Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 66

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 27 cze 2006, 17:55

Toudinho pisze:Lahma
Lahm to nie jest lewy obrońca ? :wink:

Toudinho pisze:Śmieszy mnie natomiast obietnica przedwyborcza Villar Mir który jest gotów wydać 150 mln za Messiego
Taa...na pewno ,każdy coś obiecuje ,ale co spełni? :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 19:13

bagg wybacz za literówke :wink:

Adi_LFC pisze:Lahm to nie jest lewy obrońca ?
No jest. A co w tym dziwnego??? Nasz R. Carlos jest jedną nogą w The Blues wiec wypadałoby coś znaleśź na jego miejsce bo raczej Raul Bravo pierwszoplanową postacią u nas nie bedzie...no jest jeszcze Kasmirski no, ale on zadomowiony w RMC i raczej magicznego progu nnie przekroczy...

Adi_LFC pisze:Taa...na pewno ,każdy coś obiecuje ,ale co spełni?
No to pisze, że mnie śmieszy a nie jaram się tym tak jak Ty. Perez obiecywał Figo i Figo przyszedł.

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 27 cze 2006, 19:20

Toudinho pisze:Perez obiecywał Figo i Figo przyszedł

Mi sie wydaje ze jezeli Villar wygralby to raczej nie mialby wyjscia bo przeciez taka obietnice musi spelnic inaczej dlugo nie zabawi na stolku . . .

Osobiscie bardziej licze na podana przez niego wiadomosc jakoby dogadal sie z Cristiano ... :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 19:24

Nie wiem czy nasz budżet wytrzymał by transfer Messiego, zresztą biłkarz iest raczej antimadridista w 100% wiec niech sie Villar Mir deklaruje jak chce Messi na moje oko jest nie do wyjęcia.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 19:32

Toudinho oprócz 5 kandydatów na stołek prezydenta Realu jeszcze z 3 inne kluby walcza o Momo Diarre - a co najlepsze te listy wsadził bym między bajki bo nie wiem jak oni sobie to wyobrażaja - w tym momencie każdy z klubów zawoła z 30% wiecej. Diarra za 40 baniek ? Ronaldo za 35 baniek ? i Aulas i Ferguson umnią robic interesy :wink: a jak pisaliśmy dziś w jednym z newsów, nie jest potrzbny jeden gra a przebudowa formacji zaczynają od obrony bo tak sie buduje drużyny - jeszcze ławka by grali Ci co sa w fomie.

Jeszcze jeden przykład - Kaka ' ostatnio info wiadomo był łączony z Realem - reakcja kluby natychmiastowa umowa podpisana i teraz ewentualny transfer to hmmm nawet nie mam odwagi typować :P Podobnie zrobia inne kluby by zarobić i wykorzystac kase bądz nie dac Realowi nawet marzyć - a przebudowa lini stosuja taka taktyke że mówi się że chce sie tego czy tego to chyba nie 100 milionów ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2006, 19:34

Jesli chodzi o antimadristow, to pamietam bardzo dobrze foto Figo z takowym szalikiem, nigdy nic nie wiadomo :twisted: Ale co do sumy, to za taka kase naprawde jeste w stanie przezyc jego sprzedaz, inaczej jego wykupienie choc to jest malo REALne :wink: Jesli chodzi o Ronaldo-Cristiano, to ten zawodnik staje sie naprawde coraz blizej Realu

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 19:41

*_Zaza_* pisze:3 inne kluby walcza o Momo Diarre
Tylko wiesz gdyby tak naprawde zalezało mu odejść z Lyonu to mogł przejsc do Man U mial już konkretną ofertę jednak on chce trafić do Realu, i tego nie ukrywa to moze być duża przewaga nad innymi.

*_Zaza_* pisze:Ronaldo za 35 baniek
Zwolennikiem tego transferu nie jestem już wolałbym Simao. :win
*_Zaza_* pisze:Podobnie zrobia inne kluby by zarobić i wykorzystac kase
*_Zaza_* jak narazie to tylko milan zaczoł działac w tym kierunku

1 WP / K.J.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 19:48

Toudinho pisze:Tylko wiesz gdyby tak naprawde zalezało mu odejść z Lyonu to mogł przejsc do Man U mial już konkretną ofertę jednak on chce trafić do Realu, i tego nie ukrywa to moze być duża przewaga nad innymi.

