Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 652

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lut 2010, 21:51

FA powinna nałożyć duża kare finansowa dla obydwu drużyn za obniżanie poziomu Premier League.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lut 2010, 22:47

Druga połowa zdecydowanie lepiej, trochę udało się szczęśliwie dowieźć ten wynik, jakby sędzia zobaczył rękę Fabregasa to byłaby pierwsza czerwień w sezonie dla Arsenalu, a tak to będzie gderanie że Arsenal oszukuje, no ale cóż :lol: Ważne że dowieźliśmy 3 pkty a Chelsea przegrywa z Evertonem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lut 2010, 22:51

Nie Arsenal oszukuje, tylko Webb był ślepy. Bo ręka była ewidentna, którą powinien gwizdnąć. Drugą sprawą jest czy karny czy wolny. Myślę, że wolny, bo ręka nie była w polu karnym. Nie do końca jestem pewien tych przepisów, bo mi Rosłoń namieszał w głowie. Na logikę powinno być brane pod uwagę gdzie znajduje się ręka zawodnika, a nie czy nogi stykają się z linią. To nie koszykówka.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lut 2010, 22:53

Magnum pisze:Druga połowa zdecydowanie lepiej, trochę udało się szczęśliwie dowieźć ten wynik, jakby sędzia zobaczył rękę Fabregasa to byłaby pierwsza czerwień w sezonie dla Arsenalu, a tak to będzie gderanie że Arsenal oszukuje, no ale cóż

Tak tak, po rzucie wolnym z dupy, bo Gerrard symulował. Bendtner tez chciał wymusić karnego, ale potem Gerrard chyba chciał odjebać większą szopkę od Gilardino z Celtikiem. Nawet jakby sędzia gwizdną te rękę, to byłby rzut wolny i LFC i tak by nie strzeliło. Byliśmy dzisiaj lepsi właśnie o tego jednego gola i wynik jest sprawiedliwy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 lut 2010, 22:58

Cris7 pisze:Nie Arsenal oszukuje, tylko Webb był ślepy. Bo ręka była ewidentna, którą powinien gwizdnąć. Drugą sprawą jest czy karny czy wolny. Myślę, że wolny, bo ręka nie była w polu karnym. Nie do końca jestem pewien tych przepisów, bo mi Rosłoń namieszał w głowie. Na logikę powinno być brane pod uwagę gdzie znajduje się ręka zawodnika, a nie czy nogi stykają się z linią. To nie koszykówka.
Ty masz racje. ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2010, 22:58

Tak tak, po rzucie wolnym z dupy, bo Gerrard symulował
wolny był podyktowany za wejście na plecy Kuyta chwilę później chyba.

Co do samego meczu to niewiele jest do pisania. Kilka zawodników pokazało straszny piach. Bendtner za zmarnowanie tych dwóch pilek od Arszawina (w szczególności tej gdzie stanął przed bramką i poczekał na rywali :lol: ) chyba zasługuje na miano najgorszego, ale Maxi Rodriguez czy Rosicki (jego ratuje asysta) też pokazali się z jak najgorszej strony.
Mecz w wykananiu Arsenalu dużo gorszy niż potyczki z Chelsea i Man utd, ale rywal słabszy i wreszcie 3 pkt

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 lut 2010, 23:00

guru pisze:Tak tak, po rzucie wolnym z dupy, bo Gerrard symulował.
Ten wolny w końcówce był podyktowany za faul na Dirku, nie Stevenie.

E: (L)oczkerson mnie wyprzedził. :wink:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, 23:01 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lut 2010, 23:01

Daaaamian pisze:
Ten wolny w końcówce był podyktowany po faulu na Dirku, nie Stevenie.
Ale wczesniej byl dajw Gerro, gra powinna byc przerwana.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lut 2010, 23:14

To też prawda. Steven przyzwyczaja nas powoli, że jeden dive na mecz staje się jego minimum. Nawet go przeciwnik nie zdążył zahaczyć, bo pewnie by to uczynił, a Stevie już leżał.
Swoją drogą to Fabregas powinien już też chwilę wcześniej dostać żółtą, bo przy pierwszym rzucie wolnym też przeszkadzał.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 lut 2010, 23:20

Cris7 pisze:To też prawda. Steven przyzwyczaja nas powoli, że jeden dive na mecz staje się jego minimum.
Nie sposób się nie zgodzić. Strasznie mnie irytują symulacje Anglika. Przecież piłkarzowi tej klasy co Gerrard takie zachowanie po prostu nie przystoi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2010, 23:24

Cholera, martwią kontuzje tuż przed Ligą Mistrzów. Nasri tylko w łeb oberwał i wstrząs lekki, wiec pewnie szybko wróci, ale z Andrzejem moze być już gorzej.
Nicklasa bym się nie czepiał. Zagrał pierwszy mecz od pierwszych minut od października. W 2 połowie lepszy mecz, choć było dużo gry na hurra. Trochę chaotyczne to wszystko, ale ostatecznie dobry wynik i ważne 3 pkt.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lut 2010, 23:30

fieldy pisze:Cholera, martwią kontuzje tuż przed Ligą Mistrzów. Nasri tylko w łeb oberwał i wstrząs lekki, wiec pewnie szybko wróci, ale z Andrzejem moze być już gorzej.
Mnie właśnie tez. O ile Nasrim się nie przejmuje, bo gra słabo, to Andrzeja mi szkoda. Oby się wykurował na mecz z Porto.

btw, Walcott nie nadaje się nawet na nasza Ekstraklasę. On nic nie potrafi, gra tragicznie. ['][']['][']

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2010, 23:44

guru pisze:btw, Walcott nie nadaje się nawet na nasza Ekstraklasę. On nic nie potrafi, gra tragicznie. ['][']['][']
Już nie przesadzaj. Niby jak ma dojść do formy, jeśli nie gra regularnie. Wystarczy, że kontuzje będą go omijały z daleka i będziemy mieć z niego sporo pociechy. Chociaż ten sezon i tak ma już ewidentnie w plecy.

Abouuuuuuuuu :glass:

Diaby, woah,
Diaby, woah.
We bought him from Auxerre
He's every-fucking-where

:jupi:

Everton i Villa zrobiły nam dzisiaj miłe prezenty, więc powinno być jeszcze ciekawie w tym sezonie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lut 2010, 23:48

Kibice ARsenalu naprawdę mi imponują. 2 upokorzenie na przełomie kilkunastu dni, a oni nadal wierzą. Szacun 8)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 10 lut 2010, 23:51

Szanse nie sa duze ale ciagle sa. Real za Capello tez mial po zawodach a jednak tytul wygrali. Fakt ze byl 1 rywal :)

A to ze ciagle mamy szanse utwierdza mnie w przekonaniu ze gdyby Wenger latem albo i w porzednich oknach ustawil nastepujace 3 pozycje
-Almunia
-Denilson, 2 dm
-srodek ataku zeby nie polegac na szklanym Robinie

to tytul z wielkim prawdopodobienstwem trafilby wreszcie na Emirates

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”