FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 652

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 20 maja 2008, 21:26

vakabayashi pisze:jak narazie nie widze zeby Diarra czy Essien zmienili klub :lol:
Ha ha ha. Przeczytaj jeszcze raz mój post.
vakabayashi pisze:"Bez zaufania i pomocy Prezydenta, trenerów i moich kolegów nie zdobyłbym tej nagrody. To był udany dla mnie sezon. Będę się starał by następny nie był gorszy. Przedłużyłem na początku sezonu umowę będę więc w najbliższym sezonie nadal grał dla OL." - powiedział Karim Benzema.
To o niczym nie świadczy. Dave jak odchodził do was, też przedłużył kontrakt. Mówił, że kocha klub, i nawet korek od Alexa nie zmieni jego serca. Mówił, że może grać za darmo. Mówił...i spierdzielił ;).

Co ma Karim mówić? Że chce odejść, i że jest pogniewany, że przez chwile nie grał na swojej pozycji? Dostał wytyczne od szefów, że musi podreślać, że chce tu zostać (inna para butów, że może tak być naprawdę), bo po prostu wtedy mogą wiecej kasy za niego wyciagnac. Business is business :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 maja 2008, 21:31

rdz pisze:vakabayashi napisał:
jak narazie nie widze zeby Diarra czy Essien zmienili klub Laughing

Ha ha ha. Przeczytaj jeszcze raz mój post.

Ach, ten diabelski śmiech :twisted: (patrz. nr podstrony)

No i myślę że przydało by się zmienić ankietę :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 20 maja 2008, 21:36

kaczy pisze:No i myślę że przydało by się zmienić ankietę Very Happy
Bardzo dobry pomysł. Coś o transferach może :?: Mentor działaj :)

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 21 maja 2008, 11:36

Czytając dzisiaj informacje z portali internetowych traktujących o Barcelonie znów ogarnęła mnie panika.
Ponoć sam Laporta bierze się za transfer Daniego Alvesa do Barcy.Nie wiem czego oczekiwać.Wynegocjowania gigantycznej ceny odstępnego,czy może podebrania man następnego zawodnika przez Real.

Serio jak D.ALves nie będzie u nas na lato to mówię Wam,że żadnego dobrego zawodnika nie będzie u nas w oknie transferowym.Bo jakoś starnicy Barcy albo :
1) - przesypiają rozmowy w sprawie przejścia(ewentualnego)do Barcy
2) - albo odpuszczają starania o gracza(przykład -Garay.jakieś 3 miesiące temu Racing chciał za niego ponad 15 mil EURo(chyba) a Real teraz wyrwał go na 10 klocków)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2008, 12:07

Marcin87 pisze:Czytając dzisiaj informacje z portali internetowych traktujących o Barcelonie znów ogarnęła mnie panika.
Ponoć sam Laporta bierze się za transfer Daniego Alvesa do Barcy.Nie wiem czego oczekiwać.Wynegocjowania gigantycznej ceny odstępnego,czy może podebrania man następnego zawodnika przez Real.

Cos mnie ominelo. Kogo Real Barcelonie podebrał, bo nie mam pojecia.

Świat nie konczy sie na Alvesie, Alves to nie jedyny zawodniko o klasie światowej, zreszta mi Brazylijczyk w Barcelnie az tak bardzo na dzien dzisiejszy nie jest potrzebny. Priorytetem jest i musi byc rozgrywajacy, pozniej jesli mozna starac sie o Alvesa. Inna sprawa, że jesli Del nido poda wygorowana cene tzn. ponad 35 mln to dziekuje za taki transfer.

Z Garaya zrezygnowała Barca, stawiajac na Pique, czy to był dobry wybor sie okaze, w kazdym razie Argentynczyk kosztował zaledwie 10 mln tylko dlatego, ze bedzie nadal grał w Racingu. Choc moje zdnaie jest, że Santander furory nie zrobi i Garay zawita zima do Madrytu.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 maja 2008, 12:12

Marcin87 pisze:Bo jakoś starnicy Barcy albo :
1) - przesypiają rozmowy w sprawie przejścia(ewentualnego)do Barcy

skad wiesz co robia sternicy Barcy? to ze nie ma czegos na onecie to nie znaczy ze musisz martwic sie o brak transferów.
Jarzinho pisze:Kogo Real Barcelonie podebrał, bo nie mam pojecia.

