Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 657

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 lut 2010, 22:45

Życie bramkarza nie jest łatwe. Można bronić groźne strzały, ale wystarczy głupio zachowywać się przy stosunkowo niegroźnych sytuacjach i cała wina ląduje wiadomo na czyje konto.

Fajny mecz Vareli, koleś ma na prawdę pojęcie.

No i fajna taktyka Porto dobrana na wykluczenie Francesca :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 lut 2010, 22:47

Magnum pisze: Poza tym Fabian dobrze bronił, oprócz wiadomych sytuacji.
Mógł obronić nawet dwa tuziny piłek, tylko co z tego. Zawalił dwa gole i koniec. Mam nadzieję, że już nie będziemy musieli go oglądać w tym sezonie. Porto nie grało dzisiaj wielkich zawodów, ale takie prezenty ze strony Fabiana musiały dodać im skrzydeł.

Zmiany Wengera też dzisiaj genialne. Skoro on ściąga z boiska najlepszego Tomasa to można mieć pewne wątpliwości, czy wszystko jest ok :roll:
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 22:49 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 22:47

Bożydar mowił, że najgroźniejszym piłkarzem Arsenalu jest Cesc, a ja sobie pomyślalem, ze dziś jest to na pewno Fabian :lol:
niezły występ Polaka, nie ma co :?

okazje mieliśmy, ale mogliśmy równie dobrze przegrać wyżej. Wynik chyba w miare sprawiedliwy, oby Song był gotowy na rewanż.
Myślałem ze zagramy gorzej bez tylu kluczowych piłkarzy, a nawet nie było tak źle, w końcu graliśmy na wyjeździe. U siebie powinno być lepiej. Pewnie Almunia już wróci, Song, Arshavin, Gallas.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 lut 2010, 22:50

cris7 (pomylka wpisalem wczesniej bienias), gra na gwizdek jest tylko wtedy gdy druzyna ktora jest poszkodowana w akcji, czyli ta ktora otrzymala rzut wolny poprosi o to sedziego. w zadnym innym wypadku sedzia nie musi tego robic. bramka prawidlowa bezdyskusji.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 22:52 przez miguel indurain, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 lut 2010, 22:50

Kanonierzy notowali stanowczo za dużo strat, sądze, że to jeden z czynników porażki, a co Fabian myślał przy okazji, jak Campbell mu podawał, to ja sam nie wiem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2010, 22:51

Ja kiedyś wykłócałem się o rzut wolny ze spotkania MU z Lille, większość stwierdziła, że sędzią swoim zachowaniem nie okazał, ze czekamy na gwizdek, więc powiem, że bramka słuszna.
Błąd Fabiańskiego, bo to jak wyjść z bramki przy rzucie karnym i jeszcze te jego gestykulacje.
Arsenal coś chce ugrać coś chce znaczyć a w bramce mają takich a nie innych zawodników, a gdy wypada Gallas jego miejsce zajmuje Sol Campbell. Wyglądał tak jakby nie grał poważnie dłużej niż mówią o tym fakty.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lut 2010, 22:53

miguel indurain pisze:cris7 (pomylka wpisalem wczesniej bienieas), gra na gwizdek jest tylko wtedy gdy druzyna ktora jest poszkodowana w akcji, czyli ta ktora otrzymala rzut wolny poprosi o to sedziego. w zadnym innym wypadku sedzia nie musi tego robic. bramka prawidlowo bezdyskusji.
Ja o tym wiem, tyle tylko że akurat w takich sytuacjach moim zdaniem zdrowy rozsądek nakazywałby sędziemu rozpoczęcie na gwizdek. Tak mi się wydaje, choć nie płaczę z powodu porażki Arsenalu :wink:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 lut 2010, 22:54

zdrowy rozsadek w pilce? :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lut 2010, 22:59

Dlaczego nie? Np zasada przywileju korzyści jest jak najbardziej przykładem na zdrowy rozsądek w przepisach futbolowych.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lut 2010, 23:01

Gdyby Campbell stanął przed piłką to nic by nie było no i tyle.
To drugi mecz pod rząd gdy Sol trafia i przegrywamy 2-1... niedobry znak :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 23:05

w ogóle jakieś pechowe te okoliczności :D najpierw Tomas przewracany w polu karnym, oczywiście powtórki nie pokazali, a wyglądało na karnego, jednak bez powtórki, trudno ocenić na 100%. po chwili Sol podaje do Fabiana, a ten jak junior jakiś łapie w ręce, z nadzieją z nikt nie zobaczy.
Jasne, gdyby Fabian grał regularnie, to pewnie by zrobił co trzeba, bo to wchodzi w nawyk, a na treningach pewnie takich sytuacji nie ma :lol:
Nie ma co płakać w sumie, spodziewałem się porażki i myślałem że bedzie dużo gorzej. jest gol na wyjeździe, wiec czekajmy na rewanż.
Też nie uważam, by to był koniec Fabiana w bramce, Wenger nawet po słabych meczach mówi zawsze, ze takie błedy to normalka, wspomniał nawet wczoraj Seamana, który też w wieku Fabiana popełniał takie głupie błedy.

edit: Justyna :jupi:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lut 2010, 23:06

Nic by nie było oprócz tego, że jakby został nabity, to sędzia byłby w obowiązku pokazać Solowi żółtą kartkę. Czasami nie warto ryzykować.

Swoją drogą, Cesc miał szczęście że sędzia nie pokazał mu kartki za odepchnięcie rywala.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lut 2010, 23:07

Cris7 pisze:Nic by nie było oprócz tego, że jakby został nabity, to sędzia byłby w obowiązku pokazać Solowi żółtą kartkę. Czasami nie warto ryzykować.

.
nie, wtedy zarzadza gre na gwizdek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 23:09

Cris7 pisze:Swoją drogą, Cesc miał szczęście że sędzia nie pokazał mu kartki za odepchnięcie rywala.
ledwo go dotknął, tamten nie miał prawa sie o cm przesunąć, a padł jak razony piorunem, nie dziwie się Hiszpanowi, strasznie był dziś poniewierany, choć na pewno jutro gorzej poniewierany bedzie Fabian w mediach. Słusznie zresztą.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 lut 2010, 23:10

Czy to przypadek że każdy polski bramkarz grający za granicą ma jakiegoś flopa którego nie zapomni nikt przez lata. Kuszczak, Boruc i do tego zacnego grona dołącza Fabian ! Bierzcie Akinfeev bo ktoś go zawinie wam ! albo niech Wenger użyje francuskich kontaktów i sprowadzi jakiegoś GK np Llorisa. Arsenal o tyle dobrze ma że teraz grali na EdD bo na mecz u siebie mogą wrócić już wartościowi zawodnicy :) Myślę że najlepiej w zespole AFC spisał się Sol ,to Fabianski dał dupy nie Sol :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”