Piłka w TV - Strona 67

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 11:42

Duch pisze:Pewnie jakieś głowy polecą jak się w końcu kapną, że to co wynegocjowali nie jest dla niech ani trochę korzystne
No wlasnie, nie wiem kto tam pracuje.... dla mnie to byl szok jak zobaczlem rano info na temat tego ze N i polsat bedzie pokazywac LM
Duch pisze:Prawa do Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej były w jednym pakiecie
No wlasnie tu wystapilo jakie pomieszanie z poplataniem, niby wczoraj gdzies czytalem, ze w jednym pakiecie a dziisaj gdzies zobaczylem ze jutro rozstrzgniecie na Lige europejska
Moze chodzilo im o to ze pierwszy raz pakiety bedzie razem sprzedawa UEFA, bo do tej pory w pUEFA byla troszke wolna amerykanka
Abonament to nie to samo co abonent
:idzze: podniecilem sie ta informacja :P literowka sie wkradla, pzoa tym jak szybko pisze to mogly mi sie pomylic dosc podobne slowka :lol2:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 maja 2009, 11:42

No właśnie jest małe zamieszanie bo niektóre źródła podają że na otwartym Polsacie będzie tylko mecz środowy. Ale chyba większość mówi o dwóch meczach więc niech tak się stanie :aniolek: W każdym bądź razie pewnie na kodowanym Polsacie będzie studio a sam mecz na otwartym kanale. No i jeb*ć literkę N :evil:
Abonenci satelitarnej platformy telewizyjnej "n" mogą spać spokojnie. Liga Mistrzów przez najbliższe trzy lata zostaje w telewizji nSport. Wybrane mecze będzie pokazywała także telewizja Polsat.

Jak podaje agencja Routers, przez kolejne trzy sezony (2009/2010; 2010/2011; 2011/2012) telewizja nSport dostepna na platformie "n" nadal będą transmitować mecze Ligi Mistrzów. Tym samym jest szansa, że kanał nSport już jesienią zawita do sieci kablowych.

Z kolei dwa mecze w tygodniu i skróty pokaże na swojej otwartej antenie Telewizja Polsat . Liga Mistrzów zniknie natomiast z anteny Telewizji Polskiej , która do tej pory pokazywała wybrane mecze i skróty meczów.

Za kilka tygodni ma rozstrzygnąć się także, która polska telewizja będzie pokazywała Ligę Europejską, która od nowego zastąpi Puchar UEFA.
Źródło: Routers/Sport.pl
TVP i Polsat rywalizowały o pakiet dla telewizji otwartej. Trzy lata temu telewizja publiczna za możliwość pokazywania jednego meczu w tygodniu i skrótów zapłaciła 3,5 mln euro. Teraz dawała 1,5 mln więcej. Polsat przebił jej ofertę i dokupił pakiet na pokazywanie drugiego spotkania. W sumie miał zapłacić prawie 10 mln euro.
Ładna kasa poszła :P Co do TVP to jest to TV z misją :lol: No ale oni wykupili niedawno prawa do Euro 2012, poza tym pokazują takie rzeczy jak choćby ligę w kosza której nikt nie chciał czy ligę ping-ponga. Jeśli tej ostatniej nie mają to mogliby mieć :P
Duch pisze:Prawa do Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej były w jednym pakiecie :>
Ja wyczytałem że niebawem zostanie rozstrzygnięty przetarg na Ligę Europejską mimo że niedawno mówiło się iż wszystko jest w jednym pakiecie. Tyle że nikt nie mówi iż literka ma też LE a tylko LM. Oby miał ją kto inny. Ale emocje :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 maja 2009, 11:48

Ciekawe kto będzie te mecze przeważnie komentował. Jeśli Pełka, Iwanow i Borek to jest w porządku. Ale za żadne skarby nie dawać mikrofonów Kołtoniowi i Feddkowi! TVP jeśli nie wygra przetargu na transmisje Ligi Europejskiej to zostanie tylko z meczami polskich zespołów w pucharach i kadrą. Czyli z tym co i tak musi pokazywać.

