FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 653

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2008, 19:07

vakabayashi pisze:ja tylko uważam za śmieszą "podniętę" Alvesem jaką niektórzy uprawniąją jakoby on miał zbawic Barcę
Syp nickami. Będę rozliczał.
kon2r pisze:statystyki to nie wszystko ale on w ogóle nie przydawał sie druzynie samolubne rajdy na sile zakonczone strzalem
Jak Quaresma i Ronaldo. Z nich 'coś' wyrosło. Z Gio nie wyrośnie? :(
kon2r pisze:ja naliczylem 9
Wymień :]
Berik pisze:Eto'o(zakladam,ze zostanie)
Oby :pray: Obawiam się jednak najgorszego...
Bask pisze:Alves w tym słabym sezonie:

- jest 3 pod względem odbiorów w La Liga
- ma 12 asyst(trzecie miejsce w La Liga)
- jest 2 pod względem celnych podań(za Xavim)
Słabiak [']
el Crack pisze:Na jakiej pozycji i w jakiej 11 roku, przez kogo wybieranej.
Na pozycji bramkarza w jedenastce najlepszych Alweszóf Świata wybieranej przeze mnie. Wyróżnienie bardziej prestiżowe niż Złota Piłka.
klopx pisze:Oglądając pare spotkań Benemy nie raz widziałem go schodzącego z lewej strony i bardzo ładnie mu to wychodziło... Henry się przystosował (prawie:P) to i Karim możeWink Pozatym wymiana pozycji z Titim podczas meczu może jedynie wprowadzić drobny element zaskoczenia a tym samym spowodować wyrośnięcie pare siwych włosków obrońcom przeciwnika
Tyle tylko, że nie chodzi o to, aby piłkarza przestawiać tylko wystawiać tam gdzie gra najlepiej. Karim ma wszelkie predyspozycje do tego, aby stać się wielkim napastnikiem. Środkowym napastnikiem. Łowcą bramek.
Bienias pisze:Statystycznie Saviola jest lepszy od wielu pikarzy Barcelonyz ataku no i co z tego? Strasznie nie lubie jak ktos podbiera sie statystykami a szczegolnie clowiek ktory uwaza Inieste za slabiaka i goscia do wyrzucenia z klubu.
Te statystyki miały pokazać tylko i wyłącznie to jak trudne są początki.
Bienias pisze:clowiek ktory uwaza Inieste za slabiaka i goscia do wyrzucenia z klubu.
Sobi tak uważa? :lol: I tak nie uwierzę...
Bienias pisze:o ile za Zambo dostaniemy 15.
Bardzo śmieszne. Zdziwię się mocno jeżeli dostanie więcej niż 10 mln.

Odnośnie ankiety to czekam na propozycje. Może nawet mi wpadnie coś do głowy, ale nie liczcie na to za bardzo :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 maja 2008, 20:18

Cieszcie się ludzie oj cieszcie....
W wywiadzie udzielonym w holenderskim programie Het gesprek, były szkoleniowiec Ches, Ronald Koeman, zapewniał że popełnił błąd wybierając Valencię, jednocześnie dodając, że nie miał innego wyjścia, ponieważ jego posada w PSV wisiała na włosku.

- Wydaje mi się to dziwne, że zawodnicy, których odsunąłem od pierwszego składu, czyli Canizares, Angulo i Albelda, a kontynuowali treningi z resztą zespołu, mieli wpływ na innych. Ci piłkarze stworzyli negatywną atmosferę w szatni, częściowo dzięki poparciu pozostałych graczy, jak na przykład Joaquina.

Koeman nie przebierał w słowach i stwierdził również, że gracze pokroju Joaquina kosztują 30 milionów euro, podczas gdy ich gra jest warta co najwyżej 30 euro.

- W trenerskim zawodzie pracuję już od 10 lat i muszę zrobić krok naprzód. Gdybym został w PSV, być może dzisiaj byłbym szkoleniowcem Barcelony. Wiem, że moje nazwisko widniało na ich liście.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 maja 2008, 20:30

Mentor pisze:Na pozycji bramkarza w jedenastce najlepszych Alweszóf Świata wybieranej przeze mnie. Wyróżnienie bardziej prestiżowe niż Złota Piłka.

