Gry... - Strona 661

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 sty 2026, 19:51

Ja myślę, że kiedyś byłem w pewnym stopniu uzależniony od gier. Zdarzało mi się odmówić wyjścia na piłkę, czy po prostu na ławkę, przynajmniej raz na trzy propozycje. Zwykle jeżeli było coś ciekawszego, np. grałem mecz rankingowy albo przygotowywaliśmy się z zespołem do jakiegoś turnieju i mieliśmy trening. Dużo rzadziej odmawiałem, bo byłem wciągnięty w jakąś grę na singlu i niemal nigdy nie odmówiłem imprezy (picie na ławce nie traktuję tu jako imprezę :P ) albo spotkania się z jakąś fajną dziewczyną. No i niemal nigdy nie przedkładałem nauki nad granie co wyszło dwojako, bo w prawdzie stopnie miałem gorsze, ale gry nauczyły mnie sprawniej komunikować się po angielsku (międzynarodowy team), czy wyostrzyły spostrzegawczość i koordynację oko-ręka (CS/Q3) oraz analityczne myślenie (kapitan w DotA2, czyli musiałem wybierać bohaterów biorąc pod uwagę silne strony zawodników oraz to co wybrał przeciwnik mając ograniczony czas i pulę ponad setki różnorodnych bohaterów).

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 17 sty 2026, 2:13

Postanowiłem, że ogram pełną trylogię serii Darksiders. Wcześniej nagrałem i przeszedłem Darksiders 3 więc przyszedł czas na 1 i 2 - Trochę tak od dupy strony, no ale tak wyszło. Myślałem nad Bloodbornem na emulatorze PS4 ale jeszcze nie ufam konfiguracji i nie wiem czy seria by mi wyszła, dlatego padło na Jeźdźców Apokalipsy.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 18 sty 2026, 15:06

Zainstalowałem Sackboy: Wielka Przygoda. Zamysł był taki, żeby pograć z młodszym pokoleniem, ale wygląda na to, że najwięcej czasu poświęcę tej grze ja :witam: Całkiem ładna gra, główny bohater wzbudza uśmiech na twarzy. Nie jestem wielkim fanem gier, ale to mi podpasowało, zwłaszcza że w wielu momentach widzę elementy, które kojarzę z Crasha Bandicoota.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 sty 2026, 20:52

Dawno z zadna gra nie mialem tak skomplikowanej relacji, jak Pathfinder: Kingmaker. Z jednej strony: epicka przygoda, ponad 100 godzin grania, duzo towarzyszy, przedmiotow, czary wysokiego poziomu, dobra muzyka - no duchowy spadkobierca Baldur's Gate 2 jak sie patrzy. Ale z drugiej strony: kompletnie niepotrzebne zarzadzanie krolestwem psujace gre, od uja smieciowych walk, co chwile jakies klody pod nogi rzucane graczowi, pod koniec gry coraz wiecej tanich / wkurwiajacych przeciwnikow, no nie wiem. Dla fanow cRPG chyba i tak bym polecil, ale potrzeba tu sporo cierpliwosci zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1077
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 sty 2026, 14:50

Od dziś Donkey Kong Bananza i Mario Kart World dostały polskie tłumaczenie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2026, 22:11

I oficjalnie

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 23 sty 2026, 11:04

Jest też dłuższy materiał

Wygląda bardzo przyjemnie, Japonia z (kawałeczkiem Tokyo) brzmi jak dobry wybór. Gameplay'owo wiadomo czego się spodziewać, w zasadzie nie ma potrzeby zmian w modelu jazdy względem 5. W filmiku wspominają o nowej klasie samochodów - na tor, może w obliczu informacji o końcu Forzy Motorsport wydzielą tutaj kawałek gry dla fanów symulatorów.
Fabuła w tej grze jest najmniej ważna, ale miło, że teraz gracz będzie startował od zera. Wolna progresja ma o wiele więcej sensu, w szczególności w grze, gdzie na dzień dobry jest dostępne 550 samochodów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2026, 11:13