P.S. Co to za Liga Mistrzów bez Gmocha? :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 11:51

Yukasz pisze:No właśnie jest małe zamieszanie bo niektóre źródła podają że na otwartym Polsacie będzie tylko mecz środowy. Ale chyba większość mówi o dwóch meczach więc niech tak się stanie
chyba juz wsyztsko jasne, bo skoro Polsat wygral przetarg na pakiet dla otwartej TV to nie moze pokazywac na kanalach kodowanych
Yukasz pisze:TVP i Polsat rywalizowały o pakiet dla telewizji otwartej. Trzy lata temu telewizja publiczna za możliwość pokazywania jednego meczu w tygodniu i skrótów zapłaciła 3,5 mln euro. Teraz dawała 1,5 mln więcej. Polsat przebił jej ofertę i dokupił pakiet na pokazywanie drugiego spotkania. W sumie miał zapłacić prawie 10 mln euro.
Ja sie boje czy mi czasu nie zabraknie:P na ta pilke, jak jeszcze LE poleci w otwartym pasmie co czwartek (napewno w poczatkwoej fazie tak, bo polskie teamy)

Jak jest z eliminacjami bo to raczej nie zawiera sie w tym pakiecie?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 maja 2009, 11:54

Warto jeszcze poczekać do oficjalnego komunikatu UEFA :)

Poza tym chyba za wcześnie obwieszczacie upadek N-ki. LM była dla nich ostatnią deską ratunku. Pewnie gdyby UEFA nie stworzyła tych pakietów i pakiecików, walka byłaby cięższa, a tak oferta dwóch spotkań w tygodniu i skrótów zadowoliła Polsat. Można powiedzieć, że wilk syty i owca cała. N-ka dużo na tej LM nie zarobi, ale co najważniejsze utrzyma aktualnych abonentów i o to chyba im chodziło. 8 spotkań LM, w tym bodajże 4 w HD to łakomy kąsek i ludzie nie będą się tego pozbywać dla dwóch spotkań w Polsacie. Oferta sportowa na N w następnym sezonie praktycznie się zmieni, chociaż zapowiadało się na katastrofę. Jedyną zmianą będzie Bundesliga na Eurosporcie, a nie na Sportklubie.

Wg mnie dzięki takiemu rozstrzygnięciu Polsat zarobi, N-ka nie straci, a najgorzej ma oczywiście TVP. Ale za to teraz w środy będzie można oglądać M jak miłość!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 maja 2009, 11:58

czeher pisze:Ja sie boje czy mi czasu nie zabraknie:P na ta pilke
Ty oglądaj M jak miłość, mamie powiedz by oglądała LM, tacie - Euroligę w kosza a później będziecie sobie opowiadali. Po tygodniu zmiana :boruta:
czeher pisze:Jak jest z eliminacjami bo to raczej nie zawiera sie w tym pakiecie?
Wuj ich wie :warrior:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 12:02

Corinthians pisze:N-ka nie straci
nie straci? ale chyba wazniejsze, ze nie zyska bo jak narazie to oni dokladali do tego interesu, dlugo tak nie pociagna...
Corinthians pisze:8 spotkań LM, w tym bodajże 4 w HD to łakomy kąsek
lakomy kasek, ile spotkan w tym samym czasie mozesz zobaczyc? a na polsacie bede 2najciekawsze spotkania i skroty a oferta N to tylko LM :!: wiec ja dwa razy bym sie zastanowil.... a juz napewno zastanowia sie ci, ktorym konczy sie umowa z N...
Dodatkowo jak wspomnailes do cyfry+ dojdzie liga niemiecka
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 12:03 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 20 maja 2009, 12:03

