Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1341

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 07 gru 2015, 11:55

De Gea, Romero; Blind, Borthwick-Jackson, Darmian, McNair, Smalling, Varela, Carrick, Fellaini, Goss, Lingard, Mata, Pereira, Powell, Schweinsteiger, Young; Martial, Memphis

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 gru 2015, 12:18

W przypadku braku awansu mam nadzieje że wypowiedzenie jest już w połowie gotowe.Brak awansu z grupy rodem z LE to jakaś kpina. Wypierdzielić tyle kasy i mieć 1 napastnika.... :rotfl:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 gru 2015, 12:45

wilki przegraly w weekend na swoim obiekcie z borussią, wiec chyba nie sa w wielkim gazie. do ogrania.
ale mecz zapowiada sie arcyciekawie, z pewnoscia obejrze.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2015, 12:46

Widzisz Bassu, ja tam jednak w ten proces zbytnio nie wierzę. Zespół zamiast robić postęp, w porównaniu do tego, co było momentami w poprzednim sezonie, uwstecznił się, wygląda to gorzej i od początku sezonu się nie poprawia. Jeszcze van Gaal mówiący, że zespół cały czas atakuje i brakuje jedynie wykończenia - owszem, w sobotę tych akcji było więcej niż w kilku poprzednich spotkaniach, ale już z takim PSV to była taka bryndza, że nie mam słów, a wtedy trzeba było cisnąć, żeby sobie zapewnić awans. Nie cisnęli. Takie mecze wystawiają laurkę temu zespołowi.

Ja oczywiście nie jestem zwolennikiem pochopnych decyzji, tj. wywalenia van Gaala od razu. Jeśli nie awansuje z grupy, z takiej grupy (łatwiejszej chyba się nie dało), sam sobie skomplikuje sytuację. Oczywiście ja bym go dotrzymał do końca sezonu, może w tej dziwnej upartości jest metoda i w drugiej części sezonu będzie lepiej. Ale jeśli tak to będzie wyglądało do końca, a zespół skończy na 4. miejscu, to przecież idiotyzmem byłoby go utrzymać na ławce i dawać mu kolejne pieniądze. Oczywiście czasu do końca sporo, więc różne rzeczy mogą się zdarzyć, na tę chwilę mnie jednak szlag trafia, jak patrzę na grę United i obawiam się, że wielkiego postępu w tym sezonie nie ujrzymy, bo wygląda to bardziej na upartość van Gaala niż brak formy.

W każdym razie liczę na wygraną z Wolfsburgiem i awans. To będzie prawdziwy test tej drużyny - jutro trzeba wygrać. Nie ma miejsca na klepanie i jeden strzał, trzeba cisnąć. Zobaczymy, czy w takim momencie zespół zda egzamin.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 07 gru 2015, 15:00

Skład mocno okrojony, ale trzeba walczyć tym co jest. Wydaje się, że najlepiej zestawiona ofensywa może być taka: Memphis Mata Lingard - Martial. Wygrana może stanowiłaby jakiś przełom w grze zespołu, a porażka, no cóż... Patrząc na ostatnie zdobycze punktowe łatwiej o pesymizm przed jutrem, ale wierzę, że są w stanie podołać.

Powell widzę poleciał do Niemiec, ostatnio media sporo piszą o jego powrocie. Ciekawe czy coś z niego będzie jeszcze.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 gru 2015, 20:45

No trudno być optymistą wiedząc, że zespół nie jest w stanie u siebie strzelać bramek takim tuzom jak PSV czy West Ham. Kadra jest okrojona ale taką sobie Holender przygotował. Źle, że wypadł nam Schneiderlin, jutro znowu zagramy zestawem Carrick-Schweinsteiger, który jest strasznie pasywny i do tej pory funkcjonował słabo.

To co mnie najbardziej martwi to wypowiedzi LVG. Mówienie o tym, że nie może zagwarantować awansu nie brzmi dobrze ze strony trenera MU w takiej grupie. Ja nie oczekiwałem obietnic awansu czy wygranej ale przygotowywanie gruntu pod odpadnięcie, a tak odczytuję taką wypowiedź, jest zwyczajnie słabe. Niech gada inne farmazony ale miał dość spotkań żeby ten awans klepnąć na luzie, drużyna po wpadce z PSV człapała w meczach z CSKA w Moskwie i z Holendrami na OT. W tych meczach awans był na tacy ale trzeba było pokazać jaja i trochę charakteru, teraz stoimy pod ścianą. Tak się kończy minimalizm i nastawienie, że remis w Moskwie to nie jest zły wynik. Z podejściem, że możemy nie wygrać i odpaść, odpadniemy na pewno więc mam nadzieję, że to tylko jakaś bezsensowna zasłona albo piłkarze są nastawieni zupełnie inaczej.

