Ogólna dyskusja o polityce - Strona 67

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 sie 2007, 16:32

franz pisze:Owsiak tym swoim głupawym listem i postawą dziecka, które nie dostało cukierka wiele stracił w moich oczach.
Myślisz chociaż troche ? Czy to obce dla Ciebie ? Przeczytałeś ten list ? Jesli tak i mimo tego nie widzisz rożnicy pomiędzy tym na co idą pieniądze Rydzyka (żaden on ksiądz a tym bardziej ojciec), a tym na co poszłyby pieniądze WOŚP to ja ci serdecznie z tego miejsca gratuluje.

No ale pewnie Owsiak i tak jest w centrum "układu" ... Nasz Dziennik napisał, że jutro ABW zatrzyma Jurka bo chce pomagać dzieciom, a przeciez kraj ma wieksze potrzeby ...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 16:34

Berele Lewartow pisze:
Corinthians pisze:Ja się Owsiakowi nie dziwię. Przez Rydzyka przecież Woodstocko najprawdopodbniej przestanie istnieć. Przecież to Trwam wyemitowało film, o tym, że na Woodstocku są narkotyki, przez co stracił on uznanie w oczach opinii publicznej.
:lol:
Jedziesz, jedziesz Corinthians.
Artykuł (część), czemu w tym roku był ostatni Woodstock:
Przystanek od początku wzbudzał ogromne emocje. Nic dziwnego - w najlepszych momentach przyciągał 400 (a może i więcej - dane są tylko szacunkowe, bo impreza jest niebiletowana) tysięcy fanów. To niesamowity wynik. Socjologowie rozważali, czy Woodstock może być dla jego uczestników znaczącym doświadczeniem pokoleniowym. Media - zwłaszcza elektroniczne i tabloidy - zamiast dobrej zabawy i muzyki w imprezie szukały najczęściej sensacji. A środowiska prawicowe poirytowane Owsiakowym hasłem "Róbta co chceta" i jego konfliktem z organizowanym przez Kościół, a starającym się działać na terenie Woodstocku Przystankiem Jezus rzucały na imprezę gromy. Widziały w nim emanację relatywizmu moralnego i cywilizacji śmierci. Ich kulminacją był - zakończony zwycięstwem Owsiaka w sądzie - zmanipulowany film o Przystanku zrealizowany przez Telewizję Trwam o. Rydzyka.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sie 2007, 16:34

Ja myslę, że Owsiak i Rydzyk w troche innej sprawie sie pogryźli, ale złóżmy, że o te narkotyki, które bezproblemowo mozna dostać na każdej większej, mniejszej, wieskiej, miejskiej dyskotece. Ale wrócmy do meritum.
fieldy pisze:kto mi powie na kogo warto zagłosować w wyborach
Jakbyś został do dnia następnego i przysłuchiwał bys się konwersaci grupy "Wrócmy na meritum" to dobrze widziałbyś na kogo głosować. Zdecydowanie na siebie, choć Pisakk i Chlopaczek poróżnili się w tej kwestii ze mną, miedzy sobą też.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 sie 2007, 16:39

Corinthians pisze:Przystanek od początku wzbudzał ogromne emocje. Nic dziwnego - w najlepszych momentach przyciągał 400 (a może i więcej - dane są tylko szacunkowe, bo impreza jest niebiletowana) tysięcy fanów. To niesamowity wynik. Socjologowie rozważali, czy Woodstock może być dla jego uczestników znaczącym doświadczeniem pokoleniowym. Media - zwłaszcza elektroniczne i tabloidy - zamiast dobrej zabawy i muzyki w imprezie szukały najczęściej sensacji. A środowiska prawicowe poirytowane Owsiakowym hasłem "Róbta co chceta" i jego konfliktem z organizowanym przez Kościół, a starającym się działać na terenie Woodstocku Przystankiem Jezus rzucały na imprezę gromy. Widziały w nim emanację relatywizmu moralnego i cywilizacji śmierci. Ich kulminacją był - zakończony zwycięstwem Owsiaka w sądzie - zmanipulowany film o Przystanku zrealizowany przez Telewizję Trwam o. Rydzyka.
No i?

Coraz mniej ludzi jezdzi na woodstock bo jest coraz bardziej [ch**], a nie dlatego,ze w TV Trwam(ktróry wnioskujez z twoich postów jest bardzo opiniotwórczym medium dla uczestników tego westiwalu) pokazali nieładny film.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 sie 2007, 16:41

Corinthians pisze:Ja się Owsiakowi nie dziwię. Przez Rydzyka przecież Woodstocko najprawdopodbniej przestanie istnieć. Przecież to Trwam wyemitowało film, o tym, że na Woodstocku są narkotyki, przez co stracił on uznanie w oczach opinii publicznej.
Po pierwsze nie przez Rydzyka tylko coraz większe koszty przystanku a jak wszyscy wiemy to impreza nie biletowana czli kasa misiu kasa ale ty mozesz sobie tym obarczac Rydzyka media i prawice (choc nie przypominam sobie zeby UPR jedyna partia prawicowa w Polsce mówiła cos o Woodstocku). Trwam pokazało prawde w kwestii narkotyków bo one są na Woodstocku i to w liczbie o wiele wiekszej niż na koncertach czy w dyskotece. Wiem cos o tym bo byłem na 3 Woodstockach.

Sawyer nie zwracaj sie do mnie bo i tak ci nie odpowiem.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 sie 2007, 16:43

franz pisze:Sawyer nie zwracaj sie do mnie bo i tak ci nie odpowiem.
Bo nie masz argumentów, zresztą ... wielce mi zależy na twojej "obiektywnej" odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 16:46

Berele Lewartow pisze:Coraz mniej ludzi jezdzi na woodstock bo jest coraz bardziej [ch**],
A na jaki festiwal w Polsce jeździ więcej osób niż na Woodstock? Owsiak musiał ustąpić z przystanku, żeby te "środowiska prawicowe" zostawiły w spokoju WOŚP. Do tego doszły problemy z lokalizacją i pozyskaniem sponsorów.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sie 2007, 16:49

franz pisze:na UPR i "zmarnowac swój głos" bo i tak sie do Sejmu nie dostanie
Może ty mógłbyś mi napisać czemu jak już to głosowałbyś na UPR :?: Ciekawi mnie co ona ma takiego w sobie że niektórzy (nie mówię akurat o tobie) na każdych wyborach żałują że nie ma ich w sejmie a i tak chcą głosować :?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 sie 2007, 16:56

Corinthians pisze:A na jaki festiwal w Polsce jeździ więcej osób niż na Woodstock?
A co to ma do rzeczy?
Corinthians pisze:Owsiak musiał ustąpić z przystanku, żeby te "środowiska prawicowe" zostawiły w spokoju WOŚP.
Wg. Owsiaka oczywscie. A co to sa w ogóle, te "srodowiska prawicowe" :lol: ? I w jaki sposób miałby zlikwidowac WOSP?
Corinthians pisze:Do tego doszły problemy z lokalizacją i pozyskaniem sponsorów.
To tez oczywiscie wina Ojca Dyrektora.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 16:58

Dolaczam sie do prosby Yukasza. Moglbym przyblizyc nieco glowne zalozenia ideologiczne tej partii :?: Bo wiem tylko, ze jest eurosceptyczna i ze zdaniem Korwina - Mikke jak najwieksza liczba obywateli powinna miec bron :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 sie 2007, 17:01

Yukasz pisze:Może ty mógłbyś mi napisać czemu jak już to głosowałbyś na UPR
Przecież wiesz, ze dla ciebie wszystko :* pewnie że moge( choc od propagandy na rzecz UPRu na forum jest koles powracajacy do meritum):

A więc uwaga: UPR ma to co jest najwazniejsze dla partii politycznej otóz posiad swietny (moim zdaniem) program.

http://www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1&katid=79

Choc kilka poprawek bym wprowadził :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 17:06

franz ja tak sobie mysle ze Yukaszowi ten pkt moze sie nie podobac :P
6. Wojsko musi być zdolne do obrony państwa i jego porządku konstytucyjnego. Winno być całkowicie apolityczne. Opowiadamy się za wzmocnieniem armii i zwiększeniem jej samodzielności w kształtowaniu własnych sił. Za najwłaściwszą uważamy ochotniczą armię zawodową plus powszechną służbę mężczyzn szkolonych na wzór Szwajcarii. Szkolenie powinno być znacznie skrócone i zintensyfikowane. Nie powinno się czynić wyjątków od poboru - jeśli jednak wojsko pragnęłoby ograniczyć liczbę rekrutów, powinno to uczynić w oparciu o kryteria ekonomiczne. Osoby nie mogące służyć z przyczyn ideowych powinny być kierowane do prac uważanych powszechnie za dolegliwe.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sie 2007, 17:29

