FMy - Strona 883

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 11 maja 2026, 19:18

Dlatego od dwoch lat gram w "We are football". Brak prawdziwych nazwisk, klubow w zasadzie to tej calej otoczki a gra daje mi duuuuuzo wiecej radochy niz nowe odslony FM-a (ktore zreszta kupilem, przynaje sie bez bicia). FM26 to jest porazka na miare FC26, zreszta w FM25 mialem cala kariere od zera do bohatera, w 26 zagralem lacznie 21 meczow.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 maja 2026, 20:17

Nie było takiej gry jak FM25 :wink:

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 11 maja 2026, 20:30

Boromir pisze:
11 maja 2026, 20:17
Nie było takiej gry jak FM25 :wink:
Racja, 24, pisanie na szybko nie pomaga.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 lip 2026, 11:40

Kupiłem sobie w promce fm26. Po 3h grania... wyłączyłem i zainstalowałem fm24 :rotfl4: Czytałem recenzje że 26 jest słaba, ale żeby aż tak to spieprzyć? :P Te menu kafelkowe zupełnie nieintucyjne, duży problem ze znalezieniem podstawowych funkcji, wszędzie się ten kobiecy football wpieprza (nawet po odznaczeniu kobiecych lig, kluby ciągle zostają, więc np wpisujesz w wyszukiwarkę 'Arsenal' i masz 50% szans że z 2 klubów o nazwie Arsenal wejdziesz akurat w męski :mrgreen: ) . Do tego opcji, kafelek i okienek pierdylon, po czym jak w chodzisz w tradycyjny widok składu toto gracze są wypisani tak małą czcionką, że oczy bolą od samego czytania. Definitywnie najgorszy manager z jakim miałem styczność.

Dziś po południu dam tej edycji 26 drugą szansę, ale jak odbiję się tak samo jak wczoraj to definitywnie ją wywalę i pogodzę się ze stratą 80zł ;p

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lip 2026, 11:06

No dobra wkręciłem się w tą 26, po zaaklimatyzowaniu się z nowym menu nawet da się w to grać. Mimo wszystko zauważam pewne niedociągnięcia:
-ten silnik graficzny jest moim zdaniem ten sam co w poprzednich edycjach, specjalnie nie widzę zmian
-w jednym sparingu wpusciłem rezerwowego bramkarza na prawą obronę - biagał po boisku w stroju bramkarskim :lol2:
-gra jest mega łatwa - objąłem Rennes, kupiłem 3 tanich Japonczyków, 6/7 wygranych na starcie sezonu :whistle:
-na koniec dość żałosny bug - kupiłem 3 japońców, ostatni z nich podczas negocjacji kontraktowych wymusił obietnicę że mam mu kupić rodaka w celu aklimatyzacji. Zgodziłem się, bo dosłownie kilka dni wcześniej kupiłem 2 innych japońców i uznałem że gra to zaliczy. Otóż nie zaliczyła, po zakończeniu okienka gość wyskoczył z dramą że nie spełniłem obietnicy :lol2: IMO bardzo to słabe, ta gra jest wydawana i udoskonalana od 30 lat, a tutaj gracz "nie zauważył" że ma w składzie 2 japońców i płacze że nie ma kolegów.

Z plusów to mega fajne jest te podejście do taktyki (podział na grę z piłką i bez piłki), widać realnie różnice w pracy zespołu po ustaleniu ról i jest z tym przednia zabawa.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2029
Kibicuję: Manchester United

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 21 lip 2026, 11:28

sickstick pisze:
21 lip 2026, 11:06
-na koniec dość żałosny bug - kupiłem 3 japońców, ostatni z nich podczas negocjacji kontraktowych wymusił obietnicę że mam mu kupić rodaka w celu aklimatyzacji. Zgodziłem się, bo dosłownie kilka dni wcześniej kupiłem 2 innych japońców i uznałem że gra to zaliczy. Otóż nie zaliczyła, po zakończeniu okienka gość wyskoczył z dramą że nie spełniłem obietnicy :lol2: IMO bardzo to słabe, ta gra jest wydawana i udoskonalana od 30 lat, a tutaj gracz "nie zauważył" że ma w składzie 2 japońców i płacze że nie ma kolegów.
Może ekscentryk chciał mieć czwartego, żeby ich zmuszać do gry w (wstaw jakąś japońską grę, która wymaga czterech zawodników).

