Filmy - Strona 660

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2026, 9:39

Boromir pisze:
30 maja 2026, 9:30
Po co chodzić do kina jak to po dwóch miesiącach w strimingu jest?
A za ile tych strimingów płacisz i ile to kosztuje co miesiąc? ;)

Kino to przestarzały model biznesowy, ale nadal trochę inne doświadczenie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 maja 2026, 10:25

Dlatego na takie np. Mortal Kombat można iść. A film typu Bride, który nie ma nigdzie dobrej recenzji to dość hmm specyficzny wybór żeby iść do kina. :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2026, 10:25

Ale to on zaczął z tym kinem, czasem pójdę ale to tylko na jakieś sci-fi czy horror gdzie klimat i ekran zrobią robotę.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2174

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 maja 2026, 11:08

League pisze:
30 maja 2026, 9:32
Koniec końców obejrzałeś. Masz odpowiedź dlaczego robią takie filmy.
W sensie robią takie filmy żeby najpierw stracic kupę siana na dystrybucji kinowej oraz żeby później osoby posiadające wykupiony streaming narzekali na jakość produkcji? Hmm...

Dystrybutora w streamingu nie obchodzi czy oglądałeś ale czy płacisz co miesiąc. Każdy rozczarowujący seans przybliża do decyzji o rezygnacji - wiec nie, worner bros wcale sie nie cieszy z takich użytkowników jak Boromir - który obejrzał, rozczarował się mocno i jeszcze swoje rozczarowanie przekazuje dalej.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1370

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 30 maja 2026, 11:16

"Grzesznicy" to najdziwniejszy, a zarazem jeden z bardziej zaskakujących i intrygujących filmów, jakie widziałem w ostatniej dekadzie. Nie chcę pisać więcej, żeby nie spojlować, ale to jest cholernie ciekawy i nietypowy horror. Dawno nic mnie tak pozytywnie nie zaskoczyło.
8/10

Z klasyków nadrobiłem w końcu "Człowieka z żelaza" Andrzeja Wajdy. Świetna gra aktorska, szczególnie Jerzego Radziwiłowicza.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 maja 2026, 12:16

venomik pisze:
30 maja 2026, 11:08
Dystrybutora w streamingu nie obchodzi czy oglądałeś ale czy płacisz co miesiąc. Każdy rozczarowujący seans przybliża do decyzji o rezygnacji - wiec nie, worner bros wcale sie nie cieszy z takich użytkowników jak Boromir - który obejrzał, rozczarował się mocno i jeszcze swoje rozczarowanie przekazuje dalej.
Użytkownik boromir nie jest docelowym targetem platform streamingowym więc WB lata to koło nosa.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2465

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2026, 12:46

Boromir pisze:
30 maja 2026, 10:25
Ale to on zaczął z tym kinem, czasem pójdę ale to tylko na jakieś sci-fi czy horror gdzie klimat i ekran zrobią robotę.
Bo się pytasz czemu robią takie filmy to ci odpowiedziałem. Bo je oglądasz. Czy w kinie czy na Netflix jeden pies
venomik pisze:
30 maja 2026, 11:08
W sensie robią takie filmy żeby najpierw stracic kupę siana na dystrybucji kinowej oraz żeby później osoby posiadające wykupiony streaming narzekali na jakość produkcji? Hmm
Co z tego że narzekają jak je obejrzą i hajs się kręci. A jak przestanie to zrobią inny film który obejrzy więcej ludzi i będzie się kręcił interes.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2126
Kibicuję: Manchester United

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 maja 2026, 12:50

League pisze:
30 maja 2026, 12:46
Boromir pisze:
30 maja 2026, 10:25
Bo się pytasz czemu robią takie filmy to ci odpowiedziałem. Bo je oglądasz. Czy w kinie czy na Netflix jeden pies
Niestety, ale taka prawda. Ich interesują cyferki, a nie to czy ktoś obejrzał ich produkcję z faktycznego zainteresowania, czy może z braku innych opcji, z nudów, sarkastycznie, czy dlatego, że jest masochistą. Dopóki ludzie dalej będą legalnie oglądać coś co na 99% im się nie spodoba, dopóty tego typu produkcje będą produkowane.

