Bajki - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sie 2005, 20:53

Tomusmc pisze:Mała Mi, Tata Muminka, Mama Muminka, Włoczykij
A słyszałeś tą pioseneczkę?:

Muminki się cieszą gdy kogoś powieszą.
Podłubią mu w nosie i spalą na stosie.
Mumiiiiiinki

Panna Migotka to kompletna idiotka,
Mama muminka ma dupe jak skrzynka,
Tata muminka wygląda jak świnka,
Muminek ma stracha bo śmierdzi mu pacha
Mumiiiiiinki

A co do bajek.
Jak byłem mały to glądałem Smurfy, Toma i Jerrego, Królika Bugs'a, Wilka i Zająca oraz Krecika.
Nie cierpie Dragon Ball'a i innycj jakopńskich bajeczek.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2005, 21:00

Corinthians teraz uraziłeś wszystkich fanów Muminków tą piosenką 8)

Ja także nie oglądałem nigdy Dragon Ball'a bo dla mnie ta bajka była poprostu denna. Miałem kumpli starszych od siebie, którzy biegali do domu bo właśnie zaczynała się ta kiepska bajka... :roll:

Ja od małego wychowywałem się na Cartoon Network. Nqa początku miałem ten program po angielsku aż nastał ten jakże piękny dzień kiedy usłyszałem język polski :peace: Z bajek to był oczywiście Johny Bravo (posiadam na kompie 32 odcinki najlepszych bajek z jego udziałem), Laboratorium Dextera, Dwa Głupie Psy, Krowa i Kurczak...ahh co to były za czasy :love:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sie 2005, 21:02

A ogląda ktoś na Jetixie bajkę 'Oggy i Karaluchy? Jak nie to polecam, ta bajka rozbraja.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2005, 21:10

Corinthians pisze:A ogląda ktoś na Jetixie bajkę 'Oggy i Karaluchy? Jak nie to polecam, ta bajka rozbraja.
Jeśli dobrze kojarze to jest o tych braciach karaluchach co jeden jest jakby robotem? 8) Raz widziałem tylko urywek i wiem, że to było o karaluchach. Wydawała mi się dziwna i przełączyłem dalej :roll:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sie 2005, 21:14

Tomusmc pisze:
Corinthians pisze:A ogląda ktoś na Jetixie bajkę 'Oggy i Karaluchy? Jak nie to polecam, ta bajka rozbraja.
Jeśli dobrze kojarze to jest o tych braciach karaluchach co jeden jest jakby robotem? 8) Raz widziałem tylko urywek i wiem, że to było o karaluchach. Wydawała mi się dziwna i przełączyłem dalej :roll:
:?
To chyba nie ta...
Ta bajka jest o trzech Karaluchach. Jeden jest mały i chudy, drugi mały i gruby, a trzeci chudy i wysoki. Te karaluchy ciągle wkurzają dwa koty Jack'a i Oggiego. Oggy ciągle wymyśla nowe sposoby, żeby je pozabijać.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 sie 2005, 21:45

Bajka o karaluchach jest kompletnie idiotyczna. Jeden koleś ma zawsze problemy z w/w robalami. Jego narzędzie łapka... Ale od czasu do czau jestem zmuszony obejżeć tę bajkę ze względu na 5 letniego brata. :wink:

A wracając do tematu, ja bardzo lubiłem takie bajki: "Smerfy" z papą smerfem na czele oraz klakierem, "Muminki" z włóczykijem, "Zaczarowany ołówek", "Scoooooooby Doo", "Ed, Edd, Eddy" - kompletni idioci, "Johny Bravo".

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 sie 2005, 21:51

Mylicie pojęcia. Bajki to np. "Czerwony Kapturek", "Królewna Śnieżka", "Inter Mistrzem Włoch" i tym podobne. To o czym mówicie to seriale animowane, jednak taka rozbieżnoć jest do zaakceptowania. już tak jest w naszym społeczeństwie, że gdy ktoś coś pomyli nikt go nie poprawi, a sam bedzie omylny, więc przyjęło się na animowane seriale mówić "bajka". Jako dziecko oczywiscie ogladlem różne tego typu farmazony, najblizszy byli mi krecik, którego wielbę do dzis. Pozdro także dla Smerfów.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2005, 22:02

Snipp_ pisze:Mylicie pojęcia. Bajki to np "Inter Mistrzem Włoch"
Tu akurat się z Tobą nie zgodzę bo to jest fantastyka. Można to uznać za serial (coś w stylu Star Trek :wink: ), który trwa dłużej niż "Moda na Sukces" :shock: Minęło już 16 lat :lol:

p.s. do kibiców Interu - to jest żart oczywiście żeby nie było żadnych ekscesów w temacie 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 22:07

Tomusmc pisze:
Snipp_ pisze:Mylicie pojęcia. Bajki to np "Inter Mistrzem Włoch"
Tu akurat się z Tobą nie zgodzę bo to jest fantastyka. Można to uznać za serial (coś w stylu Star Trek :wink: ), który trwa dłużej niż "Moda na Sukces" :shock: Minęło już 16 lat :lol:

p.s. do kibiców Interu - to jest żart oczywiście żeby nie było żadnych ekscesów w temacie 8)
Jak dla mnie to by był horror. Wyobrażacie sobie tych wszystkich kibiców Inter'u chodzących dumnie jak pawie i gadających że Inter jest the best. Już teraz tak mówię, a jakby to jeszcze prawda była :lol: To byłby horror :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 sie 2005, 22:12

Jako, że panowie Juventini się trochę tam wyżej rozbrykali trzeba pewne rzeczy uporządkowac. Otóz "Inter Mistrzem Włoch" to zarówno horror, jak i fantastyka, choć zalezy o jaką panu Tomusmc chodzi. Jesli o coś w stylu Star Treka to się nie zgadzam, bo UFO niedawno widziano, a to juz zasadnicza róznica.

Żeby nie było że ja sie napinam, to powiem, że ja just joking

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 sie 2005, 0:34

RoRo pisze: bajka w ktorej wystepowala pani ktorej oblicze zaprezentowal Bogi :] To byla bajka :) tylko zapomnialem tytulu ale oni fajnie jak na akcje jechali to tak jak strazacy z jakies remizy :)

Yattaman :!: :) Wyjeżdżali Yattapsem chyba, ale głowy nie dam ; ].

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 16 sie 2005, 0:39

Nie ma lepszej bajki niż Dragon Ball* :D !

*patrz mój zaje.... avatar 8)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 sie 2005, 14:23

snake pisze:Ja ogladalem, ale juz przestalem bo stare odcinki bardziej mi sie podobaja
Zgadzam sie z tym ze starsze odcinki były o wiele lepsze niz te nowe :wink:

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2005, 14:26

Johnyyyy rlzz...ten jego żel :D:D i teksty "cześć maaleńka...umówisz się z takim przysotjniakiem jak ja " gościu rządzi ;P

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 sie 2005, 17:04

bagg pisze:cześć maaleńka...umówisz się z takim przysotjniakiem jak ja
takich tekstów jest o wiele wiecej ale te to juz jego renoma i wizytówka :wink:

Forza Inter !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”