FMy - Strona 665

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 21 kwie 2012, 0:38

Tak sezon po sezonie. Do 3 ligi rozgrywki szły gładko. W ostatnim sezonie trochę to grzej wyglądało, ale ostatecznie zająłem 3 miejsce i w barażach awansowałem. Ja mam już rok 2024 co na pewno jest łatwiejsze niż gra od początku bo gra wygenerowała wielu piłkarzy którzy za czapke gruszek są chętni grać w niższych ligach Anglii. Miałem już paru fajnych piłkarzy których by się nie powstydził jakiś słabszy zespol z Premiership. Tak jak pisałem, mój zespol opierał/opiera się głownie na piłkarzach z Rumunii którzy z bardzo fajnymi statystykami chętnie do mnie przychodzili. Czasem w pierwszej jedenastce miałem ok 6-7 Rumunów :lol: Przed rozpoczęciem 3 ligi nasciągałem znów nastoletnich Niemców, w tym moją gwiazdę :

Obrazek

Od 6 ligi mój zespół składa się gównie z piłkarzy z wiekiem poniżej 20 roku. taka młodzież jako , że jeszcze nieopierzona czasem łapie okresy gry w kratkę. czasem grałem z połową składu 15-16 latków. Zawodnicy powyżej 20 lat w ogóle nie chcieli jak dotąd słuchac bym przedstawił im jakąkolwiek propozycje kontraktu. W tej chwili najstarszy mój piłkarz w całej kadrze ma 23 lata :)

Taktyką gram od początku tą samą jak w Romie tak i tutaj nastawiam się na ofensywę i strzelania mnóstwa bramek. Taktykę robiłem na chybił trafił, pózniej troche podpatrzyłem na angielskim forum FM'a, wyszło takie coś, na razie się sprawdza. Instrukcje szczególowe i podanie do odgrywającego czasem zmieniam, czasem w czasie meczu, reszty nie ruszam.

Obrazek

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 kwie 2012, 14:58

Co możecie powiedzieę o Carlosie Fierro? Przychodzi do mnie za 1,5 mln euro i nie wiem co o nim sądzić :P

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 21 kwie 2012, 15:18

dziki16 pisze:Co możecie powiedzieę o Carlosie Fierro? Przychodzi do mnie za 1,5 mln euro i nie wiem co o nim sądzić :P
Jeden z najlepszych napastników w grze ,w 2016/17 roku już jest gwiazdą i zapewnia 30 goli w sezonie praktycznie.

U mnie niestety jest tylko rezerwowym ,bo mimo wszystko slabszy od Doumbia.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 23 kwie 2012, 10:54

Dlaczego nie widzę kto w angielskiej Premier League został graczem miesiąca,trenerem miesiąca i innych nagród które są przyznawane? (gram Newcastle wiec chyba powinno to być widoczne dla mnie)

Widzę tylko gracza tygodnia Ligi Niemieckiej,te Złote Piłki itd.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 23 kwie 2012, 11:40

Skończyłem trzeci sezon Arsenalem i albo tutaj jest jakieś fatum Wengera albo ja nie daje rady tym klubem ,drugi sezon pod rząd bez żadnego wygranego trofeum ,w Pucharach to podpadałem w Pucharze Angli w Ćwiercfinale a w Pucharze Ligi w Półfinale ,Liga Mistrzów to Ćwiercfinal z Realem M i to by było na tyle ,lige skończyłem na 3 miejscu,daje sobie jeszcze ten sezon jak nie wygram poraz kolejny w nim nic to kończe przygode z Arsenalem :roll:

Tabela: http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_rexepxs.jpg/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 kwie 2012, 14:03

dziki16 pisze:Widzę tylko gracza tygodnia Ligi Niemieckiej,te Złote Piłki itd.
Poszukaj w subskrypcjach.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 23 kwie 2012, 14:36

Właśnie szukałem i są tam niby te nagrody a mimo tego ich nie dostaje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2012, 16:39

W Nantes gram praktycznie juniorskim składem (małe finanse + nieziemska szkółka). Gdyby ktoś zdecydował się na grę prawie samymi młodzikiami to poniższa statystyka może skutecznie odstraszyć:
- w 38 meczach straciłem 41 bramek, z czego 25 (!!) w ostatnim kwadransie gry
- aż 4-krotnie prowadząc 2:0 (najczęściej kontrolując mecz) remisowałem 2:2, 2-krotnie przegrałem 2:3, 2-krotnie rywale wyrównywali na 2:2 ale potem wygrywałem po 3:2. Czyli 8 razy roztrwaniałem 2-bramkowe prowadzenie.
- mój 16 letni lewy obrońca sprokurował 3 rzuty karne i strzelił 4 samobóje - a sezon skończył z niezłą notą 7.13

Mam zaj***sty zespół, który w Pucharze UEFA odprawił Juventus i Chelsea, ale potrafiący wszystko spieprzyć. Drużyna złożona z praktycznie samych młodziaków to bomba zegarowa.

nicnowego
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nicnowego » 24 kwie 2012, 16:48

@up

Jeśli tak często trwonisz dwubramkowe prowadzenie, to prawdopodobnie coś nie gra z twoją taktyką. Nie będę się wymądrzał i pisał co masz poprawić, ale często na forach czytałem o podobnych przypadkach i w większości z nich przyczyną była taktyka.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2012, 16:59

Mam 2030 rok i tą samą taktyką gram od początku gry - w Brightonie, Realu Madryt i reprezentacji Francji i zawsze przynosiła mi skuckesy. także w Nantes najpierw awansowałem do Liguę1, a w zeszłym sezonie wywalczyłem 4 miejsce w lidze - taktyki nie zmienię ;) Myślę że to kwestia doswiadczenia, bo przed sezonem pozbyłem się 3 kluczowych graczy a w ich miejsce wstawiłem bardzo utalentowanych nastolatków.

