Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 67

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2006, 12:26

Niggaz pisze:Najkorzystniej dla nich byłoby już zadbać o takiego grajka coby mógł sobie powoli zaczynać grę. Teraz z Titim a później bez niego.
mamy Robina, który z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej, jeszcze nie gra tego na co wszyscy czekają, róznie z ta formą u niego, ale będzie dobrze,
jest też Lupoli, jeszcze nie miał za wielu okazji do występów w pierwszym składzie a z Titim to chyba w ogóle nie grał, niemniej jednak, wydaje się, że w nadchodzacym sezonie powinien dostawać wiecej szans, jest też mozliwośc wypozyczenia go, coby sie gdzies ogrywał, jak Hoyte w minionym sezonie,

Co do Cesca - jak ten ludek wyżej, uważam, że gdyby go Wenger puścił .... to na Emirates nie miałby czego dłużej szukac :D
Ale wenger nie po to go kupował, aby teraz oddawać, kiedy Cesc zaczyna grac pokazywac pełnię swoich umiejetności. A w ogóle jeśli chodzi o transfer do Realu.

Juz prędzej odejdzie od nas Ashley :( od dawna Real szuka zastępcy Roberto Carlosa i Ahsley byłby idealny. Sam piłkarz też nie wie co chce, rozmawiał z Chelsea w zeszłym roku :? Teraz rozważa propozycję przejścia do Realu, jak odejdzie, to nie bedę pogrążony w smutku, gdyż Clichy wtedy bedzie mógł sobie więcej pograć [lub raczej, w końcu będzie w podstawowym składzie]

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 30 cze 2006, 12:40

Joaquin czeka na oferty różnych klubów, obecnie przebywa na wakacjach. Ale jak oświadcza jeśli będą to ciekawe wakacje to 24 latek wróci z wakacjii i przeanalizuje ofertę klubu zainteresowanego jego osobą.

Ludovic Giuly w najbliższym czasie powinien złożyć podpis na nowyk kontrakcie z FC Barceloną. Reprezentantowi Francjii kończy się kontrakt w 2007 roku. Od dawna interesuje się nim Olimpique Lyon i Liverpool. Giuly jednak nie zamierza się nigdzie wybierać i przedłuży kontrakt o rok.

Rado8
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rado8 » 30 cze 2006, 14:10

Mnie najbardziej śmieszy fuckt, że jak Liverpool dowiedział się, iż na pozyskanie Daniela Alvesa nie ma co liczyć, wziął w obroty Fabio Aurelio ;) Nie było w tym nic dziwnego gdyby nei fuckt, że Alves to prawy obrońca, a Aurelio lewy. Gdzie tu sens, logika ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2006, 14:24

Rado8 a może Benitez zna na tyle Fabio że wie że na prawej też da rade ? Może zmieni mu pozycje ? I pamietaj że jeden miał kosztować 12 milionów euro a drugi jest na zasadzie wolnego transferu. :wink: To też mogło miec znaczenie. Wybrał minimalne ryzyko. Choć pewnie plotki nie umra na temat Alvesa. A prezdent Sevilli troche teraz wyszedł na głupka. Choć z drugiej strony pewnie nie jedną ofere ma za Brazylijczyka. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 14:07

Do Niggaza i Jarzyny :wink:

Napisz tu by nie było że opowiadam się za jakomś opcja polityczną w Hiszpani :wink:

Pamiętacie nasza rozmowa na temat tego że Katalońska prasa swoje Madryca swoje ? Czyli jedna informacje - inna treść w El Mundo inna w AS :wink: teraz na przykładzie spekulacji odnoście piłkarzy Juventusu widać jak nic że słowo "oferta" jest w każej czeście Hiszpani inaczej odbierane :wink: W zależności z kim trzymają

Jak macie ochoty porównajcie informacje na temat trójki [piątki*] piłkarzy Emeron/Vieira - Zambrotta - Cannavaro/Thuram - news z dzisiejszego dnia które oparte są na informacji La Gazzetta - co kraj to obyczaj :P

* piątki - bo spekulacje są inne odnoście Barcy - inne odnoście Real.

Najlepsze jest też to że Katalońska prasa po raz 7 cytuje te same słowa agenta piłkarza wypowiedziane 11 dni temu, a prasa z Madrytu powołuje sie na Włoskie dzienniki ale tak jak chce sie powołać - czyli troche z Tuttosportu, troche z La Gazzetta, troche z Corierre i wychodzi jedna informacje dni - taka że hoho :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 14:23

*_Zaza_*
Ja tam się staram odcinać od tego i nie zaglądam co kilka minut na strony gazet bo można cholery dostać, ale z tego co zauważyłem to dzisiaj Sport wypowiedział się dosyć dyplomatycznie na temat Zambrotty. Mianowicie tym zawodnikiem zainteresowana jest zarówno Barcelona jak i Real. Nie ma wzmianki o tym jakoby samo zawodnik optował z jedną z tych opcji.

