Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
matiz94
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matiz94 » 11 sie 2005, 11:54

A to pech. Jarek Lato doznał kontuzji i nie zagra w meczu z Lechią Gdańsk. Kamil Kuzera też raczej nie zagra bo jedzie na zgrupowanie U-21

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 sie 2005, 13:19

"Jakby tego było mało pod koniec zajęć urazu stawu skokowego doznał kapitan zespołu Jarosław Lato. - Niestety skręciłem nogę i gdyby mecz z Lechią Gdańsk odbył się dziś to bym nie zagrał. - mówi Jarosław Lato. - Do spotkania pozostały jeszcze trzy dni i liczę, że uda mi się dojść do pełnej sprawności"
za widzew.lodz.pl.

jak widac sytuacja nie jest tak tragiczna, ze swojej strony jestem przekonany ze da rade sie wykurowac.
a nawet jak nie, to trzeba sobie radzic i bez niego, przeciez sezon jest dlugi i kontuzje tez sie zdarzaja, nie ma co liczyc, ze w kazdym meczu bedzie gral optymalny sklad.

Awatar użytkownika
kieres
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kieres » 14 sie 2005, 15:07

Wszystkich fanów widzewa zapraszam na oficjalne forum kibiców widzewa

www.widzew.infocentrum.com/forum

Awatar użytkownika
Lazioman
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 18 sie 2005, 11:57

niedobrze..
-porażka
-tomaszewski sie znów sraczkuje..
-pzpn sie znow osmiesza i punkty karne chce przyznać..

Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RTS » 18 sie 2005, 11:59

Lazioman pisze:-pzpn sie znow osmiesza i punkty karne chce przyznać..
no i teraz gdyby przyznali to Widzew zamiast lidera byłby na ostatnim miejscu z - 3 punktami ... :(

Awatar użytkownika
Raulito
Pseudoforumowicz

HKS RUCH CHORZÓW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raulito » 21 sie 2005, 14:45

Pozdrowienia z Chorzowa dla Braci z WIdzewa ::):))))) HKS&RTS Na zawsze Razem !!!

Awatar użytkownika
Raulito
Pseudoforumowicz

RUCH & WIDZEW :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raulito » 21 sie 2005, 22:00

Jeszcze raz WIELKIE POZDROWIENIA od Braci z CHorzowa !!!!! RUCH&WIDZEW -====przyjazn na zawsze HKS&RTS

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 21 sie 2005, 22:34

a własnie... co z tymi punktami, odjęli je czy nie?? bo chyba ma byc jeszcze jakas narada nie?

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 25 sie 2005, 22:09

narada może i będzie, ale punktów nie mają prawa odjąć, bo za co?? za to że jakiś palant "Tomaszewski" wymyśla sobie kolejne bzdury?? wreszcie wszyscy będą mieli udjęte punkty!!

WIDZEW & RUCH

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 09 wrz 2005, 21:59

Nareszcie Widzewek wygrał meczyk :D Może przeciwnik zbyt trudny nie był, ale liczą się trzy punkty. Szkoda, że kilka spotkań po prostu nasi piłkarze zawalili... no ale zdarza się. Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki :D

Awatar użytkownika
Raulito
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raulito » 10 wrz 2005, 21:51

Widzew & RUCH === Przyjazn na zawssze !!!!

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 17 wrz 2005, 17:49

Nie wiem jak to możliwe. Najpierw wygrywamy 5:2 z Zagłębiem Sosnowiec, by potem trzy razy z rzędu przegrać. Potem wygrana na wyjeżdzie z Radomiakiem i remis u siebie z Piastem. Szkoda i żal straconych punktów.