Albo mu nie zależy albo pan Aulas obja taka taktyke. Przeciesz on nie sprzeda Momo za mnejsza kase niż 40 milionów a jak coś to wystawi go na liste transferowa. Masz przykład z Essienem to nie jest tak że oni się obrażą bo dzieki Aulasowi oni mają szanse gry na tym poziomie i teraz mu sie odwdzięczą.

Nie tylko Milan - inne kluby też pewnie się zabiezpieczyły - może nie teraz ale wcześniej i to nie chodzi tylko o sam transfer, ale strate danego piłkarza. Bo nie zawsze liczy sie suma transferu.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 cze 2006, 19:58

*_Zaza_* pisze: Albo mu nie zależy albo pan Aulas obja taka taktyke. Przeciesz on nie sprzeda Momo za mnejsza kase niż 40 milionów a jak coś to wystawi go na liste transferowa. Masz przykład z Essienem to nie jest tak że oni się obrażą bo dzieki Aulasowi oni mają szanse gry na tym poziomie i teraz mu sie odwdzięczą.

To wcale nie musi tak byc. Mysle, ze za te ok. 40 baniek by go puscil. Real jezeli nie da rady Diarry ma jeszcze inne opcje - Cesca czy Xabi Alonso za 30 baniek raczej na pewno da sie sciagnac. Inne kluby tez po mundialu moga miec innych kadydatow, byc moze nie tak dobrych jak Diarra, ale na pewno kilkakrotnie tanszych - chociazby dwojka z WKS Toure - Zokora. Owszem, Aulas sie nie zmartwi, jak Diarra zagra sezon dluzej w OL, ale zawsze istnieje mozliwosc, ze to juz nie bedzie taki sezon jak ostatni :P I cena leci ;) A poza tym nie sadze, zeby krzyknal za niego wiecej niz za Essiena.

Co do wiesci rodem z gwiednych wojen, to Palacios "powiedzial", ze sciagnie... Inieste :lol: 60 baniek klauzula. Yeeeaaaah 8) :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 22:01

Krzysztof Jarzyna Yaya Toure grał świetnie na mundialu Vieira 2 za dobrych czasów. Gra w Pireusie wiec zapewne cena nie była by przeogromna. Heh, że Wenger nie postawił na niego do końca pewnie teraz pluje sobie w twarz :wink:

Drugi świetny dm to Zokora. Tylko on w WKS pełnił funkcje taką jak Appiah i Essien w Ghanie, rozrywają i rozgrywają. Zokora zadziwił mnie kilka razy najbardziej w meczu z Holandią gdzie raz przyświrował ruletą, no i ten strzał w spojenie :roll: Rozrywał świetnie i ejst bardzo szybki. No coż szkoda by było gdyby taki gracz kisił się w Tottenhamie w St. Ettiene.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 27 cze 2006, 22:55

Hmm... Piszecie Zokora, Momo Diarra, Cesc, Xabi Alonso nawet Iniesta się pojawił - świetni zawodnicy!! Wg mnie idealne byłyby dwa warianty... Pierwszy wariant "Hiszpański" (wg mnie lepszy), czyli zakup któregoś z zawodników urodzonych na półwyspie Iberyjskim. Zakup Cesc'a lub Xabi'ego, a nawet obu naraz byłby świetnym posunięciem... Dwóch nowych Hiszpanów w składzie zwiększyłoby przychylność kibiców dla nowego prezydenta klubu co jest "baaaardzo" ważne. Gdyby ten wariant okazał się z jakiś przyczyn nie możliwy do realizacji pozostaje zakup zawdnika z zza granicy... Ja bym postawił na Jean II Makoun. Myślę, że byłby idealnym następcą... nie Claude Makelele, który właściwie nigdy nie stał się ikoną drużyny i który odszedł w żenujących dla siebie okolicznościach, ... a Clarence Seedorf'a, który przez wiele lat był motorem napędowym Real'u i który przez długi okres był jednym z symboli drużyny (obok Raul'a, czy Carlos'a). Jean podobnie jak wówczas Seedorf potrafi świetnie łączyć grę w destrukcji z grą ofensywną. Potrafi inicjować ataki, strzelać bramki a do tego jest dużo... tańszy niż Momo Diarra, a czasami warto zaoszczędzić.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 23:33