Z kolei AS pojechał już ostro po bandzie w swoim stylu :lol: 'Podobno' Real ma mieć wolną rękę w sprawie transferów piłkarzy Juve w przypadku degradacji a bardzo prawdopodobną opcją jest wypożyczenie piłkarzy do czasu powrotu Juve do Serie A z możliwością ich definitywnego wykupu :roll:

Ja ze strony kibica Barcelony mogę powiedzieć, że Zambrottę każdy przywita w Katalonii z otwartymi ramionami, ale staram się zachować spokój. Vieira to straszliwa bzdura. Nie potrzebujemy go i na pewno do nas nie trafi. Thuram też raczej nie. Środkowy obrońca na ławkę by się przydał, ale chyba jednak nie Thuram.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 14:44 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 14:42

Niggaz faktycznie nie kiedy nie da rady sie tego czytać ale mimo wszystko co by znaczyła mercato bez takich dzienników :wink: Dystans ważny, dystans.

Na podstawie tych informacji wychodzi jak nic to kto z im trzyma :wink: I że każdy region ma swoje źródła.

Hiszpański Sport ? hmm ale nie wiem czy wiesz to jest chyba ta sama wypowiedz co El Mundo boja widziałem ją po Włosku i była w stylu popszednich - czyli że narazie jest piłkarzem Juve - ma ofery z Real, Barcy, także ciekawe propozycje napływają z Włoch ale to tyle ble ble i t d :wink:

Wczorajsza ale też dzisiejsza La Gazzatta pisze że Juventus wolał sprzedaż Zambrotte do Barcy ale sam piłkarz nie chce opuszczać ojczyzny. Nawet podpisał ponoć wstępna umowe z Milanem ale wszystko zależy od procesu :? Co jest ciekawe Barca była skłonna wypozyczyć Gianluca ale na tak zdrowy rozum - ma 29 lat wypożyczą go na sezon ? dwa ? a po tem wraca i gra z 3 lata. Teraz mogą dostać z 20 milionów jak nic. Jak nie wiecej - To troche wyprowadzi budżet na prosta po tej aferze. A maja młodych zdolnych bocznych obrońców którym nowy trener zaufa.

Włosa prasa pisząc o tym że Real ma "wolna ręke" pisze że ma brudne rece :P hehe nie żartuje. Oczywiście są zdanie że Capello bedzie chciał wykorzystać co nie co - juz ponoc wynonał pewne ruchy. Zambrotta mu odmówił bo nie wyjedzie a Cannavaro pozostanie w Juve do końca nawet mimo nie korzystnego wyroku ... Ma 33 lata i taki szacunek wiec wypożycznie czy transfer nie wchodzi w gre.

Vieira łaczony z Barcelona i w zasadzie cisza prasowa - bo mało co jest do pisania - obrócz tego że ponoć Capello go niechce w Madrycie. Ciekawe jak sie teraz czuje Patrick :roll: Fabio go zawiódł...

Thuram może pozostać także na Delle Apli - bym bardzie jak Canna czy Nedved pozostanie. Ale ponoć właśnie jego osoba obok Gianluci interesuje się Barca - wiadomo z jakiego wzgledu - doświatczenia nie kupisz...

Najbliżej Real jest Emerson ale to była pewka gdy Capello obją funkcje trenera. Ciekawe czy znów ucieknie do dentysty ? jak w czasie przenosiń z Rzymu - Cygan - brudny cygan :P :lol:

A pamietasz ile prasa daje w imieniu Dumy Kataloni za Ginaluca Zambrotte ? bo zauważ że liczby nie padają :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 14:53

Ogólnie nie padają żadne konkrety. Zapomniałem dopisać, że kilkam dni temu hiszpańska prasa cytowała Zambrottę, że niby zainteresowanie Barcelony jego osobą to dla niego zaszczyt ble ble ble :wink: Nie padają żadne konkretne liczby, ale zajebiście bym się cieszył gdyby Txiki wyłożył te dajmy na +|- 20 mln na Zambrottę i dał radę go ściągnąć :P Póki co jestem sceptyczny. Lepiej się mile zaskoczyć niż rozczarować.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 15:11

Masz racje co to tej wypowiedz. Był zapytany o Dume Kataloni i powiedział że to zaszczyt i że to w końcu zwycięsca Champions League. wiec bla bla bla - ale sądzisz ze cukrował ? :wink: Choć potem zastrzeg że nadal jest graczem Juve. Nie padają żadne konkrety i co dziwne żadna liczby :wink: Bo o zainteresowaniu pikarzami Juve pisze cała europa. Najwiecej działa Włoska i Hiszpanska prasa - normalne. Dlas tego ciekawe ile trzeba było by wyłożyć :roll: z trudiej strony jak Barca Milan czy Real beda chciał postawić na swoim to tu nie nie będzie mowy o ofercie a licytacji :wink:

Wcześniej wydawałao mi się że propozycja Barcelony z wypożycznieniem Gianluci może być ich największym plusem walce o tego gracza. Ale teraz po tym co czytałem wcale nie jest już tak - bo jak napisałem jest wielki obrońcą ale ma 29 lat i Juve na zdrowy rozum chyba nie wypożyczy piłkarze by za rok/dwa znów mu płacić 5 milionów sezon. Teraz mają szanse zarobić z 20 milionów [jak nie wiecej ] i bedzie sie liczyć kto tyle da.

