Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 654

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 gru 2011, 15:49

Tak..Rio zagral 2 mecze i wkolejnych 3 nie gral, teraz zagra i znowu go nie bedzie.

Wiem Redzie ze jestes ogromnym optymista.Tylko ze my kuzwa odpadamy z LM, dostajemy baty od City i leje nas 20 ekipa prem strzelajac 3 gole.

Oczywiscie jestem pesymista jak przepowiadalem jak ten sezon z sie moze zakonczyc.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 gru 2011, 15:51

(L)oczkerson pisze: A i tak przy okazji, jakie plany ma Bułgar. Podpisuje nową umowę czy odchodzi za darmo?
Mógłby odejść do innego zespołu Premier League. Jest taka drużyna, która potrzebuje napastnika do rotacji. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2011, 15:52

...i jesteśmy zaraz za znakomitym City, które tak jest chwalone ze wszystkich stron. A przy tym mamy masę kontuzji i to w kilku przypadkach absolutnie kluczowych zawodników. Nic tylko zapłakać nad tą beznadzieją drużyną :lol:
Często nie nadąża za pomysłami kolegów i skuteczność ma tragiczną.
To raczej za nim nie nadążają bo Danny należy do najbardziej błyskotliwych i kreatywnych zawodników United. Dać mu Cleverleya na boisku to się przekonasz 8)
A i tak przy okazji, jakie plany ma Bułgar. Podpisuje nową umowę czy odchodzi za darmo?
Od początku mówi, że odejście z United to tylko krok do tyłu. 8)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 31 gru 2011, 15:54

Berba pierwszy skład, Hernandez ława
Je**niutki Hernandez! Zapomniałbym, że on dziś na boisku przebywał :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 gru 2011, 15:55

(L)oczkerson pisze:A i tak przy okazji, jakie plany ma Bułgar. Podpisuje nową umowę czy odchodzi za darmo?
Nigdzie nie czytałem jasnej deklaracji Berby, ale Ferguson ostatnio mówił, że na pewno wiosną usiądą do rozmów o nowym kontrakcie, bo cały czas widzi go w zespole.

O dzisiejszym popisie nawet nie chce mi się pisać, bo nawet nie ma o czym. Trzeba raczej zastanowić się co dalej i wyciągnąć wnioski, ale nie na gorąco.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 gru 2011, 16:04

Widzę Janop, że Redem jesteście za tym żeby nikogo nie kupować, nie no jasne. A później będą takie kwiatki jak Rafael w środku pomocy, Carrick na środku obrony, czekam tylko kiedy na lewej obronie zagra Hernandez bądź na środkowej obronie będzie grał Berbatov (który już raz tam grał). Vidic - połamany, Evans - połamany, Ferdinand - to tykająca bomba, jeden mecz może zagrać cały, a później znów kontuzja, Smalling - jeśli ta choroba okaże się prawdą to mamy go z głowy na 3 miesiące, Jones - często ostatnio ociera się o kontuzje, Rafael i Fabio - podobnie jak Ferdinan, pytanie tylko który z nich i na jak długo wypada. Nadal twierdzicie, że mamy prze zajebistą obronę (na ten moment przypominam)? Bo skoro Carrick z Valencią muszą występować na obronie to coś jest nie halo. Dzisiejsza zmiana Andersona pokazała, że United to dla niego za wysokie progi, kompletnie nie pasuje mi do Manchesteru, i mam nadzieję że latem się z nim pożegnamy. Doszło do tego, że nawet Gibson na którego większość psioczy nie może zagrać w meczu :roll:

De Gea dzisiaj masakra, miałem nadzieję że kwiatki z początku sezonu zostawił daleko za sobą ale dzisiejszy mecz uświadomił mnie, że nadal nie nauczył się do końca grać w Anglii i w chwili obecnej Anders to odpowiednia opcja na pierwszego bramkarza.

Nie wiem panowie jak wy to do końca dalej widzicie, ale z obecnym składem, ba konkretniej z obecnymi kontuzjami graczy raczej ciężko będzie rywalizować z City o Mistrza, niestety.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2011, 16:08

Jeśli z taką plagą kontuzji bijemy się z nimi jak równy z równym to po powrocie kontuzjowanych zawodników będzie tylko lepiej. A nigdy nie było tak, żeby taka plaga trwała dłużej niż kilka tygodni i wierzę, że i tym razem będzie podobnie.

Smalling ma anginę.

O ewentualnych transferach już się niejden raz wypowiadałem, więc nie będę się powtarzał.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 31 gru 2011, 16:11

Błędy przy pracy i najlepszym się zdarzają, wiec to nie powinien być powód do zmartwień. De Gea jakoś mnie nie przekonywał od początku i dalej nie przekonuje, żeby z marszu stać się nr 1 w bramce United. Na pewno byli lepsi bramkarze do wyciągnięcia dla Diabłów.

