Gry... - Strona 663

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 12 lut 2026, 23:57

BadBoy pisze:
12 lut 2026, 23:39
W trójkę grałem mnichem który tam kozakiem był. Zacząłem narazie druidem z ciekawości. A skąd masz paladyna skoro on dopiero w nowym dodatku będzie?😏
Jak kupisz dodatek w pre-orderze, to masz udostępnionego od razu Paladyna.
Właśnie sam będąc fanem Monka z D3 liczyłem, że Paladyn mi da podobne doznania, gra się nim fajnie i jest dynamiczny więc poniekąd spełnił oczekiwania.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 13 lut 2026, 8:59

A nie spirytysta z buildem pod walkę w zwarciu będzie bardziej podobny do Mnicha?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2124

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 lut 2026, 11:07

No właśnie mnie to też zaciekawiło. Co tam się dzieje w świecie Diablo, że paladyn miałby być podobny do mnicha?

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 13 lut 2026, 15:10

Paladyn jest giga mobilny po prostu

Spirytysta jest tym substytutem Monka i trochę Szamana (przynajmniej pod kątem fabularnym/skąd pochodzi)

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 13 lut 2026, 17:00

Ja już w sumie Spirytysty za dobrze nie pamiętam, wiele czasu minęło odkąd nim grałem. Paladyn jest bardzo dynamiczny i to mi się w nim podoba. Chyba do tej pory obok Druida jest to klasa którą gra mi się najprzyjemniej.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 17 lut 2026, 9:03

Ja sobie obecnie zrobiłem przerwę od Nine Sols - Jest to trudna metroidvania i potrzebuje od niej oddechu. Swoją drogą jak jesteśmy przy metroidvanii to wyszedł nowy God of War ale właśnie w tej formie. Ponoć ludzie narzekają, że ten God od War ma w sobie za mało przemocy, tej furii Kratosa i sama stylistyka gry jest bajkowa a do tego sporo bugów i gra nie jest na chwilę obecną warta swojej ceny, więc może jednak na razie lepiej sięgnąć po Hollow Knighta lub właśnie Nine Sols które są znacznie lepsze acz wymagające.

W przerwie od Nine Sols ogrywam dwie gry. Pierwsza z nich to TemTem

Czyli... Pokemony. Ograłem wszystkie Pokemony na Game Boy i NDS'a a na PC ogrywałem hacki Pokemon i Nexomony. Uwielbiam tego typu RPG'i ale jeśli chodzi jeszcze o gry na PC które starają się kopiować Pokemony, to zostały mi dwie do ogrania - TemTem i Palworld.
Padło na ten pierwszy który można na instancie kupić za zaledwie 30 zł. Gra jest podana w specyficznej grafice i właściwie jest tym samym co Pokemony z tą różnicą, że walki odbywają się w parach, więc zamiast jednego stworka wystawiamy do walki dwa. Niby mała zmiana a jednak rozbudowuje taktyczne możliwości walki i skille wsparcia mają znacznie większe znaczenie, chociaż nadal priorytetem jest walenie w ryło jak najmocniej.
Przyjemna gra do chilloutu aczkolwiek mam do niej zastrzeżenia co do konstrukcji map czy dziwna logika związana z wrażliwością stworka na dane ataki, tu roślinny stworek może być bity przez wodnego stworka co wydaje się absurdem i czasami zależności tu występujące są zakręcone zwłaszcza w przypadku kilku typów na jednym stworku, bo może być wodny latający stworek o typie wody i powietrza co daje mu nowe możliwości i faktycznie jego podatność może być myląca.

Drugą grą którą ogrywam jest Naruto Ninja Storm Naruto X Boruto Connection uff... Jest to kolejna odsłona serii Naruto Ninja Storm z tym że cała historia świata Naruto jest w jednej grze. Pozostałe części rozbijały tą fabułę a Connection je łączy i robi to tak... średnio. W pozostałych częściach były fajne animacje i cut scenki robiły wrażenie a tutaj tego nie ma, większość historii to pokaz slajdów scen z anime i to jest takie pójście na łatwiznę. Z tego co pamiętam to w Naruto Ninja Storm 1 i 2 też te slajdy były ale od nowej gry powinno się wymagać więcej... Gra oferuje ponad 130 grywalnych postaci, około 10h tryb fabularny i dodatkowe epizody fabuły związane z serią Boruto. Posiadam i grałem w wszystkie Ninja Stormy więc nie mogłem pominąć najnowszej odsłony, ale tych walk w fabule jest nie wiele i jakby odjąć wątki fabularne i skupić się tylko na walkach, to pewnie tryb fabularny dało by radę przejść w 5h.

