Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 wrz 2014, 10:37

Przydałby się Anglikom trener w stylu Rodgersa bądź Martineza.Nazwiskami faktycznie nie wygląda to jakoś super ,ale mi tak samo jak Luminos podobali się wczoraj Anglicy.
Obrona zagrała słabo ,ale jest już godny następca Bainesa,który chyba w reprze nigdy dobrze nie grał ,a środek mógłby być próbowany Cahil-CHambers?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 04 wrz 2014, 13:00

Baines spokojnie może pograć ze 3 lata na bardzo wysokim poziomie. W reprezentacji rzeczywiście dupy nie urywa, ale będę się upierał, że trener i koledzy z zespołu nie wykorzystują jego potencjału w pełni. O czym już parę razy tu pisałem, a to jak grać potrafi akurat wszyscy wiemy. BTW wczoraj akurat zagrał bardzo przyzwoicie.

Co do Chambersa to chyba na niego za wcześnie, nie sądzisz? Jeszcze nic nie pokazał tak na dobrą sprawę. Będę tego typka obserwował, ale chyba na ten moment wydaje się, że pierwszy w kolejce jest Stones, zresztą chyba dlatego dziś był próbowany od pierwszych minut i był bardzo bliski wyjazdu na Mundial.

Co do samego meczu to Anglia rzeczywiście grała raczej przeciętnie, ale z przebłyskami. Podobało mi się wejście Wellbecka, który wprowadził trochę dynamiki i bezpośredniej gry, której w tej reprezentacji jest jak na lekarstwo. Fajnie też Sturridge i Sterling, którzy ładnie ze sobą współpracowali i też grali bardzo ofensywnie, bezpośrednio, wręcz arogancko (w tym pozytywnym wydźwięku). U Anglików kuleje środek pomocy. Henderson bez szału, wejście Milnera to śmiech na sali, Wilshere też jakiś niepewny. Rooney to akurat od dłuższego czasu gra totalny piach... Wydaje mi się, że dobrze by mu zrobiła ławka rezerwowych.

Zgadzam się natomiast do twierdzenia, że Anglii przydałby się trener w stylu Martineza czy Rodgersa.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 wrz 2014, 17:01

Od Chambersa bije olbrzymią pewnością siebie ,co raczej pomoże mu w zrobieniu kariery.Popełnia błędy co jest nieuniknione w jego wieku i sądzę ,że ma większy potencjał od Stonesa.

Druga sprawa ,że Wilshere gra mi się podobała.Na pewno zagrał dużo lepiej niż w ostatnich meczach Arsenalu i dodatkowo nie podyktowano karnego za faul na nim.NIe wiem tylko czy para Hendo-Jack ma sens bo nie za dobrze razem wyglądają.Tutaj jest problem ,że anglicy nie mają typowego DM-a a przydałby im się taki bardzo i raczej z tym trenerem za wiele nie osiągnął ,a nawet bez wielkich nazwisk z trenerem pokroju tak jak wspominałem Rodgers/Martinez mogli by grać naprawdę ciekawą piłkę i wyjść spokojnie z grupy na Euro 2016.

Byłoby miło gdyby Rooney pożegnał się z kadrą ,bo on też głównie kojarzy się z porażkami tej reprezentacji.Jest paru młodych na jego pozycję ,choćby Ward-Prowse czy Barkley jak wyzdrowieje i przynajmniej chciałoby im się grać.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 wrz 2014, 18:05

Barkley za Rooneya?? :mrgreen:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 wrz 2014, 18:14

musiałaby chyba sama królowa powadzic reprezentacje zeby posadzic wazze na ławce. nie liczcie na to. a juz na pewno nie zrobi tego ten paź

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 18:26

Chambersowi obecnie daleko do Jonesa i nie wiem kto pisał o jego słabej formie- 2 razy piłkarz meczu,piłkarz miesiaca, 3 razy 11 whoscored na 3 kolejki.Chambers na razie mnie nie zachwyca,od 1 meczu robi sporo głupich błedów z których ma farta nic nie wynika złego dla Arsenalu, na tą chwile jest jednak słabszy od Jonesa. dla mnie Jones jesli się utrzyma w pierwszej 11 powinien być w przyszlości kapitanem- to prawdziwy lider i serce druzyny.Licze na niego bo go uwielbiam.

