FMy - Strona 664

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 14 kwie 2012, 11:32

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 kwie 2012, 12:16

Mirek15 pisze:Ciekawą sytuację teraz miałem z OM, wygrałem 2:1. 2 bramki dla Mnie zdobył Mandanda, który strzelił swojaki. Jakby mój GK coś takiego zrobił to już życia nie miałby. Sam Mandanda miał w tym meczu notę 9.0 :!: :roftl3: :roftl3: :roftl3: Ta gra jest chora :roftl3:
Pewnie wybronił kilka setek, poza tym rzadka graczom obniża się nota po samobóju.

U mnie kiedyś Ben Foster zaliczył 2 asysty, do tego zachował czyste konto i skonczył mecz z notą 10.0 (zauważ że nawet jak napastnik walnie 4-5 goli to ma note np 9,8 ale sporadcznie 10.0)

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 14 kwie 2012, 15:28

Może mi ktoś polecić jakiegoś środkowego obrońce? cena - max 5 mln euro. Potrzebuje jakiegoś partnera dla collociniego w Newcastle bo Taylor ma kontuzje a Vorsah którego ściągnąłem idzie won. Jeszcze jest Van Buyten,ale on ma swoje lata i długo nie pogra raczej.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 14 kwie 2012, 16:44

Kara za 1,1 mln tylko go przerobic musisz. Zouma tez malolat wymiatacz. Ale z nim to bywa bardzo bardzo roznie cenowo.

Ja w 3 sezonie Udinese bylem o krok od potrojnej korony, liga wygrana spokojnie 23pkt przewagi, puchar Wloch to samo. W finale LM spotkalem sie z Barcelona, i bylo 3:3 po 90 minutach ===> 4:4 po dogrywce i niestety 4:2 w karnych dla nich.

Teraz sprzedalem swojego najlepszego strzelca- Sturridge'a. Kupilem Joveticia. Morale w zespole dosc niskie bo zabralem opaske kapitanska Benatii a dalem Papasthopoulosowi. Co skonczylo sie niestety duzym konfliktem, i wykopem Benatii (strasznie go lubilem, ale nie bedzie mi nikt skakal) do Realu za 11,5 mln.

Pierwszy mecz sezonu i porazka po 36 meczach bez porazki z poprzedniego... 4:1 z Milanem.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 15 kwie 2012, 18:45

THEMANIEK pisze:Kara za 1,1 mln tylko go przerobic musisz. Zouma tez malolat wymiatacz. Ale z nim to bywa bardzo bardzo roznie cenowo.
ok,Kara. Ale jak brzmi jego pełne imię i nazwisko? bo wpisuje w wyszukiwarce Kara i wyszukuje mi ponad 80 ziomków o tym nazwisku :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 kwie 2012, 18:47

Chyba chodzi o tego z norweskiego Tromso

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 kwie 2012, 19:20

FMowcy!

Wyjaśni mi ktoś wreszcie raz a porządnie - jak należy rozumieć atrybut Ekscentryczność?

Yanki
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 15 kwie 2012, 20:08

Wydaje mi się że im wyższy ten atrybut tym wiekszą skłonnoć do niekonwencjonalnych interwencji "bo tak" ma golkiper.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 kwie 2012, 20:09

Wyrzucili mnie z Lecce. Ot tak,niby za slabe wyniki,a tak naprawde za to,ze poprosilem o extra kase na transfery. Koncze kariere z ta gra pfff...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 kwie 2012, 20:19

Damián Casalinuovo jest zacnym graczem na słabsze ligi. Na League one jest świetny, strzela w każdym prawie meczu a w Championship też da radę. A dostałem go za darmo bo był bez kontraktu na początku gry.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 kwie 2012, 3:53

dziki16 pisze:
THEMANIEK pisze:Kara za 1,1 mln tylko go przerobic musisz. Zouma tez malolat wymiatacz. Ale z nim to bywa bardzo bardzo roznie cenowo.
ok,Kara. Ale jak brzmi jego pełne imię i nazwisko? bo wpisuje w wyszukiwarce Kara i wyszukuje mi ponad 80 ziomków o tym nazwisku :roll:
Sorry, myslalem ze go jako tako kojarzysz. Tak to ten z Tromso. Tam maja jeszcze bardzo dobrego Pomocnika Yttegarda, tez za 1,2 do wyjecia.

A co do ekscentrycznosci, to juz poprzednik odpowiedzial. Jak bardzo twoj bramkarz lubi numery odstawiac np Boruc. jak go ustawisz jako Bamkarz libero itp. to bedziesz dostawal mase pilek za kolnierz.