No i znowu trzeba będzie się przestawić na ruch lewostronny, na początku na pewno będą kolizje :mrgreen:

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2330
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 23 sty 2026, 12:41

Coś dla @Samuraj ... oraz generalnie wiebicieli action rpg'ów

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 23 sty 2026, 13:41

7lechus pisze:
23 sty 2026, 12:41
Coś dla @Samuraj ... oraz generalnie wiebicieli action rpg'ów
Mam na liście życzeń i bodaj chwilę ogrywałem demo. Gra osadzona w uniwersum Black Desert Online w którym dawniej nabiłem z 200h? często porzucałem i wracałem do tej gry. Nie jestem wielkim fanem MMO, ale Crimson Desert ma mieć nacisk na grę single player. Będzie na pewno ogrywane, ale cena trochę zwala z nóg.

Szukam gierki którą odpalę na godzinkę do kawy i coś sobie w niej porobię. Czekam na Seven Deadly Sins : Origin którego miałem przyjemność ogrywać na zamkniętej becie i jest to gra która jest klonem Genshin Impact ale w uniwersum Seven Deadly Sins. Czekam też na nowego Vindictusa 2

Ale na pewno nie mam zamiaru ogrywać 5 MMO jednocześnie czy też gier które będą onlinowymi usługami. Dlatego padnie na jeden z tych tytułów a są też inne które uderzają w soulslikowe mechaniki.

Mam na liście gier np. Where Winds Meet i jeszcze jej nie odpalałem a jest to darmowa właśnie gra onlinowa nastawiona na single player gdzie jest zaczerpnięty soulslikowy motyw - chociaż to taki bardziej soulslite.

Na pewno ten rok będzie ciekawy jeśli chodzi o tego typu gry.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 24 sty 2026, 16:50

Ja sobie nadal ogrywam Darksiders Warmastered ale już mam powoli tej gry dosyć. Jestem w końcowej fazie rozgrywki i zostało mi może 2-3h gry do końca, ale co chwilę napotykam bugi. Są zadania z innymi NPC którzy się blokują i uniemożliwia to przejście gry, są mechaniki które momentami nie działają prawidłowo, glitchujący się przeciwnicy gdzie miałem sytuacje na Arenie, że jeden nie zeskoczył na tą arenę do walki tylko zablokował się między innymi npc'ami i uniemożliwiło to przejście fragmentu gry... Teraz nagrywałem sobie już 10 część rozgrywki i kolejny błąd tylko z mechaniką portali i co gorsza, reset nie pomógł w zwalczeniu tego buga, to pewnie pojawia się losowo i muszę restartować grę do czasu aż w końcu mechanika będzie dobrze działać.

Darksiders Warmastered jest zremasterowaną wersją Darksiders 1 a ma w cholerę błędów i to takich które uniemożliwiają przejście misji. To strasznie frustrujące i zniechęcające. Zdecydowanie w Darksiders 3 grało mi się lepiej.

Do tego gra ma ten sam problem co Darksiders 3 - jest wydłużana na siłę poprzez zagadki logiczne jedna po drugiej i fale przeciwników.

Chcę już po prostu tą grę skończyć, ale martwi mnie ten błąd z mechaniką portali, że jeśli to nie zaskoczy i mechanika nie zadziała poprawnie, to ukończenie tej gry stanie się niemożliwe...

Poniżej playlista (10 part się wgrywa na youtube):

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 25 sty 2026, 20:17

Dziś ukończyłem Darksiders Warmastered czyli remaster pierwszej części obecnej trylogii i muszę przyznać, że odetchnąłem z ulgą...