Liga niemiecka będzie dostępna na wszystkich platformach, tacy fani Bayernu to mają dobrze

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 maja 2009, 12:08

Bundesliga w Eurosporcie? Możecie o tym coś więcej napisać, bo pierwsze słyszę.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 20 maja 2009, 12:14

Eurosport 2 wykupił prawa do transmitowania meczów Bundesligi na najbliższe 3 lata.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 maja 2009, 12:16

czeher pisze:wiec ja dwa razy bym sie zastanowil.... a juz napewno zastanowia sie ci, ktorym konczy sie umowa z N...
Ale nad czym się zastanawiać? Nad rozwiązaniem umowy z N? Niby dlaczego. Przecież dla posiadacza tej platformy właściwie nic się nie zmieniło, więc po co rezygnować? Tymbardziej, że oferta Cyforwego Polsatu praktycznie dalej będzie niezmieniona. Te dwa mecze będą pokazywane w zwykłym Polsacie, więc Polsat Sport dalej będzie miał słabą ofertę sportową.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 maja 2009, 12:23

Nom kupił i to już dość dawno :]
Teraz Polsat będzie walczył o La Ligę, zobaczycie. EURO im się nie udało, ale za nieduże pieniądze mają sporo LM. Do tego mają teraz Bundesligę no i te wszystkie Eredivisie itd. Na Sportklubie będzie jeszcze angielska championship league. Polsat nie wydał zbyt dużo, i gdyby teraz udało im się wywalczyć La Ligę to byliby conajmniej tak samo poważni jak Cyfra+. No tylko, że aby odebrać Cyfrze Primera Divison musieliby wyłożyć z 30% więcej niż właśnie Cyfra. Oczywiście wiele zależy jeszcze od Ligi Europejskiej. Mi się kończy w sierpniu umowa z N-ką to będę mógł wybierać :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 maja 2009, 12:25

Cieszy mnie Bundesliga w Eurosporcie. Polsat popełnił swego czasu poważny błąd rezygnując z tej ligi. Bo ich obecna oferta piłkarska na kolana nie powala.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 12:36

Corinthians pisze:
czeher pisze:wiec ja dwa razy bym sie zastanowil.... a juz napewno zastanowia sie ci, ktorym konczy sie umowa z N...
Ale nad czym się zastanawiać?
:arrow:[
BarcaQzYN pisze:Mi się kończy w sierpniu umowa z N-ką to będę mógł wybierać
Corinthians pisze:Nad rozwiązaniem umowy z N?
nad jej prolongowaniem, umowa z N na 12miesiecy...

Nie chce mi sie cytowac wiecej selektywnie wiec odniose sie calsociowo, owszem moze oferta sportowa N nie ulegnie zmianie ale calkowicie zmieni sie otoczenie, rynek :!: N pokazywala bundelsige i dalej bedzie miala taka mozliwosc, mimo to juz stracila... bo dostep do bundesligi bedzie rowneiz miec Cyfra+ i Polsat. Oferta Polsatu uboga? napewno pilkarsko tak ale N ma dobra oferte? Moim zdaniem nie, stracili duzo na tym pakiecie dla otwartej TV, bo 2spotkania plus skroty to wystarczajaco... Polsat ma jeszcze mecze ligi szkockiej, holenderskiej, rosyjskiej, cos tam z wlsokiej + inne dyscypliny jak dynamicznie rozwijajaca sie pilka reczna czy siatkowka. Nie odnoszac sie w ogole do CYfry bo ta bije ich na glowe
N wydala kupe kasy + jeszcze koszty operacyjne zwiazane z kazdym spotkaniem, a wybor spotkania ma chyba ten abonent, ktorych posiada wieksza ilosc pakietow

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 20 maja 2009, 12:46

ciekaw jestem czy Polsat stoczy z Cyfra bój o La Ligę? Orientuje się ktoś ile zapłaciła ostatnio Cyfra za prawa do pokazywania Primery?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”