Informacja na temat jego umowy wstępnej z Milane była by mało prawdopodobna gdyby nie info że piłkarze mają prawo od klubu negocjaci. A co jeszcze ważna nie ma już w Juve Luciano M. A tajemnicą Policzynela było to że Moggi i Galliani mają nie oficjalny pakt o nie agresji na rynku mercato, co mogło by mieć znaczenie :twisted:

Tak się składa że i tak nic sie nie wyjaśni przez 10 lipca :roll: Bo to jeden z warunków walki Włosko- Hiszpańskich o Zambrotte :roll: Jak nie to mam nadzieje że zobacze go na Camp Nou :wink:

Zauważ też że jest cisza na temat Trezeguet - a to był jeden z celów Barcelony wcześniej. Ponoć Inter ma go na celowników ale nie gra na mundialu [nie wiedzieć czemu] i nie ma okazji się lansować

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 15:18

Trezeguet rzeczywiście kiedyś był brany pod uwagę, ale teraz sytuacja uległa zmianie i nie ma miejsca dla niego raczej. Nowy klub powinien sobie spokojnie znaleźć bo napastnikiem jest bardzo dobrym. Przede wszystkim strzela bramki a o to chodzi przecież. Raczej zostanie we Włoszech IMO.

Zambrotta raczej cukrował. Nie przywiązuje wagi do takich wypowiedzi. Napisałem to tylko jako ciekawostę skoro już piszemy o tym co zapodaje prasa.

Generalnie to czekam aż wreszcie zapadną te wyroki i coś się wreszcie ruszy do przodu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 15:30

Aż żal że sprawe transferów największych klubów w europie wyjaśni ... sąd :shock: - jednak niestety tak jest, choć co zauważyłem to Hiszpańska prasa pisze w stylu - takim, że każdy z nich chce do Hiszpani - tylko La Liga :wink: - a Włoska że "tu jest moje miejsce, tu jest mój własny ale ciasny dom" :lol: same zagadki :P

Co do wyroków i ruszenia sie tematu to i tak nie szybko :roll: bo wyrok zapadnie 10 lipca ale nie prawo-mocny i do 20 lipca bedzie czas na odwołania się od tego wyroku - które w takim wypadku mogą wiecej dać. Tym bardzie że beda wiedziec co trzeba obalić :wink:

Przyslij mi prv jak masz jakieś pomysły odnoście tematu wyceniania gwiazd :roll: kryteria ? cos w tym stylu bo dzis temat powstanie :twisted:

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 18 lip 2006, 14:57

W końcu któryś z klubów z silniejszych lig europejskich zwrócił uwage na Niko Kranjcara. Chorwat przebywa teraz na testach medycznych w Celcie Vigo i jak dobrze pójdzie to dołączy do tego klubu. Dobrze że zmienia klub, mam nadzieje że sie rozwinie w Hiszpanii, bo jest z jednym z lepiej zapowiadających sie zawodników młodego pokolenia w Chorwacji. [/img]

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 21 lip 2006, 19:21

No okienkto transferowe w Hiszpani hula aż miło! Del Horno wraca do Hiszpani a konkretnie do Valenci info pewne.

Zambrotta z Thuramem do Barcy - Jutro ma byc prezentacja!
Real kupił Cannavaro i Emersona nie mam pojecia kiedy prezentacja, Capello jest w Austrii :lol:

Morientes, Pires, Nihat, Gudjohnses to tylko 4 nazwiska które zasililiły Zespoły z Ligi Hiszpanskiej. Będzie sie działo. Walka o pozycje 1,2,3,4 moze byc duża. Chodź te 2 pierwsze chyba juz zajete licze na Valencie i Atletico Madryt.

Awatar użytkownika
El Kun
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Kun » 21 lip 2006, 21:28

Real kupił Cannavaro i Emersona nie mam pojecia kiedy prezentacja
W przyszłym tygodniu.
Capello jest w Austrii :lol:
CO w tym śmiesznego ?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 21 lip 2006, 22:10

Morientes, Pires, Nihat, Gudjohnses to tylko 4 nazwiska które zasililiły Zespoły z Ligi Hiszpanskiej
Przepraszam bardzo, bo nie rozumiem.
Nihat grał w poprzednim sezonie poza granicami Hiszpanii ?:shock:
Człowiek codziennie dowiaduje się czegoś nowego.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”