Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 17 kwie 2026, 13:40
Pelart2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 17 kwie 2026, 13:50
Samuraj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 kwie 2026, 14:13
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 18 kwie 2026, 6:39
Vol'jin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 kwie 2026, 7:18
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 18 kwie 2026, 9:18
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 20 kwie 2026, 11:38
karollo89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 20 kwie 2026, 21:06
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 20 kwie 2026, 21:30
Ja, ale jeszcze nowego nie ruszyłem.Leszek pisze: ↑20 kwie 2026, 21:06No i ruszył w końcu po dłuższej przerwie czwarty sezon mojego chyba obecnie serialu nr 2 (po Dexterze rzecz jasna) czyli "Stamtąd".
Ktoś ogląda to poza mną jeszcze na tym forum?
Spoiler:Pierwszy odcinek zdecydowanie mógł się podobać. Okazało się że facet w żółtym kostiumie który był zagadką finału poprzedniego sezonu to coś nowego co dysponuje naprawdę dużymi możliwościami. Zdecydowanie mocny twist że przybrał postać 15/16 latki i wsiąkł w społeczność naszych bohaterów. No Jim nie żyje. Musieli uśmiercić kogoś z głównych bohaterów w końcu i padło na niego. Finał za sprawą naszego nowego zła taki że weź tu człowieku czekaj tych 6 dni na kolejny odcinek![]()
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 21 kwie 2026, 7:56
Po opisie przypomina trochę Lost i trochę ten świetny serial:
karollo89
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 21 kwie 2026, 9:08
Ok, ruszyłem i nadal mam wrażenie, z którym pozostawił mnie sezon trzeci, że scenarzyści idą w historię pod tytułem "jak najwięcej tajemnic, jak najwięcej pytań, niewiele odpowiedzi". Sam jestem ciekaw jak długo można ciągnąć serial na tym schemacie.dias pisze: ↑20 kwie 2026, 21:30Ja, ale jeszcze nowego nie ruszyłem.Leszek pisze: ↑20 kwie 2026, 21:06No i ruszył w końcu po dłuższej przerwie czwarty sezon mojego chyba obecnie serialu nr 2 (po Dexterze rzecz jasna) czyli "Stamtąd".
Spoiler:Pierwszy odcinek zdecydowanie mógł się podobać. Okazało się że facet w żółtym kostiumie który był zagadką finału poprzedniego sezonu to coś nowego co dysponuje naprawdę dużymi możliwościami. Zdecydowanie mocny twist że przybrał postać 15/16 latki i wsiąkł w społeczność naszych bohaterów. No Jim nie żyje. Musieli uśmiercić kogoś z głównych bohaterów w końcu i padło na niego. Finał za sprawą naszego nowego zła taki że weź tu człowieku czekaj tych 6 dni na kolejny odcinek![]()
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 21 kwie 2026, 18:15
Pierwsze dwa sezony to topka. Z opadniętą szczęką oglądałem. Pomysł, zdjęcia i realizacja- nie ma się do czego przyczepić. Lepsze niż niektóre filmy w tematyce eksploracji kosmosu.karollo89 pisze: ↑20 kwie 2026, 11:38Ja z kolei obejrzałem tylko dwa pierwsze sezony, byłem zachwycony, ale opinia ziomka na temat trzeciego mnie zniechęciła i nie wróciłem. Wspaniały pomysł, świetnie spędzałem czas, może się kiedyś przełamię i wrócę. Ta scena z pierwszego sezonu, gdy czytam o FAM, od razu mi się pojawia w głowie.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 21 kwie 2026, 19:02
Tak, 5 ma być finałowym sezonem.dias pisze: ↑21 kwie 2026, 9:08Ok, ruszyłem i nadal mam wrażenie, z którym pozostawił mnie sezon trzeci, że scenarzyści idą w historię pod tytułem "jak najwięcej tajemnic, jak najwięcej pytań, niewiele odpowiedzi". Sam jestem ciekaw jak długo można ciągnąć serial na tym schemacie.dias pisze: ↑20 kwie 2026, 21:30Ja, ale jeszcze nowego nie ruszyłem.Leszek pisze: ↑20 kwie 2026, 21:06No i ruszył w końcu po dłuższej przerwie czwarty sezon mojego chyba obecnie serialu nr 2 (po Dexterze rzecz jasna) czyli "Stamtąd".
Zapowiedziano już sezon 5.? @Leszek
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 kwie 2026, 21:08
Tak. To jest dosyć częste porównanie u wszelkiej maści czy to recenzentów czy zwykłych odbiorców.
No coś w tym jest. Niby już wiemy skąd się wzięły te nocne potwory, w jaki sposób się nimi stały, ale faktycznie więcej nie wiemy niż wiemy.
Widzę że już Ci zdążył ktoś odpowiedzieć. Sam przyznam się bez bicia że nie wiedziałem. Dopiero chwilę przed wejściem na forum sztuczna inteligencja mi podpowiedziała że 5 sezon jest planowany i faktycznie ma być już ostatnim.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 kwie 2026, 22:30
Eyesmon
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio