Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 664

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
red85

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lip 2017, 14:08

Vianuch pisze: Przecież żaden poważny gracz bukmacherki nie przejdzie teraz do STSu czy innego tak czy siak, żeby zostawiać na wejście 12%...., a potem jeszcze podatek od wygranej xd Wyrównywanie szans powinno iść w druga stronę, polecam poczytać o modelu duńskim jak już koniecznie musi być jakikolwiek podatek.
Czy poważny to nie wiem, ale ostatnio czytałem wywiad z jakąś ważną personą z STS, która chwaliła się, że w ostatnich miesiącach odnotowują zdecydowany wzrost ruchu. A czy nawiasem bukom zależy na "powaznych" graczach czy na Januszach bukmacherki? ;) No właśnie...

Nie twierdzę, że ta ustawa jest idealna. Tyle tylko, że poszliśmy w dobrym kierunku, a rząd mamy jaki mamy - więc tutaj bym na pewno nie liczył na rezygnację z wpływów z podatku. Wprost przeciwnie. Taki mamy klimat. Niby wskaźniki super, niby gospodarka się rozwija, niby wszystko extra, a na każdym kroku wyciągają uczciwie zarobione pieniądze z Twojej kieszeni.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 21 lip 2017, 14:26

Kogoś tu trzeba leczyć: http://polityczne.info/po-deklaruje-ze- ... -5-latquot
Niech żyje demokracja :jupi:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lip 2017, 15:58

I to pis był wyszydzany od oszołomów :lol2:

Muszę się wam przyznać do jednego. Czekałem, czekałem cieprliwie czekałem. Miałem nadzieję, zawsze taką mam. Zawsze jak przyjdą mi do głowy jakieś smutne wnioski to mam nadzieję, że się mylę. Wbrew temu co twierdzą co niektórzy w takich przypadkach nie lubię mieć racji. Zawsze mam nadzieję, że się okaże że się myliłem. Że przesadziłem. Jednak niestety zawsze wychodzi inaczej...

W ostatnich dniach mieliśmy tak. Atak Lenza fizyczny na posłów PIS, mieliśmy syf na komisji, [k****] wyrywanie mikrofonu przez Petru i reszte, rzucanie kartkami przez Misiło, gaszenie światła przez Gajewska. Teraz ten syf Schetyny z kodeksem karnym.

No i ja tak czekałem. Miałem nadzieję.

Symetryści, specjaliści od poziomu. Oni tacy zawsze chętni do potępienia niskich zachowań. Brzydzą się nimi, potępiają je. Oni popierają zmiany, ale nie w takim stylu.

I ja się PYTAM GDZIE JESTEŚCIE? GDZIE [k****] JESTEŚCIE?

Jak Pis coś zrobi nie czeka trzeba czekać 5 sekund, na wasze wpisy. Gdzie jesteście?! Gdzie jesteście z głosami potępiania tego bardaku. Tych standardów Ukraińskich, używania siły fizycznej? Grożeniu wsadzania do kryminału? GDZIE JESTEŚCIE?

No niestety....Jesteście tam gdzie zawsze. Czyli cicho sza na temat oszołomstwa opozycji. Tylko jak Pis coś zrobi to głosy potępienia z dodatkiem ale opozycja też jest zła, no ale ten wredny Pis....

Raz jeszcze mówię. UWAGA! Szczególna UWAGA na udających symetrystów....

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 lip 2017, 16:05

Kamil232 pisze: I ja się PYTAM GDZIE JESTEŚCIE? GDZIE [k****] JESTEŚCIE?
pewnie tutaj http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/fi ... ecia-wideo

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lip 2017, 16:11

Hej kolego nie pisałem do ciebie. ty nie udajesz symetrysty. I co by nie mówić akurat tutaj winszuje. Nie próbujesz robić ludzi w konia.

Apolityczny szef Rady Europejskiej postanowił zupełnie przypadkowo zabrać glos.

Jest ktoś jeszcze kto twierdzi, że PIS miał go poprzeć? Żeby teraz słyszeć SŁUCHAJCIE TEGO CO GO POPARLIŚCIE? :lol2:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 lip 2017, 16:35

Kamil232 pisze: Jest ktoś jeszcze kto twierdzi, że PIS miał go poprzeć? Żeby teraz słyszeć SŁUCHAJCIE TEGO CO GO POPARLIŚCIE?
https://wiadomosci.wp.pl/tak-petru-post ... 558355585a
a patrz na to. W tym kraju nie ma na kogo głosować, z jednej strony pis który chce dyktaturę wprowadzac, wazeliniarz kukiz a po drugiej karierowicze petru, schetyna,kijowski czy ta szlezwig holnsztajn.
Bym powiedział w czym nadzieja ale już nawet nie mam złudzeń.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2017, 18:06

League pisze: a patrz na to.
Głupio to wygląda z boku i N. powinna o tym pomyśleć, ale jak już ktoś dostaje te maile od nich, to znaczy że się na to w jakiś sposób zgodził.