Na dodatek Boniek wycofuje się z Widzew:
Były piłkarz Widzewa Łódź, a obecnie jego właściciel Zbigniew Boniek zapowiedział w piątek wieczorem odejście z klubu. Zaznaczył, że jego decyzja jest nieodwołalna. Jak stwierdził, Widzewowi wiele zawdzięcza, ale ma wrażenie, że spłacił już swój dług w stosunku do klubu. Stwierdził, iż wywiązał się ze wszystkich obietnic, ale według niego nie do przyjęcia jest sytuacja, w której władze miasta, podobnie jak łódzkie firmy, nie chcą pomóc klubowi

"Moja pomoc musi się wreszcie skończyć" - powiedział podczas konferencji prasowej po meczu Widzewa z Piastem Gliwice. Zaznaczył jednak, że będzie pomagał na dotychczasowych zasadach do rundy wiosennej, później wycofuje się. Jego decyzja jest nieodwołalna.

Boniek podjął się ratowania Widzewa latem ub. roku, po tym jak zespół spadł do 2. ligi, a główni udziałowcy SPN Widzew Sportowa Spółka Akcyjna - Andrzej Grajewski i Andrzej Pawelec - wycofali się. Klubowi groziło, że rozpocznie rozgrywki od czwartej ligi.

Spółka nie złożyła do Polskiego Związku Piłki Nożnej wniosku o wydanie licencji na grę w 2. lidze, więc zrobiło to stowarzyszenie RTS Widzew, które wypowiedziało spółce umowę o prowadzeniu drużyny ligowej. Komisja odwoławcza przyznała Widzewowi w lipcu licencję, ale klub został objęty nadzorem finansowym.

Rok później Wydział Dyscypliny PZPN postanowił, że Widzew rozpocznie rozgrywki nowego sezonu drugiej ligi z dziewięcioma ujemnymi punktami. Klub będzie musiał zapłacić również 30 tysięcy złotych. Kary te - według związku - są konsekwencją nieprawidłowości podczas przekształceń w łódzkim klubie, które miały miejsce w 2004 roku. Zdaniem Wydziału Dyscypliny, Widzew naruszył przepisy o członkostwie.

Z zarzutami nie zgadzały się władze Widzewa i odwołały się. Komisja Odwoławcza miał w piątek rozpatrywać je, ale zajmie sie dopiero tym za trzy tygodnie.

W sprawie przekształceń w łódzkim klubie doniesienie do prokuratury złożył szef Komisji Etyki PZPN Jan Tomaszewski.
Wielka szkoda. To wszystko wina tego miasta.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 18 wrz 2005, 15:11

marcin90 pisze:Wielka szkoda. To wszystko wina tego miasta.
W Szczecinie jest podobnie. Miasto nie daje pieniędzy na Pogoń, gruntów też oddać nie chcą pod inwestycje. Dlatego sponsorzy odchodzą, najpierw był Begdas później Gondor, teraz Ptak też grozi odejściem. W końcu coś sie ruszyło ale zobaczymy jak to będzie. Szkoda, że Boniek odchodzi mógł by pomóc Widzewowi wejść do 1 ligi a tak zostanie bez sponsora i nie wiem jak to będzie...

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 26 wrz 2005, 20:29

Myślę, że Boniek nie odejdzie z Widzewa. Za dużo "kasy" i serca włożył w ten klub, żeby sobie ot tak odejść. Przecież gdyby nie Boniek, nie wiadomo gdzie by grał Widzew... Boniek - wielkie dzięki :)

W ostatnich meczach Widzewek coś często gubi punkty... Następny mecz już w środę z Polonią i prawie pewne 3 punkty. Żeby tylko Śląsk i Jagiellonia przegrały i mamy pozycję lidera :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2005, 22:30

bartek21siwy pisze:Następny mecz już w środę z Polonią i prawie pewne 3 punkty. Żeby tylko Śląsk i Jagiellonia przegrały i mamy pozycję lidera :!:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Skad Ty sie koles urwales :?:
mecz jest w Bytomiu :!: na stadionie Ruchu Radzionkow :)
beda 3pkt w Bytomiu :!:

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”