Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 414

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2015, 11:38

a może Bayern z Chelsea sobie wymienią trenerów po sezonie?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 gru 2015, 11:41

fieldy pisze:a może Bayern z Chelsea sobie wymienią trenerów po sezonie?
Błagam Cię, Mourinho po Guardioli :boje się:

Nie, wiele wskazuje właśnie na Carlo. Ponoć 2 tygodnie temu mówił w wywiadzie dla France Football, że w przyszłym roku znów będzie trenerem, bo ma ochotę na kolejny sukces w LM i będzie to klub z realnymi szansami na triumf. A zatem ani Zenit, ani Chelsea (zakładam, że londyńczycy za rok po prostu w LM nie zagrają). Za to do Bayernu pasuje idealnie.

A Pep albo sobie zrobi znowu przerwę, albo wyląduje w Manchesterze (którym, nie wiem :P ).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2015, 11:44

no wiem, że o Carlo się najwiecej mówi i w sumie Carlos pasuje ze swoimi zdobyczami w Europie, bo lige i tak wygracie, pewnie ze mna na stołku byście ją wygrali :lol2:
ten Jose mnie zastanawia, bo jesli ma odejśc z Chelsea, to nie ma za wielu topowych ekip, gdzie mógłby odejść. Powrót do Interu, może United - jak go Romek drugi raz zwolni, to raczej nie będzie czuł wielkiego sentymentu do The Blues no i Bayern.. w Realu spalony, do Barcy - wiadomo, nikt go tam nie chce, więc tych klubów nie ma za dużo.

Przerwa Pepa byłaby idealna, bo rok by sobie odpoczął i byłby gotowy do roboty, akurat jak kontrakt Wengera wygasnie ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 gru 2015, 11:48

fieldy pisze:no wiem, że o Carlo się najwiecej mówi i w sumie Carlos pasuje ze swoimi zdobyczami w Europie, bo lige i tak wygracie, pewnie ze mna na stołku byście ją wygrali :lol2:
Tak, pamiętam jak sobie o tym pisaliśmy w maju, że co tam liga, nawet Carlo ją wygra :P Ale serio, to nie byłbym tego taki pewien. Borussia świetnie się odbudowała pod wodzą Tuchela, ma raptem 5 pkt straty (a przecież gramy świetną rundę!), wygląda na to, że skończy rundę jesienną z lepszymi punktami niż niejeden poprzedni mistrz jesieni. Nawet tegoroczne mistrzostwo nie jest absolutnie przesądzone, jakby się niektórym wydawało, bo w końcu na wiosnę gramy rewanże i w Dortmundzie, i Leverkusen i Wolfsburgu. Ale faktycznie, chyba sukcesy Ancelottiego w LM są czynnikiem, które powodują wzmożone zainteresowanie jego osobą ze strony Bayernu ;)
fieldy pisze:Przerwa Pepa byłaby idealna, bo rok by sobie odpoczął i byłby gotowy do roboty, akurat jak kontrakt Wengera wygasnie ;)
Albo van Gaala :P

Coś mi się widzi, że to chyba jednak o City chodzi :think:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 17 gru 2015, 12:32

Ancelotti: Na 90% idę do Bayernu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 gru 2015, 15:10

Mam nadzieję, że w United odnotowali ten fakt i rozpoczęli operację ściągnięcia Pepa na Old Trafford. Trzeba robić wszystko, by go przekonać, już raz przeżyliśmy sytuację, w której nie było szkoleniowców z najwyższej półki na rynku. Będzie ciężko, bo City już pewnie od dawna szepczą Guardioli czułe słówka do ucha, ale nie wolno odpuścić!

Ale bym się jarał Pepem na OT, miazga to by była!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 gru 2015, 13:35

Ani słowa o Guardioli na konferencji prasowej przed meczem z Hannoverem.

Za to prezent gwiazdkowy :smoke: Mueller, Boateng i Martinez przedłużyli kontrakty do 2021 r., a Xabi Alonso do 2017 r. Pięknie :)

http://www.fcbayern.de/de/news/bilder/2 ... 181215.php

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2015, 13:39

Michał M pisze:Za to prezent gwiazdkowy Mueller, Boateng i Martinez przedłużyli kontrakty do 2021 r., a Xabi Alonso do 2017 r. Pięknie
Naprawdę tak cieszy Cię ten Xabi? Oglądam bardzo dużo spotkań Bayernu i w moich oczach "szału ni ma". :P Zresztą ja nigdy go specjalnie nie ceniłem. :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 gru 2015, 13:46

Alonso jest prawdziwym liderem na boisku, "mózgiem" Bayernu, dyktującym choćby tempo gry, wprowadzającym znakomite zmiany stron przez długie podania. Jak się nie zwraca uwagi na ogólną grę, a tylko na wyrywkowe sytuacje typu (rzadkie mimo wszystko) straty piłki czy szybkość (której demonem Hiszpan nigdy nie był), no to można tego nie zauważyć i go krytykować. W kontekście ogólnie relatywnie młodej ekipy Bayernu (z aktualnych podstawowych graczy tylko jeszcze Lahm ma ponad 30 lat, nie liczę tu kontuzjowanych Robbena i Ribery'ego), taki zawodnik zawsze będzie cenny. Poza tym jego przedłużka do 2017 r. wyśmienicie komponuje się z kontraktem Granita Xhaki, który w 2017 r. może opuścić Gladbach za 25 mln euro i będzie idealną "6" dla Bayernu.

A "pięknie" odnosiło się nie tylko do Xabiego, ale całej czwórki, która przedłużyła umowy ;) Jeszcze Neuer i Alaba i będzie git :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2015, 14:12

Ja dostrzegam sporo mankamentów w grze Alonso. Pomijając już te nieszczęsne straty, które zawodnikowi na tym poziomie nie powinny się przydarzać, to Xabi w defensywie i odbiorze piłki jest tragiczny. Nie można też powiedzieć, że jest jakimś tytanem ofensywy. Potrafi doskonale regulować tempo gry, co przy olbrzymim posiadaniu piłki Bayernu jest jego największa zaletą. Doświadczenie o którym piszesz też jest ważne. Po prostu zastanawiam się, czy tak wielki klub jak Bayern, mógłby mieć bardziej kompletnego zawodnika na jego pozycję.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 gru 2015, 14:29

Michał a jak porównujesz Kimmicha vs Alonso bo już spotkałem się z opinią na Reddicie że Kimmich jest lepszy technicznie i lepiej podaje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 gru 2015, 15:04

League pisze:Michał a jak porównujesz Kimmicha vs Alonso bo już spotkałem się z opinią na Reddicie że Kimmich jest lepszy technicznie i lepiej podaje.
Na pewno jest szybszy ;) Co do reszty, to myślę, że jednak wiele się jeszcze może nauczyć od Hiszpana, dlatego fajnie będzie mieć jeszcze Alonso przez kolejny sezon. Być może Kimmich będzie go coraz częściej zastępował i wtedy będziemy mieli nową "6" z własnych szeregów? Ale to trochę zbyt optymistyczne, zresztą Bayern musi mieć odpowiednich zmienników na każdą pozycję.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 gru 2015, 16:21

A Bayern nie myśli o Loewie? Carlo mi jakoś nie pasuje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 gru 2015, 16:39

Diamen23 pisze:A Bayern nie myśli o Loewie? Carlo mi jakoś nie pasuje.
Mam nadzieję, że nie. To już lepiej byłoby sprowadzić Mourinho, względnie przywrócić Sammera do trenerki.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 gru 2015, 17:29

czemu nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”