stan_mic pisze:Clarence Seedorf'a
za nim nikt nie płacze, choć był u nas 4 piękne lata, rozegrał ponad 120 spotkań i strzelił chyba 15 goli to nikt za nim nie płakał, bo byli lepsi od niego gdy odchodził. Jestem pewien, że jeszcze kilka lat by pograł u nas gdyby nie jego charakter, wszytsko poszło o kłutnie z Lorenzo no i odszedł. Gdy odchodził Makelele też nikt nie płakał, bo nikt nie wiedział co może przynieść strata takiego piłkarza, teraz każdy powoli docenia wklad Makelele w drużyne.

stan_mic pisze:Claude Makelele, który właściwie nigdy nie stał się ikoną drużyny i który odszedł w żenujących dla siebie okolicznościach
Ikoną jest Raul, i co on teraz pokazuje? nic, wiec lepiej niech bedzie zwykłym rzemieślnikiem i niech gra tak jak się nalezy. Makelele odszedl w żenujacych okolicznościach bo walczył o swoje? chciał zarabiac tyle co koledzy proste, odszedł bo Perez nie docenial jego wkladu w drużyne i poszło o pare milionów euro, których Perez nie raczył wydac na pensje zawodnika który gra do dziś jest uważany za jednego z najlepszych DM śiwata.

stan_mic pisze:Jean II Makoun
Ponoć podpisał kontrakt z Lyon. W Realu brak takowych ruchow transferowych, dawno Real nie kupił piłkarza z ryzykiem, zawsze kupowali " gotowych graczy" za duże pieniądze, jakoś nie potrafią wydać małych pieniedzy za naprawde dobrego gracza. Owszem Jean mogłby być takowym "ryzykantem" graczem bez nazwiska ale grającym dobrą piłkę, ostatnie transfery takie własnie jak Seedorf z Sampdori Genua czy Carlos Fernando Redondo z Tenerife były za kadenci Lorenzo Sanza.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 28 cze 2006, 8:04

Jeśli myślicie że Cesc Fabregas przyjdzie do Realu to jesteście w wielkim błędzie :) Gdzie zawodnik z 2 czy tam 3 składu Barcelony zagrał sezon w Arsenalu i odszedł do Realu :? On musi spłacić dług Wengerowi za to że zainwestował w niego i że daje mu szanse gry w 1 składzie. Cesc może przyjść do Realu za 3-4 lata bo myślę iż wtedy spłaci dług :) Więc nie łudźcie się :P

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 28 cze 2006, 12:11

Hmm... Równie dobrze może spłacić ten "dług" za niego... Real Madryt przekazując Arsenal'owi odpowiednio dużą sumę pieniędzy za tego zawodnika. Kanonierzy mają w tej chwili "taaaaak" dużą liczbę graczy środka pola, że błędem byłoby zatrzymanie ich wszystkich... bo mogą się tam "pozagryzać". Czasami zbyt duża konkurencja powoduje tylko problemy niektórych zawodników, a po co marnować talent któregokolwiek z Nich!?
pizmak pisze:Więc nie łudźcie się
A więc jeszcze się trochę połudzę!! W końcu co mi zależy :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2006, 12:14

Co nie zmienia faktu, że pozbycie się akurat Cesca byłoby olbrzymim błędem i raczej nie wchodzi w grę. Nowy Arsenal będzie oparty właśnie na Fabregasie. Obronę i pomoc mają już w zasadzie gotową. Nie wiem tylko kto zastąpi Henry'ego. Prędzej czy później ktoś tak będzie musiał się pojawić. Najkorzystniej dla nich byłoby już zadbać o takiego grajka coby mógł sobie powoli zaczynać grę. Teraz z Titim a później bez niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”