Wilki to nie są jakieś pionki, są w stanie nas ograć nawet jakbyśmy jechali po 0:0. Nie jest to też jednak przeciwnik poza zasięgiem, MU też jest w stanie ten mecz wygrać. Tyle, że wątpię czy nasz trener ma pomysł jak to zrobić, zobaczymy jutro. Bezsensowne klepanie i posiadanie w granicach 70% nic nam nie da jak oddamy 1-2 groźne strzały na bramkę, liczą się tylko gole a żeby te strzelać drużyna musi atakować. Pytanie czy Holender będzie miał jaja żeby nastawić drużynę od początku na atak czy tradycyjnie będziemy czekać aż coś wpadnie albo wciśniemy w bólach a jak się nie uda to spróbujemy przydusić po 65 minucie. To co martwi i co trzeba wziąć pod uwagę to fakt, że w każdym z naszych ostatnich meczów rywale dochodzili do 100% okazji. Wątpię czy jutro Wolfsburg będzie tak łaskawy jak Moses i Zarate w sobotę.

Przed sezonem postawiłem dość realne IMO cele LVG: wyjście z grupy LM (która okazała się stosunkowo prosta) i realna walka o mistrzostwo w lidze (co też przy formie przeciwników nie jest celem z kosmosu). W lidze, w głównej mierze poprzez nieudolność rywali, jeszcze się liczymy, w LM jutro pierwszy wielki test. Tak jak pisał Piotrek, jeśli zespół po takich wzmocnieniach osiągnie w maju tyle co rok temu to nie wydaje mi się aby z Holendrem za sterami warto było ciągnąć ten projekt.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 gru 2015, 22:22

Bastian zostanie zawieszony za uderzenie rywala w ostatnim meczu. Fellainiemu się upiekło, bo sędzia jego faul widział.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 gru 2015, 19:33

MU w tym sezonie,

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 08 gru 2015, 20:04

De Gea, Varela, Smalling, Blind, Darmian, Fellaini, Schweinsteiger, Lingard, Mata, Memphis, Martial

Ciekawie, Varela zamiast Younga na boku obrony i Fellaini za Carricka. Czy takie manewry mają sens oceni się już po meczu. Do obecnego sezonu chyba najbardziej by pasował scenariusz, w którym PSV knoci sprawę a United po jakimś brzydkim 0:0 łapie się do rundy pucharowej. Obym się mylił i w końcu fani dostali to na co już tyle czasu czekają.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 gru 2015, 22:39

W ostatnich minutach to już się zesrać chcieli z tego nagłego przebudzenia.

Masakra :suicide:

Chociaż co się dziwić wynikowi, jak mamy skład tak rozpieprzony na kawałki.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 08 gru 2015, 22:43

Właściwie nie trzeba pisać nic więcej niż jednego słowa - kompromitacja. Van Gaala i jego filozofii. Ma za swoje kombinowanie i podejmowanie decyzji na przekór logice. Jeszcze to wpuszczenie Powella... Nie ma wytłumaczenia dla okoliczności, do których świadomie Holender doprowadził.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 gru 2015, 22:44

Ja pierdole, zaraz się uzależnię przez tego klauna od nikotyny, God, save the Guardiola.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 gru 2015, 22:48

Manchester United [*]

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 gru 2015, 22:49

Bassu, bez złośliwości. Nadal ufasz w proces van Gaala? Bo jak dla mnie - już szczególnie patrząc na dzisiejsze decyzje - gość totalnie stracił pomysł na zespół.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 gru 2015, 22:52

Jak wyżej - dawałem sobie czas do tego meczu. Na tą chwilę wyjście jest jedno, czyli znaleźć trenera na miarę tego klubu. Nawet jeśli zastępcą miałby przedwcześnie zostać Giggs. Tego się już oglądać dłużej nie da.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”