Aha no to chyba wszystko wyjaśnia, bo w owej jedenastce na pozycji prawego obrońcy znaleźć się nie mógł (obiektywni patrząc) bo tam w tamtym sezonie jak i w tym dominuje Sergio Ramos.
Tyle tylko, że nie chodzi o to, aby piłkarza przestawiać tylko wystawiać tam gdzie gra najlepiej. Karim ma wszelkie predyspozycje do tego, aby stać się wielkim napastnikiem. Środkowym napastnikiem. Łowcą bramek.
Mam podobne zdanie, dlatego liczę, że w następnym sezonie zasili Real.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2008, 21:43

klopx pisze:Oglądając pare spotkań Benemy nie raz widziałem go schodzącego z lewej strony i bardzo ładnie mu to wychodziło... Henry się przystosował (prawie:P) to i Karim może Pozatym wymiana pozycji z Titim podczas meczu może jedynie wprowadzić drobny element zaskoczenia a tym samym spowodować wyrośnięcie pare siwych włosków obrońcom przeciwnika

Karim na skrzydle, to tak jak Henry na skrzydle, wiekszego pozytku nie ma, wkur... cały zcas, ze przegrywa z kims rywalizacje itp. W tym roku Fred złapał zajefajna forme strzelal sporo i pojawil sie problem, KArim poszedł na skrzydlo i wk... go to strasznie.

Co do Alvesa, zawodnikiem jest zajebistym, ale nie wart kazdych pieniedzy. 35 mln i reszte niech sam załatwi.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 21 maja 2008, 21:48

klopx pisze:Pozatym wymiana pozycji z Titim podczas meczu może jedynie wprowadzić drobny element zaskoczenia
Hehe a dlaczego nikt tej części wypowiedzi nie komentuje...? :P Dla mnie Henry może i grać dalej na tej lewej stronie co nie zmienia faktu że po odejściu Eto'o, atak: BENZEMA, HENRY, MESSI chętnie bym zobaczył!!!

I nie wiem czy Benzema sie wkur... jak gra na lewej flance czy też gra ze wzwodem ale fakt faktem gra tam bardzo dobrze!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2008, 22:01

klopx pisze:I nie wiem czy Benzema sie wkur... jak gra na lewej flance czy też gra ze wzwodem ale fakt faktem gra tam bardzo dobrze!

Masz jakies dowody an to, bo z tego co pamietam nei strzelil w tamtym okresie bramki, a zaliczyl chyba 1 asyste. nie dzieki.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 22 maja 2008, 0:05

Jarzinho pisze:Masz jakies dowody an to, bo z tego co pamietam nei strzelil w tamtym okresie bramki, a zaliczyl chyba 1 asyste. nie dzieki.
Tak mam kolekcje DVD w domu:/ jaki mam Ci podać powód??? widziałem te mecze, przepraszam że nie nagrywałem... wysłałbym Ci mailem :P Aha no i statystyki mnie akurat mało interele ;) Jak dla mnie grał świetne spotkania:] Aha strzelił gola przeciwko bodajrze Metz...

No i poraz kolejny pisze: Niech sobie gra na środku! Po odejsciu (jezeli odejdzie) E2 chciałbym zobaczyć tą 3 w ataku Barcy, a po których stronach to już nie mnie to oceniać :P Jeżeli Messi bedzie porzyteczniejszy na szpicy niż Titi to czemu nie...?! All for dobra drużyny;)

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 11:01

Ej Ziomy.Nie ma sensu pisania/gdybania co się stanie jak przejdzie Benzema czy coś w tym stylu.Barcelona ma problem nie w ataku.Problemy zaczynają się w obronie a na pomocy kończąc.Nie mamy dobrych zmienników za podstawowych graczy :wink:

G.Milito sobie nie pogra kawał czasu.Trzeba stopera.Odchodzą Zambro,Deco,Guddjohnsen,Edmilson.Trzeba szukać wzmocnień w obronie i pomocy.

