Lechia Gdańsk - dookoła klubu - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2005, 22:28

cloner pisze:hmmm, to troche sie poprawie : nie chce Widzewa w 1.lidze z ... Bonkiem
No i dalej nie rozumiem :) a jaka roznica czy z Bonkiem czy bez Bonka?? jakby nie Zibi to Widzewa juz najprawdopodobniej juz by nie bylo. albo bylby w tej Twojej B-klasie. a tak to jest w 2 lidze i ma sie calkiem dobrze :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 22:32

Krzysztof Jarzyna pisze:
cloner pisze:hmmm, to troche sie poprawie : nie chce Widzewa w 1.lidze z ... Bonkiem
No i dalej nie rozumiem :) a jaka roznica czy z Bonkiem czy bez Bonka?? jakby nie Zibi to Widzewa juz najprawdopodobniej juz by nie bylo. albo bylby w tej Twojej B-klasie. a tak to jest w 2 lidze i ma sie calkiem dobrze :D
sorry, ale nie chce mi sie wiecej juz pisac (boje, ze uznaja mnie za nabijacza :D:D), nie trawie Bonka, on wie o wszystkich przekretach (w koncu byl w zwiazku), sam przekreca w Widzewie, w reprezentacji nic nie zrobil, moze i z Bonkiem Widzew odzyl, ale dzis pokazal swoje oblicze :D:D

p.s. - skoro jestes taki wielki kibic to czemu Cie nie bylo w Gdansku :?:

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 13 sie 2005, 22:41

A to czemu Lechici obrzucali kibiców Widzewa kamieniami? O co polazło?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2005, 22:44

cloner pisze:sorry, ale nie chce mi sie wiecej juz pisac (boje, ze uznaja mnie za nabijacza)
tak a w konsekwencji powiesza cie na haku i polamia golenie... kiepski powod ale zawsze jakis :lol: :wink:

cloner pisze:p.s. - skoro jestes taki wielki kibic to czemu Cie nie bylo w Gdansku
Bo mieszkam w Rzeszowie wiec do Gdanska mam troche daleko.

A co do Bonka to, to co piszesz, to sa puste hasla, ale poniewaz to nie jest temat o Widzewie to nie bede z Toba polemizowal (tutaj :D 8) )

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 22:56

Dosmen pisze:A to czemu Lechici obrzucali kibiców Widzewa kamieniami? O co polazło?
jestem przekonany na 99% ze o nic :D:D

to taka tradycja miejscowych :D
tak witaja kibicow zespolow przejezdnych :D:D

Krzysztof Jarzyna pisze:tak a w konsekwencji powiesza cie na haku i polamia golenie... kiepski powod ale zawsze jakis
oby nie wieszali :D:D
moze i kiepski powod :D ale jednak jest ;)

Krzysztof Jarzyna pisze:Bo mieszkam w Rzeszowie wiec do Gdanska mam troche daleko
no to faktycznie, kawalek jest

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2005, 2:04

Dosmen pisze:A to czemu Lechici obrzucali kibiców Widzewa kamieniami? O co polazło?
Takie życie między kibicami :roll: Akurat Lechia nienawidzi Widzewa i tak wyszło. Jeśli Widzew bedzie tak grał jak w dzisiejszym meczu to pozdrawiamy II lige!

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 14 sie 2005, 12:10

po pierwsze LECHISCI a nie lechici bo ci drudzy to sa w poznaniu, a po drugie to zostali obrzucani bo mieli brzydkie koszulki :P poprostu, ci ktorzy maja wiedziec to wiedza za co i tyle w tym temacie.
ROLIK - Pamietamy[*]

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 14 sie 2005, 12:13

Faktycznie mój błąd. Oczywiście, że Lechiści. Sorki... A co do tych kamieni. Jeśli Widzewiacy nie prowokowali to czemu zostali zaatakowani? Zresztą w meczach Korony z KSZOkami było podobnie. :lol:

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 14 sie 2005, 12:42

yazzid1991 pisze:człowieku co ty wygadujesz??jak nie napisał TS to chyba Wisła Co??dla twojej wiedzy napisze Ci co to znaczy :Towarzystwo Sportowe (często uzywa sie jeszcze skrótu TSW czyli Towarzystwo Sportowe Wisła ale Ts tez jest dobrze ) doszło??
faktycznie nei zauwarzyłem, ale nie musisz mi tłumaczyc co oznacza skrót TS, bo wiem to doskonale.