Poniżej moja nagrywka z serii :

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lut 2026, 16:34

@Samuraj - obczaj sobie Nioh 3. Duzo bardziej 'rozsadny' poziom trudnosci niz poprzednie czesci, moze Ci podejsc jesli Nioh 1 bylo zbyt trudne.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 19 lut 2026, 18:17

cruel pisze:
19 lut 2026, 16:34
@Samuraj - obczaj sobie Nioh 3. Duzo bardziej 'rozsadny' poziom trudnosci niz poprzednie czesci, moze Ci podejsc jesli Nioh 1 bylo zbyt trudne.
Jest w planie. Nioh 1 może nie tyle taki trudny, co trochę frustrujący - wkurzało mnie rozstawienie przeciwników, ale jestem pewien, że kiedyś tego Nioh 1 przejdę. Co do Nioh 3 to sam fakt otwartego świata sprawia, że gra na pewno jest łatwiejsza, bo do trudniejszych miejsc możesz podejść na wyższym poziomie postaci. Zagram w niego, ale nie teraz, na ten moment cena mnie trochę odstrasza a tu jeszcze premiera Resident Evil 9 którego rozważam by kupić na premierę i Crimson Desert którego na pewno będę na premierę ogrywać.

Ale Nioh 3 na pewno będzie ogrywany, ale niech trochę stanieje ;) czekam na jakąś promkę do rozsądnej ceny.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 19 lut 2026, 18:55

Ograłem Reanimal świetna gra szkoda tylko że na 4-5 godzin .

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 lut 2026, 23:15

Też sobie kupiłem, ale z myślą o co-opie. Może się uda w weekend sprawdzić. No i zacząłem tego nowego GoWa. Lubię pixelart, ale już na prezentacji wygląd tej gry nie zachwycił. Myślałem, że to będzie coś bliżej PoP The Lost Crown albo tej zapowiedzianej Castelvanii. Póki co, gra się przyjemnie (tak z 1,5h), myślę że to skończę, ale mam poczucie niedosytu..

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 lut 2026, 12:43

Na PS Plus wleciał Spidey 2 - ktoś grał? 1 mi mocno weszła swego czasu na PS4 :)

BTW skończyłem (w końcu) TLOU2 - mega gra, nawet zacząłem trochę rozumieć Abby ale i tak bym ją zabił na końcu gdybym mógł :)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 20 lut 2026, 14:39

Eyesmon pisze:
20 lut 2026, 12:43
Na PS Plus wleciał Spidey 2 - ktoś grał? 1 mi mocno weszła swego czasu na PS4 :)

BTW skończyłem (w końcu) TLOU2 - mega gra, nawet zacząłem trochę rozumieć Abby ale i tak bym ją zabił na końcu gdybym mógł :)
Gralem, powiem tak, jak Ci sie jedynka podobala to tu jest wiecej, mocniej, bardziej spektakularnie :D

TLOU2 ehhh powiem tak ze dla mnie ta odslona fabularnie lezala natomiast wszystkie inne aspekty rzeczywiscie bardzo dobre. Abby tez bym zabil :wink:

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 lut 2026, 0:55

Bardzo ważna i smutna zmiana się zapowiada

Sony też odwaliło

https://gry.interia.pl/platformy/playst ... d,22602861

Nintendo stabilne ale i po złośliwości pazerne, za kilka dni wychodzą Pokemony FireRed i GreenLeaf za 90 zł ;]

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lut 2026, 8:13

FR i LG to są bardzo dobre Pokemony i te gry się bardzo dobrze zestarzały. Nadal bawią.

Ale nie za 90 złotych :rotfl4:

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 116

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 23 lut 2026, 16:10

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”