franz pisze:posiad swietny (moim zdaniem) program.
No dobra program programem ale bellus z 'Deco Tymonem Jagła 07 zgłoś sie coś tam jeszcze' już mi mówili że program sobie a życie sobie i tak jest OK. Krótko - program jest od tego aby był i może mieć więcej wspólnego z kosmosem niż szarą ziemską rzeczywistością. Bo jak mówisz teraz tak o programie to mam wrażenie że jak PiS znowu powie że będzie 10mln mieszkań to pół Polski na nich zagłosuje. I co nie ma tam jakichś byłych 'lewaków, obrzydliwych prawicowców czy też po prostu średniaków' :?: Kto tam jest w ogóle :?: I jeszcze jedno - nie ma ich w korycie (czyt. na 'scenie politycznej') od... nie pamiętam odkąd czyli można założyć że są nie nachapani :> Bo nie oszukujmy się ale jakiś znikomy procent z osób żyjących w świecie polityki nie będzie doił krowy zwanej Polska gdy jej cycki będzie miał na wyciągnięcie ręki (patrz słynna ostatnio sprawa gruntów) :roll: Nie obawiasz się tego wszystkiego że oni nie różnią się od innych :?: Zresztą i tak praktycznie nikt oprócz zagorzałych fanatyków na nich nie głosuje i nie mają szans bo bliżej im chyba do śmierci niż dni chwały.
czeher pisze:franz ja tak sobie mysle ze Yukaszowi ten pkt moze sie nie podobac Razz
To zła tez jest :stop:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 30 sie 2007, 17:55

Yukasz pisze:No dobra program programem ale bellus z 'Deco Tymonem Jagła 07 głoś sie coś tam jeszcze'
Mozesz mi powiedziec co mialo na celu pisanie w ten sposob? Oraz co mialo znaczyc? Bom ciekaw.

Jezeli chodzi o dyskusje z niektorymi to dam sobie z nia spokoj, bo dysputa z fanatycznymi antykaczystami bedacymi dyletantami w sprawach politycznych ma taki sam sens, jak przekonywanie moherowe babcie, iz PO wcale nie jest antypolska :lol2:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 sie 2007, 18:05

Yukasz pisze:Deco Tymonem Jagła 07

Z tego co pamietam to chyba Tymon Jagła (Deco_10).
Yukasz pisze:program sobie a życie sobie i tak jest OK. Krótko - program jest od tego aby był i może mieć więcej wspólnego z kosmosem niż szarą ziemską rzeczywistością. Bo jak mówisz teraz tak o programie to mam wrażenie że jak PiS znowu powie że będzie 10mln mieszkań to pół Polski na nich zagłosuje.

Z tym program sobie a zycie (polityczne) sobie to po czesci prawda. Bo żeby zrealizować w pełni program trzeba zdobyc bardzo dużo miejsc w Sejmie i Senacie III RP a i "prezio" po naszej stronie by sie przydał, tym bardziej ze była by potrzebna zmiana ustawy zasadnieczej. W Polsce przy obecnym systemie politycznym nie mozliwe jest aby partia zrealizował dobrze i cały program no może przy jakims przewrocie politycznym. A co do mieszkan to nie 10 a 3 no i to nie ma nic wspólnego z UPR bo ta partia takich głupawych socjalistyczno populistycznych obietnic nie składa.
Yukasz pisze:I co nie ma tam jakichś byłych 'lewaków, obrzydliwych prawicowców czy też po prostu średniaków'
Jednego jestem pewien lewaków tam nie ma ani jednego. Co do "obrzydliwych prawicowców " nie wiem za bardzo o co ci chodzi jesli myslisz o "prawicy" takiej jak Pis albo LPR to takich "prawicowców" tam nie ma. Co do sredniaków to są w każdej partii, jednak twierdze ze w UPR jest ich najmniej.
Yukasz pisze: Kto tam jest w ogóle
Inteligentni ludzie :wink:

Na pewno nie znajdziesz tam polityków z pierwszych stron GW i bardzo dobrze, nazwiska raczej nic ci nie powiedza ale jak chcesz cos o tych ludziach UPRu przeczytac to zapraszam na ich strone/y.
Yukasz pisze:I jeszcze jedno - nie ma ich w korycie (czyt. na 'scenie politycznej') od... nie pamiętam odkąd

Ja też nie pamiętam ale oni chyba nigdy nie byli przy korycie choc np. JKM posłem na sejm Rp był na poczatku lat 90-tych. A co do koryta to UPR chce je zlikwidować i jesli ich wszystkie pomysły byly by zrealizowane to nie mozna by było "doić krowy zwanej Polska" a przynajmiej nie na takim poziomie jak teraz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”