O futbolu na luzie... - Strona 3495

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2016, 22:30

Tomusmc pisze:Najpierw Bale mija się z piłką, a CR tego nie ogarnia po czym kontra i Negredo pieprzy sam na sam. Jak tak mecz wyglądał to się zastanawiam co ją najlepszego zrobiłem oglądając film na dwójce :roll:
Ja oglądałem tylko II połówkę i nie potrafię wyjść z szoku. Jakiś zatrzymywanie akcji rękami, padania w polu karnym, bezsensowne faule, kopnięcia i szturchnięcia po gwizdku - większość z tych sytuacji bez kartek, żółtka za czyste wślizgi, dryblingi w rój rywali, dzikie bieganie w obronie i sztywna stateczność w ofensywie, gubienie pozycji przez obrońców, nieprecyzyjne podania na 2 metry. W dodatku z tego chaosu rodzi się dobry mecz. No do takiej piłki nie jestem przyzwyczajony. Być może na wyspach tak często zdarzają się ostatnio nudne spotkania, bo pod kątem tego typu elementów taka gra jest niedopuszczalna. Dwie ułożone ekipy powodują impas, 0:0 i lamet na forum, podczas gdy dwie niczym prosto z podwórka tworzą mecz że hej.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 sty 2016, 22:31

Morrow pisze: Bale chyba musnął tę piłkę i ona nieco zmieniła kierunek. IMO na Ronaldo trudno w tej sytuacji wieszać psy
Nawet jak nie dotknął to samą chęcią uderzenia zmienił postawę Portugalczyka. Nauczcie się szukać ofiar z głową

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 03 sty 2016, 22:37

Benitez, królu mój. Co Barca daje dupy, to Benek konsekwentnie nie pozwala Realowi odrobić. Doceniam.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 sty 2016, 22:38

sickstick pisze:
Tomusmc pisze:Najpierw Bale mija się z piłką, a CR tego nie ogarnia po czym kontra i Negredo pieprzy sam na sam. Jak tak mecz wyglądał to się zastanawiam co ją najlepszego zrobiłem oglądając film na dwójce :roll:
Ja oglądałem tylko II połówkę i nie potrafię wyjść z szoku. Jakiś zatrzymywanie akcji rękami, padania w polu karnym, bezsensowne faule, kopnięcia i szturchnięcia po gwizdku - większość z tych sytuacji bez kartek, żółtka za czyste wślizgi, dryblingi w rój rywali, dzikie bieganie w obronie i sztywna stateczność w ofensywie, gubienie pozycji przez obrońców, nieprecyzyjne podania na 2 metry. W dodatku z tego chaosu rodzi się dobry mecz. No do takiej piłki nie jestem przyzwyczajony. Być może na wyspach tak często zdarzają się ostatnio nudne spotkania, bo pod kątem tego typu elementów taka gra jest niedopuszczalna. Dwie ułożone ekipy powodują impas, 0:0 i lamet na forum, podczas gdy dwie niczym prosto z podwórka tworzą mecz że hej.
Nie przesadzajmy. Wyrafinowania taktycznego było tam dzisiaj niewiele ale tempo meczu i szybkość przechodzenia obu ekip do ataku budziła wrażenie. Do 20-30 minuty Real panował niepodzielnie a Nietoperze biegały jak koty za światłem na ścianie ale potem Real siadł, Valencia wróciła do gry i zrobił się mecz. Zgadza się, że sporo podwórkowej gry na hurra ale tu raczej nikt nie zachwyca się taktyką obu ekip a tym, że mecz był po prostu bardzo przyjemny do oglądania i dostarczył sporo emocji. Do tego naprawdę ładne akcje przy bramkach Benzemy i Paco. Przypomnij sobie szalone hity w Anglii między Chelsea a Liverpoolem czy Arsenalem a Liverpoolem. Też mnóstwo chaosu i szalonych spotkań ale też mnóstwo radości z oglądania tych spotkań i to była złota epoka angielskiej piłki klubowej.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2016, 23:01

http://www.bbc.com/sport/0/football/35218678

No to teraz Leicester zacznie mieć po górkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sty 2016, 23:04

Spokojnie. Mają Andreja Kramaricia. Odkryłem go w FM-ie. Potwór. Ranieri musi tylko na niego postawić. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sty 2016, 23:04

Ryba, tu pisz takie rzeczy <<< http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1010150

W "futbolu na luzie" mozna komentowac mecze, wstawiac ladne bramki czy wrzucac jakies ploteczki, ale od takich informacji sa tematy klubowe :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2016, 23:15

Dr.Football1 pisze:Ryba, tu pisz takie rzeczy <<< http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1010150

W "futbolu na luzie" mozna komentowac mecze, wstawiac ladne bramki czy wrzucac jakies ploteczki, ale od takich informacji sa tematy klubowe :)
Przepraszam.

P.S. Mój post to subtelna kontynuacja rozmowy z guru z tego tematu.Także wiesz Doktor.......

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2016, 12:44

sickstick pisze:Ten mecz to jest jakiś totalny chaos.
nie znasz sie, w Anglii gra się na chaos, jest ciekawie, ale poziom słaby, w Hiszpanii grają taktycznie i mądrze!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sty 2016, 12:48

W końcu trenerem Valencii jest Anglik a trenerem Madrytu (tutaj epitety niewarte wpisania), więc jak mogło nie być chaosu? :smile2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2016, 12:52

Kluchman pisze: trenerem Madrytu (tutaj epitety niewarte wpisania)
a trenerem Madrytu Hiszpan :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 sty 2016, 12:54

... który słynie z robienia chaosu. :rotfl4:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 sty 2016, 13:02

Jakby na zaprzeczenie samemu sobie dodam, że chaos mieliśmy w Anglii bardzo niedawno, w meczu Leicester - City. Rzuciło mi się w oczy że Obywatele, nie umniejszając ich wielkim umiejętnościom, to zespół totalnie bez stylu. Arsenal chciał by klepali i dawali się kontrować - oni grzecznie klepali i dawali się kontrować. Juve zabiło mecz - City poczciwie meczu już nie wskrzesiło. Leicester wprowadziło na boisko chaos - City odnaleźli się w tym chaosie i też kopali jak głupi.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2465

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sty 2016, 19:16

Ferguson się utrzymał w rankingu nawet;P ładnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”