AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 658

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 1:27

Moggi na forum!
Pociesza mnie to, że wiosna 2007 miała być katastrofalna w naszym wykonaniu. Właściwie to od początku pobytu Ancelottiego w Milanie wszyscy fani Juventusu widzieli nad lepszą stroną Mediolanu czarne chmury.
Możesz szczekać ile chcesz, ale to nie zmieni sprawy, że liderzy Milanu się powoli wykruszają i atatów Milan ma coraz mniej. Kadra nie młodnieje, liderzy powoli tracą swoją magiczną moc, a zarząd nie tylko nie potrafi ściągnąć następców dla wielklch liderów Milanu (na przestrzni ostatnich 5 lat cały jeden Pato. tak trzymać :spoko: ) to jeszcze pozbywają się najcenniejszego piłkarza. Nie trzeba być nostradamusem by domyślić się w którym kierunku to idzie. Kwestia czasu, jeśli w Milanie nic się nie zmieni...

Zresztą co do tych czarnych przepowiedni z początku 2007 roku: Jak tam wasze wyniki w ostatnich 2 latach? :P Wcześniej szło wam chyba jednak lepiej :>

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 cze 2009, 10:05

Nie wiem czy wogule was to zainteresuje ale warto wspomniec ze wraz z Awansem Livorno do Serie A kolejny mlody pilkarz Milanu Romano Petricone wywalczyl awans. Czyli po Paloschim i Antonellim ktorzy byli waznymi ogniwami w Parmie dolacza do nich petricone badz co badz przez wieskza czesc sezonu podstawowy obronca Livorno . Antonelli i Palosci juz przedluzyli umowe z Parma ws wspolwascielstwa , zobaczymy co zrobia z petricone , jezeli mialby zachowac pozycje w druzynie dobrze bybylo gdyby zostal .To ze wraca Abate to juz racej przesadzone ,ciekaw jestem co zrobia z Di Gennaro ,zostawia go w regginie w Serie b czy dadza gdzies na wypozyczenie do Serie A czy mzoe wroci do nas . Pamietam ze przy kupnie ( naszego zawodnika :boruta: )Antoniniego z Empoli oddalismy im Marzoratiego czego do dzis nie moge odzalowac. W kazdym badz razie za rok moze byc tak ze dostaniemy kilku mlodych pilkarzy ze statusem wychowankow juz calkiem ogranych w Serie A.

Wracajac do Cissokho jego sytuacaja jest juz tak zagmatwana ze niewadomo co myslec ,w kazdym badz razie nie wierze zeby tych zebow nie dalo sie wyleczyc wiec jezeli to prawda z tymi 5 mln mniej to Milan jest wyjatkowo drogim zakladem dentystycznym :P Przycichla ostatnio troche sprawa Dzeko co dla negocjacji moze byc dobre ,troche spokoju .Nie wiem jak zapatrywac sie na jakies inne potencjalne cele bo nawet okienko sie jeszcze nie zaczelo ale mam nadzieje ze jeszcze dostaniemy jakiegos obronce np Eboue ktoremu sie konczy kontrakt i taki transfer bylby w stylu Milanu ,a takze kogos takiego ktory moglby pociagnac nasza gre w Ofensywie bo nigdy nie wiadomo jak to bedzie z Ronim o Seedorfie nie wpsominajac chodzi mi oczywiscieo jakiegos ofensywnego pomocnika np: Javier Pastore , Diego Buonanotte ,Steven Defour,
nie wiem kto moglby byc ewentualnie dostepny mzoe Achille Emana lub Rosina . W kazdym badz razie tu potrzebujemy wzmocnienia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 cze 2009, 12:30

ciekaw jestem co zrobia z Di Gennaro ,zostawia go w regginie w Serie b czy dadza gdzies na wypozyczenie do Serie A czy mzoe wroci do nas .
On był tylko na wypożyczeniu do Regginy, jego karta należy do Milanu i Genoi.
W kazdym badz razie za rok moze byc tak ze dostaniemy kilku mlodych pilkarzy ze statusem wychowankow juz calkiem ogranych w Serie A.
Jeśli mamy ich potraktować jak Marzorattiego, to ja dziękuję. Tym bardziej, że oni na razie grali tylko w Serie B, nie zdziwię się, jeśli przez wzmocnienia przestaną grać w wyższej lidze.