Roo nikt nie posadzi-to biały pele.Dla mnie kadra bez niego będzie lepsza, jesli wróci Lallana który świetnie grał w zeszłym sezonie na pozycji Roo z kadry to bedzie ciekawie.Niestety jak pisze mascara-Roo nie wywali nikt.Ma status ikera.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 wrz 2014, 19:21

Przecież juz wczoraj chambers grał lepiej od Jonesa . Phil jest dobry jako zadaniowiec tu zagra tam zagra ale na środku obrony jest za słaby w ustawianiu sie i kryciu

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 19:36

Czyli podstawą jest wczorajszy mecz a nie to co grają w tym sezonie? Jones jest słaby w asekuracji i kryciu? :D to jaki jest Chambers? ten chłopak może byc wielki ale na razie robi błedy- ma tylko farta że rywale nie wykorzystują. Tu dał się wydymać Falcao(choć na 101% nie wiem czy on go miał kryć ale powtórki pokazały ze krył powietrze) z City Dzeko oobjechał go jak pionka, to samo zrobił graczy z Crystal tylko że Chambers go chwytem zapaśniczym powalił, W Stambule był chodzącą bombą tylko Ba mial fatalny celownik, jaki błąd zrobił z Evertonem kiedy Kevin wyszedł sam na sam? Troche tego jest.

Jeśli więc Jones jest słaby w kryciu i asekuracji to jaki jest Chambers? Po przez pare meczy w Arsenalu zrobił tyle głupich błędów co Jones chyba za 2 sezony.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 19:36

Czyli podstawą jest wczorajszy mecz a nie to co grają w tym sezonie? Jones jest słaby w asekuracji i kryciu? :D to jaki jest Chambers? ten chłopak może byc wielki ale na razie robi błedy- ma tylko farta że rywale nie wykorzystują. Tu dał się wydymać Falcao(choć na 101% nie wiem czy on go miał kryć ale powtórki pokazały ze krył powietrze) z City Dzeko oobjechał go jak pionka, to samo zrobił graczy z Crystal tylko że Chambers go chwytem zapaśniczym powalił, W Stambule był chodzącą bombą tylko Ba mial fatalny celownik, jaki błąd zrobił z Evertonem kiedy Kevin wyszedł sam na sam? Troche tego jest.

Jeśli więc Jones jest słaby w kryciu i asekuracji to jaki jest Chambers? Po przez pare meczy w Arsenalu zrobił tyle głupich błędów co Jones chyba za 2 sezony.

To już Stones bardziej zasluguje na gre w kadrze.Gracz Arsenalu przypomina mi Smallinga gdy wchodził do MU, dobre mecze ze sporymi będami.Smallowi brakuje tego co ma Chambers i odwrotnie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 wrz 2014, 20:25

Tyle błędów co jones 2 sezony? To arsenal powinien po 15 goli w meczu tracić

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 20:33

Widze że zamiast argumentów rozmowa w idzie w kierunku absurdu.Podbijam do 20 bramek.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 wrz 2014, 20:43

A jaki ty dałeś argument? Ze niby tyle popełnił błędów co jones przez 2 lata doprawdy wczoraj jones nawet nie był wirtuozem , typ dopiero niedawno gra bardziej regularnie na stoperze tymbardziej ze jest 3 osobowa taktyka a cały czas był rzucany po środku pomocy czy boku obrony bo jako cb nie ogarniał , i tak ma słabe ustawianie sie i pojęcie taktyczne , dobry jest w starciach fizycznych dlatego dobrze wyglądał jako dm gdzie mógł kasować akcje a jego błędy zawsze mógł naprawić vidic taka prawda .

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 04 wrz 2014, 20:53

Nie chce wchodzić między wódkę, a zakąskę, ale w tym Chambersie póki co nie widzę nic ciekawego. Naprawdę nie wiem w czym miałby być lepszy niż Stones, a jak widać i selekcjoner ceni go wyżej, zresztą o Stonesie już ekscytowali się w MOTD itd. Stones też jest arogancji w grze, bardzo, bardzo pewny siebie i tak samo młody. No, chyba że chodzi o to, że Chambers gra dla Arsenalu, a Stones dla EFC. :)

Zobaczymy za kilka lat. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 wrz 2014, 21:14

Prawda jest taka, że nigdy przenigdy nie będziesz grał dobrze na CB, jeśli występujesz tam od święta i to częstokroć z różnymi partnerami. Jones w każdym sezonie miał całkiem długi fragmenty gry (2-3 miesiące), kiedy był czołowym graczem United i prezentował poziom, którego wcześniej wspomniany Chambers nawet nie powąchał. Taka prawda.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 04 wrz 2014, 21:19

Nie no bez jaj, gdzie Chambers a gdzie Jones. Zreszta ten Stones to tez nic specjalnego. Chambers to nawet nie jest melodia przyszlosci bo on i w terazniejszosci jest przecietny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”