Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 667

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 22:34

Wilmore pisze:spalonego sędzia by na luzie wybronił
Powiedzieli również, że jeśli nie podyktował spalonego to też nie popełnił błędu... Ty piszesz jak ktoś, kto wolałby spalonego :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 gru 2011, 22:38

Wilmore pisze:spalonego sędzia by na luzie wybronił
Podejdę do sytuacji neutralnie. Co byś powiedział gdyby Milan strzelił takiego gola :?:

Ja osobiście "Goool :!: " :D

Ważne, ze strata się nie powiększyła.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 gru 2011, 22:41

Powiedzieli również, że jeśli nie podyktował spalonego to też nie popełnił błędu... Ty piszesz jak ktoś, kto wolałby spalonego :)
Wolałbym. Ale nie tylko dlatego, że to na korzyść lidera, tylko dlatego, że tam był spalony.
Podejdę do sytuacji neutralnie. Co byś powiedział gdyby Milan strzelił takiego gola :?:

Ja osobiście "Goool :!: " :D
To samo, co wczoraj przy sytuacji Seedorfa w szesnastce czy przy meczu z Chievo - "skandal".

Sprawiedliwy remis, choć gospodarze mogą się cieszyć, że nie dostali paru kartek więcej, bo mecz mógłby wtedy wyglądać o wiele inaczej.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 gru 2011, 22:41

Podsumowanie: Pirlo parodia (chciałbym zobaczyć jego statystyki celnych podań), Vidal mimo, że zagrał dobre spotkanie miał dwa potężne błędy (bramka + karny), tak jak mówiłem Matri na szpicy źle, Quagiarella jeszcze gorzej, Marchisio kompletnie niewidoczny, Pepe zamiast ciągnąć akcję do przodu wolał się przewracać czekając na faul. Tak jak mówiłem, najbardziej mi się podobał De Rossi i naprawdę cieszmy się z remisu bo Roma nie raz mogła nam wpieprzyć bramkę

p.s. Chelsea 2:1 Man City :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 gru 2011, 22:42

Wilmore pisze:
Wolałbym. Ale nie tylko dlatego, że to na korzyść lidera, tylko dlatego, że tam był spalony.
Łokieć na spalonym, ja jestem za tym żeby takich rzeczy nie gwizdało się.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 12 gru 2011, 22:43

Vidal dzisiaj żenujące spotkanie moim zdaniem
Vidal popełnił dwa katastrofalne błędy w tym meczu, ale gdyby nie one to pewnie był najlepszy na boisku, wiec pieprzysz głupoty.

Spalonego żadnego nie było, a nawet jak był to centymetrowy, a takich się nie gwiżdże o czym już setki razy była mowa.

Juventus był lepszy w każdym elemencie, ale nie narzekam na remis.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 22:44

Wilmore pisze:Wolałbym. Ale nie tylko dlatego, że to na korzyść lidera, tylko dlatego, że tam był spalony.
Nie było spalonego.

Co do samego meczu to daaawno nie oglądałem spotkania w SerieA, i dochodzę do wniosku, że końcówkę trzeba oglądać, wcześniej można sobie posiedzieć na forum :)

Piłki meczowe mieli dwa razy Quagliarella i raz Giaccherini po stronie Juve... skoro się takich akcji nie kończy to nie ma co narzekać na remis na wyjeździe.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 gru 2011, 22:48

Spalonego żadnego nie było, a nawet jak był to centymetrowy, a takich się nie gwiżdże o czym już setki razy była mowa.
Bzdura. Spalony to spalony - gwiżdże się. Gdy jest sytuacja stykowa i nie można ocenić, czy spalony był, to się nie gwiżdże. Takiej sytuacji jednak dziś nie było i rozsądnie, wyjątkowo jak na siebie, to skomentowali na cyfrze.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 gru 2011, 22:49

Jeśli Elia nie zasługuje na więcej grania to na pewno nie Esti, który dzisiaj nic nie pokazał i to jest kolejny mecz, jak z Napoli, że jak gra to jest padaka, mimo wtedy bramki, a dzisiaj asysty, ten facet niestety nie powoduje tak ogromnego zamieszania pod polem karnym przecownika jak Vucinic, który jest nie-za-stą-pio-ny! I Ci którzy są jego przeciwnikami mogą teraz posypać głowę popiłem, bo jakiby nie był, to ma ważne cechy, potrafi utrzymać piłkę, posiada technikę, potrafi zagrać box to box, ma sporo asyst i jego strzały są mega trudne do obronienia, bramkarz wypluwa zawsze ktoś może dobić, a Esti wygląda jak Indianin, który jest pod ochroną i tak też gra.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 gru 2011, 22:49

Emerald pisze:Co do samego meczu to daaawno nie oglądałem spotkania w SerieA, i dochodzę do wniosku, że końcówkę trzeba oglądać, wcześniej można sobie posiedzieć na forum :)
A moim zdaniem warto było oglądać cały mecz, bardzo duże ciśnienie, wiele akcji i dużo walki. Wiadomo, że to nie Barcelona, ale inne ligi też warto zobaczyć :wink:
Wilmore pisze:
Bzdura. Spalony to spalony - gwiżdże się. Gdy jest sytuacja stykowa i nie można ocenić, czy spalony był, to się nie gwiżdże. Takiej sytuacji jednak dziś nie było i rozsądnie, wyjątkowo jak na siebie, to skomentowali na cyfrze.
Wszędzie trąbią o tym, że jeśli spalony jest minimalny albo jeśli sędzia boczny nie jest pewny to powinien gwizdnąć pod atakujących więc przestań pieprzyć