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 lip 2026, 15:28

No nic, miała być fajna kariera w Rennes - bieda transfery, rozwój młodych, wejście do europejskich w pierwszym sezonie, rozwój piłkarzy, sprzedaże, scouting, wychowankowie, wejście do LM w drugim sezonie ect. Nic z tego - już w pierwszym sezonie wygrałem Liguę z bilansem 31-2-1 (jedyne straty punktów - 0:4 oraz 2:2 z PSG, a także 2:2 z Hevre mimo że do 80 min prowadziłem 2:0) bijąc kilka ligowych rekordów, dorzuciłem Puchar Francji i... się znudziłem :P
Słaba jest ta gra, silnik meczowy jest po prostu gorszy niż w poprzednich edycjach, no i wspominany powyżej poziom trudności po prostu żenuje. Menu zawalone milionem niepotrzebnych okienek - kiedy twórcy rok temu mówili o menu ze spersonalizowanymi okienkami to wyobrażałem to sobie tak, że sam sobie będę mógł spersonalizować które okienka chce oglądać, a które nie, tworząc sobie czysty i przejrzysty "pulpit" z tymi 3-4 oknami z których korzystam. Nic bardziej mylnego, są różne ekrany, każdy z nich zawalony kilkoma-kilkunastoma okienkami, który powoduje wrażenie chaosu, nie nawiguje się w tym dobrze. Np tego gdzie podejrzeć przegląd lig nie rozkmniłem do dzisiaj, jak chciałem sobie sprawdzić np tabele polskiej ligi to wpisywałem "legia" w wyszukiwarce i z jej perspektywy wchodziłem na tabelę ligową.

Zazwyczaj nie podzielam negatywnych opinii z neta i na temat wszystkiego staram się sam sobie wyrobić opinię. Natomiast tutaj niestety muszę się w 100% podpisać pod wszystkimi negatywnymi recenzjami, wzięli coś co było dobre i to spierdzielili. Nie potrafię wymienić 1 elementu w którym gra byłaby lepsza od poprzedniczek, zaś popsute zostało bardzo dużo.
E: no dobra te taktyki "z piłką/bez piłki" to jest sztos i świetna zmiana (ja np atakowałem na jedną 6-tkę cofniety rozgrywający i 2 AMów, a broniłem na 2 DM (jeden z AMów cofał się na DM bez piłki), ale to taka pierdoła że nie musieli dla niej przebudowywać całej gry.

BTW nie wiem kim jest Alemao ale po jego golach Polska przeszła przez baraż i dostała się na mundial :P
Ostatnio zmieniony 28 lip 2026, 15:44 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2029
Kibicuję: Manchester United

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 lip 2026, 15:32

sickstick pisze:
28 lip 2026, 15:28
BTW nie wiem kim jest Alemao ale po jego golach Polska przeszła przez baraż i dostała się na mundial :P
https://pl.wikipedia.org/wiki/Alem%C3%A3o_(ur._1998)

Chłop mógł grać dla Reprezentacji, Ale mao mu się chciao :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 lip 2026, 15:34

Mr.Chris pisze:
28 lip 2026, 15:32
sickstick pisze:
28 lip 2026, 15:28
https://pl.wikipedia.org/wiki/Alem%C3%A3o_(ur._1998)

Chłop mógł grać dla Reprezentacji, Ale mao mu się chciao :P
Uff, ale mao brakowao :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2026, 21:56

Gdyby FM wychodził przed starciem nowego sezonu to bym brał co roku. Już teraz mam ochotę zacząć jakąś kampanię ale w zasadzie powstrzymuje mnie tylko fakt, że ktoś mnie bierze za frajera oferując mi "nowy" stary, popsuty i pośpiesznie łatany produkt.

Nie ma co się łudzić, że FM 27 będzie w jakiś sposób lepszy. Dojdą nowe bugi. Ja się już pogodziłem ze śmiercią tej serii, przynajmniej dopóki Miles tam rządzi. Za trzy lata EA to wykupi i będzie można łączyć konta z FIFĄ.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 813

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 lip 2026, 22:03

FM2006 z Tevezem i Robinho to była ta część nad którą spędziłem dziesiątki godzin. Żaden inny mnie tak nie wciągnął

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 605

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 28 lip 2026, 22:06

Szkoda, że jest monopol piłkarskiego managera na rynku, kiedyś była FIFA Manager i z tego co pamiętam całkiem przyjemnie się grało. Człowiek jechał wtedy na dwa baty FM i FifaM na zmianę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » wczoraj, 9:38

:bicz:
BadBoy pisze:
28 lip 2026, 22:03
FM2006 z Tevezem i Robinho to była ta część nad którą spędziłem dziesiątki godzin. Żaden inny mnie tak nie wciągnął
05.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » wczoraj, 9:46

Boromir pisze:
28 lip 2026, 21:56
Gdyby FM wychodził przed starciem nowego sezonu to bym brał co roku. Już teraz mam ochotę zacząć jakąś kampanię ale w zasadzie powstrzymuje mnie tylko fakt, że ktoś mnie bierze za frajera oferując mi "nowy" stary, popsuty i pośpiesznie łatany produkt.
Teoretycznie można to obejść, biorąc aktualną bazę danych z sortitoutsi. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale sprawdza się całkiem przyzwoicie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”