AS Roma (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 maja 2006, 13:50

ale ma dziury w glowie..bylem pewnien ze cos na ten temat tu pisalem :lol:

No wiec tak..wg mnie transfer jak najbardziej udany... najpowazniejsze wzmocnienie jak do tej pory Rzymskiego Klubu..zawodnik juz ograny..co najwazniejsze najlepszy okres mial w Udine po okiem Spala..w Romie licze na to samo...28 lat (?) kontrakt piecioletni...praktycznie bedzie w sile wieku gral w Rzymie...ale zostaje pytanie co z MIRKO?! czy te dwa transfery sie wzajemnie nie wykluczaja?!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 11:15

ciekawego wywiadu udzielil Iaquinta przebywajacy na zgrupowaniu kadry:
- Gra w Romie sprawiłaby mi przyjemność. To byłby duży krok do przodu w mojej karierze. Poza tym miałbym możliwość ponownej pracy ze Spallettim, który był moim trenerem w Udinese. Przez te trzy lata współpracy zawsze znakomicie się rozumieliśmy. Teraz jednak pragnę skupić się na Mundialu - powiedział Iaquinta.

Czyzby jeszcze on?! pod okiem Spala wrocilby pewnie do pozimomu gry z przed sezonu...ale na moije oko bylby chyba troche drozszy od Mirko:)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 11:29

Oj cos mi sie wydaje ze kontuzja Mirko baaaardzo pokrzyzowala plany transferowe Romy ... chyba nie zaryzykuja kupna tak powaznie kontuzjowanego zawodnika bo prawie nastepnego dnia po kontuzji pojawia sie info ze interesuja sie Amaurim z Chievo i do tego jeszcze Iaquinta wyraza chec gry w Romie ...

Jeszcze do niedawno Mirko byl celem nr 1 i nalezalo tylko czekac jak sie potocza rozmowy ... a teraz znowu nic nie wiadomo za bardzo i znowu sie zaczyna karuzela nazwisk ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 11:33

Mirko Mirko Mirko ...

Jak wiemy nie pojedzie na mundial z powodu kontuzji kolana :? Szkoda chłopaka bo tu szykuje sie transfer na inny poziom piłki, mundial z jego udziuałem a tu pech :?

Di Natale w Romie ? Czy nie wykulucza to transferu Mirko ? Wiesz Dzieciol ja sądze że nawet kontuzja nie wyklucza tego transferu. Trzeba też liczyć że Areoplanino wróci go gry na najwyższym poziomie :!: Ale może Nonda poleci ? A tak jak Goofii napisałe dzisiejsza medycyna jest taka że dadzą rade. Mirko może zapomnieć o mundialu a nie o karierze :roll: Coraz cześciej kluby ryzykują - a ostatnio pamietamy historie Filippo Inzaghiego a potem Henki Larssona - urazy - straszne diagnowy - długa rehabilitacja - a kluby ? ... proponują im nowe kontrakty :!:

A co do Twojego pytanie na temat ceny Iaquinta - Vucinić to ja uważam że Mirko groższy :!: Wiecej może pokazać - jest młodszy - ma wieksze umiejetnośc rozegranie itd. - wiecej klubów zgłosi sie po Serba [choć On z Czarnogóry :wink:] im wiecej chętnych tym wieksza kwota. Już pisalismy o tym że za kadencji Zdenak Zemana w Lecce wylansowało się 3 świetnych napastników i każdego potrafili sprzedać: Boijnov do Violi odszedł za blisko 12 milionów. Javier Ersneto Chevnaton do Monaco za blisko 16 milionów. A ja sądze że Mirko najlepszy. Choć trzeba powiedziec że Urugwajczyk w formie [i zdrowy a to ostatnio zadkość] też wymiata :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 11:37

goofii pisze:Jeszcze do niedawno Mirko byl celem nr 1 i nalezalo tylko czekac jak sie potocza rozmowy ... a teraz znowu nic nie wiadomo za bardzo i znowu sie zaczyna karuzela nazwisk ...
ja bym od razu tak nie mowil..:0 w koncu te nazwiska pzewijaly sie juz od dana..sczczegolnie Iaquinta..:) Wg mnie dobrze ze tak sie dzieje, ze mamy paru na oku a nie tylko jednego Mirko.. to ze on jest kontuzjowany to chyba nic nie znaczy...do campionato jeszcze daleko...i z nim powinno byc wszystko dobrze...:)

Ogolnie jestem narazie zadowolony ze stylu prwadzenia okna transferowego przez Rome:) mysle ze wszystko zmierza ku dobremu:)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 17:28

dzieciol31 pisze:Ogolnie jestem narazie zadowolony ze stylu prwadzenia okna transferowego przez Rome:) mysle ze wszystko zmierza ku dobremu:)