A te kandydatury na ofensywnego pomocnika brzmią jak lista talentów w FM. To raczej nie ten kierunek dla Milanu - tylko Rosina brzmi bardzo, bardzo interesująco.
Jak tam wasze wyniki w ostatnich 2 latach? :P Wcześniej szło wam chyba jednak lepiej :>
Czego oczekiwać po Carlo w schyłkowym okresie. Cud, że w lidze w ostatnim sezonie zajęliśmy podium. Co nie zmienia faktu, że i tak nie jest wiele gorzej, niż w poprzednich sezonach.
liderzy Milanu się powoli wykruszają i atatów Milan ma coraz mniej. Kadra nie młodnieje, liderzy powoli tracą swoją magiczną moc, a zarząd nie tylko nie potrafi ściągnąć następców dla wielklch liderów Milanu (na przestrzni ostatnich 5 lat cały jeden Pato. tak trzymać
Super. Straciliśmy dwóch liderów i zyskaliśmy jednego, drugi odszedł tydzień temu i czeka na zastąpienie.
Pisałem już, przepowiednie Moggiego są chybione, Milan w tym okienku wyjątkowo sprawia wrażenie zespołu z wizją. Głupie żarciki o zębach tego nie zmienią. Jeśli Leonardo nie okaże się być marionetką, to jestem optymistą w razie dokonania obiecywanych transferów.
Kwestia czasu, jeśli w Milanie nic się nie zmieni...
Nie jestem Gallianim, ale jeśli bawimy się w cytowanie (byłych) dyrektorów włoskich klubów, to powiem Ci, że w Milanie w 2003 zapowiadali katastrofę wieku (starzejący się Rui Costa, Inzaghi, Maldini i spółka), 2005 rok to miały być ostatnie podrygi, a po transferze Shevy w 2006 roku przez lata mieliśmy nic nie osiągnąć (zabawne, teraz to samo mówią o Kace)... W Milanie rządzą cykle, a zespół nadal jakoś trwa. I wiesz co? I nadal zdobywa więcej od Juventusu. :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2009, 12:44

Tylko, że w tamtych latach kiedy niby zapowiadano wam katastrofę mieliście takich mistrzów na swoich pozycjach jak Cafu, Dida który był w tym momencie jednym z najlepszych bramkarzy w europie, Seedorf, któremu chciało się biegać, Kaka, Nesta, Gattuso, Sheva, Stam, Pirlo w bdb formej. Powiedz mi ilu takich topowych zawodników macie teraz? Zawodników mających umiejętności na miarę takiego klubu jak Milan i do tego mających motywację.

Co do wygrywania więcej niż my. Od 2 lat nie jesteście w stanie z nami wygrać spotkania ligowego, kiedy my w składzie mieliśmy takie tuzy jak Grygera czy Poulsen (o kontuzjach nie mówię, bo u Was było podobnie w tym względzie) i zarząd myślał na ilością kadry niż nad jakością, co od tego okienka ma zacząć się zmieniać. Do tego 2 razy za nami w lidze. W zeszłym roku poza LM a w tym walka o bezpośredni awans do ostatniej kolejki. Chyba mi nie powiesz, że to wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, 12:54 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 12:48

tyle że z 1 dobrym transferem na 5 lat ciężko wam będzie zastąpić tych wszystkich ponad 30-letnich gwiazdorów. No, ale zawsze można liczyć, że każdy pociągnie tyle co Maldini :P
I wiesz co? I nadal zdobywa więcej od Juventusu
obejrzyj tabele z ostatnich 2 sezonów :>

i nie pisz farmazonów że w 2003 roku Milan uważany był z dziadków bo był mlody Kaka. Sheva, Pirlo, Nesta, Gattuso czy Dida byli w najlepszym piłkarskim wieku. Teraz Milan jest daleko w pupie względem tamtego zespołu i chyba nawet ty to widzisz.

No, ale miłej zabawy życzę, zawsze można wypisać sobie te wasze wszystkie wielkie nazwiska na karteczce i wygląda fajnie, problem jedynie w tym że nikt już nie trzęsie portkami na myśl o waszej obronie, pomocy czy ataku bo w odróżnieniu od czasów gdy Milan na każdej pozycji miał czołowych zawodników świata teraz nikt waszych liderów nie zalicza do ścisłej czołówki na danych pozycjach.
Chyba mi nie powiesz, że to wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Wilmore wyznaje teorie że Milan odnawia się jak feniks i nawet bez transferów znów będą wielcy. Jest przeciez Ronaldinho :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 cze 2009, 13:04