Yanki
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 19 kwie 2012, 19:54

Postanowiłem przesymulować połowę pierwszego sezonu i w przerwie zimowej zadecydować, kim zagram. Przesymulowałem trochę za długo i grę zacząłem pod koniec Lutego, ale mniejsza z tym.

Chciałem objąć drużynę, która - choć aspiracje ma zdecydowanie wieksze - dotychczas nie spełnia swoich i kibiców oczekiwań. Jak z nieba spadłą mi dobrze mi znana Borussia Dortmund która odpadła i z LM i z LE a w lidze była szósta. Nie czekając na nic zdecydowałem się na prowadzenie chopaków z Dortmundu. Chciałem jak najwięcej z nimi ugrać. I się udało.

Choć Bayernu nie dogoniłem, udało mi się zniwelować dwunastopunktową przewagę do zaledwie sześciu, kończąc sezon na drugim miejscu. Na 12 meczów rozegranych przeze mnie wygrałem 11, remisując raz. Żeby nie było, że grałem z ogórasami, pokonałem Schalke 3:0 z Werder ojebałem aż 4:0.

Teraz szukam kolejnych wzmocnień chociażby pod postacią piłkarzy którym kończą się kontratkty(w ten sposób właśnie pozyskałem Adlera który - mam nadzieję - zastąpi Weidenfellera, któremu zdarzyło się parę gaf) czy jakichś talentów. Zakładając, że nie odejdę, celuję w wyjście z grupy w Lidze Mistrzów :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 kwie 2012, 23:19

Panowie grałem Montpellier, lecz po sezonie zarząd sprzedawał mi piłkarzy więc sobie darowałem. Odkopałem mojego save'a Napoli. Jestem tam w lipcu 2015 roku. Po serii mistrzostw w ostatnim sezonie zająłem dopiero 4 miejsce :? Odpadłem z grupy LM :| I w LE przegrałem finał. Pomyślałem sobie no to mamy lipiec, więc zakupy. A tu zonk. Nie ma kogo ściągnąć :shock: Mimo iż budżet mam 466 mln zł to nie wiem kogo kupić. A składu też pięknego nie mam. Mało sensownych grajków chce do Mnie przejść więc na razie ściągnąłem Vad der Viela z Ajaxu i De Gea z Man Utd za 100 mln zł bo na ter Stegena już nie mogłem patrzeć :roll: Teraz go opchnę. Mam problem z pewną pozycją. Mianowicie jest to pozycja obrońca lewy i pomocnik prawy. Strasznie słabo tam jest.

Ściągnąłem sobie jakiś kołków z Brazylii 3 sezony temu i nie mogę ściągnąć nikogo z spoza UE. Jeden to jest dosłowny kołek. Ma 205 metrów wysokości :lol:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 20 kwie 2012, 23:49

A ja dalej buduję w Anglii potęgę z mojego Histon FC :D Z 6 ligi gdzie na początku byłem faworytem do spadku rok po roku awansowałem i jestem już w 2 lidze Angielskiej ( Championship, ale pisze jako 2 liga żeby było jasniej ) Na razie awanse przychodziły dośc łatwo, chociaż w ostatnim sezonie awansowałem dopiero po barażach i było kilka chwil zwątpienia czy się uda. Moja polityka polega na przeszukiwaniu wolnych zawodników ( głownie zaciągi z Niemiec i Rumunii ), rozgrywaniu nimi dobrego sezonu i po sezonie sprzedawaniu za mniejsze/większe pieniądze. W taki sposób spłaciłem długi i byłem już 4 miliony na plus jednak nastąpiła zmiana prezesa, dali jakiegoś nowego który od razu zabrał mi to i jestem na zerze. W Championship jak patrzę w składy już są dośc mocni statystycznie zawodnicy, moi im do pięt nie dorastają niestety. Nastawiam się w tym sezonie na środek tabeli, mam nadzieje się nie przelicze i nie bedzie obrony przed spadkiem. Chyba, że uda się sprowadzić jakiś ciekawych zawodników.. w co wątpie bo nikt ciekawy nie chce na to zadupie przyjść. Baze treningową mam fatalną, obiekty młodzieżowe wypożyczam, ale mimo to gra się na razie znakomicie. W międzyczasie miałem oferty z Milanu, Chelsea i Arsenalu, jednak bogate kluby to nie te klimaty. :)
To tak pokrótce o mojej karierze :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 kwie 2012, 23:53

Udało Ci się awansować krok po kroku :?: Brawo. Ja zaczynałem grę 6 angielską to skułem się na 4 w FM 12 z tym, że zaczynałem grę od nowa. Chcieli przechodzić Ci jacyś sensowni piłkarze przechodzić do 4 ligi :?: U Mnie był z tym problem. Jaką taktyką grasz :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”