Wynik dla mnie jest zaskoczeniem totalnym ... nie spodziewałem się, że to United zawalą mi kupon i to jeszcze u siebie, ale trudno. Chociaż z drugiej strony wynik cieszy mnie jako kibica Chelsea :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 gru 2011, 16:12

Nie ma co gadać ten wynik to zasługa Fergusona. Ja rozumiem, że mamy wysyp kontuzji, ale do jasnej cholery NAJLEPSZEGO środkowego pomocnika nie przesuwa się wobec takiego stanu rzeczy do obrona. Wolałbym już Evre, czy Rafaela w środku obrony byleby tylko Carrick mógł grać w pomocy. Ale nawet pomimo tego udało się wyrównać i pewnie by coś wcisneli, to De Gea dał dupy. Podobnie jak Red uważam, że dość już tego, znosiłem cierpliwie jego aklimatyzacje na Wyspach, ale w sytuacji w której Lindegaard prezentuje się tak solidnie i pewnie nie ma przebacz. Musi bronić Duńczyk przez kolejne tygodnie, jak i on zacznie klopsować to jesteśmy w dupie.
A niektórzy dalej swoje, jeśli do kogoś mieć pretensje to tylko do tego, że mamy gówniany sztab medyczny. Nawet nie będę się produkował po raz kolejny i wyliczał ilu mamy zawodników na nade pozycje. Przypominam, że do rozgrywek można zgłosić 25 grajków, jeśli mamy w tej chwili 5 środkowych obrońców(Rio,Vidic,Evans,Smalling,Jones) to ilu mielibyśmy mieć, żeby przygotować się na taką sytuacje? Ilu środkowych obronców ma City? Ilu środkowych obrońców Ma Chelsea? Ilu środkowych obrońców ma Real? Nie, nie szkoda mojego czasu. Kupmy 25 środkowych obrońców, może niektórzy będą zadowoleni.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 gru 2011, 16:20

DDG zostal pilkarzem Listopada i SAF zaczyna rotowac skladem raz gra 1 raz 2, niech mi ktos poda klub gdzie jest taka rotacja bramkarzem,teraz wchodzi DDG ktory 2 ostatnie mecze byl na lawce i jest kiszka

W dupie nie jestesmy przez bramkarza tylko przez mocny sklad ktory sie osmieszyl z City wywalil nas z grupy smiechu LM i skompromitowal z Black.

Tak mamy Rio ktory po 1 meczu odpoczywa 3,mamy Evansa ktory jak gra to sie czesto lamie( 3 kontuzja w sezonie?) zostaje Small i Jones.

Oczywiscie najlepiej zwalac na mlodego bramkarza z Hiszpani a nie SAF ktory wstawia parka z Rafa w srodku

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 31 gru 2011, 16:21

Kamil232 pisze:Ilu środkowych obronców ma City? Ilu środkowych obrońców Ma Chelsea? Ilu środkowych obrońców ma Real?
Chelsea ma 4 środkowych obrońców, Real 5 i City też mają 5. Nie ważne jakby była szeroka kadra to przy pladze kontuzji i słabszym sztabie medycznym niż w innych klubach ciężko jest o dobre zgranie drużyny w tej formacji. Zwłaszcza, gdy zawodnicy występujący w obronie zastępowani są zawodnikami z innej formacji. Wiem co to za problem, bo Chelsea swego czasu też go przeżywała .

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2011, 16:24

Czyli zwalniamy Fergusona, bo kolejny raz w tym sezonie zlekceważył rywala ?

My jesteśmy w dupie? Naprawdę mgiggsie rzadko kiedy miałeś w tym sezonie takie chwile, więc upajaj się. Na kolejną porażkę byc może będziesz musiał znowu długo czekać.
Chelsea ma 4 środkowych obrońców, Real 5 i City też mają 5. Nie ważne jakby była szeroka kadra to przy pladze kontuzji i słabszym sztabie medycznym niż w innych klubach ciężko jest o dobre zgranie drużyny w tej formacji. Zwłaszcza, gdy zawodnicy występujący w obronie zastępowani są zawodnikami z innej formacji. Wiem co to za problem, bo Chelsea swego czasu też go przeżywała .
+1

Tyle, że są tutaj tacy, którzy tego nie zrozumieją.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 gru 2011, 16:29

Kiedy w obronie Chelsea grali srodkowi pomocnicy?