obejrzyj tabele z ostatnich 2 sezonów :>
A jeszcze lepiej z trzech, prawda?
Ostatnim sezonem bym się tak niebywale nie chwalił jako zdecydowanym argumentem na wyższość Juventusu...
tyle że z 1 dobrym transferem na 5 lat
Flamini, Zambrotta, Pato, Bonera, Jankulovski, Gilardino...
Tak, trzon drużyny jest sprzed wielu lat, ale jej wzmocnienia w ciągu ostatnich kilku były znaczące - albo podstawowy piłkarz, albo solidny, wysokiej klasy rezerwowy za niewielkie pieniądze.
Chyba że za "dobry transfer" uważasz absolutny strzał w dziesiątkę - ale jeśli tak, to trudno wymienić wiele klubów, które się nimi poszczyciły w ostatnich latach.
Wilmore wyznaje teorie że Milan odnawia się jak feniks i nawet bez transferów znów będą wielcy.
Zacznij czytać moje posty ze zrozumieniem, bo inaczej jakakolwiek dyskusja będzie trudna.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2009, 13:18

A jeszcze lepiej z trzech, prawda?
Ostatnim sezonem bym się tak niebywale nie chwalił jako zdecydowanym argumentem na wyższość Juventusu...
A czemu nie? Po Waszych wzmocnieniach w lecie mieliście nas brać z połykiem w lidze i walczyć z Interem o mistrza a tu klops. U was ceremonia powitania Ronaldinho niczym powitanie Corteza przez Azteków a u nas ściągnięcie z wypożyczeń młodzieży, zakontraktowanie za darmo Mellberga, zakontraktowanie Manningera, z którego nawet część z Was śmiała się, że to ten co wygrał Polakom mecz z Austrią, kontraktowanie po cichu Poulsena żeby go kibice nie zabili czy jedyny mocny transfer - Amauri.
Flamini,
pół sezonu na razie dobrze rozegrał
Zambrotta
niech będzie, ale czy nie oczekiwaliście od niego więcej?
Pato
wiadomo
Bonera
to ja w takim razie uznaję Mellberga za bardzo dobry transfer, podobny status w drużynie
Jankulovski
gra o wiele gorzej niż w poprzednim klubie, gdyby grał bardzo dobrze to nie byłoby tematu z transferem z Porto za taką cenę
Gilardino
kpisz sobie? zawodnik kupiony za dużą kasę i nie poradził sobie u Was a potem sprzedany za 10 baniek mniej

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 13:20

To Gilardino teraz jest juz dobrym transferem :?: :shock:
Jankulovski, Bonera, Zambrotta nie są zdolni do zastąpienia kluczowych zawodników Milanu, to piłkarze aktualnie nadający się jedynie na ławę i jesli grają to tylko dlatego że lepszych w Milanie poprostu nie ma. Flamimi jest dobry, ale możliwości Gattuso, czy Pirlo też nie ma. Milan kiedyś miał nadzwyczają kadrę, tyle, że jeśli nadzwyczajni zawodnicy się kończą a w ich miejsce nie trafiają kolejni z równie wielkim potencjałem to jak Milan ma utrzymać poziom? Możesz mi to wyjaśnić?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 cze 2009, 13:42

To Gilardino teraz jest juz dobrym transferem
Na ligę był od zawsze dobrym, jego transfer Milanowi dał sporo, nikt tego nigdy nie negował. Odszedł przez ostatni sezon i cuda w LM.
Jankulovski
Podstawowy lewy obrońca Milanu, dopiero ostatni sezon to fatalne występy, ale tu wiek wchodzi w grę.
Bonera
Świetny rezerwowy zdolny do gry na dwóch pozycjach, kiedy wchodzi, to nie zawodzi. Porównanie z Mellbergiem jest obrazą.
Zambrotta
Ale gdyby grał w czarno-białych pasach, to byłby drugim prawym obrońcą ligi po Maiconie, wracającym do wielkiej formy, prawda? Taka dziwna mentalność...
Flamimi jest dobry
Więcej niż dobry, na wiosnę był naszym najrówniej grającym piłkarzem. Na tyle równo, że Gattuso będzie miał problem wrócić do gry dzięki poziomowi sportowemu. Niedoceniany jednak, jak to DM.
Milan kiedyś miał nadzwyczają kadrę, tyle, że jeśli nadzwyczajni zawodnicy się kończą a w ich miejsce nie trafiają kolejni z równie wielkim potencjałem to jak Milan ma utrzymać poziom?
Dlaczego oceniasz mercato Milanu PRZED pierwszym transferem? Nareszcie w klubie są pieniądze na wzmocnienia, już poprzednie okienko pokazało, że Milan potrafi inwestować.

