i szybciej zrozumiesz.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 lis 2015, 20:37

Amerykanie nigdy nie zgodzą się na współpracę partnerską miedzy naszymi krajami. Oni będą nas tylko wykorzystywać i traktować jak wasali, a w najgorszym wypadku znajdą u nas ropę. :lol2: W ogóle do tej pory mamy jakieś korzyści ze współpracy z nimi? :think:
Grupa Wyszehradzka + kraje bałtyckie to powinien być priorytet w polityce zagranicznej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”