Nowoczesna od początku istnienia stawiała na cegiełki i dobrą wolę wsparcia partii.

Żeby nie było, że teraz nagle wpadli na pomysł "wykorzystajmy to".

No i karierowicze to tacy goście jak Misiewicz, którzy z tyłka, bez doświadczenia, nagle robią wielki awans. Petru kasę zrobił poza polityką. :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 lip 2017, 19:07

czarny samael pisze: No i karierowicze to tacy goście jak Misiewicz, którzy z tyłka, bez doświadczenia, nagle robią wielki awans. Petru kasę zrobił poza polityką.
no robił ale też ma słabe punkty jak to że teraz żona sie rozwodzi i mu hajs zabiera.
Co do Misiewicza to wiadomo że zgoda, pełno w pisie takich.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 lip 2017, 19:42

czarny samael pisze:
Nowoczesna od początku istnienia stawiała na cegiełki i dobrą wolę wsparcia partii.
No i oczywiscie nie ma to kompletnie związku z tym, że ta niby inteligencka partia zjebała przy finansowaniu kampanii i zabrli im całe albo prawie całe dofinansowanie z budzetu i teraz ma dług do spłacenia, a środkow na koncie 0

Kogo ty tu chcesz robic w balona :haha:
Kamil232 pisze:
W ostatnich dniach mieliśmy tak. Atak Lenza fizyczny na posłów PIS, mieliśmy syf na komisji, [k****] wyrywanie mikrofonu przez Petru i reszte, rzucanie kartkami przez Misiło, gaszenie światła przez Gajewska. Teraz ten syf Schetyny z kodeksem karnym.
Dodałem bym do tego straszenie dziennikarza przez posła Lenza tym, ze skonczy jak Urban albo straszenie dziennikarzy przez Schetyne na kongresie, że wszyscy odpowiedzą za swoje zachowanie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2017, 19:50

League pisze: no robił ale też ma słabe punkty jak to że teraz żona sie rozwodzi i mu hajs zabiera.
Umówmy się - nagle nie wypadnie z pierwszej dajmy na to, 20 najbogatszych posłów przez to :-P

Zresztą ekonomiści (Petru, Morawiecki), adwokaci (Giertych, Kalisz), czy właściciele firm (Palikot, Jakubiak) nie przychodzą do polityki dla kasy, szczególnie że oprócz Morawieckiego i Kalisza wszyscy byli związani przede wszystkim z opozycją swoich czasów. Giertych miał do tego coś koło roku w koalicji z PiS IIRC.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lip 2017, 21:51

czarny samael pisze: PiS IIRC
Co to za skrót?

Awatar użytkownika
Hunter9
Skład C
Skład C
Reputacja: 14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hunter9 » 21 lip 2017, 22:52

Boromir pisze:
Co to za skrót?
Wygląda jak II Rzeczypospolita.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2017, 23:14

Hunter9 pisze:
Boromir pisze:
Co to za skrót?
Wygląda jak II Rzeczypospolita.
If I Recall/Remember Correctly.

"Jeśli dobrze pamiętam" :-)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lip 2017, 23:24

czarny samael pisze: If I Recall/Remember Correctly.

"Jeśli dobrze pamiętam" :-)
Aha :mrgreen:

Myślałem, że to jakiś nowy skrót używany odnośnie tego okresu.

Nawiasem mówiąc to Giertych najpierw był politykiem, dopiero później adwokatem. I z żalem muszę przyznać, że nie udźwignął niestety ciężaru nazwiska które nosi :(

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lip 2017, 18:05

Wystarczyło upuścić Warszawę i już się zrobił pierdolnik ;)

Odrobiłem zaległości i mam jedno spostrzeżenie. Jad i nienawiść jaka wychodzi od części zwolenników opozycji (poza Kukizami) jest przerażająca. Myślałem, że pis osiągnął maksimum, ale dziś widzę, że to nawet nie była połowa żółci jaką dziś widzimy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”