A zeszły sezon jest żadnym przykładem siły Milanu - jeśli już, to pozytywnym. Bo teoretycznie drużyna pozbawiona kręgosłupa (Nesta, Kaladze, Gattuso, na dwa miesiące z górką Pirlo, Kaka, Ronaldinho, Inzaghi) nie powinna mieć tyle samo punktów co 2 drużyna w lidze. Po takiej serii kontuzji kluczowych piłkarzy drużyny (trochę istotniejszych dla taktyki, niż Andrade czy niektórzy rezerwowi Juventusu) nie powinniśmy osiągnąć takich wyników w lidze (pomijając to, co nam odebrali sędziowie, a czego było bodaj najwięcej w lidze, na czele z drugimi derbami Mediolanu).
Łatwo jest mówić, że wypalili się staruszkowie, bo grali słabo. Ale trochę trudniej zobaczyć, ile ci piłkarze Milanu >30 grali - na czele z Gattuso, Kaladze, Nestą, czyli w swoim czasie topem ligowym.
Jak pisałem kiedyś, o los Milanu w razie braku takiej serii kontuzji w przyszłym sezonie i zapowiadanych wzmocnień (w sumie po co to piszę, Loczkerson i tak stwierdzi, że nie spodziewam się wzmocnień :lol: ) jestem spokojny. O ile sędziowie nadal będą odbierać, ile odbierali, to tytuł znów będzie przesądzony przed sezonem, ale przynajmniej Turyn będzie na czołówkę patrzył z odpowiedniej perspektywy trzeciego miejsca.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2009, 13:56

Wilmore pisze: Po takiej serii kontuzji kluczowych piłkarzy drużyny (trochę istotniejszych dla taktyki, niż Andrade czy niektórzy rezerwowi Juventusu)
:rotfl:
Buffon
Andrade (jak Ty przywołujesz Nestę to i ja mogę Andrade)
Zebina
Zanetti
Treze
Camor
Oni w granicach pół sezonu lubi więcej nie byli w stanie grać przez kontuzję i rehabilitację

Sissoko
Amauri

ponad miesiąc

Nie mówiąc o paru kilkutygodniowych kontuzjach np w stylu Chielliniego, który 3 razy nas opuszczał na taki czas, Iaquinta w rundzie jesiennej, Legro, Molinaro.

Ale fakt, to dość nieistotni zawodnicy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 14:04

dopiero ostatni sezon to fatalne występy [...]Świetny rezerwowy[...]
nastepcy dla Maldiniego, Costacurty, Cafu czy Stama jak w morde strzelił :lol: Czy ty naprawdę tak mało oczekujesz od zawodników Milanu że zadowalają cie gracze przeciętni?
Ale gdyby grał w czarno-białych pasach, to byłby drugim prawym obrońcą ligi po Maiconie, wracającym do wielkiej formy, prawda? Taka dziwna mentalność...
A dlaczego by miał być?
Czy w JUVE dla porównania ktoś ze Zdenka robi czołowego bocznego obrońce ligi?
Dlaczego oceniasz mercato Milanu PRZED pierwszym transferem?
Pierwszy transfer już był, Kaki :wink: Zresztą nigdzie nie oceniłem aktualnego mercato, zauważyłem jedynie że jak będzie takie jak te z ostatnich kilku lat to nie będzie wesoło w Milanie
już poprzednie okienko pokazało, że Milan potrafi inwestować.
że niby jak? Dziadek Zambrotta i kosztujący 25 mln cały czas bez formy Ronaldinho to były dobre inwestycje?
Po takiej serii kontuzji kluczowych piłkarzy drużyny (trochę istotniejszych dla taktyki, niż Andrade czy niektórzy rezerwowi Juventusu)
:rotfl:
JUVE przez 2/3 sezonu grał bez Treze, Camoranesiego, Zanettiego, Zebiny przez 1/2 sezonu bez Buffona, przez prawie całą rundę rewanżową bez Sissoko, ponad miesięczne kontuzję (i to nie jedną) miał Chiellini, Iaquinta, Amauri, Molinaro, Tiago... Widzę, żę jesteś zorientowany. :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 cze 2009, 14:19