Rzeczwyscie jest coraz lepiej ... juz zostalo potwierdzone ze 19-letni Ricardo Faty podpisal 5-telni kontrakt z Roma :brawo:
Wiadomo ze jest to melodia przyszlosci ... ale skoro chlopak az tak bardzo wpadl w oko Spalettiemu podczas meczu UEFA Roma - Strassbourg to znaczy ze ma on naprawde niebagatelne umiejetnosci. Potwierdzaja to tez regulanre powolania do mlodziezowej kadry Francji. Miejmy nadzieje ze zostanie on godnym nastepca Dacourta w Romie ... bo sadzac po pozycji i warunkach fizycznych to wlasnie takiego typu jest to zawodnik.

O dziwo ogladalem ten mecz pucharu Uefa kiedy wlasnie Ricardo mial wpasc w oko dzialaczom Romy i jakos kompletnie go nie kojarze :oops: ... moze dlatego ze patrzylem tylko na gre Romy :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 17:45

goofii pisze:Rzeczwyscie jest coraz lepiej ... juz zostalo potwierdzone ze 19-letni Ricardo Faty podpisal 5-telni kontrakt z Roma
a no tez slyszalem...bardzo sie z tego ciesze, z tego co czytalem ten koles moze byc naprawde niezlym grajkiem...19lat? cala kariera przed nim...mysle ze Spal zrobi z niego prawdziwego Gladiatora...:)

wszystko idzie w dobrym kierunku!!!:) czas na jakiegos napastnika z prawdziwego zdarzenia:) Iaquinta?! Mirko?!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 19:56

Dzieciol odnośnie Twojego ostatniego zdania i naszej wcześniejszej rozmowy. Mirko = 12,5 miliona :wink: Ja sądze że mało ! Za mało podali. Zwłaszcza patrząc na popszednie transfery Lecce w ostatnim czasie. To kluby zainteresowane ustalą cene i rynek :wink: Bo chyba każdy liczy się z tym że Roma będzie musiała jak coś walczyć i sypnąć gotówką. Bo chętnych pewnie nie będzie brakowało. W samej serie A - a sam zainteresowany juz mówi ze nie gra w serie B :P Oby teraz szybko wyzdrowiał bo to będzie najważniejsze. Mundial go ominie ale transfer nie może, bo sie zmarnuje chłopak.

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 20:52

Zaza malo?! ja slyszalem o 8mln...:)
co do tego kto ustali cene to masz racje..to jest pijkarz ktorego sprzedadza tam gdzie wiecej daja..a nie tam bo wogole daja;) to ze Lecce spada do serieB nic nie znaczy...to ceny im nie obnizy..ani jego kontuzja przed mundialem...zainteresowani wiedza na co go stac...i jestem pewien ze pojdzie po dobrej cenie...co niestety dla Romy..wysokiej;/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 21:09

8 milionach ? :shock: To juz całkiem mało realna kwota. Co prawda nie może sie tym kierować że Bługar poszedł do Violi za 12, a Urugwajczyk Chevanton do Monaco za 16 - ale ceny tych piłkarzy też ustaliła konkurencja. Bo i jednego i drugiego chciało kilka klubów. Ja wiem czy kontuzja bedzie miała wiekszy wpływ na cene niz spadek ? Jesli interesowała by sie nim tylko Roma to pewnie tak by było. Ale zakładając że ine kluby też powalcza to mogą to być oferty z wiara w to że szybko wróci do zdrowia. Jak napisałem wczesniej jemu przepadła mistrzostwa swiata nie cała kariera :roll: A bardzo możlwe ze Lecce spadając zrobi małe wietrzenie. Ledesma, Konan, Vucinić, Babu' czy wcześniej Marco Casetti [do Romy]

Jeszcze cos mi sie przypomniało :wink: nr 1 zimowego mercato był transfem Di Michele z Udinese to Palermo - co co ten gracz wyprawiał w drugiej cześci sezonu to hoho. Strzał w "10" Zamparino :wink: Di Natale ma podobne umiejetnośc - i jesli na niego tak samo wpłynie zmiana otocznie to max. Jak wiem obaj panowie Di za sobą nie przepadaja co mi. skłoniło Di Michele by opuścic Stadio Friuli - oby teraz było podobnie.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 21:20

ja zawsze ich mylilem :P
Pamietaj ze to on bedzie pod Okiem Spala w Romie teraz...no a Udine z przed sezonu?! ... w koncu gralo w LM...co prawda duzo nie ugrali..ale opadli z honorem...z tego co pamietam tylko roznica bramek z Werderem nie wyszli z grupy... licze na niego.. tak jak na mlodego Faty:) ktory za dwa trzy sezony moze stac sie naprawde wielka gwiazda:)

no a wracajac do Mirko..ciezka sprawa...wogole jeszcze chyba nikt nie zlozyl oficjalnej oferty?! czy o czyms nie wiem?! Rozmowy niby byly...no ale agent Pizzaro tez mial byc w Rzymie...narazie co prawda cisza...nie bylo zadnego zaprzeczenia..wiec to chyba dobrze wrozy;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 21:35