Saviole :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 maja 2008, 12:25

Jarzinho pisze:Świat nie konczy sie na Alvesie, Alves to nie jedyny zawodniko o klasie światowej, zreszta mi Brazylijczyk w Barcelnie az tak bardzo na dzien dzisiejszy nie jest potrzebny. Priorytetem jest i musi byc rozgrywajacy, pozniej jesli mozna starac sie o Alvesa. Inna sprawa, że jesli Del nido poda wygorowana cene tzn. ponad 35 mln to dziekuje za taki transfer.
podoba mi sie ze jest jakiś kibic Barcelony który nie 'ukochał' magika Daniela Alvesa :spoko: brazylijczyka który jak narazie miał 1 bardzo dobry sezon, a z którego media zrobiły półboga :roll:

Marcin87 pisze:Garay.jakieś 3 miesiące temu Racing chciał za niego ponad 15 mil EURo(chyba) a Real teraz wyrwał go na 10 klocków
wielu juz to tłumaczyło dlaczego tak sie stało a nie inaczej
Garay zostaje w Racingu a 10mln i tak zasili klub z Santander z punktu widzenia Racingu interes życia. dla Realu też :wink:
rdz pisze:Business is business
media are media

i nawet jeśli C. Ronadlo i Ferguson zaprzeczają transferowi portugalczyka do Madrytu to i tak AS i Marca piszą swoje :roll:
rdz pisze:To o niczym nie świadczy. Dave jak odchodził do was, też przedłużył kontrakt. Mówił, że kocha klub, i nawet korek od Alexa nie zmieni jego serca. Mówił, że może grać za darmo. Mówił...i spierdzielił
Dani Alves rok temu sugerował ze nienawidzi Sevilli, chce odejsc, ma dość klubu z andaluzji, nie chce grać u nich, kocha Chelsea, chce nowych wyzwań. Mówił..... kazano mu zostać w Sevilli

wiec w drugą strone to też nie działa, bo jest coś takiego jak kontrakt zawodnika i coś takiego jak chęć odejścia.
brak woli odejścia = pozostanie w klubie chyba że jest sie Glasgow Rangers i nazywa sie Alan Hutton

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2008, 16:40

klopx pisze:3 w ataku: Benzema - Henry - Messi, to ładny widok Wink Henry grałby tam gdzie tak bardzo chcę
Karim na skrzydle? Wolne żarty.

Fantastyczna czwórka też miała być ładnym widokiem.

Co nie zmienia faktu, że Benzema byłby przeze mnie mile widziany kiedyś w Barcelonie :P
kon2r pisze:Giovani Confused on ma o sobie wygorowane mniemanie, gra zle przez caly sezon, krytyka jest zrozumiala czyz nie ? udal mu sie ratem jeden mecz, mecz o nic.
Czytałeś statystyki Sobiego na BO? Giovanni Dos Santos w swoim pierwszym sezonie w wielkiej piłce spisuje się tak jak spisywali się Cristiano Ronaldo czy Ricardo Quaresma. Co ciekawe prezentuje się też nie gorzej niż Diego Capel chociażby.

To było po pierwsze a po drugi to powiedz mi ilu piłkarzy nie grało w tym sezonie źle?
Jarzinho pisze:Priorytetem jest i musi byc rozgrywajacy, pozniej jesli mozna starac sie o Alvesa.
Jeżeli Zambrotta odejdzie to prawy obrońca będzie priorytetem.
vakabayashi pisze:brazylijczyka który jak narazie miał 1 bardzo dobry sezon
:lol:

Alves rok w rok znajduje się w '11' sezonu z tego co mi wiadomo, ale co tam. Przereklamowany :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 maja 2008, 17:17

Mentor pisze:Alves rok w rok znajduje się w '11' sezonu z tego co mi wiadomo, ale co tam. Przereklamowany
Alves ma ten sezon zdecydowanie słabszy od poprzedniego. Na dziś dzień na pewno nie jest w jedynastce sezonu La Liga za ten rok

przereklamowany :?: gdzie tak napisałem :shock: czy za bardzo udany poprzedni rok w tym słabszym ma być dalej traktowany jak półbóg :?:

to nie mój problem ze Barcelona wyskoczy z 35 mln za Daniego Alvesa stać was - ok.

ja tylko uważam za śmieszą "podniętę" Alvesem jaką niektórzy uprawniąją jakoby on miał zbawic Barcę

