Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 658

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 sie 2007, 13:23

MówMiWuju pisze:Nie jest i nie był on wybitnym stoperem.
Nie zgadzam się absolutnie. Wszystko zalezy od rozumienia słowa 'wybitny'. Canna na 100% zapisze się w historii futbolu i nawet Twoje dywagacje nad słusznością Zlotej Piłki nie zmienią faktu, że zostanie zapamiętany. A to, że pierwszy tytuł mistrzowski zdobył dopiero w Hiszpanii zawdzięcza tylko i wyłącznie Interowi. 2 lata w Juve to były najlepsze 2 lata w jego karierze i mimo odebrania scudetti był wtedy najlepszy na świecie na swojej pozycji.
Poza tym - co, do cholery, ma oznaczać fragment o drodze Włochów do finału? Starasz się udowodnić, że nie zasłużyli na miano najlepszych na świecie czy zrobić z siebie pajaca? W sumie to jedno i to samo.
Materazzi nie grał lepiej na MŚ.
Włosi byli najlepsi na turnieju i gówno mnie obchodzi co ty o tym sądzisz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 185

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sie 2007, 14:31

Mentor pisze:Swoją drogą nasze media oszalały już totalnie [']
Nasze media będą teraz wyłącznie patrzyć w kartę zdrowia Casillasa, coby sobie tylko Dudziu pograł :] Lekka paranoja.

A wyszukiwanie wszędzie "polskich akcentów" to jest chyba przejaw naszych kompleksów narodowych :roll:

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 21 sie 2007, 14:48

Babel pisze:Wyżej wymienione mecz mają sie nijak do wybitengo spotkania Włochów z Niemcami, rozbicia zawsze groźne Ukrainy, poknania Czechów i Ghany w ciężkiej grupie.

Zgadzam się mecz z Niemcami był dobry, 3 napastników, choćby dlatego warto było to zobaczyć ! Wybitny (czepiam się) nie był, bez jaj. Rozbicie zawsze groźnej Ukrainy ? Tylko, że to "zawsze" mi nie pasuje, Ukraina grała po raz pierwszy, więc nie mamy jakiegokolwiek porównania do jej wcześniejszej gry na MŚ. Tacy rutyniarze jak Włosi nie mieli najmniejszych kłopotów ze schematycznie grającymi Ukraińcami. Co do Czechów to jak widać zechciał Tobie umknąć fakt w jakim składzie zagrali z Włochami. Zresztą to nie jest tematem sprawy. Rozmawiamy o Cannavaro, ironia na temat wzrostu w tym momencie jest chybiona, on nie jest ani tak skoczny jak Milito, ani tak mobilny jak Puyol. Napisałem, że ma 176 cm co mu niestety nie pomaga, stąd dygresja. ( może gdyby miał 10 cm więcej to grałby lepiej.) Zbyt daleko poszła ta Twoja teoria spiskowa, ja nie twierdzę, że każdy obrońca poniżej 180 cm to piłkarz kiepski. Nie twierdzę też, że Canna to piłkarz słaby. Tylko całkowity ignorant stwierdziłby, że Cannavaro jest piłkarzem słabym, żałosnym itp.Twierdzę natomiast, że jest za słaby do takiego klubu jak Real Madryt i kropka. Tak jak za słaby jest np. Saviola. Kumasz ? Jako fan Interu masz do niego sentyment, to zrozumiałe. Jeśli kibicujesz Włochom to także jeszcze bardziej zrozumiałe. Moim zdaniem Cannie złota piłka się nie należała. Koniec jeden. Sezon w Realu miał słaby, cała drużyna miała niesamowite szczęście. Gdyby nie mistrzostwo wszyscy zgodnie krzyknęliby Canna zjazd do Italii !!!! Koniec dwa.
Babel pisze: Ale pewnie chodzi o to, że Cannavaro jest przereklamowany.

Oczywiście, że jest. Jak wielu innych piłkarzy. Koniec kropka.
Babel pisze:Nie trzeba było zwalniac Capello.
Niestety w Realu Madryt to normalka, może nie wiesz, ale Blancos w ciągu ostatnich 20 lat mieli trenerów 20. To swoisty rekord....Ja już zdążyłem do tego przywyknąć.

Snipp_ pisze:Canna na 100% zapisze się w historii futbolu
Naturalnie, a ktoś twierdzi, że nie ? A wymazać go gumką myszką nie da rady?

Snipp_ pisze:Włosi byli najlepsi na turnieju i gówno mnie obchodzi co ty o tym sądzisz.