Jak grali razem w Udinese to byli "panowe Di" - bo ja też ich zawsze myliłem :wink: Ale gdy Di Michele odszedł do Palermo było łatwiej. Odpadli z honorem ale to dla nich była przygoda. Nie który powachali wielkiej piłki. Oni troche przegrali przed LM sprzedając Jankulovskiego i Pizarro. Bo nie miał kto zastąpić kluczowych postaci.

Z tego co ja wiem go agent Serba i szef Lecce wypowiadali sie w tej kwesti. Ale nie powiedzieli nic konkretnego, tylko to że jest kilka klubów Roma, Inter juz pytały Milan chce porozmawiać i takie tak ble ble - to była jak by reakcja na to co on mówił na temat gry w serie B. Ale pewnie podobnie zrobią jego koledzy. Ledesma jedna nogą w Lazio, Casstetti już w Rzymie. Tylko w "inne częscie"

A wiec co mi przyszło na myśl - jeszcze się okaże że Spalletti będzie chciał z Udinese gracza na którego Milanu juz dość dawno temu postawił. :wink: Mam na myśli 22 letniego [?] Brazylijczyka Felipe - zdolny uniwersalny obrońca ograny w serie A -dwa sezonu grał bardzo dużo mimo młodego wieku. On tez może byc celem. Zwłaszcza że niby cena nie była by z kosmosu. Ja juz czytałem że Milan tak o niego zabiega ze ma prawo pierwokupu czy tez kupił go razem z Czechcem i wypozyczył by grał regularnie ale to zapewne bajki. Jest łaczony od roku już.

Albo inny gracz jak juz tam "rozbieramy" Udinese :lol: Reprezentant Ghany Muntari - gra na pozycji Tottiego - wiec miał by sie od kogo młody uczyć ma z 21 lat ma teraz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 21:41

Tak wiec po wzmocnieniach innych pozycji naprawde niezlymi zawodnikami w Romie pozostal jeden temat - napastnicy. Jak wiemy wzmocniono te formacje przez Di Natale . To juz jest jeden pewniak do wlaki o miesjce w skkladzie ( w napdzie jak i pozycji ultraofenswynego skrzydlowego ) . Transfer bardzo udany wec nie ma co pisac. :wink:

Caly czas natomiast zastnanawiam sie nad przyszloscia Mido w Romie. Jak do tej pory majac na uwadze debet zdolnych do gry napastnikow w Romie bylem goracym zwolenniekiem sprowadzenie spowrotem egipcjanina. Teraz przy tych wszytskich spekulacjach na temat nowych zawodnikow coraz bardziej sie zastanawiam czy on napewno powienien zostac. :? Z ostatnich newsow zarzad chyba sie sklania zeby go opylic . Pojawia sie ponoc problem bo brak chetnych :( Sam zawodnik boryka sie z nadwaga i jest swierzo po przebytej rekonwalescencji po kontuzji. Coraz wiecej rzeczy przemawia na jego niekorzysc. Wydaje mi sie ze moze on nie doczekac swojej 2 szansy w Romie :wink:

Sprawa Montelli jest obcnie bardzie sprawa medyczna niz sportowa :? Brak jakichkolwiek informacji na temat przebigu leczenia czy rekonwalescencji. Boje sie ze znowu nie bedzie mozna liczyc na Areoplanino w tym sezonie :(

Okaka to melodia przyszlosci mimo ze zagral juz kilka spotkan w Serie A.
Pozycja Nondy przy zawodnikach ktorymi Roma sie obecnie interesuje blednie w oczach i sadze ze jest on 1 do wylotu. Jeszcze te jego chroniczne problemy ze zdrowiem przelewaja czare goryczy. :?