Na ligę był od zawsze dobrym, jego transfer Milanowi dał sporo, nikt tego nigdy nie negował. Odszedł przez ostatni sezon i cuda w LM.
Teraz pojechałeś po całości - na jego miejscu pewnie Saganowski :wink: dałby drużynie tyle samo...Chłopak naprawdę musiał cienko wypadać w psychofizycznych testach w MilanLabie,skoro zdecydowano się wymienić go na killera Borreillo...Dla mnie jeszcze bardziej nietrafiony transfer niż Oliveira - ten to przynajmniej miał czym tłumaczyć tragiczną formę...Ile warty jest Gila to wystarczy spojrzeć na reprę,gdzie przegrywa rywalizację i z podstarzałym Tonim i Iaquintą...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 cze 2009, 14:27

panowie, proponowalbym przestac juz dyskutowac z wilmorem. ni to zabawne, ni to ciekawe. ostatnio gdzies czytalem rozmowe o obnizce poziomu forum - wlasnie dzieki takim uzytkownikom jak wilmore to sie dzieje w moim odczuciu. uprawianie takiej demagogii mi sie osobiscie sie w glowie nie miesci.

tesknie za dyskusjami o serie a z milanistami, w ktorych wiodacymi postaciami byli chlopaczek czy zaza.

ale moral jest taki, ze gilardino to dobry transfer, a juve gralo zdrowym skladem przez caly rok.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 cze 2009, 14:31

Jako że czytanie ze zrozumieniem okazuje się nie być mocną stroną Juventinich, to kończę dyskusję krótkim - zrozumcie, zanim skomentujecie. Krótka podpowiedź na koniec - nigdzie nie napisałem, że w Juventusie brakowało kontuzji pierwszoplanowych piłkarzy.
O, na koniec pojawił się trzeci Juventini, żywy dowód na poparcie własnej tezy. Jak widać do niego też nadaje się ta sama prośba. :lol:
Teraz pojechałeś po całości - na jego miejscu pewnie Saganowski :wink: dałby drużynie tyle samo...Chłopak naprawdę musiał cienko wypadać w psychofizycznych testach w MilanLabie,skoro zdecydowano się wymienić go na killera Borreillo...Dla mnie jeszcze bardziej nietrafiony transfer niż Oliveira - ten to przynajmniej miał czym tłumaczyć tragiczną formę...Ile warty jest Gila to wystarczy spojrzeć na reprę,gdzie przegrywa rywalizację i z podstarzałym Tonim i Iaquintą...
Akurat Gilardino w lidze był naprawdę dobry przez dwa sezony. Wyższość Iaquinty w reprezentacji bierze się tylko z sympatii Lippiego, bo nie da się ukryć, że Alberto piłkarzem jest lepszym. W lidze jednak potrafił wiele wnieść do drużyny i strzelał dla Milanu sporo - w LM dawał ciała, tego nie da się nijak usprawiedliwić. Wniósł do niej o wiele więcej jednak od Oliveiry, który - masz rację - ma jednak alibi na swoją beznadziejną formę i krótką karierę w Milanie.

A od Borriello należy się odstosunkować, krytykować go za ubiegły sezon to jak krytykować Nestę. Włoch jest niewątpliwie dobrym piłkarzem i jako taki powinien do Milanu wnieść sporo nowych rozwiązań, co prawda z rocznym opóźnieniem, ale jednak. Z jego charakterystyką na pewno się Milanowi przyda, przynajmniej dośrodkowania bocznych obrońców będą miały do kogo trafiać.
Florencki dziennik La Nazione donosi, że włodarze Fiorentiny planują spotkanie z prezydentem Torino Urbano Cairo w sprawie ewentualnego transferu Rolando Bianchiego i Ignazio Abate [współwłasność Milanu i Torino] na Stadio Artemio Franchi. Pierwszy miałby pełnić w klubie rolę zmiennika byłego piłkarza rossonerich Alberto Gilardino. Natomiast młody Abate mógłby wnieść do zespołu nieco świeżości i zarazem pozytywnej rywalizacji w środku pola...
Ciekaw jestem jak Fiorentina chce przekonać do transferu Torino bez zgody Milanu. Spodziewałem się szybszego rozwiązania sprawy Ignazio, bo ona się trochę wlecze, a chłopak pewnie chciałby mieć jasność co do swojej przyszłości.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 14:34

Jako że czytanie ze zrozumieniem okazuje się nie być mocną stroną Juventinich
Nie no jesteś miszczem! Zamknąłeś nam usta :lol:

Miełego dnia :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”