Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 19:04

Widze że ostatnio spadła aktywnośc fanów Juve :roll: ale nie ma się co dziwić...

Wczoraj w "rozmowie" z Piotrkiem pisałem o aresztowaniu za przemyt dragów Michele Padovano - a dziś po zaznaniach wychodzić że Gianluca Vialli też działa. Między nami mówiąc też bym mówił że na użytek :wink:

Vialli: "Mai fatto uso di cocaina"

Zastanawiam sie co jeszcze sie okaże ? Co jeszcze wyjdzie na jaw ? Przeciesz w tym sezonie Juventus już "był wszędzie." Dosłowanie. Nawet na Onecie - Chyba w wśród tych fanów którzy wcześniej byli zdania że nic nie groźi Juve - zaczyna wkradać się nerwowość. Chyba już nic gorszego nie może sie "wydarzyć" dla Juve ? aaa przepraszam może - powtórka z Perugii :] Bardzo ciekawe są też informacje o panu De Santisie który tak dziwnym trafem prowadził w tym sezonie "te ważne" mecze Juve w lidze. Chyba Paparesta może sie szykować na Mundial o ile sie okaże że ma czyste reke.

Serwis - Juvegate

To co Hunter napisać dziś rano w innym temacie podłapał Onet idząc za La Gazzatta :wink: Dwa kluby z Lombardi :lol:

Forza Milan

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 maja 2006, 19:15

Zaza, lepiej milczeć niż bronić się bez celu, też bym milczał bo to chyba najlepsze rozwiązanie. To nie ich wina że sytuacja ich do tego zmusiła.

Tak jak przewidywaliśmy wczorajszy artykuł okazał się kolejnym chwytem aby podgrzać atmosfere i zwiększyć sprzedarz. Mowa oczywiście o klubach z Lombardii :lol: Niektórzy już załapali haczyk i chcieli nas w to mieszać ale na szczeście nie udało się.
Onet pojechał dziś na całego z tytułem newsa, mało realne ale wzbudza napięcie. Ciekawe czy ukażą się jakieś nowe fakty, ja chce aby sprawa zakończyła się jak najszybciej i włoska piłka mogła się kupić na letnim Mercato i swojej grze :!: Ale niestety czeka naś długa tułaczka :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 19:22

Łukasz[ACM] pisze:Zaza, lepiej milczeć niż bronić się bez celu, też bym milczał bo to chyba najlepsze rozwiązanie. To nie ich wina że sytuacja ich do tego zmusiła.
W sumie masz racje - nie My wydamy wyrok - a Oni nas nie przekonają jak My Ich - szkoda że fakty ich nie przekonują [nie wszystkich] ale tak ja wcześnie była to plota ! teraz chyba uświadomili sobie coś wiecej ...
Łukasz[ACM] pisze:ja chce aby sprawa zakończyła się jak najszybciej i Włoska piłka mogła się kupić na letnim Mercato i swojej grze
To jest łatwo powiedzieć - pytanie co to ma być za gra ? i nie mam na myśli stylu czy skuteczność ale sens takiej gry [ligi] :? Przeciesz jeśli proces i śledztwo potwierdz choć by w 50% informacje to Włoska piłka będzie wyczyszczona ale będzie startowała od nowa :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 maja 2006, 19:27

Zaza pisze:ale będzie startowała od nowa
Nie wiem czy uda się wszystko wyczyścić do następnego sezonu ale obyś miał racje. Jeżeli będzie to czysty sezon a tak zapewne będzie bo nikt już nie zaryzykuje to wygra poprostu najlepszy i niech każdy teraz pracuje aby grać jak najlepiej. Calcio to nie tylko 2 ostatnie lata.