Tak wiec moajac omowiona obecna kadre napastnikow moge przejsc do przyszlosci. Zakladajac odejscie Mido i Nondy w ataku pozstaje Di Natale i Okaka ( nalezly pamietac ze Totti moze grac w ataku ale on raczej ma juz swoja pozycje AM/FC i bedzie gral za napstnikiem). Niby malo tych napastnikow ale nalzey pamietac ze Roma gra tylko 1 zawodnikiem sprzodu. :wink: Tak wiec mozna sie zastanwoic czy potrzba jeszcze 1 czy 2 wzmocnien w tej formacji. Najprawdopodobniej bedzie to ktos z dwojki Vucinic albo Iaquinta. 8) Ceny porownywalne. Mozna sie zastanawiac czy kontuzja Mirko oraz spadek Lecce nie wplynie na jej obnizke. Piszecie ze raczje nie i Lecce wybierze najwyzsza oferte. No tak ale jestem pewien ze mimo wielkiego popytu na tego zawodnika cena jego na rynku po ostatnich wydarzeniach spadla . Bojinow i Chevanton bylo sprzedawani za wieksze pieniadze ale oni byli w wielkiej formie. Mirko z kontuzja kolana w takiej nie jest :( . Lecce wtedy gralo w Serie A i to jak gralo - to tez podnosilo cene.

Sprawa Iaquinty jest jeszcze bardziej skomplikowana i bedzie go jeszcze trudniej wyrwac.

Na dziej dzisiejszy nie jestem w stanie wskazac kogo bym wybral. Na taka decyzje potrzeba czasu i pieniedzy :twisted:

P.S. Qwa tyle sie nafilozofowalem a nadal nie wiem kogo wybrac :wink: ... chyab wole zeby juz byl koniec mercato i zeby wszytsko bylo jasne :lol:
Mam na myśli 22 letniego [?] Brazylijczyka Felipe
Jesli mnie pamiec nie mysli to gdzeis tak w polowie sezonu pojawil sie taki niesmialy newsik ze Roma sie nim zainteresowala ... ale glowy nie dam :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2006, 21:53

goofii pisze: Na taka decyzje potrzeba czasu i pieniedzy
tego drugiego brakuje bardziej...no ale co zrobic?!:/

mam taki niereany scerariusz...fantastyczny wrecz...:0

oddac Mido w wymiane do Lecce..nie chpogra w seireB..(tam napewnozrzuci pare kilo i nauczy sie pokory) doplacic pare e za Mirko..i brac Serba;)..skoro jak mowisz nie ma ofert za Mido... to to co?! heheh:)

ja bym sie zdecydowal na inny wariant w ustawieni...wpuscil by na atak..Iaqinte albo Mirko z Mancinim(pamietajmy ze zaczynal jako obronca;))...i Di Natale cofnal....chybaze bedzimy decydowali sie na gra jednym napadziorem..z restza glowa w tym Spala..:)

co do Montelli...kiedys gdzies czytalem ze z jego plecami jest lepiej..no ale ogolny powrot na boisko stoi pod znakiem zapytania..a to milczenie mozemy odbierac jako brak zmian w jego zdrowiu...:?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 22:15

No masz racje Goofii - sytuacja z Bługarem i Urugwajczykiem była znacznie lepsze. Forma ale i gra całego zespołu zaprocentowała. Zgodze się z Tobą że to tez trzeba wziąśc pod uwage.

Mido ? w połowie sezonu byłe w stanie się założyć że on zostanie na White Hart Lane i że to tylko Roma może wykorzystać i zarobić. W sumie to do tej pory nie wiem czemu Jol tak łatwo [?] z niego zrezydnował. Pełnił w tym sezonie taka funkcje jak Drogba w Chelsea czyli czołgu - ale ten atak mały i duży [Mido-Keane] funkcjonował naprawde fajnie. Nawet spowodowało posadzenie na ławke takiego gracza jak Defoe. Do nie dawna najlepszego piłkarza Kogutów. Zreszta atak Mido Defoe tez kąsał. Rasiak sie nie sprawdził w tych zadaniach Mido. Ale jeśli przez 70% sezonu Tottenham grał jak grał to dziwna decyzja Martina Jola odnośnie Mido. Chyba że to Roma postawiła takie warunki że Berbatov w tym momencie był lepsza opcją :roll: Za Bługara Tottenham zapłaci chyba 12 milionów eruo. A może Spelletti widzi dla niego miejsce w Romie ? :] Bo jak dla mnie to on może jeszcze cos pokazać. Premiership wymagała odniego walki o z tym sobie radził nie pekał. Przy 4-2-3-1 preferowanym przez Luciano Spellettiego też by znalazł miejsce. Zwłaszcza jak by odszedł Nonda. Miał by szanse Egipcjanin powalczyć.

Dzieciol wariant z Mido w serie B to fantastyka jak sam napisałeś :wink:

Goofii jesli były infiormacje łaczące Felipe z Roma to przez osobe trenera. :wink: Młody wygląda krucho ale to ciekawy gracz. Nie wiem co Milan w nim takiego max widzi że od dwóch lat kontroluje jego sytuacja. Ale w Udinese zawsze mieli nosa do młodych zdolnych. Ostatnio chyba zakupili młodego Chilijczyka w napad :) Nowy Ivan Zamorano w Serie A :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”