"jak nie napisał TS to chyba Wisła Co??" - Tu chyba cos ci nie wyszło :lol: .
aha i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem chyba wyraźnie napisane jest że fc to :GRYF SŁUPSK I CZARNI SŁUPSK (bez urazy)
Nie nabijaj. Umiem czytac 14latku. Gryf i Czarni to zgody jak juz napisałem. Popytaj straszych zorientowanych kolegów.
pzdr

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 14 sie 2005, 14:27

ładnie:) żeby się tylko chłpcy nie zachłysnęli zwycięstwem nad bądź co bądź mocnym Widzewem:)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 sie 2005, 20:13

Ja szczerze życzę Lechii awansu do pierwszej ligi (nie wiem jakie mają założenia). Są dwa powody. Po pierwsze wreszcie powróci wielki futbol na Wybrzeże, będa dwa zespoły pierwszoligowe, no a po drugie, czego już się nie mogę doczekać, DERBY :twisted:

Jak już awansujecie to bedę wam (Lechii) życzył nawet drugiego miejsca w lidze, ale po warunkiem, że mistrzem będzie Arka. Wtedy byłaby na prawdę Wielka piłka na Wybrzeżu. Takie mam marzenia :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 sie 2005, 0:36

kama_reda nie ma sensu żeby Lechia wracała do pierwszej ligi w tym sezonie bo są za duże wydatki. Paru piłkarzy mamy na Ekstraklase, ale to za mało. Trzeba wprowadzić oświetlenie i.t.p

Jutro mecz z Ruchem Chorzów mam już zakupiony bilet więc będę na pewno. Mam nadzieje, że wygramy i pomścimy Wisełke... :?

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 24 sie 2005, 0:49

Zalożenia przed sezonem byly takie zeby sie utrzmac w II lidze bez koniecznosci gry w barazach. Jak narazie po 4 meczach z pretendentami do awansu mamy 6 pkt i jestesmy jedna z trzech druzyn bez porazki :) mecz z ruchem jest teoretycznie najlatwijeszym meczem z dotychczas rozegranych, jednak po ostatnim zwyciestwie ruchu nad szczakowianka 4:0 widac ze niemozna ich lekcewazyc :? jednak wieze ze nasi grajkowie niesieni dopingiem 10 tys(chociaz moze byc z tym problem bo niedosc ze mecz odbywa sie w wakacje w srodku tygodnia to jeszcze byl przekladany dwa razy :? ) widowni pokonaja ich bez problemu :)
ps - tomusmc - ja tez juz mam bilet na meczyk - to moze sie wkoncu wybiezemy razem i poniesiemy naszym dopingiem druzyne do zwyciestwa :D

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 24 sie 2005, 13:41

Tomusmc pisze:kama_reda nie ma sensu żeby Lechia wracała do pierwszej ligi w tym sezonie bo są za duże wydatki. Paru piłkarzy mamy na Ekstraklase, ale to za mało. Trzeba wprowadzić oświetlenie i.t.p
Pamiętam jak w sezonie 02/03 Arka miała wielką szansę na awans, ale otwarcie powiedziano, że Arka nie chce awansować z podobnych powodów jak ty wymieniłeś (może troche innych). Wygrywali mecze u siebie dla kibiców, a na wyjeździe wszystko przegrywali. Wygrali tylko jeden wyjazdowy mecz, ze Śląskiem 5:0 :lol: i sądze, że zrobili to również dla kibiców. A następny sezon przyszedł fatalny i utrzymali się dopiero po barażach, również ogrywając Śląsk.

Tak więc, jesli nadarzy się taka okazja, do awansu to trzeba ją wykorzystać :!:

Takie jest moje zdanie :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 sie 2005, 19:57

No niestety pierwsza porażka Lechii i to na własnym stadionie...szkoda bo mecz spieprzył nam sędzia, który sędziował amatorsko! Czerwoną kartkę w 12 minucie ujrzał Paweł Pęczak - jeden z filarów obrony i gry prawą stroną. Sędzia za "dziwne" faule dawał żółte kartki, a mocnych faulów w większości nie gwizdał :roll: No szkoda bo praktycznie cały mecz musieliśmy grać w 10, ale były nadzieje bo pierwszą bramkę z rzutu wolnego strzelił Sławek Wojciechowski, a w drugiej połowie od poprzeczki wyrównał Mariusz Śrutwa. Strasznym fartem wpadła druga bramka dla Ruchu... w zamieszaniu pod bramką piłki dotknął Rafał Wawryńczok,a ta wturlała się do bramki. Naprawdę szkoda bo atakowaliśmy często chociaż byliśmy w osłabieniu. Może gdyby ktoś inny sędziował mecz... :?

Lechia Gdańsk 1:2 Ruch Chorzów

Sławomir Wojciechowski 33 - Mariusz Śrutwa 60, Rafał Wawrzyńczok 82

Lechia: Bąk - Pęczak, Brede, Janus, Dzienis (67 Wilk), Biskup, Szczepiński, Wojciechowski, Mysiak,
Kalkowski (73 Gronowski), Rusinek.

Ruch: Nowak - Myszor, Klaczka, Balul (46 Ćwielong), Bartnik - Foszmańczyk (80 Wawrzyńczok),
Owczarek, Bonk, Petasz (46 Smarzyński) - Śrutwa, Bizacki.

żółte kartki: Wilk, Brede, Mysiak - Myszor, Balul, Bizacki.
czerwona kartka: Paweł Pęczak (12. minuta, Lechia, za uderzenie przeciwnika).

sędziował: Maciej Heinrich (Poznań).
widzów: 8 000

Widzów było chyba znacznie więcej, myślę, że coś koło 10 tysięcy, a Hajnriś (sędzia) to na podwórkowe mecze się nadaje :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”