Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1342

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 gru 2015, 22:54

Żadnego zwalania na skład i kontuzje. Nieograniczona kasa do wydania, plaga kontuzji rok temu i w kluczowym momencie sezonu grają nieopierzone dzieciaki. Żadnych wniosków. Holender jest sobie sam winien.

Przede wszystkim faza grupowa to 6 spotkań, awans można było klepać w innych meczach gdzie wystarczyło podkręcić tempo i zagrać agresywniej. Minimalizm i frajerstwo LVG sprawiły, że byliśmy pod ścianą. Dzisiaj drużyna z przodu nie zagrała złego meczu, w obronie za to była dramatyczna. LVG kalkulował i się przeliczył, jeden z podstawowych celów na ten sezon nie został wykonany, drużyna już skompromitowała się w Europie mimo że mało kto wydawał tyle siana ostatnio co MU.

Jak dla mnie nie ma litości. Wszyscy mają już dość gadania o procesie i filozofii. Drużyna gra paskudną piłkę, ostatnie wyniki są przeciętne a do tego skompromitowała się w Europie. Widocznie nie ma chemii jaka jest potrzebna do sukcesu. Albo LVG ugra z zespołem mistrzostwo albo powinien polecieć skoro nie jest w stanie wskoczyć już z zespołem poziom wyżej. Dostał kasę, dostał warunki a drużyna stoi w miejscu albo nawet się cofa. Minęło 18 miesięcy a nadal nie widać podstaw pod klasowy zespół.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 08 gru 2015, 23:03

Ciekawe co teraz z van Gaalem. Niby pojawiały się informacje, że Holender ma bezpieczną posadę, ale z tego o pamiętam z Moyesem było podobnie, a tu z dnia na dzień zwolnienie. Nie wiem czy klub powinien się z nim rozstać teraz, po sezonie, czy może dać mu wypełnić kontrakt. Ja do dziś miałem jeszcze jakieś drobne złudzenia, że może klub idzie w dobrym kierunku. Teraz jestem całkowicie przekonany, że stoi w miejscu albo i się cofa.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 gru 2015, 23:05

Wywalić go teraz zanim popełni kardynalne błędy w okienku zimowym... Oddam nerkę za Guardiolę...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 gru 2015, 23:08

Jak weźmiemy Guardiole to będzie jakiś dramat.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 gru 2015, 23:08

:shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 gru 2015, 23:09

No co, Bassu wierzy w filozofię gry.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 gru 2015, 23:11

maxskr pisze:ie wiem czy klub powinien się z nim rozstać teraz, po sezonie, czy może dać mu wypełnić kontrakt.
Jakie wypełnić kontrakt!? Tu się toczy dyskusja, czy wyrąbać go teraz, czy po sezonie, opcja "pozostawić" w ogóle nie istnieje :mrgreen:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 gru 2015, 23:11

Sam jestem ciekaw jak wyglądałby Conte jako trener MU. czysta a abstrakcja, ale charakterologicznie pasowałby tam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2015, 23:12

czyli Giggs na teraz jest ok, ale Pep, to dramat? :lol2:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 gru 2015, 23:15

Ja nie chciałbym teraz Giggsa. Jak mu nie pójdzie, to będzie w zasadzie spalony, bo nie wierzę w taką drugą szansę. Ma na razie jeden doskonały wzorzec - Fergiego, jeden naprawdę myślę, że dobry - van Gaala (mimo wyników), jakby np. jeszcze poasystował rok Ancelottiemu, a potem poszedł gdzieś zbierać szlify - byłoby w porządku. Takie postawienie teraz na Giggsa byłoby dużym ryzykiem - i dla klubu, i dla Ryana.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 08 gru 2015, 23:15

moyes jest wolny

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 gru 2015, 23:18

Nie ma sensu zwalniać go teraz o ile wyniki nie polecą na łeb. To nic nie zmieni a wprowadzi tylko chaos. Jeśli jednak nie zdobędzie mistrzostwa a niewiele na to wskazuje to na koniec sezonu IMO powinien polecieć.

W lecie mogą być interesujące opcje do wzięcia, które będą w stanie wrzucić zespół na wyższy poziom. Wydaje mi się, że w obecnej sytuacji dawanie sterów Giggsowi to jednak jeszcze za duże ryzyko. Zespół wciąż jest nijaki a on ma jednak za małe doświadczenie i siedział dotychczas głównie z dwoma trenerami, którzy zawiedli albo zawodzą. Jako bodziec do klasowej drużyny mógłby działać, jako człowiek, który ma budować fundamenty boję się, że nie podoła.

Ancelotti to ciekawa opcja, Guardiola również. Do tego prawdopodobnie w lecie do wzięcia będzie też Mourinho. Nigdy nie spodziewałem się żadnego w MU ale każdy z nich to klasowy trener, który może pomóc drużynie wrócić do czołówki. Osobiście Portugalczyka bym nie chciał ale pozostałą dwójkę chętnie przywitam.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 08 gru 2015, 23:20

piotrcies pisze:
maxskr pisze:ie wiem czy klub powinien się z nim rozstać teraz, po sezonie, czy może dać mu wypełnić kontrakt.
Jakie wypełnić kontrakt!? Tu się toczy dyskusja, czy wyrąbać go teraz, czy po sezonie, opcja "pozostawić" w ogóle nie istnieje :mrgreen:
Filozofia już i mi się udziela, wybacz :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 gru 2015, 23:24

Obrazek

Dzisiaj tęsknię za tym człowiekiem na ławce jeszcze bardziej niż zwykle. I pomyśleć, że jeszcze tak niedawno MU było w ścisłym europejskim topie a teraz CSKA, PSV i Wolfsburg to za wysokie progi. To tylko pokazuje jakim geniuszem był Szkot skoro zespół po jego odejściu z mistrzowskiej ekipy stał się przeciętniakiem.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 08 gru 2015, 23:27

Morrow pisze:I pomyśleć, że jeszcze tak niedawno MU było w ścisłym europejskim topie a teraz CSKA, PSV i Wolfsburg to za wysokie progi.
Ok, ale dwukrotnie w trakcie kariery Fergusona też tak można było napisać. Dlatego nie warto skreślać van Gaala ze względu na ligę. Ferguson przegrywał z Benfiką, Basel, nie potrafił wygrywać (również) z CSKA, czy Rangers, a jednak pomimo dwóch poważnych potknięć, w Premier League wciąż nie słabł. Jeśli Holender zrobi swoje, czyli sięgnie po tytuł mistrza kraju, to nie powinien być oceniany przez pryzmat Ligi Mistrzów (chyba że za rok powtórzyłby ten "sukces").

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”