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 11 maja 2006, 19:33

Ja wam powiem że wg mnie Juve nie spadanie do drugiej ligi bo to klub z tradycjami i po pierwsze kasą jest to niemożliwe, ale zobaczymy moje zdanie jw :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2006, 19:34

Łukasz[ACM] pisze:Tak jak przewidywaliśmy wczorajszy artykuł okazał się kolejnym chwytem aby podgrzać atmosfere i zwiększyć sprzedarz.
To są prawa mediów. Mimo, że ponoć są po to aby pisać prawdę, a nie dodawać coś "gratis" :?
Łukasz[ACM] pisze:Onet pojechał dziś na całego z tytułem newsa, mało realne ale wzbudza napięcie.
Onet lubi takie nowości. Trochę się to i owo pokoloruje, a ludzie to chwycą. Ci co dowiedzieli się o aferze właśnie z tego portalu i nie zainteresowali się tym bardziej niż nakazuje absolutne minimum będą teraz mieli dobry temat do pogaduszek. Publika szuka sensacji, a Onet ją daje.
Łukasz[ACM] pisze:Ciekawe czy ukażą się jakieś nowe fakty, ja chce aby sprawa zakończyła się jak najszybciej i włoska piłka mogła się kupić na letnim Mercato i swojej grze
Każdy prawdziwy kibic piłki nożnej tego chce. Fakty na pewno się ukażąi mogą być one bardzo rozmaite. Od złagodzenia sytuacji Juve, aż po dalsze spekulacje o degradacji. Dotej jednak nie dojdzie, gdyż Juventus to jedna z wizytówek Serie A. Po co osłabiać ligę? Letnie transfery mogą być ciekawe. Interesuje mnie tylko, czy zwiększą one dystans dzielący Juve, Milan, Inter i jeszcze ewentualnie kilka innych klubów od reszty stawki, czy też wykreuje ono jakąś nową siłę. Ta druga opcja byłaby ciekawsza. O grze to niebawem nikt nie będzie myślał, bo jest koniec sezonu, a potem mundial. Oby sprawa zakończyła się przez wakacje, by nie odbijać piętna na kolejnej walce o scudetto.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 maja 2006, 19:39

RealFan pisze:To są prawa mediów. Mimo, że ponoć są po to aby pisać prawdę
Nie skłamali, są to dwa kluby z Lombardii ale nie chodziło o te największe. Ja im nie mam nic do zarzucenia, normalne zachowanie gazety:lol:

RealFan co do degradacji to się mylisz. Nie ma teraz wystarczających dowodów aby ich zdegradować. Jeżeli takie się znajdą to nikt się nie zawacha bo to nie pierwszy klub który zostałby zdegradowany. Osłabiać lige :?: Wizytówka Calcio :?: Dzięki za taką wizytówke... Osłabienie tez to nie będzie bo poprzez oszustwa ligi się nie wzmacnia a traci przedewszystkim na szacunku a potem na wartości.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 19:45

A wiesz co jest najgorsze Łukasz ? Jak teraz sie mają piłkarze czuć ? jeśli wychodzą na jaw takie przekręty. Takie brudne interesy. To jest dla nie których zawód, dla innych pasja :? Teraz każda kolejka będzie na cenzurowanym. Została tylko jedna tego sezonu. Ale jeśli sie to nie zakończy przez następnym to nie wiem :? liga nie wystartuje ? :shock: w tych wszystkich oskarzeniach nie idzie sie już połapać. Sam proces spowoduje że teraz Calcio umiera :? I Mi osobiście lata koło :wink: scudetto w takim wypadku. Bo widocznie nie dało się wygrać. Juventus przegrał je z pierwszą kolejką. Bo z takiego sukcesu chyba tylko nie liczni umnieją się cieszyć ...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 maja 2006, 20:08

Juve ma spaść do drugiej ligi jak to wszystko sie nie wyjaśni:(
http://sport.onet.pl/1320612,wiadomosci.html
Ale my i tak na zawsze pozostaniemy wierni! Na dobre i złe! FORZA JUVE!

