Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 655

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2010, 14:20

Ano będzie, najgorsze jest to, że i bez tych kontuzji zapowiadał się ciężki mecz. Chociaż przyznam szczerze że kontuzja Gallasa/Vermaelena nie martwią mnie aż tak gdyż perspektywa zobaczenia Sola jest lepsza niż Mikhaela... :lol:

Btw koment na kanonierzy.com mnie rozwalił:
Nom. Gallas, Song, Arszawin- 3 czołowe postacie Arsenalu kontuzjowane pod 1 meczu. Tragedia. Jak uda nam się zdobyć mistrza w tym sezonie czy LM, z taką ilością kontuzji, to Wengerowi powinni 10 pomników postawić.
:haha:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 lut 2010, 14:25

Ale za to wasz mecz Polsat pokaże :wink:, chociaż wcale nie dobrze, eksperci i komentator skupia sie pewnie na wątku Cesc-Arsenal :rotfl:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 lut 2010, 14:35

Magnum, tez czytalem ten koment ale wyzej jest lepszy
Jest takie powiedzenie: "socjalizm bohatersko pokonuje trudności... w innych ustrojach nieznane"
Lekko to sparafrazować, i wychodzi, że Wengerowi nie należy się 10 pomników za wygranie słabszym składem, skoro mógł go solidnie wzmocnić, a tego zaniechał. Wygrana z Porto nawet całego dwumeczu prawdy o Arsenalu nie zmieni..

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2010, 14:37

Tak, michal2, ale jednak pamietajmy ze Porto kiepskie nie jest, zdazyli to juz pokazac z nami i choćby z Man Utd, czego niektorzy ludzie tam zdają się nie widzieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2010, 15:19

Arshavin, Robin, Song, Gallas i Almunia nie zagrają :o

edit: Eduardo też brakuje :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2010, 16:52

o cholera..ale sie posypalo. No to fabian ma okazje sie wykazac, niech nie spartoli, to moze byc jego zyciowa szansa przy takiej dyspozycji almunii. Mialo byc ciezko, bedzie arcyciezko.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 lut 2010, 19:10

Ja tam i tak jestem optymistą przed meczem. Będzie ciężko, ale liczę, że zdołały wywieźć jakiś korzystny wynik. Po pierwsze nie stracić, a po drugiej spróbować coś strzelić. Cokolwiek się nie stanie, to w Londynie jesteśmy w stanie odrobić ewentualne straty.

No chyba, że dostaniemy piątkę :D

Fabiański za wiele nie grał ostatnio, więc możemy się obawiać o jego formę. Z drugiej strony, nawet jeśli Łukasz zaliczy świetne zawody, to wątpię żeby mógł na dłużej posadzić Manu na ławce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2010, 19:13

Tymczasem nie najlepsze wieści z konferencji [myśleliście, ze gorszych już nie będzie, co ? :D] otóż Wenger powiedział, że większość z piłkarzy, którzy nie zagrają jutro, opuszczą też mecz z Sunderlanem.
Ciekawe co dalej. Bo niby teraz rywale mniej groźni, ale bez połowy najważniejszych piłkarzy, cięzko będzie walczyć.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 lut 2010, 19:26

Zawsze mozemy sprobowac za rok :)

Zreszta Sunderlandu u siebie bym sie tak nie obawial

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2010, 20:17

A rano jak wstalem to ogladalem zdjecia z treningu i widzialem Fabianskiego, Campbella, Nasriego i Denilsona i mialem mowic cos na ten temat ale potem pomyslalem ze przeciez Almunii nie wygryzie, wiec sie wstrzymalem.. A tu taka niespodzianka.. heh

Zobaczymy jak to bedzie, ja tam wierze w ogolne zwyciestwo. Teraz pytanie jak sie ustawimy? Vela jedzie, ale watpie zeby zagral od poczatku bo dopiero co wrocil z kontuzji. Nasri na skrzydle z Theo? A moze Rosicky? Jakies propozycje?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2010, 20:22

Nie wiadomo czy Samir jest w 100% gotowy do gry od początku. Ja myslę, ze pewniakiem jest Tomas, a i chciałbym Samira z drugiej strony.
W pomocy chciałbym wiadomą dwójkę i Aarona, a nie Denilsona. Ale coś czuję, ze zagra Brazylijczyk.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lut 2010, 2:29

Myślałem, że Boss mówił, że Samir jest ok.. ale skoro tak.. to dzisiaj kreatywnie przedstawiam mój osobisty typ na jutrzejszy skład :lol:

Obrazek

Mam nadzieję, że Boss nas zaskoczy i wybiegnie Ramsey, ale tego dowiemy się jutro. Coś czuję, że mimo wszystko na jakiejś pozycji AW nas mocno zaskoczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 11:01

Ja myślę z kolei ze moze Eboue zagrać, on często dostawał szansę w LM. A Sagna przecież ostatnio nie zachwycał, zwłaszcza w grze do przodu.

Co mnie zastanowiło. Almunia ponoc wypadł przez kontuzje palca. Czy kilka lat temu z tego semego powodu nie wyleciał ze składu Jens, który już nigdy do niego nie wrócił ? Jens po kilku meczach [słabych] doznał kontuzji palca, jeśli mnie pamiec nie myli i wskoczył Almunia, który juz w bramce został. Almunia nie ma najlepszego sezonu, uszkodził palce :P a Wenger już opowiada jak to wierzy w Lukasza. Tak sobie tylko głośno myślę :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lut 2010, 12:44

Pogrzebałem
. On 24 August, the BBC reported that he returned to Germany to treat an Achilles tendon injury which he picked up during international duty against England, meaning Manuel Almunia took his place for Arsenal's third match.

Lehmann subsequently had to wait nearly four months to make another competitive appearance for Arsenal, in their final Champions League group match against Steaua Bucharest. Nearly one month later, he played only his fifth competitive game of the season for Arsenal, against Burnley in the third round of the FA Cup; third-choice goalkeeper Łukasz Fabiański has covered during League Cup games. Lehmann has expressed frustration at being number two to Manuel Almunia
Kontuzja poważniejsza, ale i i z tego co widziałem zbrodnia większa, może tym razem Wenger daje tylko ostrzeżenie? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lut 2010, 20:17

Panowie, nie wierze! Pierwszy raz w zyciu udalo mi sie wytypowac w 100% poprawny sklad :lol:
Prosto ze strony arsenal.com:

Arsenal team in full: Fabianski, Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy, Denilson, Fabregas, Diaby, Nasri, Rosicky, Bendtner
Substitutes: Mannone, Silvestre, Traore, Eboue, Ramsey, Walcott, Vela

Czyli to, co wymodzilem na obrazku powyzej ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”