Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1339

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 gru 2015, 11:13

Z Rooneyem czy bez, zespół stoi w miejscu jeśli chodzi o grę ofensywną. Znowu nie ma żadnego łącznika pomiędzy atakiem a pomocą, sama taktyka sprawia, że zespół gra strasznie wolno i przewidywalnie. Tu Mata albo Herrera mogliby coś zmienić ale pierwszy pod formą a drugi połamany. Dlatego dalej można liczyć tylko na przebłyski indywidualności i to że jednostki będą nam wygrywać mecze albo wpadnie coś ze stałego fragmentu gry.

Do tego dochodzą kontuzje, wypada nam na dłuższy czas Rojo, który miał bardzo fajne momenty. To jest jakaś plaga kontuzji jeśli chodzi o bocznych obrońców w tym sezonie. Shaw i Valencia praktycznie sezon z głowy, Rojo wylatuje na wiele tygodni. Zostają nam tylko Darmian i Young (no i Blind ale on musi grać na środku bo oczywiście Jones połamany). Nie zdziwię się jak LVG znowu wróci do 3-5-2, nie zdziwię się też jak znowu to skończy się klęską. Najgorsze, że za chwilę gramy z Wolfsburgiem i trudno spodziewać się żeby obecne MU wywiozło stamtąd 3 punkty. Bardziej prawdopodobny jest remis po pokazie bezsilności z przodu albo wygrana Wolfsburga po jakichś kontrach.

Dzisiaj poza kadrą też Herrera, wraca za to Lingard. Otwierają się jakieś szanse dla Depaya i Pereiry ale temu drugiemu Holender za bardzo nie chce zaufać.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 gru 2015, 11:30

blackmore pisze:Prosiłbym o wskazanie tych farciarskich bramek na koniec meczu ; ) można w temacie Chelsea, aby tutaj nie odbiegać od tematu United.
No błagam Cię, to było z 10 lat temu :D Pełno paskudnych wyników 1:0, często właśnie po bramkach na sam koniec. Bardzo nieciekawie się to oglądało.
Cris7 pisze:Nie chcę mi się sprawdzać statystyk, ale z tym błyszczeniem to chyba przesada. Strzelil kilka bramek, ale gwiazda bundesligi nie został. Widziałem ostatnio Bayer w lm i chicha był bardzo nieskuteczny. Nie sądzę, aby to był gracz, który by jakos diametralnie zmienił oblicze zespołu. I pisze to przy całej mojej dużej sympatii do niego.
Na tę chwilę to raczej nikt by nie zmienił oblicza zespołu ;)
Jest bramkostrzelny, uznano go graczem miesiąca - z powietrza się to nie bierze ;) Poza tym ja naprawdę lubiłam go oglądać w naszych barwach - cały czas uważam, że to jeden z najbardziej niedocenianych zawodników w historii naszego klubu i chciałabym, żeby wiodło mu się jak najlepiej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2015, 14:02

WHU dzisiaj bez Payeta Ebera i Sakho wiec nie wiem jak mamy to przgrać , choć to zespol LVG :wink:

problemy z obroną sa ale kto krzyczał czemu nie kupilismy stopera w lato? Niech LVG nie narzeka, odpalił Evansa ,zostawił szklanke Jonesa i nie zakupił nikogo.W zime konieczny stoper.

Dzisiaj bym troszke porotował i dał szanse młodszym bo pewnie coś wcisniemy.

Urazy urazami ale brakiem zakupu Stopera i napastnika sam sobie luj zgotował ten los.

Czicza piłkarzem miesiaca w bundeslidze -brawo luj

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 gru 2015, 14:41

MGiggs pisze:WHU dzisiaj bez Payeta Ebera i Sakho wiec nie wiem jak mamy to przgrać
Po ostatnich popisach bardziej zasadnym pytaniem jest jak mamy to wygrać ;)

Patrząc jak Stoke ora City wygląda na to, że znowu otwiera się szansa na lidera bo Lisy mogą pogubić punkty na Liberty Stadium, w każdym razie o komplet może być im trudno.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 gru 2015, 15:13

Obrazek

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 gru 2015, 15:19

O mój Boże, Fellaini. Będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 gru 2015, 15:36

Fels na 10 zapewne... Fuck.

Boję się że moze nawet zagrać na 9, Mata 10, a młodzi na skrzydła.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 gru 2015, 15:49

Już widzę ten ruch, tę szybkość w grze :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2015, 16:49

300 mln funtów wydanych by grac takie gówno. Jakim cudem maknir gra w tym klubie jak jest mega drewnem. Chyba sobie odpuszcze 2 połowe bo coś we mnie pęka, tyle kasy a drużyna jest bez stylu,bez niczego.

0 celnych strzalow :roftl3:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 gru 2015, 16:54

piotrcies pisze:Już widzę ten ruch, tę szybkość w grze :mrgreen:
Fels to akurat ogarnia.

W wątku o ManU poza hejtem widzę, zero konstruktywnej rozmowy. Żenada.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 gru 2015, 16:56

Po pierwszych 5-10 minutach łudziłem się, że będzie trochę lepiej bo drużyna jakby żwawsza, jakby większa wymienność pozycji i szybsze przemieszczanie się pod bramkę rywali. Potem jednak wielbłąd Blinda, po którym powinno być 1:0 i skończyło się rumakowanie. Była co prawda ta okazja Martiala ale to tyle z MU. West Ham miało 2 słupki, niewykorzystaną 200% okazję a MU próbuje albo wrzucać na Afro do porzygu albo wejść z piłką do bramki. Do tego Schneiderlin kontuzjowany i Carrick znowu będzie zwalniał grę a Fellaini powinien wylecieć z czerwem.

Nie jest dobrze. Mecz spokojnie do wygrania ale zespół ciągle wygląda jakby grać z zaciągniętym ręcznym.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2015, 17:51

Niech LUJ w przypadku braku awansu wypierdziela z tego klubu, co za jedna wielka żenada.... :|

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 gru 2015, 18:06

Do końca sezonu jeszcze go zdzierżę, ale chyba sobie żyły wypruję, jeśli ten gość będzie pracował jeszcze za rok. Do wywalenia, powtarzam to zresztą nie od dziś.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 05 gru 2015, 18:49

Szkoda że Depay wszedł tak późno. Aż prosiło się o zmiany w ofensywie na początku drugiej połowy no ale trzeba było robić korekty w tym śmiesznym ustawieniu obrony. Ehhh dno, a szans na awans z grupy LM nie widze

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2015, 18:52

Morrow pisze:a Fellaini powinien wylecieć z czerwem.
mecz leciał w tle, jak Arsenal oglądałem Bastian nie zasłużył? widziałem tam na jednej powtórce jak rywala łokciem chyba potraktował ostro.
Te słupki... przy pierwszy prosty błąd De Gei. Jakby częściej się myli w tym sezonie. Myślami gdzie indziej? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”