Ogólnie jest to dobra gra, ale ma swoje mankamenty. Przede wszystkim jest wydłużona na siłę, od czasu wstąpienia do lokacji Czarnego Tronu zaczyna się przeciąganie tej rozgrywki, zabawa w grę portal, backtracking i jedyne co ratuje tą część gry, to całkiem skomplikowane łamigłówki, ale powtarzasz sekwencje 3x by później dostać informacje, że musisz wrócić do wszystkich lokacji w których wcześniej byłeś aby zebrać części miecza Armageddonu - i takie przeciąganie rozgrywki trwa dobre kilka godzin. Podobnie było w Darksiders 3 ale w mniejszym stopniu, tutaj jest to znacznie bardziej męczące i tylko upatrujesz końca.
Gra też niestety ma błędy i najbardziej frustrującym była blokada NPC'a który ma Ci otwierać drogę podczas gdy atakuje Cię horda Aniołów i Ty walczysz o przetrwanie a ten stoi zglitchowany i się nie rusza. Błędów było więcej, ale kolejnym aspektem który denerwował, to słabe wytłumaczenie mechanik i najbardziej było to widać w mechanice portali, gdzie jeśli nie naładujesz portalu, to nie będziesz w stanie z nich odpowiednio wyskoczyć i gra tego nie tłumaczy odpowiednio przez co sądziłem, że w walce z minibossem mechanika jest zbugowana a okazywało się, że zamiast stawiać portal, to muszą go pierw naładować i dopiero potem postawić, wówczas moja postać odpowiednio z niego wyskoczy.
Kolejne co mam do zarzucenia, to podczas walki gdy trwa twoja animacja ataku, jesteś narażony na otrzymywanie obrażeń, nawet gdy jesteś w powietrzu i to strasznie irytowało, zwłaszcza, że nie którzy przeciwnicy jedną kombinacją ataków potrafili Ci zbić momentalnie 4 paski zdrowia! i nic nie mogłeś z tym zrobić.

Moja frustracja narastała im dłużej gra trwała, byłem nią nieco zmęczony i upatrywałem końca, dlatego poczułem ulgę, że gra dobiegła końca. Oceniam ją gorzej od Darksiders 3 ale nieznacznie, gry są bardzo do siebie podobne i z obecnej trylogii została mi jedna gra do ogrania, czyli Darksiders 2 ale na ten moment chce od serii odpocząć i biorę się za inną i to bardziej wymagającą prawdopodobnie pozycję czyli Nine Sols!

Poniżej playlista z Darksiders Warmastered :

Czemu padło na metroidvanię 2D? Bo mocno inspirowała się Sekiro zwłaszcza w kwestii parowania. Jako, że Sekiro to moja jedna z ulubionych i najlepszych gier, to musiałem sprawdzić Nine Sols i zapowiada się ciekawa i wymagająca przygoda, poniżej pierwszy part z gry :

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 27 sty 2026, 0:36

Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony grą Nine Sols i faktycznie, to jest takie Sekiro: Shadow die twice w 2D.
Gra jest bardzo wymagająca, nawet zwykłe moby stanowią problem. Parowanie ma fajny feeling ale jest trudniejsze niż w Sekiro tj. jest mniejsze okienko parowania. Poniżej walka z pierwszym z głównych bossów (faza druga)

https://youtube.com/clip/UgkxgY1-0kop9H ... fqAjGr-TwU

Tu margines błędu jest po prostu żaden, boss przy jednym złym parowaniu jest w stanie Cię zabić kombinacją ataków a nawet przy zwykłym bloku tracisz 1/4 paska zdrowia. Ta gra nie wybacza błędów.

Poniżej druga część z gry gdzie jest pełna walka z tym bossem którego nauka mi zajęła jakieś 45 min czyli blisko godzinę czasu uczyłem się parowania tego bossa.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2026, 8:35

cloner pisze:
22 sty 2026, 22:11
I oficjalnie
Już się nie mogę doczekać. Moja ulubiona ścigałka z akcją w moim ulubionym mieście. Niczego więcej do szczęścia nie potrzeba :D

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 sty 2026, 3:39

Demo Nioh 3 dostępne na Steam i PS5. Cieszy mnie to niezmiernie, chyba jedyna gra na jaką czekałem w pierwszej połowie 2026.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”