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 11 maja 2006, 20:14

BaSSu pisze:Juve ma spaść do drugiej ligi jak to wszystko sie nie wyjaśni:(
Jeśli ty się sugerujesz onetem to współczuje. :lol: Jednak degradacji wykluczyć nie można, ale mało prawdopodobne to jest.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 maja 2006, 20:30

Marq pisze:
Jeśli ty się sugerujesz onetem to współczuje. :lol: Jednak degradacji wykluczyć nie można, ale mało prawdopodobne to jest.
Onet napisał to co napisała La Gazzetta dello Sport wiec oni sobie tego nie wyssali z palca.
Zreszta wejdz na strone www.gazzetta.it tam jest ten artukuł nawet nieco dłuzszy :)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 11 maja 2006, 20:44

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:
Marq pisze:
Onet napisał to co napisała La Gazzetta dello Sport wiec oni sobie tego nie wyssali z palca.
Zreszta wejdz na strone www.gazzetta.it tam jest ten artukuł nawet nieco dłuzszy :)
Może i tak napisali, ale sam chyba wiesz jaka jest prasa. Potrafi z igły robić widły itp. Ja sam degradacji Juventusu nie wykluczam ale o pozostanie w Serie A Bianconerich jestem nadzwyczaj spokojny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2006, 20:47

Łukasz[ACM] pisze:Nie skłamali
Tak wiem. Teraz się dopiero zorientowałem, że napisałem nie to o co mi do końca chodziło. Nie napisałem, że kłamią, tylko o gratisie, który źle ubrałem w słowa. Masz rację, że się do tego przyczepiłeś.
Łukasz[ACM] pisze:Dzięki za taką wizytówke...
Niby tak. Degradacja Milanu była jednak dosyć dawno i futbol nie odgrywał takiej roli, przede wszystkim w pieniądzach. Juventus daje spore dochody także federacji. Jeśli nie będą mieli wyjścia to degradacja jest możliwa.
Łukasz[ACM] pisze:Osłabienie tez to nie będzie bo poprzez oszustwa ligi się nie wzmacnia a traci przedewszystkim na szacunku a potem na wartości.
Poprzez oszustwa tak. W tym sezonie jednak niczego nie wychwycili. Jeśli Juve zostanie udowodniona wina za zeszły sezon to kara musi być. Ten rok wydaje się być czysty, więc pewnie aż takiej kary nie będzie. Mogą wydać jakiś wyrok, który będzie niestety tylko ostrzeżeniem, czyli odebranie punktów lub wysoka grzywna. Niestety pewnie z Juventusem obejdą się inaczej niż miałoby to miejsce z jakąś słabą drużyną. Mówi się jednak, że kilku piłkarzy również może mieć z tym coś wspólnego, a to zmienia postać rzeczy.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 21:00 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 maja 2006, 20:59

Tutaj nie chodzi o kase. Myśle że głowy Calcio też chcą sprawiedliwości ale nie da się wykluczyć że kasa również ma znaczenie. Były plotki że jak Juve nie dostanie surwej kary to będzie bojkot no ale to były tylko plotki, do wyroku sądu raczej daleko aby ktoś mógł strajkować.
Uuu niestety ten rok jest również brudny jak i zeszły. Było kilkanaście bardzo kontrowersyjnych sytuacji ale to zostawmy sądowi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 maja 2006, 21:28

Mi to trudno sobie wyobrazić to że ten sezon jest czysty. Skoro w tamtym Moggi i spółka tak beztrosko sobie poczynali to dlaczego niby mieliby zakończyć to nagle. Widać, że czuli się zupełnie bezkarni i to przyniosło efekt (scudetto). Na początku tego czy po zakończeniu poprzedniego sezonu nie było raczej żadnych poważniejszych podejrzeń więc nie było czegoś co mogło ich w jakiś sposób wystraszyć i zmusić do … uczciwości ? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”