Przy czym nie mówię, że ten konkretny film faktycznie jest gniotem, bo ani go nie oglądałem ani o nim nie czytałem ani nie zamierzam, bo wiem, że mi się on na 99% nie spodoba.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2174

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 maja 2026, 12:58

Mhm. Ich interesują cyferki. Jak uzytkownik juz placi to ich nie obchodzi czy obejrzy czy nie obejrzy filmu - ich interesuje czy te cyferki będą sie zgadzać w przyszłości. Czy użytkownik wciaż będzie płacił.
A im więcej filmów na platformie nie będzie mu się podobać tym mniejsza jest szansa, że płacił będzie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2026, 13:07

venomik pisze:
30 maja 2026, 12:58
im więcej filmów na platformie nie będzie mu się podobać tym mniejsza jest szansa, że płacił będzie.
Dopóki będzie miał co oglądać to płacił będzie a dwa nie rozumiesz tutaj tak prostej rzeczy że jak komuś się nie podobał film to nie znaczy że innym nie będzie. Pytanie było proste, po co robią takie filmy? Bo oglądają.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2026, 13:10

Skoro nakręcili go dla hajsu to ile zarobił ten film?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2126
Kibicuję: Manchester United

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 maja 2026, 13:11

venomik pisze:
30 maja 2026, 12:58
Mhm. Ich interesują cyferki. Jak uzytkownik juz placi to ich nie obchodzi czy obejrzy czy nie obejrzy filmu - ich interesuje czy te cyferki będą sie zgadzać w przyszłości. Czy użytkownik wciaż będzie płacił.
A im więcej filmów na platformie nie będzie mu się podobać tym mniejsza jest szansa, że płacił będzie.
Jak jest najlepiej sprawdzić, czy film się podobał? Ankiety, które większość olewa zaznaczając byle jaką opcję? Oceny, gdzie większość potrafi ocenić tylko na 1 albo 10? Czy może to ile film miał odtworzeń?

Przychodzi taki John do zarządu z prezentacją i myślisz, że czyta im opinie użytkowników, czy informację o tym co miało największą oglądalność? Czy może podpisują kontrakt na nowe produkcje dlatego, że użytkownik z forum swiatpilki.com napisał coś pozytywnego albo negatywnego o danym filmie?
Boromir pisze:
30 maja 2026, 13:10
To czy dany typ produkcji zarabia oceniasz po trendzie, a nie po pojedynczym filmie. Jeżeli 20 podobnych filmów będzie miało dużą oglądalność i zarobi, to te dwa albo trzy na minusie są wrzucone w koszta.

Edit: aha, no i zawsze będą filmy kręcone dla idei, przeczucia, czy po prostu z chęci pokazania czegoś, niezależnie od prognoz finansowych. Tego typu kwestii się nie pominie, nawet jakby pół świata wylało pomyje na daną produkcję, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto po prostu będzie chciał zekranizować jakąś swoją wizję i pokazać ją światu licząc na poklask od choćby garstki ludzi.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2026, 13:25 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2026, 13:11

Boromir pisze:
Może nakręcili go bo ciekawiła ich twoja opinia.

Filmy tworzy się przeważnie dla zarobku, może Werner Bros robi charytatywnie🤣

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2026, 13:25

League pisze:
30 maja 2026, 13:11
Boromir pisze:
Może nakręcili go bo ciekawiła ich twoja opinia.

Filmy tworzy się przeważnie dla zarobku, może Werner Bros robi charytatywnie🤣
Nie wiem co ma Ci odpisać, film jest bez sensu i nie zarobił, mam udawać że spełnił swoją funkcję bo go obejrzałem w strimingu dwa miechy po premierze? No sequelu nie obejrzę jak będą mieli odwagę zrobić.

Dosrałeś się do ironicznego zapytania przy okazji luźnej recenzji i potem głupiego zgrywasz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2026, 13:37

Się głupio nie pytaj po co robią filmy? Dostałeś prostą odpowiedź zgodnie z prawdą i się srasz. Ktoś miał pomysł na film i go zrealizował i teraz na nim zarabia lub dokłada do interesu jeśli nie zarobi. A ty na taką odpowiedź grasz kogoś 🤣

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”