Nie interesują mnie twoje preferencje na temat zbędnych produktów przemiany materii....

Cieszy fakt, że Schuster myśli o Diego Milito, to byłby napradę dobry transfer. Facet jest ograny i ma pokrętło w nodze jak mawia trener Gmoch he, he.

używaj funkcji 'zmień' // fieldy

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 sie 2007, 15:11

MówMiWuju pisze:on nie jest ani tak skoczny jak Milito, ani tak mobilny jak Puyol
Czyli wnioskujesz, że ci dwaj wspomiani przez ciebie piłkarze prezentują się o klasę lepiej od Canny?
MówMiWuju pisze:Twierdzę natomiast, że jest za słaby do takiego klubu jak Real Madryt i kropka
Ta, bo Real miał zawsze światowej klasy środkowych obrońców, ktorzy rok w rok zdobywali tytuły najlepszych piłkarzy świata. Skoro Canna nie zasługuje, żeby grać w Realu, to ciekawy jestem kogo mógłby spotkać ten "zaszczyt"? MONDRZE rozumujesz, co jest dosyc powszechne wśród kibiców waszego klubu. A może powód słabszej formy Fabio jest dużo bardziej prozaiczny? Nie od dziś wiadomo, że Real potrafi zgasić nawet najjaśniej świecącą gwiazdę... I często czyni to w zaskakująco szybkim tempie.

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 21 sie 2007, 15:22

arek_ahig pisze:Czyli wnioskujesz, że ci dwaj wspomiani przez ciebie piłkarze prezentują się o klasę lepiej od Canny?

Bingo. Rozmawiamy o lidze, domniemam iż nie muszę tłumaczyć dlaczego tak myślę, to oczywiste.

arek_ahig pisze:Skoro Canna nie zasługuje, żeby grać w Realu, to ciekawy jestem kogo mógłby spotkać ten "zaszczyt"?

Sporo lepszych obrońców. Choćby Alexis, Milito (szkoda naszych działaczy, kompromitują taki zacny klub). Canna nie nadaje się do gry w PD co jest cholernie wprost czytelne. A będzie jeszcze bardziej po tym sezonie.Zobaczysz jaki z niego "wybitny" stoper.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 sie 2007, 15:40

MówMiWuju pisze:Rozmawiamy o Cannavaro, ironia na temat wzrostu w tym momencie jest chybiona, on nie jest ani tak skoczny jak Milito
Strzał i pudło. Akurat tutaj się mylisz, bo Cannavaro jest skocznym obrońcą i nie raz, nie dzieścieć radził sobie z wyższymi zaowdnikami.
MówMiWuju pisze:Twierdzę natomiast, że jest za słaby do takiego klubu jak Real
Napisz mi który obrońca jest wg ciebie lepszy od Canny i powinien zająć jego miejsce. Chodzi mi o takich do wyjęcia . Będzie trudno, no chyba, że z innej galacticos. Problem nie leży także w stylu PD, tylko aklimatyzacji. Brak stabilizacji, nowy szkoleniowiec, partnerzy w stylu zestresowanego Pepe. W superpucharowych meczach przeciwko Sevilli Fabio wypadł całkiem przyzwoicie, choć brzmi to groteskowo gdy druzyna traci 5 bramek. W tym wypadku całe szczęscie nie Ty o tym decydujesz.
MówMiWuju pisze:Jako fan Interu masz do niego sentyment, to zrozumiałe.
Kolejny strzał, kolejne pudło. Jako kibic Interu powinienem miec go w dychotomicznej częsci ciała. Jako fan futbolu twierdze, ze Cannavaro jest jak najbardziej wybitnym graczem.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 21 sie 2007, 16:07

Cannavaro to pierwszy(?) obronća, który zdobył złotą piłkę więc przejdzie do historii, poza tym jesli on nie jest wybitnym obrońcą to kto nim jest ?
Cannavaro gra lepiej glową niż Millito i Puyol, na pewno jest też od nich skoczniejszy i nie gubi tak często linii jak obrońcy Barcy.
Materazzi grał lepiej na MŚ :D :D :D lepszego żartu daaawno nie słyszałem. możesz mi wyjaśnić dlaczego tak uważasz? Materazzi to był najsłabszy punkt wloskiej defensywy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sie 2007, 16:09

Michał M pisze:A wyszukiwanie wszędzie "polskich akcentów" to jest chyba przejaw naszych kompleksów narodowych Rolling Eyes
Onet posunął się nawet do tego, aby zmienić terminarz pierwszej kolejki (to Barcelona gra z Racingiem a Real gra z Atletico) byle tylko był 'polski mecz' :lol:

