Seriale - Strona 66

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2012, 23:36

Dziewczyna raczej lubi takie klimaty :) No coz,trzeba bedzie sprobowac. 3 odcinki mam juz zassane. Dzieki za porady chlopcoki :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 lip 2012, 23:41

Ja polecam My Name is Earl. Lekki, przyjemny, pozytywny, ale już swoje lata ma. Poza tym to może Lie To Me, które można obejrzeć jak ktoś lubi House'a i seriale tego typu. Nie porywa, ale niemęczący i niezbyt skomplikowany. W sam raz dla kobiety. :whistle:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 lip 2012, 19:25

Chłopaki, jakiś serial przy którym można spokojnie zjesc obiad/kolacje. Co polecacie?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 lip 2012, 19:32

Berele Lewartow pisze:Chłopaki, jakiś serial przy którym można spokojnie zjesc obiad/kolacje. Co polecacie?
W sumie nie wiem czy trafię, ale Suits całkiem spoko. Tematyka prawnicza, ciekawy dosyć. Oprócz tego to teraz zaczął się bardzo fajnie nowy serial HBO -> Newsroom. Dopiero 3 odcinki, ale każdy po godzinie. Mnie wciąga :D A taki nie do obiadu/kolacji to zdecydowanie Louie, trochę stand upu pana Loiusa C.K. i do tego jego zwyczajne życiowe historie tylko że humorystycznie, ironicznie, sarkastycznie, dużo czarnego humoru, polecam!

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 lip 2012, 19:50

Dr.Football1 pisze:Skonczylem wlasnie pierwszy sezon "Person of Interest" - genialny serial,najprawdopodobniej najlepszy sensacyjny jaki widzialem. Z niecierpliwoscia czekam na kontynuacje.
Również polecam. Jakiś czas temu skończyłem oglądać pierwszy sezon i jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 lip 2012, 19:56

Dzieki. Ten Newsroom jak się rozwija, bo słyszałem opinie, ze przegadant itd.? Siutsów coś widziałem, sympatyczny serial, który można sobie spokojnie odpuścić.
Oglądał ktos może Boss, widziałem kiedys pierwsze 2 odcinki, warto wrócić i zobaczyć do końca?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lip 2012, 22:47

Berele Lewartow pisze: Oglądał ktos może Boss, widziałem kiedys pierwsze 2 odcinki, warto wrócić i zobaczyć do końca?
Wrócić warto, ale moim zdaniem to jest niewykorzystany potencjał. Ciężko się zaangażować emocjonalnie. Trochę sam się oszukałem, bo liczyłem na więcej scen w stylu rozmowy z radnym Matą, która miała miejsce w pilocie. Przez to dla mnie przez większość sezonu wieje nudą, większość robiona jest pod finał, który jest dosyć standardowy jak oglądało się Breaking Bad czy Damages. Duże rozproszenie męczących wątków. I moim zdaniem brak ciekawych postaci drugoplanowych, poza żoną. Nie wiem czy to wina mdłych aktorów, czy za bardzo skupiono się na układaniu klocków fabularnych.
Ale za to pan Grammar to jest klasa. Na starość każdy aktor komediowy, (oprócz Tomka Karolaka), powinien grać role antybohaterów. Mam nadzieję, że drugi sezon będzie lepszy. Konfrontacje, pojedynki słowne i bardziej emocjonująca rozgrywka. Niestety widziałem zwiastun i nic tego nie zapowiada.
Wyszło na to, ze nie warto wracać :), ale to jest dalej solidna produkcja i dla bardziej wymagających. Nie ma tanich zwrotów akcji, dlatego ogląda się to trochę inaczej. Obejrzałem, nie żałuję. Boss jest dobry, chociaż miał zadatki na znakomity.

Serial jest zaplanowany na konkretną liczbę sezonów. Myślę, że koniec będzie już jednak spektakularny.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 12 lip 2012, 0:24

Berele Lewartow pisze:Siutsów coś widziałem, sympatyczny serial, który można sobie spokojnie odpuścić.
No dokładnie do obiadu/kolacji :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2012, 11:57

Sorry że od razu tu pytam bez wcześniejszego przepenetrowania gógli, ale tak jest wygodniej. Znacie może jakieś seriale w klimacie fantasy oprócz Gry o Tron i Wiedźmina ? :>

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 lip 2012, 12:12

Witam,
czy mógłby mi ktoś podrzucić linki do drugiego sezonu Game of Thrones? Wymagania: bez lektora (!), nie torrenty i format avi.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 lip 2012, 13:16

Dzięki wielkie, mogę prosić o kolejne? Wyślij proszę na priv.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 12 lip 2012, 14:31

A ja polecam nowy serial 'Angry Manegement' z kultową ostatnimi czasy postacią - Charliem Sheenem. Lekka komedia w dobrym amerykańskim stylu ale za to na nowym patencie. Co prawda dalej jest to co kojarzy się wszystkim z Sheenem - sex, alkohol, ale patent z byciem terapeuta od spraw walki z gniewem - genialny.

Póki co wyszły 3 epizody ale gorąca polecam

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 12 lip 2012, 14:50

sickstick pisze:Sorry że od razu tu pytam bez wcześniejszego przepenetrowania gógli, ale tak jest wygodniej. Znacie może jakieś seriale w klimacie fantasy oprócz Gry o Tron i Wiedźmina ? :>
Jest "Legend of the Seeker", sam nie widziałem, ale mam znajomych którzy chwalili. Po za tym to chyba bieda w tej kwestii :)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 lip 2012, 15:03

Jeszcze z podobnych klimatów jest "Merlin" :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”