Np w ostatniej kolejce przeciwko PSG w obronie grał 18 latek na prawej (reprezentant Francji), na środku 22 i 17 latek (choć nominalnie gra tu 24 letni angloczyk), na lewej 16 latek (podst. ma 20 lat ale byl kontuzjowany). W bramce 23 latek. Do 75 min prowadziłem 1:0, skończyło się 1:4, 8 pozycja w lidze i nici z pucharów za rok :badziewie:

Owa taktyka to 4-1-2-2(skrzydłowi)-1. Co ciekawe jak gram w dziesiątkę, to usuwam z boiska napastnika i gram 4-1-2-2-0, a jeden ze skrzydłowych na rolę 'schodzący napastnik'

nicnowego
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nicnowego » 24 kwie 2012, 17:09

Może być tak jak i piszesz. Jak pisałem wyżej, nie popieram mojej teorii jakimkolwiek doświadczeniem, a na przeczytanych postach na innych forach.

Ja dopiero mam rok 2017. Prowadziłem na początku Liverpool FC. Wygrałem z nimi wszystko, więc zdecydowałem się w połowie trzeciego sezonu ich zostawić. Poszedłem do 3 ligi hiszpańskiej i objąłem drużynę Villa de Santa Brigida. Zatrudniłem się pod koniec sezonu i udało mi się z wielkim trudem uratować ich przed spadkiem. Po sezonie wyrzuciłem cały skład, zatrudniłem młodych zawodników i okazało się, że awansowałem do drugiej ligi po meczach barażowych.
Potem nastąpił dwuletni okres w LIGA Adelante i awans do wyższej ligi. Teraz jestem w trakcie debiutanckiego sezonu w najwyższej klasie rozgrywkowej i oczekuje przynajmniej utrzymania się. Chociaż jak na razie zawodnicy spisują się znakomicie i zajmuję 10 miejsce. Ponadto, posiadam polskiego zawodnika. Newgen, któremu skończył się kontrakt z Schalke 04. Teraz jest najlepszym strzelcem w drużynie. Niesamowity talent, a przed nim jeszcze długa kariera.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 kwie 2012, 20:48

Uratowałem LM magicznym ruchem, w 60 minucie z Porto piłkarz dostał kontuzji i musiałem grać w 10. Przesunąłem LO na OP P i wygrałem 2:5( a przegrywałem 2:1 wtedy). Miałem znowu się liczyć w walce o puchary, a już mam 6 straty do lidera i z grupy LM prawie nie wyszedłem.

Staty tych newgenów są zdecydowanie za wysokie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 kwie 2012, 19:13

Gram właśnie MŚ2030 w Italii i rzuca mi się w oczy ewolucja futbolu. Bo o ile grupa z Angolą, Estonią i Nową Zelandią można uznać ze względnie normalną, to już moj rywal w 1/8 - Gwatlemala, budzi zdziwienie.

Grze nie brakuje bugów i oto kiedy przyszedł przed mistrzostwami czas na wybranie szerokiej, 30-osobowej kadry, nie wiedzieć czemu nie mogłem nikogo powołać (pisało że termin zgłaszania składu minął - nigdy nie było z tym problemu) i na MŚ pojechałem 22 osobowym składem z zaledwie jednym prawym i jednym lewym obrońcą (utalentowanym 20 latkiem z mojego Nantes - poza kadrą zostali 30 letni Jaubert z Realu Madryt i 23 letni kapitan Manchesteru City Pigayre), ale poza tym na całe szczęście wszyscy najlepsi byli wcześniej w kadrze.
Dobrze że ostatniego sparingu przed ogłoszeniem kadry nie grałem w rezerwowym składzie (co czesto robie), bo musiałbym z tymi graczami walczyć o prymat w mistrzostwach.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 26 kwie 2012, 10:45

Po 3,5 latach pracy w Arsenalu chyba czas zmienić klub i lige bo raz ze niemam już jakoś ochote grać tym Arsenalem ,wypalilem się chyba w tym klubie a dwa że jakoś ta kariera była najsłabsza w Fm 12 ,nie poszło mi za dobrze trzeba przyznać ,kierunkiem który planuje obrać to Hiszpania a co lepsze to odnośnie Hiszpani moja wiedza jest znikoma ,niewiem w jakich klubach jakie talenty grają kto jak sie rozwija ale to bedzie ciekawe wyzwanie a co do klubu planuje zagrać Malagą i powalczyc troche z gigantami jak sie da :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 kwie 2012, 18:05

Jakie jaja :roftl3: Doszli mi juniorzy. Słabi jak zwykle, ale panowie. Jednym z juniorów jest... mój syn( :?: ). To samo nazwisko, Polak(jednak w FMie jest Włochem) i do tego ma Mnie w ulubieńcach :D Zdobył ktoś większy sukces :?:

e: Z podziękowaniami dla Mazura, od Ciebie wiem kto Kara. Ulubiony gracz gry :chill:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”