MówMiWuju jakiego obrońcę (z tych grających obecnie w piłkę) określiłbyś mianem 'wybitny'? Pytam z ciekawości. Zero napinki. Możesz wymienić więcej niż jedno nazwisko jeżeli to możliwe.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 sie 2007, 16:21

Materazzi grał lepiej na MŚ Very Happy Very Happy Very Happy lepszego żartu daaawno nie słyszałem. możesz mi wyjaśnić dlaczego tak uważasz? Materazzi to był najsłabszy punkt wloskiej defensywy
Materazzi był najlepszym strzelcem reprezentacji :spoko: . Mimo , że zaczynał od ławy. We wszystkich meczach grał bardzo dobrze , a w finale oprócz gola wykonał też świetnie jedenastkę :roll: .
Cannavaro też grał świetnie , ale nie masz prawa mówić , że Matrix był najsłabszym punktem idealnej defensywy Włochów.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 21 sie 2007, 16:24

Mentor pisze:MówMiWuju jakiego obrońcę (z tych grających obecnie w piłkę) określiłbyś mianem 'wybitny'? Pytam z ciekawości. Zero napinki. Możesz wymienić więcej niż jedno nazwisko jeżeli to możliwe.

R10?? :lol: Myślę, że na tego klasowego obrońce postawi MówMiWuju.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2007, 16:26

Sporo lepszych obrońców. Choćby Alexis, Milito (szkoda naszych działaczy, kompromitują taki zacny klub). Canna nie nadaje się do gry w PD co jest cholernie wprost czytelne. A będzie jeszcze bardziej po tym sezonie.Zobaczysz jaki z niego "wybitny" stoper.

chodzi ci o tego Alexisa co przeszedl do Valencii??powiedz mi w czym jest lepszy od Cannavaro oprocz wieku bo wielu kibicow uwaza ze jak ktos ma ponad 30 lat to jest slabszy od tego co ma 20.Alexis narazie moze nosic buty Cannavaro na trening.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 21 sie 2007, 16:41

Materazzi popelnial najwięcej błędów z calej defensywy, dostał czerwoną kartkę w 1/8 i gdyby nie idiotyczne zachowanie Neilla(?) Włosi mogli odpaść, Beckhama za czerwo w 98 uznali głównym winowajca odpadniecia z MŚ. ten sam Materazzi w finale sfaulował Maloude. nie mówie ze Materac grał słabo ale moim zdaniem był najsłabszym punktem defensywy bo chyba gral słabiej od Canny, Zambro i Grosso?
Materazzi był najlepszym strzelcem reprezentacji?
piszecie że Canna nie sprawdził się w PD i Realu, ale wymiencie jakiegos stopera obecnych czasów, który gral w 2 z 3 najsilniejszych lig i obu błyszczał. żaden do głowy mi nie przychodzi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 sie 2007, 17:02

George Jung pisze:Materazzi popelnial najwięcej błędów z calej defensywy, dostał czerwoną kartkę w 1/8 i
Wg pewnego powiedzenia: "jesteś tak mocny jak twój najsłabszy punkt" to w wypadku Materazziego może być to komplement. Materazzi wszedł do składu po kontuzji Nesty i ze swojej roli wywiazał się dobrze, jak widac po końcowym efekcie. Trudno ocenić Matrixa jednoznacznie np. w porówaniu z Grosso. Przecież Grosso w defensywie nie miał aż tylu zadań. Czerowna kartke z Australią juz oceniłem jako bład sędziego. Wedle takiego rozumowania to najsłabszym punktem mozna uznac De Rossiego, który zachowal się bezmyslnie i uderzył z łokcia gracza USA i pauzował do finału. Jednak w finale zagrał i nie można mieć do niego pretensji. Nie musze mówic, że De Rossi to bardzo punkt Azzurich.

Ale to nie temat o włoskiej reprezentacji. Skupmy sie na Cannavaro i Realu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2007, 18:33

Zrobiłem sobie taka ankiete czy ranking i wiecie co mi wyszło

Real Madryt = buahahahahahahahahaha

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 sie 2007, 19:19

jako ze nie widze co pisze dawny antyja i widze tylko cytaty z jego wypowiedzi odniose sie do tego cytatu

matrisk popelnial najwiecej bledow z calej defensywy wloch? nieprawda. canna tez popelnial bledy ale razem caly blok obronny stanowil pewien monolit ciezki do przejscia i poza finalem sprawowali sie dobrze

poza tym bez matriksa nie byloby tytulu dla wlochow. i to nie podlega dyskusji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”