Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 15:13

Dla Ciebie nie jest gorszy, wg. mnie jest gorszy od Keane. Zresztą mam zioma kibica Juve który opowiedział mi to i owo o tym graczu
co ci powiedział :?:
A co on pokazał w Zaragozie? Spuścił klub do 2 ligi to ile ma być wart?
strzelił ponad 50 goli w 108 meczach :?:
Giussepe?
A co planujesz mi na podstawie jego przygody w Man Utd gdzie nie dostał szansy powiedzieć, że jest przeciętny :?:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 15:38

Krótko mówiąc, że to cienias.
strzelił ponad 50 goli w 108 meczach :?:
Mam Ci podać bilans Staśka Svitlicy z Legii? Gole to nie wszystko. Gdyby był taki kapitalny to by nie przechodzil do średniaka z ligi Włoskiej, a do któregoś z lepszych w Primiera Division gdzie znają najlepiej jego możliwości. Cena nie wygórowana.
A co planujesz mi na podstawie jego przygody w Man Utd gdzie nie dostał szansy powiedzieć, że jest przeciętny :?:
Hmm. W Newcastle gdzie był wypożyczony się nie sprawdził. Ale nic takiego nie planuje powiedzieć, Giussepe to świetny zawodnik co pokazał w Parmie i w Viilareal. Nie chciałem żeby odchodził, ale co zrobić jak nie był cierpliwy? W zeszłym sezonie gdyby został grałby mnóstwo meczów, Tevez był przemęczony, Roo miał kontuzje na początku o Szaszy nie mówię. Ale przed sezonem o tym nie wiedział i wolał odejść niż podjąć walkę, cóż szkoda, życze mu jak najlepiej i cenię go wysoko :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 15:45

Kamil232 pisze:
Krótko mówiąc, że to cienias.
No zajebiście :rotfl: Właśnie przekonałeś człowieka, który kibicuje ponad pół swojego życia JUVE i widział kilkadziesiąt meczy Iaquinty, czy to w Starej Damie, czy to w Udine czy ostatecznie w reprezentacji z którą zdobył mistrzostwo świata że to "cienias"
świetne podsumowanie, nie ma co :roftl3: tylko mam wrażenie że niebardzo wiesz o kim piszesz :twisted:

Innych wątków też już ciągnąć nie będę, bo ta dyskusja do niczego nie zmierza i niby mogę tu pisać, że o Milito bardzo starała się Valencia czy że był nim zaintersowany Real i tłumaczyć Ci dlaczego wybrał tą a nie inną ofertę oraz czytać twoje kolejne wielkie przemyslenai jak to o Iaquincie, ale mam trochę roboty i szkoda mi czasu.
Pozdrowienia :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 15:53

No zajebiście :rotfl: Właśnie przekonałeś człowieka, który kibicuje ponad pół swojego życia JUVE i widział kilkadziesiąt meczy Iaquinty, czy to w Starej Damie, czy to w Udine czy ostatecznie w reprezentacji z którą zdobył mistrzostwo świata że to "cienias"
świetne podsumowanie, nie ma co :roftl3: tylko mam wrażenie że niebardzo wiesz o kim piszesz :twisted:
Czy ja Cie chce przekonywać? Napisałem tylko, że takie zdanie ma Ziom kibic Juve, nie komentowałem nawet tego. :roll:
Innych wątków też już ciągnąć nie będę, bo ta dyskusja do niczego nie zmierza i niby mogę tu pisać, że o Milito bardzo starała się Valencia czy że był nim zaintersowany Real i tłumaczyć Ci dlaczego wybrał tą a nie inną ofertę oraz czytać twoje kolejne wielkie przemyslenai jak to o Iaquincie, ale mam trochę roboty i szkoda mi czasu.
Dla mnie sprawa jest jasna, wobec obecnych problemów i histerycznych prób ściągnięcia Villi gdyby Real naprawdę chciał Millito to by go miał i tyle.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 wrz 2008, 15:56

milito dla realu nigdy nie byl priorytetem. ale w duzej mierze ze wzgledu na wiek. to jeden z najlepszych napastnikow ligi w ostatnich sezonach. i nawet w ostatnim sezonie gdy druzyna spadla do secunda strzelil kilkanascie bramek. sezon wczesniej, gdy druzyna grala dobrze walczyl o pichichi.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 wrz 2008, 23:25

Bentley grajac w Blacburn byl naprawde wyróżniającym sie zawodnikiem ligi, pod wzgledem asyst byl w czolowce ligi od ponad dwoch sezonow, czesto strzelal bramki ( pamietam jego hat-trick przeciwko MU ). Cena zblizona do ceny Quaresmy według mnie jest uzasadniona, jeden ma doswiadczenie w silnej lidze drugi w LM. Cos za cos.

Co do statystyk Naniego i Quaresmy w lidze portugalskiej. Jeden nabijal je majac lat ponad dwiadziescia, drugi bedac jeszcze nastolatkiem. W tym sezonie we wszystkich rozgrywkach Nani mial 14 asyst i 4 bramki, a nie byl podstawowym zawodnikiem, wyraznie pokazal ze byl wart wylozonej za niego sumy.

A odnosnie tanich i dobrych transferow, takie w PL tez sa ale jak ktos lubi miec klapki na oczach i patrzec tylko na graczy przeplaconych to tego nie zobaczy. Ashley Young, Benny McCarthy, Santa Cruz, Vidic, Evra, Agger, Sagna wszyscy za male pieniadze i okazali sie w swoich klubachm fenomenalnymi wzmocnieniami. Jakbym sie dokladnie przyjzec to znalazlo by sie takich transferow jeszcze wiecej.