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 22:53

Wilmore pisze: Bzdura. Spalony to spalony - gwiżdże się. Gdy jest sytuacja stykowa i nie można ocenić, czy spalony był, to się nie gwiżdże. Takiej sytuacji jednak dziś nie było i rozsądnie, wyjątkowo jak na siebie, to skomentowali na cyfrze.
Ty chyba stary jesteś głuchy... skomentowali rozsądnie czyli tak jak Ty?
Otóż powiedzieli właśnie, że sytuacja jest stykowa... czyli taka jak sam napisałeś, że się nie gwiżdże...
Tomusmc pisze:A moim zdaniem warto było oglądać cały mecz, bardzo duże ciśnienie, wiele akcji i dużo walki.
To prawda bardzo dużo walki, ale też niesamowicie dużo błędów... na prawdę byłem zdziwiony.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 gru 2011, 22:56

Wszędzie trąbią o tym, że jeśli spalony jest minimalny albo jeśli sędzia boczny nie jest pewny to powinien gwizdnąć pod atakujących więc przestań pieprzyć
Jeśli sędzia boczny nie jest pewny - wtedy i tylko wtedy. Spalony na dwa centymetry czy na dwa metry już nie robi różnicy w myśl przepisów.
Otóż powiedzieli właśnie, że sytuacja jest stykowa... czyli taka jak sam napisałeś, że się nie gwiżdże...
Od razu zapowiedzieli, że był spalony i z zaskoczeniem przyjęli bramkę. Po czym powiedzieli, że sytuacja mocno kontrowersyjna i ktoś tam był na spalonym, więc sędzia mógł gwizdnąć.
Pytanie pomocnicze - pamiętasz, by sędziowie powiedzieli "To skandal, pomyłka sędziego"? Bo ja oglądałem wczoraj mecz Milanu, na którym komentator bronił zagrania Seedorfa. Oni są zawsze maksymalnie stonowani, zwłaszcza te pajacyki od ligi włoskiej, które mylą się w najprostszych nazwiskach i faktach. Przy okazji meczu z Violą realizator im dwa razy podawał idealną powtórkę pokazującą błąd sędziego i mówili, że pewnie media rozstrzygną, czy był błąd. :wink:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 12 gru 2011, 22:57

Wilmore pisze:
Pieprzysz takie głupoty, że dziwie się sobie, że Ci odpisuje. Setki razy była mowa, że w obecnej piłce nie należy gwizdać centymetrowych, niepewnych w 100% spalonych. Myślisz, że 2 bocznych nie widziała tej sytuacji?

Poza tym zaznaczam, że spalonego tam nie było. Ja nie widziałem. Stopy były równo ustawione, a jak wystawał jakiś łokieć czy włos to to na pewno nie jest spalony.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 gru 2011, 22:59

o ile sie nie myle, liczy sie najbardziej wysunieta czesc ciala, ktora mozna zagrac pilke. a wiec nie reka ;) chetnie bym zobaczyl jeszcze raz powtorke ale w czasie meczu byla dosyc dokladna i wydaje mi sie, ze Esti rowniutko w linii z ostatnim obronca, a jedynie reka wysunieta. To samo powiedzieli komantatorzy (""wysuniety nadgarstek).

wynik z jednej strony nie najgorszy, ale zostaje spory niedosyt. zwlaszcza biorac pod uwage sytuacje kadrowa Romy, a takze okolicznosci, w jakich stracilismy bramke... :roll: z gry wynik sprawiedliwy. Nasz srodek slabiutko, Marchisio niewidoczny, Vidal bramka i karny, poza tym hmm no biegal ale... Pirlo duzo niedokladnosci, zwlaszcza w koncowce ale widac bylo, ze jest zmeczony. Matri tez slabo ale on potrzebuje podan. Z dobrej strony pokazal sie Elia po wejsciu, wypracowal Quagliarelli wysmienita okazje ale zatrzymam sie na chwile przy Fabio. Moim zdaniem troche za bardzo chce strzelic bramke, pokazac sie, zbyt samolubnie gra momentami.
De Rossi po profesorsku w obronie, chyba pilkarz meczu. Nie bylo widac brakow Romy, z reszta chyba jeden z lepszych meczow Rzymian w tym sezonie, biorac pod uwage okolicznosci. Wysoko postawili nam poprzeczke. Szkoda, mozna bylo odskoczyc Milanowi ale tez nie ma co plakac. Piekny mecz i ciezko wywalczony punkt. Nie ma sie czego wstydzic ale tez wypada przyklasnac gospodarzom za ich postawe.
Kolejny dobry mecz Giaccheriniego ;)

Sedzia troche nie ogarnial momentami, nie wiem jak Lamela wytrwal bez kartki ale i Vidal tez mogl wyleciec. W kluczowych sytuacjach jednak podejmowal chyba dobre decyzje: bramka (imo nie bylo spalonego ale chetnie zobacze powtorke) i karny tez sluszny. Szkoda ale nie ma co biadolic. I tak jest dobrze :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 23:01

Wilmore pisze:Od razu zapowiedzieli, że był spalony i z zaskoczeniem przyjęli bramkę.
:)
Ta dyskusja jest bez sensu :) To prawda mylili się w nazwiskach, ale powiedzieli, że decyzja "kontrowersyjna" :)

To nie zmienia faktu, że bramka fuskowna bo po kiksie Estiego, który nie podawał tylko kopnął się w czoło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”