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 21 maja 2008, 17:19

Mentor pisze:Czytałeś statystyki Sobiego na BO? Giovanni Dos Santos w swoim pierwszym sezonie w wielkiej piłce spisuje się tak jak spisywali się Cristiano Ronaldo czy Ricardo Quaresma. Co ciekawe prezentuje się też nie gorzej niż Diego Capel chociażby.
statystyki to nie wszystko ale on w ogóle nie przydawał sie druzynie samolubne rajdy na sile zakonczone strzalem, gral beznadziejnie a statystyki podobne do innych obecnie "wielkich" nie uczynia go podobnym do nich, mimo to chce zeby zostal
Mentor pisze:To było po pierwsze a po drugi to powiedz mi ilu piłkarzy nie grało w tym sezonie źle?
ja naliczylem 9 :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 maja 2008, 17:25

vakabayashi pisze:to nie mój problem ze Barcelona wyskoczy z 35 mln za Daniego Alvesa stać was - ok.
na pewno jest wart tych pieniedzy w porownaniu do Pepe. Przynajmniej na papierze.W praktyce roznie bywa, ale o tym sie przekonamy po miesiacach.

vakabayashi pisze:ja tylko uważam za śmieszą "podniętę" Alvesem jaką niektórzy uprawniąją jakoby on miał zbawic Barcę
dla mnie on nie jest zbawca. Alves ma po prostu byc nowa postacia , nowej Barcelony. Powiew swiezego wiatru. Zambro nie dal rady, wiec kto ma dac?

Mentor pisze:Co nie zmienia faktu, że Benzema byłby przeze mnie mile widziany kiedyś w Barcelonie
no wlasnie kiedys :wink: teraz nie widze miejsca dla napastnika,ktory musialby grac. Mamy Titiego,Messiego i Eto'o(zakladam,ze zostanie)....nie chce podobnej sytuacji jak w tym sezonie-quatro fantastico...starczy zakup dobrego rezerwowego lub gracza bez statusu gwiazdy-Guiza, Niang.
Mentor pisze:nie gorzej niż Diego Capel chociażby.
Nie podoba mi sie Capel. :roll: nie wiem czym sie ludzie tak podniecaja....

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 21 maja 2008, 17:28

Alves w tym słabym sezonie:

- jest 3 pod względem odbiorów w La Liga
- ma 12 asyst(trzecie miejsce w La Liga)
- jest 2 pod względem celnych podań(za Xavim)

P.S. Mentor dawaj jakąś ankietę :)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 maja 2008, 17:52

podoba mi sie ze jest jakiś kibic Barcelony który nie 'ukochał' magika Daniela Alvesa Szpoko brazylijczyka który jak narazie miał 1 bardzo dobry sezon, a z którego media zrobiły półboga Rolling Eyes

Jeden? Ja naliczyłem przynajmniej drugi, a potwierdzają to statystki i mecze.
Mentor pisze:Alves rok w rok znajduje się w '11' sezonu z tego co mi wiadomo, ale co tam. Przereklamowany Very Happy
Na jakiej pozycji i w jakiej 11 roku, przez kogo wybieranej.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 21 maja 2008, 18:06

Mentor pisze:
klopx pisze:3 w ataku: Benzema - Henry - Messi, to ładny widok Wink Henry grałby tam gdzie tak bardzo chcę
Karim na skrzydle? Wolne żarty.
Oglądając pare spotkań Benemy nie raz widziałem go schodzącego z lewej strony i bardzo ładnie mu to wychodziło... Henry się przystosował (prawie:P) to i Karim może;) Pozatym wymiana pozycji z Titim podczas meczu może jedynie wprowadzić drobny element zaskoczenia a tym samym spowodować wyrośnięcie pare siwych włosków obrońcom przeciwnika :P

Berik pisze:teraz nie widze miejsca dla napastnika,ktory musialby grac. Mamy Titiego,Messiego i Eto'o(zakladam,ze zostanie)
No raczej ligczne jest że jak E2 zostanie to kolejny napastnik nam nie potrzebny... Rozmowa toczyła się w razie (uchowaj nas panie Boże :P) odejścia Samuela...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 maja 2008, 18:14

Mentor pisze:
Czytałeś statystyki Sobiego na BO? Giovanni Dos Santos w swoim pierwszym sezonie w wielkiej piłce spisuje się tak jak spisywali się Cristiano Ronaldo czy Ricardo Quaresma. Co ciekawe prezentuje się też nie gorzej niż Diego Capel chociażby.
Statystycznie Saviola jest lepszy od wielu pikarzy Barcelonyz ataku no i co z tego? Strasznie nie lubie jak ktos podbiera sie statystykami a szczegolnie clowiek ktory uwaza Inieste za slabiaka i goscia do wyrzucenia z klubu.

CO do Alvesa to nie oszukujmy sie ale chlopak kolejny dobry sezon rozegral. Takiego obroncy nam trzeba ale nie za wszelka cene. 30 baniek to jest maks o ile za Zambo dostaniemy 15.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”