.. Ade, Clichy ;) // fieldy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2008, 10:40

Ale to transfery z średnich lub dużo mniejszych zespołów grających w innych ligach niż najściślejsza czołówka, a wtedy cena zawsze jest mniejsza. Mi chodzi o zupełnie inną sprawę. Mianowicie o to że jesli ktoś jest uznawany za klaswego zawodnika w Premiership (czy nawet jeśli ma iść do Premiership) i gra w pożądnym klubie, który może go zatrzymać nawet jeśli dostanie ofertę z potężnego zespołu to nie ma szans by przyszedł z jednego mocnego klubu do innego mocnego klubu za pieniądze zbliżone do 10 mln euro.
I owszem te transery, które wymieniliścieto były doskonałe posunięcia, ale dla mnie z wyjątkiem Evry żaden z nich nie był wtedy jeszcze klasowym zawodnikiem, więc i cena była niższa, bo kto się spodziewał że np. Sagna będzie aż takim wzmocnieniem w Arsenalu :wink: A jak kupujesz Toniego taką pewność masz. No i wiadomo że jak zawodnik jest piłkarzem nawet takiego Monaco, to mimo tego klub zdaje sobie sprawę, że tak czy siak sprzedać go musi jeśli zgłasza się Man Utd czy Arsenal więc cena też tak wysoka być nie może.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 06 wrz 2008, 12:27

Za Angola trzeba zapłacić mnóstwo kasy. Tak jest od lat w Premier League. Dlatego taki Arsenal sprowadza piłkarzy z zagranicy. Zresztą nie tylko oni. United, Liverpool i Chelsea też coraz częściej decydują się na kupno piłkarzy zagranicznych. Taki Bentley jest dużo gorszy od Quaresmy i tu nie ma o czym dyskutować. Za Carricka United zapłaciło także mnóstwo kasy, podobnie jak za Hargreavesa czy Arsenal za Wallcota.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2008, 12:32

Nie tylko za Angola, Man Utd w ostatnim czasie praktycznie nie kupuje zawodników poniżej 20 mln euro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2008, 12:36

Tylko nikt nie powiedział, że za innych się nie płaci dużych sum. Bo tez się płaci, choć nie za wszystkich, a za Anglików [wszystkich, jesli mówimy o kluczowych graczach swoich zespołów], zwłaszcza z tej samej ligi [Premier League] trzeba zapłacić.

Chyba nikt sobie nie wyobraża, że United sprzedadzą City np. Ferdinanda, czy Vidica, za 5-8 mln. Czysto teoretycznie, bo wiadomo, ze takie transfery w ogóle w grę nie wchodzą.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 wrz 2008, 12:48

No tak tylko, że o Ferdinanda biłoby się pół Europy jakby był dostępny, a taki Bentley czy Carrick to wiadomo

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2008, 12:50

Zgadza się, tylko chyba oczywiste jest, że do rywala ligowego dany klub sprzeda gracza drożej niż za granice.

Na Bentleya było kilku chętnych, własnie z Premier League. On naprawdę posiada duże umiejętności :mrgreen:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 06 wrz 2008, 13:00

Bentley przeszedł do Tottenhamu za 22 mln euro. Gdyby nie był anglikiem nie zapłaconoby za niego więcej niż 15 mln euro.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 wrz 2008, 13:40

Bzdura. Za młodego zawodnika, który już gwarantuje grę na najwyższym poziomie w PL trzeba zapłacić więcej niż 20 mln euro. Niezależnie od tego, czy jest angolem czy nie. (wiele oczywiście zależy od jego sytuacji w klubie, od tego, kiedy kończy mu się kontrakt i etc.)
Taki Bentley jest dużo gorszy od Quaresmy i tu nie ma o czym dyskutować.
Jak najbardziej jest o czym dyskutować. Quaresma jeszcze nic nie udowodnił w jednej z najlepszych lig świata. A Bentley tymczasem gwarantuje wysoki poziom. I za to właśnie się płaci.
Mianowicie o to że jesli ktoś jest uznawany za klaswego zawodnika w Premiership (czy nawet jeśli ma iść do Premiership) i gra w pożądnym klubie, który może go zatrzymać nawet jeśli dostanie ofertę z potężnego zespołu to nie ma szans by przyszedł z jednego mocnego klubu do innego mocnego klubu za pieniądze zbliżone do 10 mln euro.
Trzeba mieć naprawdę nóż na gardle, żeby sprzedawać swoją gwiazdę za 10 mln euro. Nie wiem gdzie spotkałeś takie promocje...Że niby VdV? A jak miało być inaczej, jak mu się kontrakt kończył?
Nie tylko za Angola, Man Utd w ostatnim czasie praktycznie nie kupuje zawodników poniżej 20 mln euro
I co w związku z tym? Ferguson kupuje zawodników klasowych, a skład wspiera wychowankami. Ja taką strategię jak najbardziej popieram, bo od dawna twierdziłę, że lepiej kupić dwóch świetnych zawodników i dać szansę trzem wychowankom niż kupować pięciu przeciętniaków.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 wrz 2008, 15:56

Taki Bentley jest dużo gorszy od Quaresmy i tu nie ma o czym dyskutować.
Stwierdasz to na podstawie filmików z Youtube? Jak już mówiłem niezwykle śmieszy mnie stawianie gościa wśród najlepszych skrzydłowych co błyszczy w ogórkowatej lidze, a w lepszej grzał trybuny...:lol: Owszem ma potencjał i odpowiednio pokierowany ma szanse stać się wielkim graczem, ale takim na razie nie jest. A już stwierdzenie, że jest Bentley dużo gorszy jest jakąś kpiną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”