Nie Redzie nie upajam sie ale od odpadniecia z LM mam znieczulice na kiepskie wyniki.Oczywiscie Ty mozesz byc optymista,pozwol wiec mi byc obiektywnym.Mozesz to nazywac pesymizmem ale prosze nie mow dalej jak jest dobrze.

Oczywiscie najlepiej pojechac po bramkarzu ktory ma 20 lat, ktory po swietnym miesiacu stracil forme przez rotacje.SAF zaczyna mieszac bramlarzami, to SAFA mowi ze mamy super forme i co?

Nie nie zwalniam ale argumentami w naszej dyskusji powinny byc wyniki drodzy panowie, na razie poza paroma spotkaniami mamy 3 kompromitacje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 gru 2011, 16:43

W dupie nie jestesmy przez bramkarza tylko przez mocny sklad ktory sie osmieszyl z City wywalil nas z grupy smiechu LM i skompromitowal z Black.
Ten sam słaby skład gdy może grać w pełnym zestawnieu rozpierdziela Arsenal 8-2, Chelsea 3-1, Kogutów 3-0, czy na wyjeździe Fulham 5-0 grająć kosmiczny mecz.
Oczywiscie najlepiej zwalac na mlodego bramkarza z Hiszpani a nie SAF ktory wstawia parka z Rafa w srodku
Po pierwsze wskaże Ci paluszkiem coś....
Nie ma co gadać ten wynik to zasługa Fergusona. Ja rozumiem, że mamy wysyp kontuzji, ale do jasnej cholery NAJLEPSZEGO środkowego pomocnika nie przesuwa się wobec takiego stanu rzeczy do obrona. Wolałbym już Evre, czy Rafaela w środku obrony byleby tylko Carrick mógł grać w pomocy.
Starczy jesteś w stanie przeczytać ze zrozumieniem, jedno pogrubione zdanie?

Po drugie mamy 5 środkowych obrońców, mamy 6 środkowych pomocników(Clev, Anderson, Giggs, Carrick, Fletcher, Cleverley, Gibson). Ilu mamy mieć, żebyś był zadowolony? No dojdzie to do ciebie, że wynikiem tego, że musimy łatać dziury są kontuzje?
Zrozumiesz to w końcu, ze gdybyś my nawet mieli w obronie tak Kompanego, Chielliniego, Thiago Silve, Puyola i Pepe, a w środku pomocy Yaya Toure, Sneijdera, Xaviego, Inieste, Busquetsa i Xabiego Alonso to i tak jeśli wszyscy by mieli kontuzje, to na środku pomocy musiałby grać Park? Czy takie porównanie do Ciebie trafi, czy to i tak przewyższa twoje zdolności dedukcyjne? Jeśli nie to trudno, bo prościej tego wytłumaczyć już nie potrafię. Najmniejszym problemem jest jakoś zawodników, bo w pelnym składzie ten zespół potrafi grać kosmiczne. Problemem są po pierwsze kontuzje, czyli sztab medyczny i prowadzenie zawodników do wymiany, po drugie rotacje Fergusona w bramce, tutaj potrzeba jest stablizacja jeszcze komuś takiemu jak De Gei jeśli to na jego chce stawiać, facet przyszedł z innej ligi, więc powinien oswajać się z nową ligą nawet w Carling Cup, by przyzwyczajać się do stylu Angielskiego i po trzecie cofanie najlepszego srodkowego pomocnika do obrony by załatać dziurę, co jest rzecz jasna wynikiem problemu pierwszego czyli kontuzji i do tego wszystko się sprowadza. ŻADEN zespół na świecie, nie byłby w stanie grać na swoich najwyższych obrotach z takimi kontuzjami z tak gównianym sztabem medycznym. Wypadło nam 4 środkowych obrońców czyli powiedzmy w Barce Puyol, Pique, Mascherano, i Busquets do tego 4 środkowych pomocników, czyli Xavi, Iniesta, Cesc, Thiago, no to ciekawy jestem kto by tam grał? i pewnie jakby Barca dostała taki mecz w dupę, taki Giggs by wszedł i powiedział, że ten skład jest [ch**], to jest jakiś zart żeby młodzik z akademi jak Jonathan musiał łatać dziury w pomocy a jakiś inny Muniesa w obronie, że koniecznie trzeba transferów. No po prostu ktoś ogarnia ten absurd czy tylko ja mam problem?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2011, 16:47 przez Kamil232, łącznie zmieniany 2 razy.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 31 gru 2011, 16:45

MGiggs pisze:Nie nie zwalniam ale argumentami w naszej dyskusji powinny byc wyniki drodzy panowie, na razie poza paroma spotkaniami mamy 3 kompromitacje.
Niedługo przegramy z Arsenalem 1:0 też bedzie kompromitacja :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”