Ataku nie ruszajmy.Jest Messi.Jest Henry,Etoo,Bojan.Kto nie chciałby takiego ataku.Wiem że nasi napadziole nie pokazali świetnego sezonu ale może to bodziec do dania sygnały na nowy sezon?Kto wie.
Henry na nie swojej pozycji został najlepszym strzelcem Barcy.Ciekaw jestem czy gdy zespół przejmie Pep Guardiola wpadnie na pomysł puszczenia Heńka na środek ataku a Samuela na Lewy Atak.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 maja 2008, 11:20

Marcin87 pisze:Samuela na Lewy Atak.
Eto gra najlepiej na środku :)
Marcin87 pisze:Odchodzą Zambro,Deco,Guddjohnsen,Edmilson
Nie tylko oni :)
Marcin87 pisze:Trzeba szukać wzmocnień w obronie i pomocy.
Masz jakieś propozycje :?: :)

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 11:30

Bask pisze:Eto gra najlepiej na środku Smile
No tak.Ale Etoo to zawodnik grający mniej technicznie.Taki poszukiwacz piłki w polu karnym.Coś na styl Ruuda z Realu.Heniek to techniczny wulkan.Jak ma dzień/formę to wymiata jak Ronaldinho za czasów świetności.
Bask pisze:Masz jakieś propozycje Question
Co do obrońców to Garay.Ale jak wiemy już Real go ma.Trudno,szkoda itp.
Dojdzie zapewne do nas Pique.Chopek-roztropek który w Manchesterze do pierwszego składu się nie przebił.Więc to może być ryzykowne,zwłaszcza że Milito grać nie będzie.
Ponoć Guardiola zapowiadał że pierwsze skrzypce w Jego Barcelonie będzie grał Marquez(obrona).Dobre słowa.Rafa to doświadczony zawodnik.Popełniający MNIEJ błędów niż ostatnimi czasy Carles "Tarzan" Puyol.

No i sprawa Daniego Alvesa.Było by czymś wspaniałym gdyby doszedł do naszego Teamu.Zadziorny,agresywny,waleczny.Mniam.Ideał ofensywnego obrońcy.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 22 maja 2008, 12:33

A możeby tak Barcelona zmieniłą swoją holenderską taktyke na 4-4-2 ? ;) W końcu to taktyke sie przyporządkowywuje pod piłkarzy, a nie odwrotnie. Henry właściwie tylko jeden sezon w ataku Arsenalu grał jako ten typowy środkowy napastnik, takto miał zawsze wsparcie. Grając we dwóch w ataku, zawsze śmigał bardziej po lewej stronie, co było idealne do jego klasyczneog uderzenia. W końcu sie chłop nauczyl za czasów gry w Juve śmigania po skrzydle, wiec do czegoś mu to sie przydaje. Ale nie oszukujmy sie, gra CAŁKOWICIE na skyrzdle nie jest dla niego, dlatego odpada jego pozycja jako odpowiednik po drugiej stronie boiska dla Messiego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 maja 2008, 12:52

Marcin87 pisze:No tak.Ale Etoo to zawodnik grający mniej technicznie.Taki poszukiwacz piłki w polu karnym.
Najpierw piszesz, że Eto'o to poszukiwacz piłki w polu karnym a potem chcesz go ustawiać na lewej stronie? Czy tylko ja tu widzę sprzeczność?

Poza tym obawiam się, że Eto'o odejdzie a wtedy konieczne będzie sprowadzenie jakiegoś napastnika aczkolwiek nie musi to być wielki zawodnik do pierwszego składu. Raczej uzupełnienie.
Marcin87 pisze:Co do obrońców to Garay.
A jakichś zdrowych piłkarzy znasz? Garay ma kontuzję kolana. W miejsce Milito bez nogi sprowadzamy Garaya bez nogi?

Jeśli chodzi o taktykę to Pep już zapowiedział, że rewolucji nie będzie. Będziemy grali 4-3-3 w różnych wariantach.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 12:52

A no Pep zmieni ustawienie.To jest druga(po piłkarzach) kwestia którą trzeba ogarnąć. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 maja 2008, 13:02

Marcin87 pisze:A no Pep zmieni ustawienie.
Mentor pisze:Jeśli chodzi o taktykę to Pep już zapowiedział, że rewolucji nie będzie. Będziemy grali 4-3-3 w różnych wariantach.
Pep nie zmieni ustawienia :]

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 22 maja 2008, 13:17

Mentor pisze:A jakichś zdrowych piłkarzy znasz? Garay ma kontuzję kolana. W miejsce Milito bez nogi sprowadzamy Garaya bez nogi?
Przecież już jest praktycznie wyleczony, na okres przygotowawczy będzie gotowy już nie mówiąc o początku ligi, więc nie wiem o czym bredzisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”